Χρησιμοποιούμε τα cookies στην ιστοσελίδα μας, σύμφωνα με την Οδηγία 2009/136/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μάξιμος Χαρακόπουλος | Νέα Δημοκρατία - Δελτία Τύπου
Menu
A+ A A-

Στην Καππαδοκία ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

Αθήνα, 19 Μαΐου 2018


Στην Καππαδοκία ο Μάξιμος Χαρακόπουλος


Ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος βρίσκεται στην Καππαδοκία, συνοδεύοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στην ετήσια προσκυνηματική επίσκεψή του στην αγιοτόκο γη.
Ο προκαθήμενος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως (ΜτΧΕ) αναμένεται να τελέσει σήμερα Σάββατο τον εσπερινό στη Σινασό και την Κυριακή να ιερουργήσει στην Αραβησσό σε εγκαταλελειμμένες, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και την υποχρεωτική ανταλλαγή των πληθυσμών, εκκλησίες των Ρωμιών της Καππαδοκίας.

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος: "Να μη θρηνήσουμε αλλά θύματα στην Βόλου!"

Μάξιμος TV

Αθήνα, 18 Μαΐου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗ:

Να μη θρηνήσουμε αλλά θύματα στην Βόλου

• Ζητά άμεσα μέτρα και ευρεία σύσκεψη στο Υπ. Μεταφορών

Αν σκοπεύει να συγκαλέσει «άμεσα ευρεία σύσκεψη με σκοπό την επίσπευση της ολοκλήρωσης του Περιφερειακού της Λάρισας, τον αποχαρακτηρισμό ως εθνικών οδών της οδού Βόλου και της Λεωφόρου Καραμανλή στον αστικό ιστό της πόλης, αλλά και την υλοποίηση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος άμεσων παρεμβάσεων για την άμβλυνση του προβλήματος», ρωτά ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη, μετά το νέο θύμα που υπήρξε στον αιματοβαμμένο δρόμο.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που συναντήθηκε πρόσφατα με εκπροσώπους της ενορίας και των κατοίκων της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου, αρχικά, είχε ζητήσει την ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας από τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη. Μετά, όμως, το νέο τραγικό γεγονός προχώρησε στην άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στην ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό επισημαίνει τα εξής:
«Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες αλλά και τις παρεμβάσεις τοπικών φορέων και παραγόντων για να δοθεί μια λύση στην “καρμανιόλα” της οδού Βόλου, στη Λάρισα, δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία βελτίωση στην κατάσταση. Το αποτέλεσμα είναι και άλλοι συνάνθρωποί μας να πέφτουν θύματα του ‘‘Μολώχ της ασφάλτου”, από βαρέα οχήματα, που διέρχονται από τον αστικό ιστό. Συγκεκριμένα, τους δύο τελευταίους μήνες, στο συγκεκριμένο δρόμο έχουν απολέσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, από τους οποίους οι δύο κάτω των 30 ετών, ενώ υπήρξε και ένας σοβαρός τραυματισμός. Περιστατικά δε, με μικρότερης έκτασης ατυχήματα, συμβαίνουν πολύ συχνά. Οι αλλεπάλληλοι θάνατοι από δυστυχήματα έχουν προκαλέσει την εύλογη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, η οποία ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων, ώστε να σταματήσει αυτός ο παράλογος φόρος αίματος.
Υπενθυμίζουμε ότι με σκοπό να διερευνηθούν οι υπάρχουσες εναλλακτικές και, κυρίως, για να υπάρξει μια κοινή συνισταμένη για τη διευθέτηση του θέματος, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Δήμο Λάρισας, στις 12 Απριλίου 2018, όπου τονίστηκε η αναγκαιότητα για συντονισμένη δράση, και όλοι συμφωνήσαμε ότι η οριστική λύση του προβλήματος είναι η επέκταση του Περιφερειακού της Λάρισας ώστε να αποχαρακτηριστούν η οδός Βόλου και η Λεωφόρος Καραμανλή ως εθνικές οδοί και η μετατροπή τους σε ήπιας κυκλοφορίας. Στη συνάντηση αυτή είχαμε επισημάνει ότι πρέπει να υπάρξει πρωτοβουλία για μια ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για την ολοκλήρωση του περιφερειακού της Λάρισας, αλλά και τη λήψη απόφασης για σειρά άμεσων παρεμβάσεων, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα».
Κατόπιν τούτων, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ρωτά τον αρμόδιο υπουργό τι προτίθεται να πράξει για να μη θρηνήσουμε αλλά θύματα.

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Το μέλλον μας περνά μόνον μέσα από την Ε.Ε."

