Χρησιμοποιούμε τα cookies στην ιστοσελίδα μας, σύμφωνα με την Οδηγία 2009/136/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μάξιμος Χαρακόπουλος | Νέα Δημοκρατία - Δελτία Τύπου
Menu
A+ A A-

Εορτάζει ο Μάξιμος

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Λάρισα, 20 Ιανουαρίου 2018

ΘΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΥΧΕΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ

Εορτάζει ο Μάξιμος

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος αύριο, Κυριακή 21/01, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής (Μαξίμου του Ομολογητού) θα βρίσκεται στο πολιτικό του γραφείο (Ανθίμου Γαζή 25, 1ος όροφος). Ο εορτάζων βουλευτής θα δέχεται ευχές από το πρωί -μετά την εκκλησία- μέχρι τις βραδινές ώρες.

Read more...

Μάξιμος: "Η Φέτα κινδυνεύει από την κατάρρευση των τιμών στο γάλα!"

Μάξιμος TV

Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Η Φέτα κινδυνεύει από την κατάρρευση των τιμών στο γάλα!

«Ορθώς αναδεικνύονται οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν οι εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τρίτες χώρες και επιδιώκουμε την πλήρη προστασία των ΠΟΠ και ΠΓΕ. Ωστόσο, πέραν αυτών, οι κτηνοτρόφοι υφίστανται, ήδη, τις δραματικές συνέπειες από λάθη και αβελτηρίες της κυβέρνησης που έχουν δραματικά μειώσει τις τιμές παραγωγού στο γάλα. Αν δεν υπάρξει σύντομα αναστροφή της κατάστασης, φοβούμαι ότι εκ των πραγμάτων η συζήτηση για τις εμπορικές συμφωνίες δεν θα συγκινεί κανέναν γιατί, ήδη, η ζημιά θα έχει συντελεστεί!». Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμά του στο δήμο Ελασσόνας για την εσπερίδα που διοργάνωσε με θέμα «Οι εμπορικές συμφωνίες CETA και Ν. Αφρικής κοστίζουν την απώλεια της φέτας».
Στο μήνυμά του ο Θεσσαλός πολιτικός σημειώνει ότι «τα θέματα που θίγετε αποτέλεσαν πεδίο έντονης αντιπαράθεσης τον προηγούμενο χρόνο. Όλοι νομίζω συμφωνούμε ότι στις εμπορικές συμφωνίες μεταξύ ΕΕ και τρίτων χωρών πρέπει να επιδιώκουμε την πλήρη προστασία των ΠΟΠ και ιδιαίτερα της φέτας, που είναι εμβληματικό προϊόν για τη χώρα μας. Από την εποχή ακόμα των έντονων διαξιφισμών για τη CETA, σε σχετική ερώτησή μου προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομίας & Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης (14.03.17) είχα ζητήσει να διερευνηθεί η δυνατότητα αλλαγής της CETA πριν έρθει για κύρωση στην ελληνική βουλή, σύμφωνα με το “Ψήφισμα του Τυρνάβου”, χωρίς να λάβω έως σήμερα καμία απάντηση από την κυβέρνηση. Επιπροσθέτως, από το καλοκαίρι είχα επισημάνει με ερώτησή μου (02.06.17) τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας για εισαγωγές γάλακτος που χρησιμοποιείται στην παραγωγή φέτας και ζήτησα το αυτονόητο: Εντατικοποίηση των ελέγχων, αφενός για να μην πληγεί η ποιότητα της φέτας, άλλα και για να μη επεκταθούν, τα τότε πρωτοεμφανιζόμενα φαινόμενα μείωσης των τιμών του αιγοπρόβειου γάλακτος, προτείνοντας συνάμα να ενεργοποιηθεί και η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να αποφύγουμε φαινόμενα καρτέλ. Τελικά, λόγω της κυβερνητικής αβελτηρίας -η οποία έχει παρελθόν και από την υπόθεση του αγελαδινού γάλακτος- πληροφορούμαι ότι οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα καταρρέουν, και για άλλη μια φορά καλώ την Κυβέρνηση μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (17.01.17), να χρησιμοποιήσει τα “όπλα” που διαθέτει».

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος στη χειροθεσία άρχοντα στη Ρόδο: "Το Πατριαρχείο χρειάζεται τη στήριξη όλων μας!"

