Χρησιμοποιούμε τα cookies στην ιστοσελίδα μας, σύμφωνα με την Οδηγία 2009/136/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μάξιμος Χαρακόπουλος | Νέα Δημοκρατία - Δελτία Τύπου
Menu
A+ A A-

Μ. Χαρακόπουλος για 17η Γιορτή Αμυγδάλου: Φάρμακο για την κρίση η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής

Μάξιμος Γιορτή Αμυγδάλου 2016

Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ:

Φάρμακο για την κρίση η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής

«Ένα από τα “φάρμακα” για την “ίαση” της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα εδώ και καιρό, είναι η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής. Δυστυχώς, όμως, αυτή η αυτονόητη αλήθεια δεν μετουσιώνεται σε πρακτικές πολιτικές. Αντιθέτως παρακολουθούμε, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο αγροτικό εισόδημα». Τα παραπάνω τονίζει σε μήνυμά του ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος προς τον δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο και τους συνδιοργανωτές της 17ης Γιορτής Αμυγδάλου.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, αφού ευχαριστεί «θερμά για την πρόσκληση», εξηγεί ότι δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις στο Συκούριο «καθώς από καιρό, έχω αποδεχθεί την τιμητική πρόσκληση να είμαι εκ των παρουσιαστών του βιβλίου του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. ΒαρθολομαίουΣυνάντηση με το Μυστήριο”, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης».
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, δραττόμενος της ευκαιρίας, σημειώνει στο μήνυμά του ότι «τα εκλεκτά προϊόντα του τόπου μας, όπως το αμύγδαλο που παράγει η περιοχή μας, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι τη τοπικής οικονομίας. Ως εκ τούτου, οι εκδηλώσεις που αναδεικνύουν το αμύγδαλο αποτελούν εκτός των άλλων και δράσεις εξωστρέφειας ενός προϊόντος που αποτελεί τον πυρήνα γύρω από τον οποίο κινείται η τοπική κοινωνία.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα από τα “φάρμακα” για την “ίαση” της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα εδώ και καιρό, είναι η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής. Δυστυχώς, όμως, αυτή η αυτονόητη αλήθεια δεν μετουσιώνεται σε πρακτικές πολιτικές. Αντιθέτως παρακολουθούμε, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο αγροτικό εισόδημα. Πρόκειται για λανθασμένες και αδιέξοδες επιλογές. Με τέτοιες πολιτικές δεν πάμε μπροστά. Η πρωτογενής παραγωγή, ο Έλληνας αγρότης πρέπει να μπει στις άμεσες προτεραιότητες της πολιτείας με σειρά φορολογικών και άλλων κινήτρων, που θα αυξήσουν την απόδοση και την παραγωγικότητα.
Με αυτές τις σκέψεις, θα ήθελα να συγχαρώ ιδιαίτερα τους διοργανωτές για την προσπάθειά τους να προβάλλουν με όμορφες πρωτοβουλίες το αμύγδαλο, ως τρόφιμο με πολλαπλές χρήσεις και υψηλή διατροφική αξία, ως συστατικό γλυκισμάτων, άλλα και ως αγροτικό προϊόν με μέλλον και ελπιδοφόρα προοπτική».

Read more...

Μάξιμος από "Κίσσαβο" Αγιάς: "Παγετός και εμπάργκο ανοιχτές πληγές για τα μήλα..."

Μάξιμος Κίσσαβος 1

Λάρισα, 23 Σεπτεμβρίου 2017 

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ «ΚΙΣΣΑΒΟΣ» ΑΓΙΑΣ:

Παγετός και εμπάργκο ανοιχτές πληγές για τα μήλα...

