Χρησιμοποιούμε τα cookies στην ιστοσελίδα μας, σύμφωνα με την Οδηγία 2009/136/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μάξιμος Χαρακόπουλος | Νέα Δημοκρατία - Δελτία Τύπου
Menu
A+ A A-

Μάξιμος για παγετό σε Τέμπη: "Να επανεξεταστούν οι ζημιές των αμυγδαλοπαραγωγών!"

Μάξιμος TV

Αθήνα, 23 Μαΐου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΓΕΤΟ ΣΕ ΤΕΜΠΗ:

Να επανεξεταστούν οι ζημιές των αμυγδαλοπαραγωγών

Αν θα προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε να εξεταστεί το αίτημα των αμυγδαλοπαραγωγών του Καλοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής για την αποζημίωση των ζημιών που υπέστησαν από τον παγετό του Απριλίου και αν ναι ποιες θα είναι αυτές, ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου.
Στην ερώτησή του ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρει ότι «οι αμυγδαλοπαραγωγοί του Καλοχωρίου του δήμου Τεμπών και της ευρύτερης περιοχής είναι απογοητευμένοι για το μέγεθος των ζημιών που υπέστησαν οι αμυγδαλιές τους, από τον πρόσφατο παγετό στις αρχές του Απριλίου».
Ο Θεσσαλός πολιτικός παραθέτει για τις αναφερθείσες ζημιές, δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθερία” της Λάρισας, (23.05.17 του δημοσιογράφου κ. Γιώργου Ρούστα) που τις υπολογίζει να «κυμαίνονται από 60-80%, ποσοστό μεγαλύτερο της αρχικής εικόνας που αντίκρισαν οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ «το αρχικό σκεπτικό των εκτιμητών του ΕΛΓΑ είναι ότι η απώλεια παραγωγής στα αμύγδαλα προέρχεται από άλλες αιτίες, αλλά οι παραγωγοί εμφανίζονται σίγουροι ότι το πρόβλημα οφείλεται στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν όταν ολοκληρώθηκε η ανθοφορία και ξεκινούσε η καρπόδεση».
Ο κ. Χαρακόπουλος καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι οι αμυγδαλοπαραγωγοί της περιοχής υποστηρίζουν πως «η ζημιά που δημιούργησε ο παγετός της 2ας Απριλίου φαίνεται πιο έντονα τώρα, μειώνοντας σημαντικά την παραγωγή τους. Ουσιαστικά, αυτό που τονίζουν είναι ότι η ζημιά έχει εξελιχθεί περαιτέρω από τη στιγμή που ελέγχθηκαν οι καλλιέργειες από τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ. Ζητούν, λοιπόν, να επανεξεταστεί το αν η ζημιά οφείλεται στον παγετό, καθώς θεωρούν πως αυτός είναι ο κύριος λόγος στον οποίο οφείλεται η απώλεια της παραγωγής τους και όχι σε άλλα αίτια που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ».

 

Read more...

Μάξιμος:Με αντικλείδι η κλοπή στο Πανεπιστημιακό Λάρισας; - Σοβαρό έλλειμμα φύλαξης των Νοσοκομείων!

ΒΟΥΛΗ καλή αν 2

Αθήνα, 23 Μαΐου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ KAI ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ:

Σοβαρό έλλειμμα φύλαξης των Νοσοκομείων

• Με αντικλείδι η κλοπή στο Πανεπιστημιακό Λάρισας;