Νέα φωτό Μάξιμου Χαρακόπουλου

Αθήνα, 18 Μαΐου 2018

Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑΪΚΗ ΛΕΣΧΗ:

Το μέλλον μας περνά μόνον μέσα από την Ε.Ε.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι προβλήματα θα υπάρχουν πάντα, όμως είναι επίσης αυταπόδεικτο, ιδιαίτερα μετά την μεγάλη περιπέτεια του 2015, ότι ο δρόμος του μέλλοντός μας μπορεί να είναι μόνον αυτός εντός της Ε.Ε.». Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς την Λαρισαϊκή Λέσχη, η οποία τον προσκάλεσε να παραβρεθεί στην ημερίδα που διοργανώνει με θέμα «ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΘΕΛΟΥΜΕ».
Ο Θεσσαλός πολιτικός αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση και εξέφρασε την λύπη του, διότι δεν θα μπορούσε να παραβρεθεί λόγω του ταξιδιού του στην Καππαδοκία, όπου συνοδεύει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο ετήσιο προσκύνημά του, υπογράμμισε ότι «αυτή τη χρονική στιγμή, η ευρωπαϊκή οικογένεια καλείται να ανταπεξέλθει σε πολλαπλές προκλήσεις. Σε ένα ασταθές και γρήγορα μεταβαλλόμενο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στους οικονομικούς γίγαντες της Ανατολής και της Δύσης, να διαχειριστεί το δημογραφικό μαρασμό του πληθυσμού της και την ανεργία των νέων, να ελέγξει τις προσφυγικές ροές λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή και να εγγυηθεί την ασφάλεια στα ανατολικά σύνορά της, να ανταποκριθεί στην κλιματική αλλαγή, να λύσει κοινωνικά προβλήματα στο εσωτερικό της και, κυρίως, να ανταπεξέλθει με επιτυχία στην ενίσχυση της απαραίτητης εμπιστοσύνης των πολιτών προς το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».
Και το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «οφείλουμε, όμως, να δεχθούμε, πως ο σχεδιασμός, η ολοκλήρωση των στόχων και η αντιμετώπιση των σημερινών άλλα και μελλοντικών προκλήσεων, περνάει από το χέρι όλων μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι προβλήματα θα υπάρχουν πάντα, όμως είναι επίσης αυταπόδεικτο, ιδιαίτερα μετά την μεγάλη περιπέτεια του 2015, ότι ο δρόμος του μέλλοντός μας μπορεί να είναι μόνον αυτός εντός της Ε.Ε.».

Read more...

Μάξιμος Χαρακόπουλος: "Η αγωνία για το δημογραφικό δεν είναι συντηρητική αγκύλωση"

MΑΞΙΜΟΣ

Αθήνα, 17 Μαΐου 2018


ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:

Η αγωνία για το δημογραφικό δεν είναι συντηρητική αγκύλωση!