Rόδος

Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΑΡΧΟΝΤΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ:

Το Πατριαρχείο χρειάζεται τη στήριξη όλων μας!

Ο Εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος παραβρέθηκε στη χειροθεσία του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη σε Άρχοντα Ρεφερενδάριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η χειροθεσία έγινε από τον Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, στον καθεδρικό ναό του νησιού, κατόπιν σχετικής εντολής του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.
Σε δήλωσή του το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε τα εξής:
«Με μεγάλη χαρά βρέθηκα στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα με αφορμή τη χειροθέτηση σε Αρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου του φίλου Αντώνη Καμπουράκη, που είναι ένα εξαίρετο τέκνο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως. Το Φανάρι, αναγνωρίζοντας την προσφορά του και τη στήριξή του στο Θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τον αναγόρευσε σε άρχοντα του Οικουμενικού Θρόνου. Νομίζω ότι είναι μια μεγάλη τιμή, την οποία αξίζει για την προσφορά του και η αναγνώριση αυτή αντανακλά και στην τοπική κοινωνία και την Εκκλησία. Άξιος! Το πατριαρχείο μας αιώνες τώρα, κάτω από δύσκολες συνθήκες, εξακολουθεί ως πρωτόθρονη εκκλησία να δίνει τη μαρτυρία της Ορθοδοξίας σε ολόκληρο τον κόσμο και χρειάζεται τη στήριξη όλων μας!».

ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Ρόδο, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολα και τον π. βουλευτή κ. Βασίλη Υψιλάντη, επισκέφθηκε τον εορτάζοντα μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, καθώς επίσης και τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα ζητήματα της περιοχής. Ο Θεσσαλός πολιτικός αφού ευχαρίστησε για την ενημέρωση, σε δήλωσή του υπογράμμισε «το έντονο ενδιαφέρον του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για τα Δωδεκάνησα και τη νησιωτική Ελλάδα» και εξέφρασε την ελπίδα «σύντομα ως Κυβέρνηση, πολλά από αυτά που έχουμε στο πρόγραμμά μας να τα κάνουμε πράξη».

Rόδος 2

Rόδος 3 1

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Λάθος η περικοπή πολυτεκνικών-τριτεκνικών επιδομάτων!"

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2018

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Λάθος η περικοπή πολυτεκνικών-τριτεκνικών επιδομάτων

• Ποιο παραγωγικό μοντέλο χωρίς νέους αγρότες;