«Οι συνεχόμενες κλοπές ακριβού ιατρικού εξοπλισμού από δημόσια Νοσοκομεία, με σκοπό όπως αναφέρεται σε κάποια ΜΜΕ να κατευθυνθούν σε βαλκανικές χώρες ή και στην Αφρική, αποδεικνύουν το σοβαρό έλλειμμα της φύλαξής τους. Το ζήτημα της ασφάλειας έχει, δυστυχώς, υποβαθμιστεί από την παρούσα κυβέρνηση με αποτέλεσμα την έξαρση της εγκληματικής δράσης σε όλη την επικράτεια». Τα παραπάνω επισημαίνει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε ερώτησή του στον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και στον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα.
Ο κ. Χαρακόπουλος τονίζει ότι «μείζον ζήτημα ασφάλειας των νοσοκομείων της χώρας αναδεικνύουν τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών ιατρικού εξοπλισμού, με τελευταίο αυτό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή του κ. Παναγιώτη Νάνου έγιναν με αντικλείδι (onlarissa.gr, τηλεόραση του ΣΚΑΙ 23.05.17). Την περίοδο οικονομικής δυσπραγίας που διανύουμε το δημόσιο σύστημα υγείας συνεχίζει να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της πλειονότητας των πολιτών, παρά τις αδυναμίες του που εμφανίζονται κατά καιρούς, ενώ αποτελεί και την μοναδική επιλογή των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών. Συνεπώς, οι λύσεις που πρέπει να δίνονται στα προβλήματα που το ταλανίζουν πρέπει να είναι άμεσες και ουσιαστικές. Όπως είναι φυσικό το αποτέλεσμα της απουσίας του κλαπέντος ιατρικού εξοπλισμού είναι η ταλαιπωρία εκατοντάδων ασθενών, αλλά και η επιβάρυνση των Ελλήνων φορολογουμένων που για μια ακόμη φορά καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα των αδυναμιών της κρατικής μηχανής και των ελλείψεων της κυβερνητικής πολιτικής».
Κατόπιν τούτων, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητά να πληροφορηθεί από τους αρμόδιους υπουργούς:
1. Με ποιο τρόπο θα αναπληρώσουν τα υλικά που εκλάπησαν, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ενδεχόμενη ταλαιπωρία των πολιτών.
2. Τι θα πράξουν προς αποφυγή επανάληψης παρόμοιων φαινομένων κλοπής και για να διασφαλιστεί η επαρκής φύλαξη των μονάδων υγείας.

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος: "Η Αθήνα στις ορέξεις της διεθνούς των μπαχαλάκηδων!"

Νέα φωτό Μάξιμου Χαρακόπουλου

Αθήνα, 22 Μαΐου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ:

Η Αθήνα στις ορέξεις της διεθνούς των μπαχαλάκηδων!

Με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από τους γνωστούς-αγνώστους και τη προσαγωγή 5 αλλοδαπών που συμμετείχαν σ’ αυτά, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο, το κέντρο της Αθήνας παραδόθηκε στις ορέξεις των οργανωμένων ομάδων της βίας και της καταστροφής. Αποχαλινωμένοι από την ηχηρή απουσία του κράτους οι γνωστοί άγνωστοι, με επίκεντρο το ‘Εξαρχιστάν’, επιβάλουν το δικό τους ‘νόμο’ της ασυδοσίας, όποτε και όπως το θελήσουν.
Η σκανδαλώδης αλλά και περίεργη απροθυμία της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να θέσει ένα τέλος στη δράση των ομάδων του χάους μετέτρεψε το κέντρο της πρωτεύουσας σε γκέτο της διεθνούς των μπαχαλάκηδων. Οι πρόσφατες προσαγωγές που έγιναν από την αστυνομία αποκάλυψαν ότι επρόκειτο μόνον για αλλοδαπούς που έκαναν επαναστατική γυμναστική στους δρόμους της Αθήνας. Προφανώς, μετά την επίσημη ίδρυση του ΚΕΠ των αναρχικών στην πλατεία των Εξαρχείων, τις πανηγυρικές παρελάσεις δεκάδων οχημάτων των οπαδών της βίας, την ατιμώρητη επίδειξη οπλισμού, δόθηκε το σύνθημα ανά τον πλανήτη ότι στην Ελλάδα το κράτος ‘κατέβασε ρολά’ και όσοι πιστοί προσέλθετε.
Για μια ακόμη φορά, καλούμε τον κ. Τόσκα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να πάψουν να παίζουν με τη φωτιά, να αντιληφθούν το κακό που προκαλούν με την πρωτοφανή ανοχή τους στα φαινόμενα της βίας και της ανομίας και να πράξουν τα αυτονόητα».

Read more...

Μάξιμος: "Ο αγώνας για τη μνήμη όρος επιβίωσης του ελληνισμού!"

