Χρησιμοποιούμε τα cookies στην ιστοσελίδα μας, σύμφωνα με την Οδηγία 2009/136/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μάξιμος Χαρακόπουλος | Νέα Δημοκρατία - Δελτία Τύπου
Menu
A+ A A-

Μάξιμος: Η κοινωνία της Λάρισας θα αγκαλιάσει το Champions League Κωφών

Μάξιμος Champions League Κωφών

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

Η κοινωνία της Λάρισας θα αγκαλιάσει το Champions League Κωφών

«Με ιδιαίτερη χαρά θα υποδεχθούμε την διοργάνωση του Champions League Κωφών στην πόλη της Λάρισας, μια μεγάλη διοργάνωση που προάγει έμπρακτα τα ιδανικά της αλληλεγγύης και της πίστης στις δυνατότητες κάθε ανθρώπου που διαθέτει θέληση ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητές του». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής του 10ου Champions League Κωφών, με σκοπό την ενημέρωση για τη διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί σε γήπεδα της Λάρισας από τις 30 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου 2017.
Ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρη τους διοργανωτές για την προσπάθειά τους να γίνουν οι αγώνες στη Λάρισα, στους οποίους θα συμμετάσχουν 16 ομάδες από 11 χώρες, «γιατί το γεγονός αυτό θα προβάλει την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, καθώς θα συμμετάσχουν ομάδες ανδρών και γυναικών από διάφορες χώρες της Ευρώπης, συνοδοί και επισκέπτες, ενώ θα προκαλέσει την προσοχή διεθνών Μέσων Ενημέρωσης. Γι’ αυτό αξίζει τη στήριξη όχι μόνο των θεσμικών φορέων της πολιτείας, αλλά και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Είμαι πεπεισμένος ότι ολόκληρη η κοινωνία της Λάρισας θα αγκαλιάσει τη σημαντική αυτή αθλητική διοργάνωση».
Παρόντες στη συνάντηση με τον κ. Χαρακόπουλο, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του 10ου Champions League Κωφών, ήταν ο κ. Λευτέρης Μηνάς, συντονιστής της διοργάνωσης και ο κ. Θανάσης Ρέντζιος, εκτελεστικός διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων.

Read more...

Μάξιμος για 25η Μαρτίου: “Κι’ η αναρχία ομοιάζει την σκλαβιά!”

Νέα φωτό Μάξιμου Χαρακόπουλου

Αθήνα, 24 Μαρτίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ:

“Κι’ η αναρχία ομοιάζει την σκλαβιά!”