«Τα χωριά μας αδειάζουν, όσοι πολιτευόμαστε στην ελληνική περιφέρεια, την επαρχία, το βλέπουμε χρόνο με το χρόνο και, δυστυχώς, ολόκληρες περιοχές θα έλεγα ερημοποιούνται και είναι πιο σοκαριστικό αυτό όταν ακούμε ότι συμβαίνει σε ακριτικές περιοχές». Τα παραπάνω τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση της εν λόγω Επιτροπής που είχε ως θέμα την ακρόαση των εκπροσώπων της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης για το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.
Ο κ. Χαρακόπουλος σχολιάζοντας τις αναφορές των περιφερειαρχών στην ερήμωση των περιφερειών και για την ανάγκη ενός νέου παραγωγικού μοντέλου αναρωτήθηκε «για ποιόν πρωτογενή τομέα μιλούμε, όταν ο αγροτικός πληθυσμός είναι γερασμένος σε πολύ μεγάλο βαθμό, φθίνει όλα αυτά τα χρόνια και,δυστυχώς, η Πολιτεία καθυστερεί στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού. Άκουσα τον Αντιπεριφερειάρχη της κεντρικής Μακεδονίας κ. Παππά να ασκεί κριτική για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στο πρόγραμμα των νέων αγροτών και στο γεγονός ότι δεν έχουν απορροφηθεί όλοι οι επιλαχόντες νέοι αγρότες, όπως έγινε στο παρελθόν ή μάλλον δεν γνωρίζουν καν τι μέλλει γενέσθαι με αυτούς».
Επίσης, ο Θεσσαλός πολιτικός καυτηρίασε τις περικοπές των πολυτεκνικών επιδομάτων και των επιδομάτων στους τριτέκνους. Όπως χαρακτηριστικά είπε «η Επιτροπή μας δεν είναι μια επιτροπή που φημίζεται για τις κομματικές της αντιπαραθέσεις και ο στόχος μας είναι να υπάρχει ένα πόρισμα που θα έχει την συναντίληψη, τη συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων. Θεωρώ θετικό ότι υπήρξε αύξηση των πόρων στα επιδόματα πρώτου και δεύτερου παιδιού. Αναμφίβολα, όμως, ήταν μια λανθασμένη κίνηση, η περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων και των επιδομάτων στους τρίτεκνους. Δεν ξέρω αν κινείται από ιδεοληπτικές εμμονές, αν έχει να κάνει με αυτό που είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ότι κάποιοι μπορούν να βλέπουν “το δημογραφικό ότι έχει χρώματα και κόμματα”. Δεν θέλω να το πιστεύω, αλλά θεωρώ ότι είναι λάθος μια τέτοια προσέγγιση».
Για το θέμα αυτό πρόσθεσε ακόμη ότι «η εμπειρία δείχνει -και ειπώθηκε και στις πρώτες συνεδριάσεις- ότι όταν ελήφθησαν μέτρα, φάνηκε η αποτελεσματικότητα τους. Τα μέτρα για την τρίτεκνη οικογένεια, όταν καθιερώθηκε η τρίτεκνη οικογένεια και δόθηκαν κίνητρα, επέφεραν δημογραφική ανάκαμψη».
Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «η συγκρότηση επιστημονικής επιτροπής είναι απαραίτητη για να συνδράμει στο έργο της Διακομματικής Επιτροπής, διότι με την εξειδικευμένη γνώση που έχουν οι εμπειρογνώμονες, οι επιστήμονες που θα την συγκροτήσουν, θα έχουμε τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε τις προτάσεις και να δούμε τις σχέσεις κόστους ωφέλειας, την αποτελεσματικότητά τους σε βραχυπρόθεσμο και μεσομακροπρόθεσμο επίπεδο».
Τέλος, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τις αναφορές στα ιδιαίτερα προβλήματα ακριτικών περιοχών επανέλαβε και την πρότασή του και για τη συγκρότηση μιας άλλης διακομματικής επιτροπής «για την ανάπτυξη της Θράκης και την αντιμετώπιση των ζητημάτων της περιοχής. Στον δημόσιο λόγο μας πολλοί έχουμε αναφερθεί, εγώ και με γραπτή ερώτηση κατέθεσα τη σχετική πρόταση και αναμένω την υλοποίησης της».

Φωτ. Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δημογραφικού Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Κώστα Αγοραστό στη συνεδρίαση της Επιτροπής στη βουλή.

 

Read more...

Μάξιμος: "Γιατί καταρρέουν οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα;"

ΒΟΥΛΗ καλή αν 2

Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ:

Γιατί καταρρέουν οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα;

«Δικαιολογούνται οι μειώσεις στην τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος; Που κατά τη γνώμη σας οφείλονται; Τι προτίθεστε να πράξετε;». Τα σαφή αυτά ερωτήματα θέτει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο Θεσσαλός πολιτικός καλεί τον αρμόδιο υπουργό κ. Βαγγέλη Αποστόλου να πάψει να «κωφεύει» στην κραυγή αγωνίας των κτηνοτρόφων, καθώς η τιμή του γάλακτος από το 1 ευρώ έχει κατρακυλήσει ακόμη και στα 82 λεπτά στο Λιβάδι Ελασσόνας!
Στην ερώτησή του, ο Θεσσαλός πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, υπογραμμίζει τα εξής:
«Παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις και προειδοποιήσεις από τον κτηνοτροφικό κόσμο ότι η πτωτική πορεία των τιμών του αιγοπρόβειου γάλακτος θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για τον κλάδο τους και την πρωτογενή παραγωγή, η κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει. Η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, δια του προέδρου της κ. Νίκου Παλάσκα, “κρούει τον κώδωνα” για την επιβίωση των αιγοπροβατοτρόφων λόγω της μείωσης της τιμής του γάλακτος και καυτηριάζει έντονα την απουσία ελέγχων από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Η τιμή του γάλακτος από το 1 ευρώ που ήταν για αρκετά χρόνια έχει περιοριστεί πλέον στα 90 με 92 λεπτά, ενώ υπάρχουν αναφορές για πληρωμές το Δεκέμβριο του 2017 στο Λιβάδι Ελασσόνας, ένα αμιγώς κτηνοτροφικό κεφαλοχώρι, με τιμές που κατρακυλούν μέχρι και τα 82 λεπτά!
Οι κτηνοτρόφοι γνωρίζοντας ότι οι ελληνοποιήσεις γάλακτος αποτελούν ανοικτή πληγή για τον κλάδο τους, οδηγώντας τις τιμές σε κατάρρευση, δικαίως εξεγείρονται προκειμένου να τον προστατέψουν και ζητούν την άμεση κινητοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, τους οποίους, όπως τονίζουν, χρηματοδοτούν γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, τον έλεγχο.
Επιπροσθέτως, σοβαρές είναι και οι αιτιάσεις για την αβελτηρία της Κυβέρνησης στο θέμα της χρήσης εισαγόμενου γάλακτος για την παρασκευή φέτας, καθώς και των ενεργειών για τη σύσταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης. Έχει ειπωθεί πολλάκις ότι η φέτα αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα και οι ενέργειες για την προστασία της ως ΠΟΠ προϋποθέτουν τη διασφάλιση της ποιότητάς της “εκ των έσω”, άρα εκτεταμένους ελέγχους και αυστηρά πρόστιμα σε όλα τα στάδια της διαδικασίας ώστε να αποτρέπεται οποιαδήποτε προσπάθεια ελληνοποίησης ή νοθείας. Δυστυχώς σήμερα, οι φόβοι για μείωση των τιμών στο γάλα έγιναν πραγματικότητα. Οι κτηνοτρόφοι προκειμένου να προστατέψουν την παραγωγή τους και το “εθνικό κεφάλαιο” που λέγεται Φέτα απαιτούν εγρήγορση και ελέγχους από τον ελεγκτικό μηχανισμό».