 

Παρουσίαση βιβλίου Καρακασίδου 1

Λάρισα, 20 Μαΐου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ:

Ο αγώνας για τη μνήμη όρος επιβίωσης του ελληνισμού

«Το βιβλίο αυτό είναι και ένα μνημόσυνο στους εκατοντάδες χιλιάδες Ποντίους αδελφούς μας που υπήρξαν θύματα ενός οργανωμένου απάνθρωπου σχεδίου που είχε στόχο την εξαφάνιση των Χριστιανών της καθ’ ημάς Ανατολής. Άνθρωποι που έπεσαν θύματα ενός σατανικού σχεδίου αποχριστιανοποίησης της οθωμανικής αυτοκρατορίας, για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα, πολιτικά και οικονομικά». Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στην ομιλία του κατά την παρουσίαση του βιβλίου της κ. Άννας Καρακασίδου-Μπίσκα: «Επώδυνα μυστικά – Λυτρωτικές αλήθειες».
Ο κ. Χαρακόπουλος, ο οποίος κατάγεται και ο ίδιος από την Μικρά Ασία, αναφέρθηκε εκτενώς σε προσωπικές εμπειρίες με ελληνόφωνους Ποντίους και κρυπτοχριστιανους που γνώρισε ως μεταπτυχιακός φοιτητής στην Πόλη αλλά και στα κατά καιρούς προσκυνήματα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στον Πόντο και την Καππαδοκία.
Στην ομιλία του υποστήριξε ότι το σχέδιο κατά των Χριστιανών της καθ’ ημάς Ανατολής «συμπεριελάμβανε ακόμη τους Έλληνες της Ιωνίας, τους Αρμένηδες και τους Ασσύριους αλλά και όλους τους άλλους, από κάθε περιοχή, από την Καππαδοκία, την Πόλη, την Ίμβρο και την Τένεδο, που σε διαφορετικές χρονικές στιγμές αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, στο όνομα της τουρκικής καθαρότητας. Το που οδήγησε αυτή η ιδεοληψία το βλέπουμε σήμερα καθαρά στα τεκταινόμενα της γείτονος που προσπαθεί να γυρίσει το ρολόι της ιστορίας στο παρελθόν και να αναστήσει το οθωμανικό απολίθωμα, διολισθαίνοντας στον αυταρχισμό και στον ισλαμιστικό ολοκληρωτισμό. Και γι’ αυτό και οι απόγονοι των δραστών αρνούνται ακόμη να αναγνωρίσουν αυτό το έγκλημα που διαπράχθηκε τότε και αντιθέτως το συνεχίζουν εφαρμόζοντας σήμερα πια τη γενοκτονία της μνήμης με την μετατροπή εκκλησιών σε τεμένη».
Ο κ. Χαρακόπουλος κάλεσε τους παρευρισκόμενους να αναρωτηθούν, γιατί όταν «η ταυτότητα για έναν άνθρωπο είναι δομικό στοιχείο της ύπαρξής του, όταν χωρίς αυτήν, ή όταν αυτή είναι ελλιπής, χάνει την ακεραιότητά του», να συμβαίνει «αυτή η επίθεση εναντίον της ταυτότητας στη χώρα μας; Γιατί αυτό συμβαίνει εδώ και καιρό. Μια ολομέτωπη επίθεση σε κάθε στοιχείο που συγκροτεί την ελληνική ταυτότητα, τη γλώσσα, την ιστορία, τις παραδόσεις, τη θρησκεία. Κάποιοι κύκλοι τυφλωμένοι από ιδεοληψίες και εμμονές θέλουν να αλλοιώσουν και να εξαφανίσουν ει δυνατόν ότι μας κάνει αυτό που είμαστε.
Είναι άραγε τυχαίο ότι οι ίδιοι κύκλοι αρνούνται τον όρο Γενοκτονία για τους Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας, αλλά και εν γένει των Χριστιανών της Ανατολής; Ασφαλώς και όχι. Και αν οι χριστιανοί αδελφοί μας στην Τουρκία κρύβονται για να επιβιώσουν από την εκδικητικότητα των αλλόδοξων, εδώ στην Ελλάδα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια εσωτερική καταπίεση, πιο ύπουλη και ίσως και πιο επικίνδυνη, που ξεκίνησε με το ‘‘Συνωστισμό’’ της κ. Ρεπούση».
Και ο κ. Χαρακόπουλος κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «γι’ αυτό και ο αγώνας για την ταυτότητα και τη μνήμη είναι αγώνας ζωής του ελληνισμού. Δεν είναι αγώνας οπισθοφυλακής για ξεχασμένες ιστορίες. Είναι για το σήμερα και κυρίως το αύριο. Για έναν κόσμο που δεν θα έχει χάσει την ψυχή του».
Η παρουσίαση του βιβλίου της κ. Αννας Καρακασίδου–Μπίσκα διοργανώθηκε από τον Δήμο Λαρισαίων και το Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, τις εκδόσεις Κυριακίδη και τον Σύλλογο Ποντίων Λάρισας.
Εκτός του κ. Χαρακόπουλου για το βιβλίο μίλησαν, επίσης, ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δημήτρης Κουρέτας, καθηγητής του Τμήματος Βιοχημείας–Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ τον συντονισμό έκανε ο δημοσιογράφος κ. Ανδρέας Γιουρμετάκης.