• Οι διδαχές του Αγώνα της Ανεξαρτησίας μας οπλίζουν με δύναμη

«Σε μια εποχή που η διδασκαλία της ιστορίας στα σχολεία υποχωρεί, χρέος κάθε γονέα είναι να παροτρύνει τα παιδιά του να εντρυφήσουν στα κείμενα των αγωνιστών της Επανάστασης του ’21 αλλά και διανοούμενων του ελληνικού διαφωτισμού, που προετοίμασαν την εθνική Παλιγγενεσία. Ιδιαίτερα στις μέρες μας αξίζει να θυμηθούμε τα λόγια του Ρήγα Φεραίου στο Θούριο “Οι νόμοι να’ ν’ ο πρώτος, και μόνος οδηγός, και της πατρίδος ένας, να γένει αρχηγός. Γιατί κι η αναρχία, ομοιάζει την σκλαβιά, να ζούμε σαν θηρία, είν’ πιο σκληρή φωτιά”». Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «μόνον καλές υπηρεσίες δεν προσφέρουν όσοι με εμμονικό και ιδεοληπτικό τρόπο επιχειρούν να υπονομεύσουν την ενότητα του έθνους με παρωχημένες και διχαστικές απόψεις που βάλλουν κατά της εθνικής ταυτότητας, της ιστορικής συνέχειας του ελληνισμού και της σημασίας της Ορθοδοξίας στην διαδρομή του Γένους».
Ο κ. Χαρακόπουλος υποστηρίζει ότι «ο Αγώνας της Ανεξαρτησίας του 1821, φώτισε όχι μόνον το σκλαβωμένο για σχεδόν τέσσερεις αιώνες έθνος μας, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, με την θυσία των ηρώων της Επανάστασης για την ελευθερία. Οι Έλληνες, που διατήρησαν την ταυτότητά τους αλώβητη, μέσα στο ζόφο του οθωμανικού ζυγού, μένοντας πιστοί στις παραδόσεις και στην Ορθοδοξία ύψωσαν το ανάστημά τους στον υπέρτερο αντίπαλο, και νίκησαν. Το παράδειγμά τους αποτελεί για όλες τις μεταγενέστερες γενιές πρότυπο μίμησης, και πηγή αισιοδοξίας.
Ιδιαίτερα σήμερα, στα χρόνια της μακράς κρίσης, όπου ο ελληνισμός μοιάζει να έχει χάσει το δρόμο του, οι διδαχές του Αγώνα της Ανεξαρτησίας μας οπλίζουν με δύναμη και ελπίδα. Όταν μάλιστα, έχουν αυξηθεί οι απειλές από ανιστόρητους γείτονες, που ζητούν να γυρίσουν το ρολόι της ιστορίας σε χρόνια δίσεκτα. Σε αυτές τις συνθήκες, η ενότητα του έθνους μας για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων κινδύνων στο Αιγαίο και στα Βαλκάνια, εν μέσω μιας ρευστής και απρόβλεπτης παγκόσμιας κατάστασης, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωσή μας».

Read more...

Μάξιμος: Η Ελλάδα χωρίς “Μητρώο καταγραφής περιστατικών καρκίνου”

ΒΟΥΛΗ 2

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2017


ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Η Ελλάδα χωρίς “Μητρώο καταγραφής περιστατικών καρκίνου”

• Σημαντική η μελέτη αιτίων, όπως τα φυτοφάρμακα…

Αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση «στην οργάνωση και λειτουργία “Εθνικού Μητρώου καταγραφής περιστατικών καρκίνου”, όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, στο πλαίσιο μιας ορθολογικής αντιμετώπισης των κρουσμάτων καρκίνου» ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτηση που απηύθυνε στον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.
Όπως σημειώνει ο κ. Χαρακόπουλος «δυστυχώς, ο καρκίνος συνιστά πλέον την πρώτη αιτία θανάτου στην ΕΕ. Μία ασθένεια η οποία “κτυπά” αδιακρίτως ηλικίας και φύλου. Η αναγκαιότητα αντιμετώπισής της με πολιτικές πρόληψης είναι πασιφανής. Μια από τις βασικές προϋποθέσεις στον πόλεμο εναντίον του καρκίνου είναι η καταγραφή και η μελέτη των αιτιών που τον προκαλούν. Σημαντική ευθύνη για την εκδήλωση της νόσου έχουν διάφοροι εξωγενείς παράγοντες -όπως ο υδροφόρος ορίζοντας, τα φυτοφάρμακα κ.α.- και γι’ αυτό το λόγο καταγράφονται συγκεκριμένα είδη καρκίνου σε κάποιες περιοχές σε μεγαλύτερη αναλογία από άλλες.
Προϋπόθεση, λοιπόν, για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων είναι η συνεχής ανάλυση των δεδομένων. Αυτή η λογική διαδικασία, της καταγραφής και της έρευνας, με την τήρηση λεπτομερούς Αρχείου, είναι δεδομένη όχι μόνον στις αναπτυγμένες χώρες της Δύσης αλλά ακόμη και σε αυτές της ανατολικής Ευρώπης. Θλιβερή εξαίρεση αποτελεί, και σ’ αυτόν τον τομέα, η χώρα μας, όπου παρά το γεγονός ότι 40 χιλιάδες συνάνθρωποί μας νοσούν, ετησίως, από τον καρκίνο, συνεχίζουμε να μην έχουμε Αρχείο καταγραφής των περιστατικών της νόσου. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Wincancer, ότι ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο (I.A.R.C.) επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία από την Ελλάδα, εκτιμά κατά προσέγγιση τα στοιχεία για τη χώρα μας “με βάση σταθμισμένα καταγεγραμμένα στοιχεία από τη Βουλγαρία, την Κύπρο και την Κεντρική Σερβία για την περίοδο 2003-2007”.
Για το λόγο αυτό ο κ. Δημήτρης Σιάχος του Wincancer απέστειλε στις 15.02.17 επιστολή προς τον υπουργό Υγείας με το εύλογο αίτημα της δημιουργίας και λειτουργίας “Εθνικού Μητρώου καταγραφής περιστατικών καρκίνου”, το οποίο, όπως αναφέρεται, θα μπορούσε να το αναλάβει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, “η οποία διαθέτει την απαραίτητη επιστημονική γνώση και εξειδίκευση”. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη δουλειά της Πολιτείας την έχουν αναλάβει κατά τόπους Σύλλογοι καρκινοπαθών, που συγκεντρώνουν και καταγράφουν τα περιστατικά».