Read more...

Μάξιμος στο Μαυροβούνι: "Η βασιλόπιτα θυμίζει τις ρίζες και τις αντοχές μας!"

aΜαυροβούνι 1

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ:

Η βασιλόπιτα θυμίζει τις ρίζες και τις αντοχές μας!

Στην αξία του εθίμου της βασιλόπιτας στις μέρες μας, ευχόμενος πρώτα απ’ όλα ειρήνη, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος παραβρέθηκε στην κοπή της βασιλόπιτας που διοργάνωσε η ενορία του Αγίου Αθανασίου Μαυροβουνίου. Κληθείς να απευθύνει ευχές στους «κοντοχωριανούς» του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Η βασιλόπιτα που με τις ευλογίες της εκκλησίας κόψαμε, όπως και τα έθιμα που ασυναίσθητα τηρούμε, δεν μαρτυρούν μόνο την προσήλωσή μας στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και την μακρά μας παράδοση και ιστορική συνέχεια στα χώματα της καθ’ ημάς Ανατολής, από τη Μικρά Ασία μέχρι τη Βόρειο Ήπειρο και από την Κύπρο μέχρι την Ανατολική Ρωμυλία. Και αυτή η συνειδητοποίηση της τρισχιλιετούς μας παρουσίας και των δυσκολιών που περάσαμε στο διάβα των αιώνων, μας δίνει αισιοδοξία, γιατί αυτά που περνούμε σήμερα δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που αντιμετωπίσαμε ως έθνος έως τώρα.
Με αυτές τις σκέψεις θέλω να συγχαρώ το εκκλησιαστικό συμβούλιο της ενορίας του Αγίου Αθανασίου Μαυροβουνίου για την τήρηση της παράδοσης στην όμορφη αυτή εκδήλωση και να ευχηθώ σε όλες και σε όλους Καλή Χρονιά με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία! Η νέα χρονιά να είναι πρώτα απ’ όλα ειρηνική! Με την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, που φτάνει στο σημείο ο αρχηγός της αντιπολίτευσης να απειλεί ότι το 2019 θα έρθει να καταλάβει ελληνικό νησί, όπως την Κύπρο το 1974, αλλά και την αναστάτωση στην ευρύτερη γειτονιά μας, συνειδητοποιεί κανείς την αξία του αγαθού της ειρήνης, που πολλές φορές θεωρούμε δεδομένη».

aΜαυροβούνι 2

aΜαυροβούνι 3

aΜαυροβούνι 4

Read more...

Νέα Παρέμβαση Μάξιμου: "Το πάθημα στον Τιταρήσιο να γίνει μάθημα! - Πόσα πρόστιμα επιβλήθηκαν την τελευταία δεκαετία και πόσα εισπράχθηκαν;

ΒΟΥΛΗ καλή αν 3

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ:

Το πάθημα στον Τιταρήσιο να γίνει μάθημα!