Παρουσίαση βιβλίου Καρακασίδου 3

Παρουσίαση βιβλίου Καρακασίδου 2

Read more...

Μάξιμος: "Απροθυμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις καταλήψεις κτιρίων"

ΒΟΥΛΗ 2

Αθήνα, 20 Μαΐου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ:

Απροθυμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις καταλήψεις κτιρίων

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι στα φαινόμενα αυθαιρεσίας και ασυδοσίας των γνωστών-αγνώστων επιλέγει τη βολική θέση του Ποντίου Πιλάτου. Μετά την… μη απάντηση του κ. Τόσκα, ούτε η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης μας διαφωτίζει για το πόσα τέλος πάντων είναι τα κτίρια, ιδιωτικά και δημόσια που τελούν υπό κατάληψη, ούτε πόσες επιχειρήσεις έχει κάνει η πολιτεία για να παραδώσει τα κτίρια αυτά στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους ή στο κράτος και τι αποτελέσματα είχαν αυτές. Κατόπιν τούτων είναι εμφανής και… με τη βούλα η απροθυμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις καταλήψεις κτιρίων. Όσο, όμως, δεν λαμβάνουμε διαφωτιστικές απαντήσεις και τα συνοδευτικά έγγραφα στα ερωτήματα που θέτουμε, εμείς θα επανερχόμαστε». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή, στην ερώτησή του για τα κτίρια που βρίσκονται υπό κατάληψη.
Η απάντηση του κ. Κοντονή έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με το άρθρο 334 του Ποινικού κώδικα για τη Διατάραξη οικιακής ειρήνης, προβλέπεται ότι:
1. Όποιος εισέρχεται παράνομα ή παραμένει παρά τη θέληση του δικαιούχου στην κατοικία άλλου ή στο χώρο που αυτός χρησιμοποιεί για την εργασία του ή σε χώρο περικλεισμένο που αυτός κατέχει τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.
3. Όποιος εισέρχεται παράνομα σε κατάστημα ή χώρο δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή επιχείρησης κοινής ωφέλειας ή παραμένει στους χώρους αυτούς παρά τη θέληση της υπηρεσίας που τους χρησιμοποιεί, της οποίας τη θέληση του δηλώνει ο νόμιμος εκπρόσωπος ή ο υπάλληλος της και προκαλεί έτσι διακοπή ή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.
4. Η ποινική δίωξη στις περιπτώσεις της παρ. 1 ασκείται ύστερα από έγκληση του δικαιούχου.
Όπως προκύπτει από τα ανωτέρω, στην περίπτωση κατάληψης ιδιωτικού κτιρίου οι εισαγγελικές αρχές επεμβαίνουν κατόπιν έγκλησης από τον δικαιούχο, ενώ στις περιπτώσεις καταλήψεων δημοσίων κτιρίων αυτεπάγγελτα. Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι σύμφωνα με το άρθρο 36 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας: «Όταν δεν απαιτείται έγκληση ή αίτηση, η ποινική δίωξη κινείται αυτεπάγγελτα, ύστερα από αναφορά, μήνυση ή άλλη είδηση ότι διαπράχθηκε αξιόποινη πράξη».
Επιπροσθέτως σας επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή του αρ. 26 Σ. όπου κατοχυρώνεται η αρχή της διάκρισης των εξουσιών, ούτε η Κυβέρνηση, ούτε ο Υπουργός Δικαιοσύνης παρεμβαίνει στο έργο απονομής της δικαιοσύνης.
Τέλος, αναφορικά με το 4° ερώτημα, σας γνωρίζουμε ότι επειδή η καταχώριση των δικογραφιών στις Εισαγγελίες της χώρας, κατ' επέκταση και η αναζήτηση τους, γίνεται με συγκεκριμένα στοιχεία που δεν προκύπτουν από τα διαλαμβανόμενα στην ως άνω Ερώτηση (πχ. αριθμός δικογραφίας ή ονοματεπώνυμο φυσικού προσώπου / εκπροσώπου εταιρείας κλπ) καθίσταται εκ των πραγμάτων αδύνατη η διερεύνηση αυτού του ενδεχομένου εκ μέρους των δικαστικών υπηρεσιών».