• Ίδρυση υπουργείου Οικογένειας και Δημογραφίας

«Μέχρι και πρότινος, όποιος ήγειρε το δημογραφικό πρόβλημα στιγματιζόταν αμέσως από κάποιους αυτοχαρακτηριζόμενους προοδευτικούς ως αντιδραστικός και καταστροφολόγος. Σήμερα, όμως, οι αδιάψευστοι σκληροί αριθμοί καταρρίπτουν τους ψευδείς αυτούς διαχωρισμούς. Το πρόβλημα υπάρχει, είναι τεράστιο, είναι ίσως το σημαντικότερο που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα τις επόμενες δεκαετίες, και δεν έχει πολιτικά ή κομματικά πρόσημα. Είναι πρόβλημα όλων των Ελλήνων, των σημερινών και των αγέννητων ακόμη». Τα παραπάνω υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης με θέμα τη σύνταξη της Εκθέσεως της Επιτροπής.
Ο κ. Χαρακόπουλος, αφού ευχαρίστησε, ως Αντιπρόεδρος, τους φορείς και τους εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας που προσήλθαν στην Επιτροπή και κατέθεσαν προτάσεις, μελέτες αλλά και υπομνήματα, επεσήμανε ότι με τα όσα ακούστηκαν στην Επιτροπή το συμπέρασμα είναι «ότι η κατάσταση είναι δυσχερέστερη απ’ ότι αρχικώς είχαμε πιστέψει. Η φθίνουσα πληθυσμιακή πορεία της χώρας τρέχει με ραγδαίους ρυθμούς. Οι γεννήσεις έχουν περιοριστεί σε πολύ χαμηλά ποσοστά, μακράν του ιδεατού μέτρου για τη διατήρηση ενός πληθυσμού στα ίδια μεγέθη. Η απίσχναση αυτή επιδεινώνεται και από την μαζική μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας σε παραγωγική και αναπαραγωγική ηλικία. Το αποτέλεσμα είναι να αυξάνεται αναλόγως ο μέσος όρος του πληθυσμού και η Ελλάδα να είναι ήδη μια χώρα γερόντων».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε ότι «στην επιτροπή μας, επίσης, διαπιστώσαμε το ανυπόστατο των προβλέψεων ή και επιθυμιών κάποιων κύκλων ότι το πρόβλημα της υπογεννητικότητας των Ελλήνων, θα επιλυθεί από τους μετανάστες» και αυτό που «εμμονικά παραβλέπουν οι οπαδοί αυτής της θεωρίας, είναι ότι οι πληθυσμοί δεν είναι ένα μείγμα που προσθέτεις ό,τι να ‘ναι μέσα για να συμπληρώσεις μια ορισμένη ποσότητα. Απαιτείται, ταυτοχρόνως, μια πολιτισμική ομοιογένεια για να κατοχυρώνεται η κοινωνική συνοχή. Διαφορετικά, αυτό που θα δημιουργηθεί θα είναι μια Βαβέλ και όχι ένα κράτος».
Και καταλήγοντας τόνισε ότι «όλοι συμφωνούμε πλέον πως η αγωνία για το δημογραφικό δεν είναι συντηρητική αγκύλωση αλλά υπαρκτή αναγκαιότητα. Καταλήγοντας, λοιπόν, θα ήθελα να επιμείνω ότι αυτή τη φορά δεν πρέπει να μείνουμε στις διαπιστώσεις. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου. Ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει γρήγορα, για να αποδώσει μετά από χρόνια. Απαιτείται ένα πρόγραμμα αντιστροφής της πληθυσμιακής συρρίκνωσης, που θα αγκαλιάσει κάθε τομέα της κυβερνητικής πολιτικής, στην οικονομία, στην εκπαίδευση, στην υγεία. Και το οποίο θα μπορούσε να καθοδηγηθεί από ένα υπουργείο Οικογένειας και Δημογραφίας. Πρωταρχικό μέλημα να ληφθούν μέτρα που θα βοηθήσουν την αύξηση των γεννήσεων. Στη διάρκεια των συνεδριάσεων διατυπώθηκαν προτάσεις για επιδόματα για το κάθε παιδί, αυξητικά από το πρώτο και στη συνέχεια ανάλογα. Προτάσεις για σειρά φοροαπαλλαγών με κριτήριο τον αριθμό των παιδιών, προκειμένου να νοιώσουν τα ζευγάρια πως το κράτος είναι δίπλα τους, ότι το παιδί δεν θα φέρει επιπρόσθετα ασήκωτα οικονομικά βάρη. Και όχι βεβαίως, αυτό που συμβαίνει σήμερα, που σχεδόν καταδιώκεται και τιμωρείται όποιος έχει τρία ή περισσότερα παιδιά».

Δείτε τις τοποθετήσεις του κου Χαρακόπουλου στα παρακάτω video:

https://youtu.be/x8MurxHY_sc

https://youtu.be/96RP5fx2aQU

https://youtu.be/gUd0uvkiDB4video

Read more...

Μάξιμος Χαρακόπουλος: "Ασυγχώρητη ελαφρότητα η απελευθέρωση της χρήσης κάνναβης!"

Μάξιμος βουλή 1 2

Αθήνα, 16 Μαΐου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ:

Ασυγχώρητη ελαφρότητα η απελευθέρωση της χρήσης κάνναβης!