Read more...

Μάξιμος: "Παντελής ασυδοσία περιθωριακών με την κατάργηση της ΔΕΛΤΑ"

Μάξιμος γραφείο

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ:

Παντελής ασυδοσία περιθωριακών με την κατάργηση της ΔΕΛΤΑ!


«Όπως φαίνεται, οι μόνοι στην Ελλάδα που δεν θέλουν να αντιληφθούν τη τραγική κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών, με την έξαρση της εγκληματικότητας και την παντελή ασυδοσία περιθωριακών ομάδων, που καίνε, σπάνε και απειλούν χωρίς καμία επίπτωση, είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του! Οι ευθύνες που φέρουν με αποφάσεις, όπως αυτή για την κατάργηση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, στο όνομα δήθεν σύγχρονων αντιλήψεων αντιμετώπισης της εγκληματικότητας είναι τεράστιες. Δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ανασύσταση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ και η στήριξη της αστυνομίας στην επιτέλεση του έργου της». Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, σε σχετική ερώτησή του για την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Στην απάντησή του ο κ. Τόσκας υποστηρίζει ότι «το Υπουργείο και οι Υπηρεσίες του, υιοθετώντας σύγχρονες αντιλήψεις στη λογική αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και των παραβατικών συμπεριφορών, στη βάση ενός συνολικού, συστηματικού και υπεύθυνου σχεδιασμού, με γνώμονα την εξωστρέφεια της Ελληνικής Αστυνομίας και την ουσιαστικότερη προσέγγιση της στον πολίτη, χαράσσουν ορθολογική και συγκροτημένη πολιτική με απτά αποτελέσματα, όπως έμπρακτα υποδηλώνουν οι επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας τους τελευταίους μήνες αντικρούοντας, εν τοις πράγμασι, τους ανεδαφικούς ισχυρισμούς των ερωτώντων Βουλευτών περί "παντελούς ανικανότητας". Κεντρικό άξονα όλων των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται αποτελεί η παροχή των πλέον ικανοποιητικών συνθηκών ασφάλειας και προστασίας στους πολίτες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας τους και στην αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας.
Προς τούτο, ενισχύεται ο τομέας της εμφανούς αστυνόμευσης, μέσω δράσεων με κυρίως προληπτικό - αποτρεπτικό και, σε συντρέχουσα περίπτωση, κατασταλτικό χαρακτήρα. Στο ανωτέρω πλαίσιο, εντάχθηκε και η αναδιάταξη του προσωπικού της Δύναμης Ελέγχου Ταχείας Αντίδρασης (Δ.ΕΛ.Τ.Α.), η οποία δεν αποτέλεσε αυτοτελή Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά επιχειρησιακή Ομάδα υπαγόμενη στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής. Ειδικότερα, κρίθηκε επιβεβλημένη η αξιοποίηση των ικανοτήτων του προσωπικού της εν λόγω δύναμης, σε άλλους τομείς αστυνομικής αρμοδιότητας, όπως η αντιμετώπιση της συνήθους και βαρύνουσας εγκληματικότητας και η συνδρομή τους στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, στο πλαίσιο της ειδικής επιχειρησιακής τους δραστηριότητας».