Read more...

Μάξιμος προς Σπίρτζη: "Σήμανση και κόμβο για τα Τέμπη"

ΒΟΥΛΗ καλή αν 2

Αθήνα, 19 Μαΐου 2017

ΖΗΤΑ Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΙΡΤΖΗ:

Σήμανση και κόμβο για τα Τέμπη

Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην Κοιλάδα των Τεμπών μετά την παράδοση των σηράγγων από την ελλιπή σήμανση και την έλλειψη συγκοινωνιακού κόμβου που θα διευκολύνει την πρόσβαση στα χωριά και τα παράλια του νομού, αναδεικνύει με ερώτησή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Ο Θεσσαλός πολιτικός που έγινε αποδέκτης παραπόνων κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, στην ερώτησή του προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη επισημαίνει ότι «αναμφίβολα, η ολοκλήρωση της κατασκευής των σηράγγων των Τεμπών προσφέρει, πλέον, τη δυνατότητα ασφαλούς και ταχείας κίνησης στον κεντρικό οδικό άξονα της χώρας. Ωστόσο, η πολιτεία οφείλει να αφουγκραστεί και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες των χωριών γύρω από την κοιλάδα, και να δώσει τις ενδεδειγμένες λύσεις.
Συγκεκριμένα, είναι έντονες οι διαμαρτυρίες όσων διαμένουν και εργάζονται στην εν λόγω περιοχή, σχετικά με την αδυναμία πρόσβασης στην κοιλάδα των Τεμπών και στα γύρω χωριά, λόγω έλλειψης συγκοινωνιακού κόμβου σε σημείο όπου μπορεί με την κατάλληλη σήμανση να παρέχει εύκολη πρόσβαση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκονται ιστορικοί οικισμοί, όπως τα Αμπελάκια και η Κρανιά Ολύμπου, η ονομαστή για τα κρασιά της περιοχή της Ραψάνης, το προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής και Ιερές Μονές που έχουν δώσει ώθηση στον θρησκευτικό τουρισμό. Επιπλέον, η κοιλάδα αποτελούσε μέχρι σήμερα το συνδετικό κρίκο με τις τοπικές κοινότητες στα παράλια του νομού. Συνολικότερα είναι μια περιοχή, που πέρα από το απαράμιλλο φυσικό κάλλος, αποτελεί πόλο τουριστικής έλξης, συνδέοντας όλες τις περιοχές γύρω της.
Σύμφωνα με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής η οικονομική δραστηριότητα, που είναι ευθέως ανάλογη της τουριστικής έλξης, μέχρι στιγμής δέχεται ισχυρό πλήγμα με την κατασκευή του νέου δρόμου. Η έλλειψη σωστής και επαρκούς σήμανσης που μπορεί να κατευθύνει σωστά τους οδηγούς που θέλουν να εισέλθουν στην κοιλάδα, κυρίως στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη, άλλα και στο ρεύμα από Αθήνα, στηλιτεύεται έντονα από τις επιχειρήσεις και τους κατοίκους της περιοχής. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου αναφέρονται περιστατικά αποπροσανατολισμού και ταλαιπωρίας ακόμα και για τους ντόπιους, πόσο μάλλον για κάποιον που θέλει να επισκεφθεί την κοιλάδα. Για να πάει για παράδειγμα κάποιος στα Αμπελάκια ή στη Ραψάνη ή στο Στόμιο ερχόμενος από Θεσσαλονίκη, πρέπει να μπει στην παλιά εθνική οδό από την έξοδο του Πλαταμώνα. Για κάποιον ταξιδιώτη που δεν ξέρει την περιοχή και χωρίς σαφή σήμανση, σύμφωνα με επαγγελματίες των περιοχών αυτών, καταλήγει να φτάνει στον κόμβο του Ευαγγελισμού αφού έχει ήδη περάσει τη Ραψάνη, τα Αμπελάκια ή το Στόμιο.
Η πεποίθηση των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής είναι ότι η σήμανση που θα κατευθύνει τους ταξιδιώτες από τον Αυτοκινητόδρομο προς τις περιοχές τους πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά και άμεσα, ενώ συζητιέται έντονα η απουσία ενός κόμβου στην περιοχή Ομολίου–Πυργετού που θα συνδέει όλες τις γύρω τοπικές κοινότητες και θα δίνει εύκολη πρόσβαση τόσο στα παράλια του νομού όσο και στην κοιλάδα».
Κατόπιν τούτων ο κ. Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό αν προτίθεται να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση στην κοιλάδα των Τεμπών και η επικοινωνία μεταξύ των γύρω περιοχών, όπως ζητούν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής και επιπλέον αν διαθέτει κάποιο συγκεκριμένο σχεδιασμό και χρονοδιάγραμμα ενεργειών.