• Καμπανάκι κινδύνου στη Βουλή: Εξαρτημένοι από κάνναβη θυμίζουν ηρωινομανείς…

Αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην άρση της απαγόρευσης της χρήσης κάνναβης για “ψυχαγωγικούς σκοπούς”, όπως ζητούν κυβερνητικά στελέχη, ενώ οι αρμόδιοι φορείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των χρηστών της, που «θυμίζουν ηρωινομανείς», ζητά να πληροφορηθεί ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό σημειώνει τα εξής:
«Μετά τη ψήφιση από την κυβέρνηση του νόμου 4523/2018, που επιτρέπει την καλλιέργεια της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς, η οποία παρουσιάσθηκε ως “πυλώνας οικονομικής ανάπτυξης στην ελληνική ύπαιθρο” και συμπεριελήφθη στο λεγόμενο “ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο” της κυβέρνησης, έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για την επέκταση της χρήσης της κάνναβης και για λεγόμενους “ψυχαγωγικούς σκοπούς”. Υπέρ αυτής της διεύρυνσης τάσσονται ανοιχτά βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, όπως ο κ. Μάκης Μπαλαούρας, αλλά και στελέχη, όπως ο στρατηγικός σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Νίκος Καρανίκας. Η δικαιολογητική βάση αυτής της πρότασης είναι ότι η απαγόρευση της κάνναβης συνιστά οπισθοδρομική στάση και οφείλεται σε προκαταλήψεις, ενώ η χρήση της δεν οδηγεί στα σκληρά ναρκωτικά.
Ωστόσο, όσα ακούστηκαν στις 15.05.18 από τους πλέον αρμόδιους για το θέμα, στην υποεπιτροπή της βουλής για την μελέτη και αντιμετώπιση του προβλήματος των Ναρκωτικών, αποδεικνύουν τα ακριβώς αντίθετα.
Συγκεκριμένα, ο επιστημονικός υπεύθυνος του “18 ΑΝΩ” κ. Δημήτρης Υφαντής είπε ότι “πριν χρόνια στην κοινότητα μας είχαμε ένα 4% χρηστών κάνναβης που είχε να κάνει κυρίως με εφήβους και εντασσόταν κυρίως στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον και όχι ως εξάρτηση” για να επισημάνει: “σήμερα, όμως, στη δική μας κοινότητα το ποσοστό που ζητά βοήθεια για την κάνναβη είναι 12% και έχει να κάνει με ενήλικες. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Τους βρίσκουμε σε μια ψυχική κατάσταση που μας θυμίζουν ηρωινομανείς”.
Ο διευθυντής του ΚΕΘΕΑ κ. Βασίλης Γκιοτάκος με τη σειρά του υποστήριξε ότι “υπάρχει έλλειψη σχεδίου δράσης. Ένας στους πέντε μας ζητά θεραπεία απεξάρτησης από την κάνναβη”.
Ο πρόεδρος της “ΟΑΣΗΣ” κ. Διαμαντής Δουίτση, σημείωσε: “μας έρχονται πιο συχνά νέα παιδιά χρήστες κάνναβης. Είναι ανησυχητικό”».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογραμμίζει ότι «το πρόβλημα της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών, ιδιαίτερα από τους νέους, είναι πολύ σοβαρό, και οι συνέπειές του είναι βαρύτατες τόσο στους χρήστες όσο και στις οικογένειές τους», επισημαίνοντας ότι «ως πολιτεία οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με τη δέουσα σοβαρότητα και όχι υπό την επιρροή ιδεοληψιών ή μιας ασυγχώρητης ελαφρότητας».
Κατόπιν τούτων, ο Θεσσαλός πολιτικός, ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:
1. Εξετάζετε την άρση απαγόρευσης της καλλιέργειας κάνναβης για χρήση πέραν της ιατρικής;
2. Συμμερίζεστε τις ανησυχίες για αύξηση της χρήσης κάνναβης που διατύπωσαν οι εκπρόσωποι των αρμόδιων φορέων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και την απεξάρτηση των χρηστών;
3. Υπάρχει σχέδιο για την αναχαίτιση της αύξησης της χρήσης κάνναβης, και ποιο είναι αυτό;

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Το μεταναστευτικό πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω ΣΥΡΙΖΑ"

Mάξιμος Μεταναστευτικό 1

Αθήνα, 15 Μαΐου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:

Το μεταναστευτικό πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω ΣΥΡΙΖΑ

• Επιβεβλημένη η ουσιαστική φύλαξη των συνόρων!

«Στην κυβέρνηση, παρά την προσγείωση στην σκληρή πραγματικότητα, είναι πολλοί ακόμη εκείνοι που παραμένουν τυφλωμένοι από τις εμμονές τους γιατί δεν θέλουν να αναλάβουν τις σοβαρές ευθύνες τους». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για το άσυλο.
Tο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως το μεταναστευτικό πρόβλημα ποτέ δεν ήταν «στην ανεξέλεγκτη διάσταση που πήρε μετά τον Ιανουάριο του 2015. Γιατί τότε κάποιες ιδεοληψίες, για τους μετανάστες που “λιάζονται και εξαφανίζονται”, έγιναν ημιεπίσημη ιδεολογία της νέας διακυβέρνησης».
Ο κ. Χαρακόπουλος επισήμανε ότι «το νομοσχέδιο έρχεται με χαρακτηριστική καθυστέρηση, χωρίς δημόσια διαβούλευση και προετοιμασία. Αφού φθάσαμε το 2017 σε 58.660 αιτήματα ασύλου. Και εφέτος, μέχρι τώρα, σε περίπου 13.350. Με το κάθε αίτημα να χρειάζεται 6 ή και περισσότερους μήνες για να εξετασθεί. Το νομοσχέδιο επιδιώκει να ανακουφίσει την κατάσταση στα νέα γκέτο που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος που “έβγαινε στα κεραμίδια” για την Αμυγδαλέζα. Στα γκέτο, που πράγματι κυριαρχούν απάνθρωπες συνθήκες και βρίθουν τα κρούσματα εκμετάλλευσης ανθρώπων και η βία. Με θύματα εντέλει τους πρόσφυγες, τους μετανάστες αλλά και τις τοπικές κοινωνίες».
Ο Θεσσαλός πολιτικός ζήτησε επιτάχυνση της διαδικασίας εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, και σαφή διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών, ενώ παράλληλα τόνισε πως η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί τη συμφωνία με την ΕΕ. Αναφερόμενος στην «αποσυμφόρηση των hot spots στα νησιά» είπε ότι «είναι μια αναγκαιότητα. Όμως αυτό δεν πρέπει να έχει ως συνέπεια την μεταφορά του προβλήματος στην ηπειρωτική Ελλάδα, ούτε βέβαια καθ’ αυτόν τον τρόπο να έχουμε αύξηση των εισροών. Να σταλεί ένα λάθος μήνυμα στην άλλη πλευρά».