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος για Βατοπαίδι: "Δικαίωση για Κώστα Καραμανλή και Νέα Δημοκρατία!"

Νέα φωτό Μάξιμου Χαρακόπουλου

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2017


Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ

Δικαίωση για Κ.Καραμανλή και Νέα Δημοκρατία!


Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την ομόφωνα αθωωτική απόφαση των διωκόμενων για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η δικαστική απόφαση για τη λεγόμενη υπόθεση Βατοπαιδίου αναμφίβολα είναι δικαίωση για τον Κώστα Καραμανλή, την κυβέρνησή του και συνολικά τη Νέα Δημοκρατία. Ας αναρωτηθούν όλοι, ποια θα ήταν η πορεία του τόπου αν, με όχημα τη σκευωρία του Βατοπαιδίου, δεν είχε πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή…»

Read more...

Μάξιμος: "Με διεθνή αναγνώριση το τσίπουρο και το κρασί Τυρνάβου!"

Μάξιμος Οινοποιείο Τυρνάβου

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ:

Με διεθνή αναγνώριση το τσίπουρο και το κρασί Τυρνάβου!

• Δέσμευση της ΝΔ η κατάργηση του “χαρατσιού” στο κρασί

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος για την κατάκτηση τριών χρυσών και δύο ασημένιων βραβείων στο τσίπουρο και στο κρασί του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου στον διαγωνισμό γευσιγνωσίας, που έγινε στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Prowein στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, επικοινώνησε με τον πρόεδρο κ. Αγησίλαο Ραψανιώτη τον οποίο και συνεχάρη.

Με αφορμή τη διεθνή αυτή αναγνώριση, ο κ. Χαρακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τα τοπικά μας προϊόντα είναι ποιοτικά και μπορούν να σταθούν με αξιώσεις στον διεθνή ανταγωνισμό. Ειδικά όταν αυτά παράγονται από συνεταιριστικές επιχειρήσεις, που οργανώνονται, καινοτομούν και επενδύουν στην εξωστρέφεια -κριτήρια που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς- η κατάκτηση βραβείων αποτελεί ένα ιδιαίτερα ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον της πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης.
Η πολιτεία αν δεν στέκεται αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, τουλάχιστον να μην θέτει εμπόδια, όπως αυτό με την επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Θυμίζω ότι δέσμευση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η κατάργηση αυτού του χαρατσιού.
Μαζί με τα θερμά μου συγχαρητήρια στον πρόεδρο κ. Αγησίλαο Ραψανιώτη και σε όλους όσοι εργάστηκαν στο Οινοποιείο Τυρνάβου για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα αυτό, εύχομαι η βράβευση αυτή να είναι μόνο η αρχή σε μια ανοδική πορεία, με πρωτεία και αξιώσεις στη διεθνή αγορά».

Στη φωτ. ο κ. Χαρακόπουλος συνοδεύοντας τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Οινοποιείο Τυρνάβου, όπου τον ενημερώνει ο κ. Αγησίλαος Ραψανιώτης.

Read more...

Μάξιμος: "Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να επαινεί έκνομες ενέργειες!"

Μάξιμος ΕΛΑΣ Λάρισα 1

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ:

Στηρίζουμε την Αστυνομία στο έργο της

• Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να επαινεί έκνομες ενέργειες