Read more...

Μάξιμος: "Να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη της Γενοκτονίας"

Μάξιμος Φωτιάδης Τραπεζούντα

Αθήνα, 19 Μαΐου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ:

Να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη της Γενοκτονίας

Ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα κλίνουμε με σεβασμό το γόνυ στους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες του Πόντου που έγιναν μάρτυρες της βαρβαρότητας και της μισαλλοδοξίας, θύματα μιας σχεδιασμένης και ψυχρά εκτελεσμένης Γενοκτονίας, που σκόπευε στην εκκαθάριση της Μικράς Ασίας από όλον τον χριστιανικό πληθυσμό της.
Η μνήμη τους θα είναι πάντα ζωντανή σε όλους εμάς που συνεχίζουμε έναν σχεδόν αιώνα αργότερα να αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση από όλους, και κυρίως από το κράτος που το διέπραξε, του φοβερού αυτού εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας.
Όπως ζωντανός θα μένει στο διηνεκές ο τρισχιλιετής πολιτισμός που άνθησε και έλαμψε και στις ακτές του Εύξεινου Πόντου, στη Τραπεζούντα, στη Σαμψούντα, στην Κερασούντα, στην Αργυρούπολη, στη Ριζούντα, στις εκατοντάδες ελληνορθόδοξες κοινότητες στον ιστορικό Πόντο, όσο και αν οι μηχανισμοί της “Γενοκτονίας της Μνήμης” επιχειρούν να επιφέρουν τη λήθη.
Σε πείσμα των διαφόρων παραχαρακτών της ιστορίας, το δικό μας χρέος και καθήκον μάς επιτάσσει να κρατήσουμε ζωντανές τις μνήμες, να διαφυλάξουμε την αλήθεια και να την μεταλαμπαδεύσουμε στις νεώτερες γενιές».

Στη φωτ. ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον συγγραφέα του τόμου για τη «Γενοκτονία των Ποντίων» που εκδόθηκε από τη βουλή, Κωνσταντίνο Φωτιάδη, στην Σουμελά της Τραπεζούντας, το 2010, στην πρώτη λειτουργία μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, που τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Read more...

Μάξιμος για 4ο Μνημόνιο: "Oι κόκκινες γραμμές θυσιάστηκαν για τα κόκκινα χαλιά!"

Μάξιμος 4ο Μνημόνιο A

Αθήνα, 18 Μαΐου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ 4Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ:

Oι κόκκινες γραμμές θυσιάστηκαν για τα κόκκινα χαλιά!

«Το δεύτερο μνημόνιο, μέσα σε δυόμισι χρόνια, είναι αποκλειστικά δικό σας έργο και έρχεται απλώς να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί, ότι είστε πρόθυμοι σε κάθε υποχώρηση, παραχώρηση και εκχώρηση, με αντάλλαγμα λίγο ακόμη χρόνο στους θώκους της εξουσίας. Είναι εμφανές ότι οι κόκκινες γραμμές για το αφορολόγητο και τις συντάξεις του κ. Τσακαλώτου θυσιάστηκαν στον βωμό των κόκκινων χαλιών της εξουσίας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του 4ου μνημονίου.
Και πρόσθεσε ότι «εσείς, βεβαίως, συνεχίζετε να μιλάτε και να συμπεριφέρεστε ωσάν η Ελλάδα να είναι η χώρα των λωτοφάγων. Η αλήθεια, όμως, δεν μπορεί να κρυφθεί πίσω από τα ψεύδη της κυβερνητικής προπαγάνδας. Και η αλήθεια είναι ότι κάθε μέρα παραπάνω στο Μέγαρο Μαξίμου για τον ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει κάθε μέρα και πιο χαμηλά για τον ελληνικό λαό».