Mάξιμος Μεταναστευτικό 2

ΜΚΟ κράτος εν κράτει…
Ο τομεάρχης της ΝΔ εστίασε στη δράση των ΜΚΟ λέγοντας «το τι συμβαίνει σε όλες αυτές τις περιοχές, τις εθνικά ευαίσθητες, είναι γνωστό. Διάφορες ΜΚΟ, χωρίς ένα κανονιστικό πλαίσιο, με άγνωστους χρηματοδότες και άδηλους στόχους, σε κάποιες περιπτώσεις έχουν καταστεί κράτος εν κράτει, δρώντας σε πληθυσμούς προσφύγων και μεταναστών που προέρχονται από περιοχές όπου μισαλλόδοξες και ακραίες ιδεολογίες είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες. Αντιλαμβανόμαστε ότι στο χαλαρό αυτό πλαίσιο, λειτουργούν και πολλές ΜΚΟ που διάκεινται φιλικά προς την κυβέρνηση. Ότι εντός αυτών βρίσκουν εργασία εκατοντάδες “αλληλέγγυοι”. Όμως, όταν μιλάμε για εθνική ασφάλεια, δεν χωρούν αυτού του είδους τα παιχνίδια».
Καταλήγοντας ο κ. Χαρακόπουλος επεσήμανε ότι «η Ελλάδα σηκώνει πολλαπλάσιο βάρος από εκείνο που της αναλογεί με κίνδυνο να γίνει μια μόνιμη αποθήκη ψυχών. Δυστυχώς, δεν έχουν επιδείξει όλα τα ευρωπαϊκά κράτη την απαιτούμενη αλληλεγγύη, σε χώρες όπως η Ελλάδα, που είναι πύλες εισόδου μεταναστών και προσφύγων. Είναι, λοιπόν, επιβεβλημένη η υλοποίηση του προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Είναι, όμως, επιβεβλημένη και η ουσιαστική φύλαξη των συνόρων, όπως επιβεβλημένη είναι και η απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που λιμνάζουν».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του Μ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική Διεύθυνση:
https://youtu.be/wCxJWZCi1zs

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: Γιατί βάζετε “ταφόπλακα” στο Αντικαρκινικό Κέντρο CERN στη Λάρισα;

Μάξιμος TV

Αθήνα, 14 Μαΐου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:

Γιατί βάζετε “ταφόπλακα” στο Αντικαρκινικό Κέντρο CERN στη Λάρισα;