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος επισκέφθηκε τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, όπου και είχε ενημέρωση από τον υποστράτηγο Δημήτριο Κοτσιάφτη και τον ταξίαρχο κ. Γεώργιο Αγάκο για το έργο που επιτελείται από την ΕΛΑΣ.
Ακολούθως, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Θανάση Νταβούρα και εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, όπως επίσης με τον πρόεδρο κ. Αγάπιο Χαρακόπουλο και εκπροσώπους της Ένωσης Αξιωματικών Θεσσαλίας, όπου ετέθησαν επί τάπητος όλα τα θέματα που αφορούν στο προσωπικό της ΕΛΑΣ, από την εκκρεμότητα υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ για τα παρακρατηθέντα από τις μισθολογικές περικοπές, τα πάρεργα που καλούνται να φέρουν σε πέρας οι αστυνομικοί, μέχρι τον απαξιωμένο στόλο και την επικινδυνότητα του επαγγέλματος.
Ο κ. Χαρακόπουλος μετά τις συναντήσεις έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον στρατηγό, τον ταξίαρχο και τους εκπροσώπους των αστυνομικών ενώσεων για την ουσιαστική ενημέρωση και κυρίως για το έργο που επιτελούν και τις επιτυχίες που σημειώνουν στην πάταξη του εγκλήματος.
Θα ήθελα και με αυτή την αφορμή να τονίσω ότι κράτος δικαίου δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς νόμο και τάξη. Μια ευνομούμενη πολιτεία οφείλει να εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Δεν μπορεί να υπάρχει, λοιπόν, καμιά ανοχή σε φαινόμενα βίας και ανομίας επειδή το αξιώνουν συνιστώσες του κυβερνώντος κόμματος ή η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, που ουσιαστικά με το ερωτηματολόγιό της δείχνει να επαινεί έκνομες ενέργειες. Εμείς πιστεύουμε στο δόγμα Νόμος και Τάξη και στην στήριξη των οργάνων που καλούνται να το εφαρμόσουν.
Βεβαίως, οι συνθήκες στην οικονομία είναι γνωστές. Ωστόσο, ιεραρχώντας τις προτεραιότητές μας οφείλουμε να παρέχουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις και τα μέσα προκειμένου η ΕΛΑΣ να επιτελεί την αποστολή της. Επιπλέον, για εμάς είναι αυτονόητος ο σεβασμός στις δικαστικές αποφάσεις και ισχύει η δέσμευση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιστροφή και του υπόλοιπου 50% των παρακρατηθέντων από τις περικοπές που επιβλήθηκαν στο μισθολόγιο των αστυνομικών».
Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας προσέφερε στον αρμόδιο για τα θέματα Δημόσιας Τάξης βουλευτή της ΝΔ την εικόνα του προστάτη της ΕΛΑΣ Αγίου Αρτεμίου.

Μάξιμος ΕΛΑΣ Λάρισα 2

Μάξιμος ΕΛΑΣ Λάρισα 3

Read more...

Μάξιμος: "Ο Γιάννης Σωτηρίου υπήρξε υπόδειγμα δημοσίου ανδρός!"

Βρυξέλλες α

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2017


ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Ο Γιάννης Σωτηρίου υπήρξε υπόδειγμα δημοσίου ανδρός!


Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος για την απώλεια του Γιάννη Σωτηρίου, ιστορικού στελέχους της παράταξης στη Λάρισα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Γιάννης Σωτηρίου, ανήκε στα στελέχη του Κέντρου που με την έλευσή τους στη Νέα Δημοκρατία διεύρυναν τα όρια της φιλελεύθερης παράταξης. Αντιστάθηκε στο λαϊκισμό της εποχής του “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”. Κόντρα στο ρεύμα, πολιτεύθηκε με μετριοπάθεια, ήθος και αρχές που διέκριναν όλη του τη διαδρομή στη ζωή και τα κοινά. Ανήκε σε μια γενιά πολιτικών με παιδεία και ευρυμάθεια που, δυστυχώς, όλο και περισσότερο λείπει στις μέρες μας.
Τον γνώρισα προσωπικά ένα απόγευμα, παραμονές των εθνικών εκλογών του 2004, όταν διάβηκε την πόρτα του γραφείου μου για να μου δηλώσει τη στήριξή του στο πρόσωπό μου. Με αιφνιδίασε ευχάριστα, γιατί δεν είναι σύνηθες κάτι τέτοιο από πρώην υποψηφίους. Και με αιφνιδίασε διπλά όταν ασμένως συναίνεσε να δημοσιοποιηθεί η συνάντησή μας και η στήριξή του, επισήμως, στον Τύπο. Έκτοτε, μιλούσαμε, άλλοτε δια ζώσης και άλλοτε στο τηλέφωνο, όποτε είχε να με συμβουλεύσει για πολιτικά ζητήματα με τη διακριτικότητα και την ευγένεια που πάντα τον διέκρινε.
Πρόπερσι δυσκολευόταν να μιλήσει στο τηλέφωνο όταν τον πήρα για τα χρόνια πολλά στη γιορτή του. Και η αδυναμία αυτή, στην άλλη άκρη της γραμμής, ένιωθα ότι τον στεναχωρούσε. Τι δοκιμασία για έναν δικηγόρο που ανάλωσε τη ζωή του σε αγορεύσεις στα δικαστήρια, αλλά και για έναν πολιτικό που υπηρέτησε τα κοινά, το να τον “προδώσει” ο λόγος!
Αποχαιρετώ τον “κύριο Γιάννη” με σεβασμό στο υπόδειγμα δημοσίου ανδρός που, με τη διαδρομή του στη δικηγορία και την πολιτική, μας αφήνει. Στην οικογένεια του ευπατρίδη Λαρισαίου εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια!».