Μάξιμος 4ο Μνημόνιο Β

Εμπαίζετε τα στελέχη Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ στάθηκε στην ομιλία του ιδιαίτερα στις περικοπές στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με τη μείωση των ειδικών μισθολογίων, υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση ανερυθρίαστα παραβιάζει κάθε έννοια δικαίου και πολιτικής εντιμότητας. Αντί να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, επιστρέφοντας και το υπόλοιπο 50% των παρακρατηθέντων από τις αποδοχές των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, με τις ρυθμίσεις για το μισθολόγιο εμπαίζει απροκάλυπτα τους ανθρώπους που καθημερινά διακινδυνεύουν τη ζωή τους για την ασφάλεια των συμπολιτών μας, για τη διαφύλαξη της περιουσίας και του φυσικού πλούτου της χώρας»

Ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «με το νέο μισθολόγιο προκύπτει άμεση μείωση αποδοχών για τους νεοεισερχόμενους στα Σώματα Ασφαλείας, ενώ για τους ήδη υπηρετούντες καθιερώνεται προσωπική διαφορά. Έτσι, όμως, βάζετε σε βαθεία κατάψυξη τους μισθούς στη συντριπτική πλειοψηφία των ενστόλων, οι οποίοι δεν θα μπορούν να ξαναδούν αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων τους -κάποιοι ακόμη και μέχρι την αποστράτευσή τους- αν δεν υπερβούν την προσωπική διαφορά. Ο κ. Τόσκας προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, μας είπε ότι “η προσωπική διαφορά είναι θεσμοθετημένη, κατοχυρωμένη και δεν έχει χρονικό περιορισμό εφαρμογής”. Πώς, όμως, να γίνετε πιστευτοί ότι μπορείτε να εγγυηθείτε το μέλλον της προσωπικής διαφοράς στους μισθούς αστυνομικών και πυροσβεστών, όταν με το τέταρτο μνημόνιο πετσοκόβετε την προσωπική διαφορά στις συντάξεις; Επιπλέον, εφόσον η προσωπική διαφορά δεν θα υπολογίζεται στις κρατήσεις για την αναλογική σύνταξη, θα οδηγήσει μοιραία σε περαιτέρω μείωση των συντάξιμων αποδοχών».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξε λέγοντας ότι «δέσμευση της ΝΔ και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την απόδοση των αναδρομικών που εκκρεμούν, αλλά και η κατάθεση ενός νέου μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας που θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές».

Δείτε το βίντεο της Ομιλίας στην κάτωθι ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://youtu.be/7g1QaFSdCos

Read more...

Μάξιμος: Η κυβέρνηση ψάχνει “φερετζέδες” για το 4ο μνημόνιο!

Μάξιμος Κυριάκος Ομοσπονδίες Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων

Αθήνα, 17 Μαΐου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΒΗΜΑ-FM:

Η κυβέρνηση ψάχνει “φερετζέδες” για το 4ο μνημόνιο!