• Πόσα πρόστιμα επιβλήθηκαν την τελευταία δεκαετία και πόσα εισπράχθηκαν;

Με νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, επανέρχεται για το ζήτημα της ρύπανσης στον Τιταρήσιο ποταμό μετά και τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού. Ο κ. Χαρακόπουλος σημειώνει ότι ο «εύκολος καταγγελτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, χωρίς μάλιστα να συνοδεύεται από στοιχεία και προτάσεις, είναι κατώτερος των περιστάσεων» και ζητά στοιχεία για το πόσα πρόστιμα έχουν επιβληθεί κατά την τελευταία δεκαετία για περιβαλλοντικούς λόγους στο νόμο της Λάρισας και πόσα έχουν εισπραχθεί.
Ο Θεσσαλός πολιτικός στην ερώτησή του προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη και Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, επισημαίνει τα εξής: «Η πρόσφατη μόλυνση των υδάτων του Τιταρήσιου ποταμού που διέρχεται από τους δήμους Ελασσόνας και Τυρνάβου και η, συνακόλουθη, ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους κινδύνους που ελλοχεύει αυτή για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, ανέδειξε τις αδυναμίες και τα ελλείμματα του κρατικού μηχανισμού στην αποτελεσματική αντιμετώπιση αντίστοιχων φαινομένων.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας (13.01.18 στον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Ρούστα) «είναι αδήριτη ανάγκη να αλλάξει το κανονιστικό πλαίσιο, να ενισχυθεί η περιφερειακή αυτοδιοίκηση με περισσότερες αρμοδιότητες και φυσικά με περισσότερο προσωπικό». Με βάση τα όσα έγιναν γνωστά από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, τα πρόστιμα σε όσους ρυπαίνουν τον ποταμό κυμαίνονται από 1.000 έως 5.000 ευρώ, ποσά, όμως, που όπως αποδείχθηκε δεν στάθηκαν ικανά να λειτουργήσουν αποτρεπτικά.
Επειδή το πάθημα του Τιταρήσιου πρέπει να γίνει μάθημα, οφείλει η συντεταγμένη πολιτεία να διδαχθεί από ότι συνέβη στο ποτάμι, το οποίο εμπλουτίζει τον υδροφόρο ορίζοντα από τον οποίο υδρεύεται η ευρύτερη περιοχή αλλά και, σε μεγάλο ποσοστό, η πόλη της Λάρισας. Ο εύκολος καταγγελτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, χωρίς μάλιστα να συνοδεύεται από στοιχεία και προτάσεις, είναι κατώτερος των περιστάσεων.
Επειδή οδηγός των πράξεων όλων όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά πρέπει να είναι η προστασία του δημοσίου συμφέροντος, εν προκειμένω της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, είναι επιβεβλημένη η αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων σε ένα κανονιστικό και ελεγκτικό πλαίσιο που θα είναι απλό, λειτουργικό και αποτελεσματικό».
Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς:
1. Συμμερίζεστε την άποψη του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας ότι «είναι αδήριτη ανάγκη να αλλάξει το κανονιστικό πλαίσιο, να ενισχυθεί η περιφερειακή αυτοδιοίκηση με περισσότερες αρμοδιότητες και φυσικά με περισσότερο προσωπικό»; Αν ναι, τι συγκεκριμένα προτίθεστε να πράξετε για να μην επαναληφθούν φαινόμενα, όπως η ρύπανση στον Τιταρήσιο;
2. Πόσα πρόστιμα έχουν επιβληθεί κατά την τελευταία δεκαετία για περιβαλλοντικούς λόγους στο νόμο της Λάρισας και πόσα έχουν εισπραχθεί;

Read more...

Μάξιμος: "Άγριος εμπαιγμός των αγροτών για το Πετρέλαιο!"

Μάξιμος TV

Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:

Άγριος εμπαιγμός των αγροτών για το Πετρέλαιο!