Γιατί δεν προχωρά η δημιουργία Αντικαρκινικού Κέντρου στη Λάρισα και γιατί απορρίφθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα του CERN για μονάδα ακτινοβολίας καρκινικών όγκων, ρωτά ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος τους αρμόδιους υπουργούς, μετά από καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Ο Θεσσαλός πολιτικός στην ερώτησή του προς τους υπουργούς Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου σημειώνει τα εξής:
«Οι ευκαιρίες που δίδουν οι τεχνολογικές εξελίξεις για την αντιμετώπιση ασθενειών όπως ο καρκίνος, πολλαπλασιάζονται με ραγδαίο ρυθμό. Υπ’ αυτό το πρίσμα και με πρωτοβουλία της Ιατρικής Σχολής Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λάρισας, προτάθηκε η δημιουργία ενός υπερσύγχρονου αντικαρκινικού – ογκολογικού κέντρου στη Λάρισα, ενταγμένου σε ένα διεθνές πλαίσιο στήριξης.
Ωστόσο, όπως πληροφορούμαστε από δηλώσεις του δρ. Ευάγγελου Γαζή, καθηγητή Σωματιδιακής Φυσικής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μέλους της Επιστημονικής Επιτροπής του CERN, η Ελλάδα, δια της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας, αρνήθηκε το 2017 να γίνει μέλος στην κίνηση συνεργασίας βαλκανικών κρατών “South Eastern Europe”, που σκοπό είχε την ενίσχυση των βαλκανικών χωρών σε θέματα υψηλής τεχνολογίας. Μάλιστα, αναπτύσσονται καινοτόμες μέθοδοι ακτινοβολίας, με εφαρμογή στην ιατρική επιστήμη και ειδικά στην ακτινοβολία των καρκινικών όγκων και μπορούν να παραχωρηθούν στις ενδιαφερόμενες χώρες.
Είναι μάλιστα εξωφρενικό το γεγονός, αν ισχύει η πληροφορία, ότι η Ελλάδα αρνήθηκε να διεκδικήσει την απόκτηση της τεχνογνωσίας παρά το γεγονός ότι η απόσβεση των 100 εκατομμυρίων ευρώ θα μπορούσε να γίνει εντός πέντε έως έξι ετών, σύμφωνα με το σχέδιο επιχειρηματικότητας που έχουν εκπονήσει το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, το ΕΜΠ και η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».
Ο Μαξιμος Χαρακόπουλος υπενθυμίζει ότι «μόλις τον Οκτώβριο του 2017, παρόντος και του ιδίου του πρωθυπουργού, στο αναπτυξιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, τόσο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας όσο και ο δήμαρχος Λαρισαίων στις ομιλίες τους είχαν αναδείξει την ανάγκη δημιουργίας ενός καινοτόμου ογκολογικού κέντρου, που θα πρωτοπορεί σε εθνικό και όχι μόνο επίπεδο στη μάχη ενάντια στον καρκίνο, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της είχε βάλει ταφόπλακα σε αυτούς τα σχέδια».
Κατόπιν τούτων, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς:
1. Προτίθεσθε να προχωρήσετε στη δημιουργία ενός πρότυπου κέντρου για την αντιμετώπιση του καρκίνου, σύμφωνα με τις προτάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και των επιστημονικών φορέων; Αν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα; Αν όχι, ποιος είναι ο λόγος που έχει παγώσει;
2. Αληθεύει ότι η Ελλάδα αρνήθηκε το 2017 τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα South Eastern Europe του CERN, όπου προβλέπεται και η δημιουργία μονάδας καταπολέμησης του καρκίνου με καινοτόμο σύστημα ακτινοβολιών;

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Ο κ. Τόσκας αρχίζει να ψελλίζει ότι κάτι ‘‘σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του ΣΥΡΙΖΑ’’

ΒΟΥΛΗ καλή αν 2

Αθήνα, 13 Μαΐου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Ο κ. Τόσκας αρχίζει να ψελλίζει ότι κάτι ‘‘σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του ΣΥΡΙΖΑ’’

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα στην «Καθημερινή της Κυριακής», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όταν επί σχεδόν τρία χρόνια ζητούσαμε μετ’ επιτάσεως από τον κ. Τόσκα να λάβει μέτρα για το χάος των Εξαρχείων, όπου οι περιθωριακές ομάδες έχουν επιβάλει απόλυτη ανομία, μας απαντούσε με απαξίωση και λοιδορίες.
Όταν μιλούσαμε για την ανάγκη να καταργηθεί ο εκτρωματικός νόμος Παρασκευόπουλου, βασικός μοχλός της ανακύκλωσης του εγκλήματος, η κυβέρνησή του μας κατηγορούσε για υπερβολές, υποστηρίζοντας ότι το έγκλημα μειώνεται.
Όταν ενώναμε τη φωνή μας μαζί με την κραυγή αγωνίας χιλιάδων φοιτητών και καθηγητών ότι τα πανεπιστήμια έχουν καταστεί χώροι δράσης τραμπούκων και παρανόμων, λόγω του νόμου Γαβρόγλου για το άσυλο της ασυδοσίας, βαπτιζόμασταν αντιδραστικοί.
Τώρα ο κ. αναπληρωτής υπουργός αρχίζει να ψελλίζει ότι κάτι ‘‘σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του ΣΥΡΙΖΑ’’, και ότι προτίθεται να λάβει μέτρα. Ωστόσο, όπως έχει αποδειχτεί, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η απόσταση από τα λόγια έως τις πράξεις είναι τεράστια.
Όσο διατηρείται ο ομφάλιος λώρος μεταξύ της κυβέρνησης και των εστιών ανομίας, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει. Όσο οι ‘‘συλλογικότητες’’ απολαμβάνουν την κυβερνητική ‘‘στοργή’’, θα συνεχίσουν να βιαιοπραγούν και να τρομοκρατούν, βέβαιοι για την ατιμωρησία τους.
Ο κ. Τόσκας πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι αποτελεσματική προστασία των πολιτών απέναντι στη βία και την ανομία είναι αδύνατον να υπάρξει αν η κυβέρνηση δεν απαλλαγεί από τις ιδεοληπτικές της αγκυλώσεις».