«Με τη ψήφιση των μέτρων το ενδεχόμενο των εκλογών απομακρύνεται. Είναι εμφανές οι κόκκινες γραμμές του κ. Τσακαλώτου και για το αφορολόγητο και για τις συντάξεις θυσιάστηκαν για το κόκκινο χαλί της εξουσίας». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, για τη συζήτηση του 4ου Μνημονίου στην Ολομέλεια της βουλής (σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΒΗΜΑ-FM και στην εκπομπή του κ. Διονύση Νασοπούλου).
Ο Θεσσαλός πολιτικός ανέφερε ότι «η κυβέρνηση αναζητεί “φερετζέδες” για το 4ο Μνημόνιο. Αναζητεί διάφορα άλλοθι. Έφτιαξε αυτήν την ιστορία με τα αντίμετρα. Αλλά νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας, ο συνταξιούχος που θα κληθεί να επιστρέψει δύο συντάξεις με τις περικοπές που γίνονται στην προσωπική διαφορά, όλοι οι φορολογούμενοι οι οποίοι ουσιαστικά με την μείωση του αφορολογήτου θα κληθούν να επιστρέψουν ένα ακόμη μηνιάτικο, αλλά και οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις με το πετσόκομμα που έρχεται στα ειδικά μισθολόγια, αντιλαμβάνονται ότι όλα αυτά είναι τερτίπια».
Ιδιαίτερα για τα ειδικά μισθολόγια, το στέλεχος της ΝΔ, υπογράμμισε ότι «πρώτον έχουμε άμεση μείωση με τον περιορισμό των πενθημέρων. Τα πενθήμερα υπολογίζονται σε 48 αντί 52. Η δεύτερη μείωση προκύπτει από την κατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια χωρίς τον υπολογισμό της στρατιωτικής θητείας και του χρόνου των σπουδών.
Όταν σήμερα πετσοκόβεται η προσωπική διαφορά στις συντάξεις, ποιος μας διαβεβαιώνει ότι αύριο δεν θα έχουμε μια νέα μείωση και περικοπή και στις προσωπικές διαφορές που δημιουργούνται στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις; Επιπλέον, η προσωπική διαφορά δεν προσμετράται στις κρατήσεις των ασφαλιστικών ταμείων και με μαθηματική βεβαιότητα πια οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις θα έχουν μειώσεις και στις συντάξιμες αποδοχές τους την επόμενη ημέρα».
Και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ, δια του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τη συνάντηση που είχαμε με εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, δεσμεύτηκε ότι εμείς θα αποδώσουμε και το υπόλοιπο 50% των περικοπών που έγιναν στις αποδοχές -για τις οποίες υπάρχει και απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας- και στις πρώτες μας προτεραιότητες θα είναι η κατάθεση ενός νέου ειδικού μισθολογίου για τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις που θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές».
Τέλος, ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για άμεση διανομή του 0,5% του πλεονάσματος. Όπως είπε «η ΝΔ κατέθεσε ως τροπολογία τη δική της αντιπρόταση, τη διανομή 865 εκ. ευρώ, δυνατότητα που υπάρχει και μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20%, για κατάργηση του φόρου στο κρασί, που άλλωστε δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, για επαναφορά του ΦΠΑ στο 13% των αγροτικών εφοδίων από 24% που η κυβέρνηση αύξησε, και για διασφάλιση όλων των αναγκαίων θέσεων στους παιδικούς σταθμούς, ώστε κανένα παιδί να μην μείνει εκτός».


Στη φωτ. ο κ. Χαρακόπουλος με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων μετά από σύσκεψη στη βουλή.

Read more...

Μάξιμος Χαρακόπουλος για επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας: "Η ασυδοσία των ομάδων βίας συνεχίζεται αμείωτη!"

Μάξιμος γραφείο

Αθήνα, 17 Μαΐου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΤ ΟΜΟΝΟΙΑΣ:

Η ασυδοσία των ομάδων βίας συνεχίζεται αμείωτη!

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την επίθεση από γνωστούς-αγνώστους με βόμβες μολότοφ στο κτίριο που στεγάζει το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας και την επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ασυδοσία των ομάδων της βίας και της καταστροφής στο κέντρο της πρωτεύουσας συνεχίζεται αμείωτη. Η προσπάθειά τους να θέσουν ολόκληρες περιοχές εκτός του νόμου και της τάξης, όχι μόνον δεν αναχαιτίζεται, αλλά -όπως δείχνει και η επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας- επεκτείνεται.

Είχαμε επισημάνει ότι το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, στην καρδιά του υποβαθμισμένου κέντρου της Αθήνας, προσπαθεί με πενιχρά μέσα και μειωμένο προσωπικό να κρατήσει σε υψηλό επίπεδο το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Και είχαμε καλέσει την Κυβέρνηση να ενισχύσει την προσπάθεια των αστυνομικών ενάντια στην αυξανόμενη εγκληματικότητα και τα φαινόμενα των βανδαλισμών.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ έχει συμβιβαστεί ακόμα και με τις ομάδες βίας».

 

Read more...