• Στα τάρταρα η αξιοπιστία της κυβέρνησης…

Δριμεία κριτική για εξαπάτηση των αγροτών με αφορμή την κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο αγροτικής χρήσης ασκεί ο βουλευτής Λαρίσης Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, σχολιάζοντας δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση συνεμορφώθη σε μνημονιακές υποχρεώσεις. Ο Θεσσαλός πολιτικός υπενθυμίζει ότι επί των ημερών του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπήρξε επιστροφή 160 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες, με την τότε αντιπολίτευση να μιλά για «ψίχουλα».
Η δήλωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ως εξής:
«Η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες προσκρούει στις μνημονιακές υποχρεώσεις, υποστηρίζει ο κ. Αποστόλου, λησμονώντας, ωστόσο, να μας πει ποιοι κατέστησαν αναγκαίο το τρίτο μνημόνιο. Θυμούμαι τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Κάστρο, στην καρότσα του Βάγγου, να εξαπολύει μύδρους κατά της κυβέρνησης Σαμαρά για το κόστος παραγωγής, με αφορμή την περικοπή της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου στους αγρότες κατά 30 εκατομμύρια ευρώ. Μετά από διαβούλευση με τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα, στο Μαξίμου, βρέθηκε τελικά η λύση και καλύφθηκε η διαφορά από τα αδιάθετα του επιδόματος θέρμανσης και έτσι δόθηκε ολόκληρο το ποσό των 160 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες.
Θυμίζω ότι τότε είχαμε 210 εκατομμύρια ευρώ επίδομα θέρμανσης, ποσό που δεν είχε απορροφηθεί στο σύνολό του. Σήμερα, η “ευαίσθητη” κυβέρνηση της “πρώτης φορά αριστερά” και των “δεκανικιών” της πετσόκοψε στο ¼ το επίδομα θέρμανσης, περιορίζοντάς το στα 47 εκατομμύρια ευρώ. Ξέχασε με μεγάλη ευκολία τους αφορισμούς για τα μαγκάλια. Και βεβαίως, χωρίς ίχνος τσίπας, αυτοί που καλούσαν τους αγρότες να βγουν στους δρόμους για την περικοπή των 30 εκατομμυρίων στο αγροτικό πετρέλαιο -που τελικά όπως είπα αποκαταστάθηκε- είναι οι ίδιοι που καταργούν πλήρως την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο αγροτικής χρήσης! Αιδώς Αργείοι, πείτε και κανένα Όχι!».

ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγει τονίζοντας ότι «με το τρίτο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αχρείαστο μέχρι το 2015 και τους ανεκδιήγητους πειραματισμούς σας με τους Βαρουφάκηδες, έχει στοχοποιήσει τον αγροτικό κόσμο. Αντί να ζητήσει συγνώμη από τους αγρότες για τον άγριο εμπαιγμό τους, συνεχίζει να τους κοροϊδεύει. Κραυγαλέα περίπτωση τέτοιας κοροϊδίας, οι δεσμεύσεις κυβερνητικών στελεχών για κατάργηση του φόρου στο κρασί έως το τέλος του 2017. Το νέο έτος μπήκε αλλά ο φόρος στο κρασί… ζει και βασιλεύει. Η αξιοπιστία της κυβέρνησης και, ιδιαίτερα, της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στον αγροτικό κόσμο έπεσε στα τάρταρα. Ίσως αυτή να είναι και η πιο θετική παρακαταθήκη της κυβέρνησης. Οι πολίτες δεν θα είναι πια τόσο ευκολόπιστοι σε μεγάλα λόγια δημαγωγών και λαϊκιστών, όπως αυτών που τους εξαπάτησαν το 2015».

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος:"Τα προβλήματα των εργαζομένων επιδρούν στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων!"

ΜΑΞΙΜΟΣ ΥΓΕΙΑ

Λάρισα, 14 Ιανουαρίου2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ:

Τα προβλήματα των εργαζομένων επιδρούν στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων

• Η ανέξοδη ρητορική των κυβερνώντων δεν έλυσε τα προβλήματα

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του τόπου, δίνει σεμινάρια στην τακτική του ‘’όλα βαίνουν καλώς’’ και του ότι ‘‘για όλα φταίνε οι προηγούμενοι’’. Η πραγματικότητα, όμως, που βιώνει τόσο ο απλός πολίτης όσο και ο εργαζόμενος στα νοσοκομεία της χώρας, αποδεικνύει ότι προβλήματα υπάρχουν πολλά. Όσο κρύπτονται κάτω από το χαλί, η διόγκωσή τους είναι αναπόφευκτη και η επίλυση τους δυσχερέστερη. Οι πολίτες πλέον αντιλαμβάνονται ότι η ανέξοδη ρητορική των κυβερνώντων δεν έλυσε ούτε καθημερινά ούτε χρόνια προβλήματα στο χώρο της Υγείας. Και αυτό φαίνεται κάθε μέρα στα νοσοκομεία μας». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά από συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΔΑΚΕ εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας αποτελούμενη από την κ. Έφη Χύτα και τους κ.κ. Χρήστο Μπιτούλα και Γρηγόρη Γρηγοριάδη.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι εργαζόμενοι ανέφεραν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην εργασία τους, λόγω των προβλημάτων που συνεχίζουν να οξύνονται αντί να επιλύονται. Ειδικότερα, συζητήθηκαν η υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με προσωπικό (νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό και προσωπικό καθαριότητας, εστίασης και φύλαξης), ο εκσυγχρονισμός και η ανανέωση εξοπλισμού (ιατρικού τεχνολογικού και συστημάτων θέρμανσης-ψύξης), η μείωση της χρηματοδότησης στο νοσοκομείο και η επιστροφή κλινικών στο νοσοκομείο, που παρότι βρίσκεται στον ιστό της πόλης, αποψιλώνεται σταδιακά.

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ...
Επιπροσθέτως, οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ τόνισαν τη σημασία της δίκαιης αξιολόγησης για όλους τους εργαζομένους, γεγονός που δεν εξασφαλίζεται με την τροπολογία Γεροβασίλη. Εστίασαν στην ανάγκη παύσης των αναξιοκρατικών μετακινήσεων – τοποθετήσεων εργαζομένων και την αξιοκρατική τοποθέτηση διευθυντών και προϊσταμένων τμημάτων.
Ο κ. Χαρακόπουλος μετά το πέρας της ενημέρωσης επισήμανε ότι «τα προβλήματα των εργαζομένων στα νοσοκομεία έχουν αντίκτυπο στην λειτουργία τους και συνεπώς στις υπηρεσίες προς στον πολίτη. Για να είναι αποτελεσματική η προσπάθεια επίλυσή τους πρέπει να εδράζεται πρωτίστως στην αξιοκρατία και στη δίκαιη αξιολόγηση».

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Στρεβλή η εισαγωγή της διαμεσολάβησης!"

ΜΑΞΙΜΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ 1

Λάρισα, 14 Ιανουαρίου2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΡΙΣΑΣ:

Στρεβλή η εισαγωγή της διαμεσολάβησης

«Το δικαιακό μας σύστημα έχει χρόνιες παθογένειες, όπως οι καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης αλλά και το κόστος για τον πολίτη. Δυστυχώς, ο θεσμός της διαμεσολάβησης, με το στρεβλό τρόπο που εισάγεται και με την υποχρεωτικότητα που τον χαρακτηρίζει, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει τις παθογένειες της δικαιοσύνης αλλά τις επιτείνει». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του πολίτη, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο κ. Νικολέττα Μπασδέκη και το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση ενημέρωσης ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.
Σε δηλώσεις του ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Θέλω να ευχαριστήσω την Πρόεδρο και το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας για τη λεπτομερή ενημέρωση. Η Νέα Δημοκρατία συμμερίζεται την αγωνία του νομικού κόσμου για τη θεσμοθέτηση του θεσμού της διαμεσολάβησης. Ένα θεσμό για τον οποίο καταρχήν είμαστε θετικοί, καθώς εισάγει στο δικαιακό μας σύστημα εναλλακτικές μεθόδους επίλυσης διαφορών. Ωστόσο εισάγεται χωρίς ουσιαστική διαβούλευση και με τη διαδικασία του επείγοντος, όπως και όλο το νομοσχέδιο.
Το δικαιακό μας σύστημα έχει χρόνιες παθογένειες, όπως οι καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης αλλά και το κόστος για τον πολίτη. Δυστυχώς, ο θεσμός της διαμεσολάβησης με το στρεβλό τρόπο που εισάγεται και με την υποχρεωτικότητα που τον χαρακτηρίζει όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει τις παθογένειες της δικαιοσύνης αλλά τις επιτείνει.
Η Νέα Δημοκρατία διαφωνεί με την κακοποίηση του θεσμού της διαμεσολάβησης και θα καταψηφίσει τις σχετικές ρυθμίσεις. Και αύριο ως κυβέρνηση, σε συνεννόηση με τον νομικό κόσμο, θα προχωρήσει στις αναγκαίες διορθώσεις».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ 2

ΜΑΞΙΜΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ 3

Read more...