Read more...

M. Χαρακόπουλος: "Η ΝΔ προ των θυρών της εξουσίας!"

M.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ NODE

Λάρισα, 13 Μαΐου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ:

Η ΝΔ προ των θυρών της εξουσίας!

• Οι νέες εγγραφές φέρνουν αισιοδοξία και ελπίδα

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, άσκησε σήμερα το εκλογικό του δικαίωμα στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, για νέες διοικήσεις στη ΝΟΔΕ και στη ΔΗΜΤΟ Λάρισας του κόμματος.
Ο κ. Χαρακόπουλος, αφού ψήφισε, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει ότι ήταν, είναι και θα είναι το κόμμα με την πλατύτερη λαϊκή βάση, με τα περισσότερα ενεργά κομματικά μέλη και το πλέον ανοιχτό στην κοινωνία. Ο αριθμός των συμμετεχόντων στις εκλογές, και κυρίως όσων έχουν εγγραφεί για πρώτη φορά στην παράταξή μας, δίνουν τον τόνο της αισιοδοξίας και της ελπίδας.
Σε μια εποχή που παλαιοί και νέοι κομματικοί οργανισμοί είναι βυθισμένοι σε βαθιά κρίση, εσωστρέφεια και κοινωνική απαξίωση, η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη συνεχίζει μόνη αυτή, όπως κάνει από την ίδρυσή της από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης του εθνικού συμφέροντος. Μετά τη λαίλαπα της ‘‘πρώτης φορά αριστερά’’, η οποία, αφού εξαπάτησε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, επιδόθηκε σε ένα έργο αποδόμησης της οικονομίας και των κοινωνικών αρχών, η ΝΔ βρίσκεται προ των θυρών της εξουσίας για την ανοικοδόμηση της χώρας. Γιατί θα είναι η κυβέρνηση της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που με την καθαρή εντολή του λαού όταν έλθει η ώρα, θα θέσει τις βάσεις για μια νέα αρχή, με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την μείωση της φορολογίας, την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και την περιστολή του εγκλήματος και της ανομίας, την ενίσχυση των παραδοσιακών ελληνικών αξιών, την αναβάθμιση της εκπαίδευσης.
Οι σημερινές εσωκομματικές εκλογές είναι η αρχή ενός μακρύ αλλά συναρπαστικού δρόμου που θα αλλάξει την Ελλάδα».

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: Να αφουγκραστούμε και πάλι “το φύσημα του Θεού”

 βιβλιοπαρουσίαση Μάξιμος 1

Αθήνα, 12 Μαΐου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ:

Να αφουγκραστούμε και πάλι “το φύσημα του Θεού”

• Μίλησε στην παρουσίαση βιβλίου για τον βιρτουόζο κλαριντζή Τάσο Χαλκιά

«Το δημοτικό τραγούδι ήταν η συμπύκνωση όλων των πλευρών του βίου του ανθρώπου εκείνης της εποχής. Ήταν ο ύμνος στον έρωτα για τη γυναίκα, ο θαυμασμός προς την φύση και τα πλάσματά της, η καταξίωση της αληθινής φιλίας, η αγάπη για την ελευθερία και το Γένος, ακόμη και ο σεβασμός στο Θεό και τη δημιουργία Του. Ήταν, όμως, και η απορία και ο θρήνος για τον θάνατο, τον πόλεμο, την καταστροφή και την απόγνωση, την προδοσία και την στενοχώρια, τη μετανάστευση και τα γηρατειά. Μέσα από την μουσική ο άνθρωπος μπορούσε να τα φέρνει στα μέτρα του, να τα νικά μέσα του, να μην τον καταβάλουν». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Στεγίου,Τάσος Χαλκιάς – Το φύσημα του Θεού, που πραγματοποιήθηκε στο Ψηφιακό Μουσείο της Νέας Σμύρνης.
Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «όταν καλούμαστε να μιλήσουμε για μουσική και μουσικούς είναι αδύνατο τα λόγια να αντικαταστήσουν τα αισθήματα που γεννά άμεσα η ίδια η μουσική. Δεν έχω αμφιβολία ότι ένα και μόνο μοιρολόι αν ακούγαμε από το θεϊκό κλαρίνο του Τάσου Χαλκιά, θα γεννιούνταν μέσα μας αισθήματα και σκέψεις τόσες, όσες δεν μπορούν να προκαλέσουν και οι πλέον εμπνευσμένες ομιλίες.
Κι αυτό γιατί η μουσική είναι από μόνη της μια πανανθρώπινη γλώσσα, που ωστόσο έχει πάντοτε ρίζες εντοπιότητας, χωρίς τις οποίες δεν θα άνθιζε, και η οποία μπορεί να μιλά κατευθείαν στη ψυχή μας. Μακάριοι, λοιπόν, όσοι “ομιλούν” αυτή τη γλώσσα, διότι χαρίζουν στους ανθρώπους την αύρα ενός αιθέριου κόσμου».