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος για Πυροσβέστες 5ετούς Υποχρέωσης: "Η κυβέρνηση έσπασε κάθε ρεκόρ ανικανότητας!"

ΒΟΥΛΗ καλή αν 1

Αθήνα, 20 Μαρτίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ:

Η κυβέρνηση έσπασε κάθε ρεκόρ ανικανότητας

«Η κυβέρνηση χρειάστηκε την ερώτηση 49 Βουλευτών της ΝΔ και την κινητοποίηση 2.000 τουλάχιστον εργαζόμενων στο κέντρο της Αθήνας, για να αντιληφθεί ότι έπρεπε επιτέλους να διευθετήσει το ζήτημα με τους Πυροσβέστες 5ετούς θητείας. Και αφού το κατάλαβε, νομοθέτησε, μετά την λήξη της θητείας τους και εκ των υστέρων, αλλά με λάθος τρόπο, που αφήνει σοβαρές εκκρεμότητες και προβλήματα. Και αυτό το γεγονός αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει σπάσει κάθε ρεκόρ ανικανότητας, ανευθυνότητας και αναποτελεσματικότητας» Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα σε σχετική ερώτηση για την μονιμοποίηση των πυροσβεστών 5ετούς θητείας.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμείωσε ακόμη ότι «η κυβέρνηση αντί να μονιμοποιήσει τους Πυροσβέστες 5ετούς θητείας, που είχαν τα προσόντα που όριζε ο νόμος (3938/11), επιμήκυνε την θητεία τους για 3 έτη, υποσχόμενη μάλιστα, την σύσταση οργανικών θέσεων Πυροσβεστών, που ούτως η άλλως οριζόταν από τον προηγούμενο νόμο. Χωρίς τις απαραίτητες πιστώσεις και καθηκοντολόγιο, για την πλήρη απασχόληση τους, μιας και παραμένουν στο ίδιο εργασιακό καθεστώς, η κυβέρνηση κατάφερε να διχοτομήσει αυτή την κατηγορία των εργαζομένων. Δηλαδή, μονιμοποιούνται 2.091 άτομα σε τρία χρόνια, ανανεώνεται η 5ετής θητεία για 1.466 άτομα, αφήνοντας και 389 άτομα, να αναζητούν ρύθμιση με την συμπλήρωση 5ετιας. Ταυτόχρονα κατάφερε να δυσκολέψει, έτι περαιτέρω, την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα του Πυροσβεστικού Σώματος».

 

Read more...

Μάξιμος από Κατερίνη: Το νέο το είδαμε, το καλό δεν είδαμε!

Μάξιμος Κατερίνη 1

Αθήνα, 18 Μαρτίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗ:

Το νέο το είδαμε, το καλό δεν είδαμε!

Προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

«Οι θεσμοί δεν είναι παιχνίδια στα χέρια της εκτελεστικής εξουσίας για να τους χρησιμοποιεί κατά το δοκούν και ίδιον συμφέρον. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με νόμους και κανόνες, με εμπεδωμένη δημοκρατία, που σέβεται και ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Δεν θα γίνει, όσο κι αν το επιθυμούν κάποιοι, ούτε Βενεζουέλα ούτε νεοσοβιετική λαϊκή δημοκρατία. Όσοι το ονειρεύονται έχουν χάσει προ πολλού το ραντεβού με την ιστορία». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην Κατερίνη κατά την εισήγησή του στην παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Θοδωρή Καράογλου, «Ορκίζομαι», το οποίο πραγματεύεται τη Συνταγματική Αναθεώρηση.
Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι «το πολιτικό σύστημα κυριολεκτικά περνά μαύρες μέρες. Ίσως πρόκειται, κρίνοντας από την εικόνα της δημόσιας αντιπαράθεσης των κομμάτων και των βουλευτών, από τις χειρότερες ημέρες του κοινοβουλευτισμού. Η κρίση των μεγάλων κομμάτων, οδήγησε πολλούς συμπολίτες μας είτε στην ιδιώτευση είτε στην στήριξη άλλων κομματικών σχηματισμών, με την ελπίδα του νέου. Το νέο το είδαμε, το καλό δεν είδαμε!».

Μείωση αριθμού βουλευτών…
Επιπλέον, καυτηρίασε την απουσία ουσιαστικού διαλόγου λέγοντας ότι «σήμερα είναι εκ νέου η ώρα μια ουσιαστικής αναθεώρησης του Συντάγματος, που θα σημάνει την αφετηρία μιας νέας εποχής. Για τον λόγο αυτό, απαιτείται η έναρξη ενός δημοσίου διαλόγου, όπου θα τεθούν όλα τα ζητήματα τα οποία θα πρέπει να αναθεωρήσουμε. Αλλά προσοχή όταν λέμε δημόσιο διάλογο δεν εννοούμε την καρικατούρα διαλόγου που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Δεν εννοούμε αυτόκλητες λαϊκές συνελεύσεις, ανάλογες με αυτές που δρούσαν στην πλατεία των αγανακτισμένων, και προετοίμασαν την έφοδο των δημαγωγών στην εξουσία».
Ο κ. Χαρακόπουλος επιχειρηματολόγησε υπέρ της μείωσης του αριθμού των βουλευτών σε 200, που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του κοινοβουλίου, και την κατάτμηση των περιφερειών μαμούθ, για την υλοποίηση των οποίων δεν χρειάζεται αλλαγή του Συντάγματος. Επιπλέον, τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής βουλευτών από την ομογένεια και της δυνατότητας ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, της αποσύνδεσης της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από τη διάλυση της βουλής, της κατάργησης του “νόμου περί ευθύνης υπουργών”, αλλά και της αναθεώρησης του άρθρου 16 που απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

“Τσαρλατάνοι” της πολιτικής με μαγικές λύσεις…
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «χρειαζόμαστε μια φυγή μπρος τα εμπρός. Υπερβαίνοντας την κρίση με ριζικές μεταρρυθμίσεις που θα ανοίξουν το δρόμο στις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του τόπου να αναπτυχθούν και στο πολιτικό σύστημα να αποκτήσει εκ νέου την χαμένη του αξιοπιστία».
Ωστόσο, καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι, «πέραν από την αναθεώρηση του Συντάγματος και των αλλαγών στον καταστατικό χάρτη -που μπορεί να γίνουν ή όχι- μεγαλύτερη αξία έχει οι επιλογές των πολιτών να πάψουν να γίνονται σε μεγάλο βαθμό υπό την επήρεια συναισθημάτων οργής και αγανάκτησης, αλλά με νηφαλιότητα και λογική. Για να γίνει αυτό χρειάζεται η χώρα να επιστρέψει σε συνθήκες κανονικότητας. Αλλιώς, θα επιτρέπουμε ακόμη και σε “τσαρλατάνους” της πολιτικής να διαφημίζουν μαγικές λύσεις που δεν υπάρχουν, όπως τα δήθεν ομόλογα της Τράπεζας της Ανατολής».

Για το βιβλίο μίλησε, επίσης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Χαράλαμπος Μπρουσκέλης, ενώ τη συζήτηση που ακολούθησε συντόνισε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ-3 κ. Θωμάς Τσίμπας.

Μάξιμος Κατερίνη 2

Read more...