βιβλιοπαρουσίαση Μάξιμος 2

Σπαρταριστές περιπέτειες…
Ο Μάξιμος Χαρακοπουλος αναφέρθηκε στις «επανειλημμένες εικόνες από τα πανηγύρια και τους γάμους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σκηνές ιδιαίτερα οικείες για τους μεγαλύτερους, που είχαμε την τύχη να βιώσουμε αυτόν τον κόσμο από τον οποίον πλέον έχουν διασωθεί μόνον ψήγματά του, ως μακρινός απόηχος.
Το πανηγύρι ήταν το κύριο γεγονός του χωριού και της ευρύτερης περιοχής. Εκεί τα παλληκάρια βλέπανε τις κοπέλες, εκεί καταξιωνότανε ο νοικοκύρης, εκεί ξέσκαγε ο κουρασμένος χωρικός, όπως και στους γάμους, τη σημαντικότερη στιγμή στη ζωή των ανθρώπων. Και γι’ αυτό ο μουσικός ήταν κάτι σαν θεός. Ένας θεός βέβαια, ταλαιπωρημένος, από την πεζοπορία, την κούραση, την αυπνία. Συχνά κακοπληρωμένος, ακόμη και κυνηγημένος. Όλα αυτά περιγράφονται με γλαφυρότητα στο βιβλίο της Άννας Στεργίου, με τις πολλές σπαρταριστές περιπέτειες, άλλες κωμικές και άλλες θλιβερές».

Bιβλιοπαρουσίαση Μάξιμος 3

Τα ψευδοπρότυπα…
Ο Λαρισαίος βουλευτής και συγγραφέας υπογράμμισε ότι «δυστυχώς, στις τελευταίες δεκαετίες η ελληνική παράδοση υπέστη συντριπτικά πλήγματα, όχι μόνον από τις τεράστιες κοινωνικές αλλαγές, αλλά και από την επιπόλαιη πρόσληψη κάθε εισαγόμενου πολιτιστικού προτύπου, λόγω μάλλον μιας συμπλεγματικής νοοτροπίας. Έτσι, ο νεοπλουτισμός, ο ατομικισμός, η επιδειξιομανία, ο καταναλωτισμός, ο μιμητισμός υπονόμευσαν έναν άλλοτε ισχυρό πολιτισμό. Η εποχή της ευμάρειας δεν επέτρεψε να εκτιμήσουμε το μέγεθος της καταστροφής.
Σήμερα, όμως, που καταρρέουν τα ψευδοπρότυπα που οικοδομήσαμε, η ανάγκη της επανεκτίμησης των παραδοσιακών πολιτισμικών αξιών είναι επιτακτική. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως μια στείρα επανάληψη των παραδοσιακών μοντέλων, που έτσι κι αλλιώς είναι αδύνατη. Αλλά είναι δυνατή μια σύνθεση δημιουργική, που άλλωστε είχε ξεκινήσει πριν από πολλές δεκαετίες. Όπως για παράδειγμα η συμμετοχή του Τάσου Χαλκιά σε δουλειές του Θεοδωράκη, του Μαρκόπουλου και τόσων άλλων σπουδαίων καλλιτεχνών.
Αν λοιπόν θέλουμε να ξεφύγουμε από την μιζέρια που μας καταπνίγει είναι ανάγκη να πιάσουμε και πάλι το νήμα της ιστορίας μας, να αφουγκραστούμε και πάλι το φύσημα του Θεού, για να ατενίσουμε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση το μέλλον».
Για το βιβλίο μίλησαν, επίσης, οι βουλευτές κ.κ. Γιάννης Καραγιάννης του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σκανδαλίδης του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Καραθανασόπουλος του ΚΚΕ και Σπύρος Δανέλλης του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

Bιβλιοπαρουσίαση Μάξιμος 4

Read more...