«Προ διετίας, που είχα επισκεφθεί ξανά το συνεταιρισμό, είχα τονίσει ότι η κατάσταση που δημιουργήθηκε με το ρωσικό εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα ήταν πολύ ανησυχητική και ότι φαινόταν πως θα είχε διάρκεια. Δυστυχώς, οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς πλήττονται ακόμα από τις αρνητικές επιδράσεις του εμπάργκο. Φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά διότι οι καιρικές συνθήκες, παγετός και χαλάζι, μείωσαν και υποβάθμισαν την παραγωγή» δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, επισκεπτόμενος τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Κίσσαβος» στην Αγιά.
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του συνεταιρισμού κ. Γιώργο Ζέικο για τη δραστηριότητά τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της περιοχής. Στη συζήτηση τονίστηκε ότι οι επιπτώσεις του ρώσικου εμπάργκο είναι ακόμη εμφανείς και επηρεάζουν τη διάθεση μήλων, κερασιών και λοιπών φρούτων της περιοχής, ενώ επισημάνθηκαν τα προβλήματα και οι ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στην εξαγωγική δραστηριότητα κυρίως των μήλων προς άλλες αγορές.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόβλημα που εμφανίστηκε στην μηλοπαραγωγή φέτος με τον παγετό στις αρχές Απριλίου. Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, η πορεία που έχει πάρει το θέμα των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, δεν ικανοποιεί τους παραγωγούς. Όπως ειπώθηκε, λόγω του παγετού δεν υπάρχει η αναμενόμενη παραγωγή και πολλά περιβόλια είναι άδεια. Έτσι, το να αποζημιωθούν τα μήλα που εμφανίζουν το σύμπτωμα του «δαχτυλιδιού» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική ζημιά, που ήταν η σημαντική μείωση της παραγωγής.
Μετά το πέρας της επίσκεψης Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε, επίσης, ότι «οι συνεταιρισμοί, αποτελούν οργανωμένα σχήματα που μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην εξαγωγική δραστηριότητα. Συνεπώς, η πολιτεία πρέπει να ενεργοποιεί όλα τα εργαλεία που διαθέτει, ώστε αυτή να διευκολύνεται. Έχω πολλάκις τονίσει πως τόσο τα χρηματοδοτικά εργαλεία όσο και η διπλωματία, μπορούν να δώσουν την απαραίτητη ώθηση. Με την παράταση του ρώσικου εμπάργκο και παρότι η ανάγκη αυτή είναι πιο επιτακτική, η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται με ζέση. Ευελπιστώ, τουλάχιστον, στο θέμα του παγετού να βρεθεί η κατάλληλη λύση, ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί της Αγιάς να αποζημιωθούν για την πραγματική ζημιά που υπέστη η παραγωγή τους».

Μάξιμος Κίσσαβος 2

Read more...

Μάξιμος Χαρακόπουλος σε αγωνιστές της ΕΛΔΥΚ: "Ανοιχτή πληγή για τον ελληνισμό η Κύπρος…"

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΛ.ΔΥ.Κ.:

Ανοιχτή πληγή για τον ελληνισμό η Κύπρος…

«Η κατοχή της Κύπρου από τον τουρκικό στρατό παραμένει μια ανοιχτή πληγή» τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας, δήμαρχο Μουζακίου, κ. Γιώργο Κωτσό για την εκδήλωση προς τιμή των εν ζωή αγωνιστών που συμμετείχαν και υπηρέτησαν στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) για την ελευθερία της Κύπρου το 1974.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού ευχαριστεί «θερμά για την πρόσκληση», εξηγεί ότι αδυνατεί να παραστεί «καθώς από καιρό έχω αποδεχθεί την τιμητική πρόσκληση να είμαι εκ των παρουσιαστών του βιβλίου του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. ΒαρθολομαίουΣυνάντηση με το Μυστήριο”, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.
Επιτρέψτε μου, όμως, να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας να τιμάτε με εκδηλώσεις όσους αγωνίσθηκαν υπέρ της πατρίδας. Τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην Κύπρο είναι πρόσφατα στην κλίμακα του ιστορικού χρόνου. Ωστόσο, έχουν χαραχτεί βαθιά στη μνήμη όλων. Η κατοχή της Κύπρου από τον τουρκικό στρατό παραμένει μια ανοιχτή πληγή.
Δυστυχώς, παρά τα όσα βήματα έχουν γίνει στο διάβα του χρόνου, και ιδιαίτερα μετά την είσοδο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η πολιτική της Άγκυρας παραμένει άτεγκτη. Όπως αποδείχθηκε και στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις στην Ελβετία, η Τουρκία δεν έχει καμία διάθεση να αποσύρει από το νησί τα κατοχικά της στρατεύματα ούτε να συμφωνήσει σε απαλοιφή των αναχρονιστικών εγγυητικών δικαιωμάτων. Αντιθέτως, επιδιώκει τον έλεγχο ολοκλήρου της μεγαλονήσου, ακόμη και με την απειλή χρήσης βίας, που έχει εντείνει πρόσφατα με αφορμή τις ανακαλύψεις κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ.
Ο ελληνισμός απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη τουρκική στάση πρέπει να παραμείνει ενωμένος και προσηλωμένος στο ίδιο στόχο: στην απαλλαγή της Κύπρου από τα κατοχικά στρατεύματα και σε μια λύση που δεν θα καταλύει την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά θα σέβεται τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο προς όφελος όλων των κατοίκων της».

 

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος με ΔΣΟ σε Αρχιεπίσκοπο Καθολικών

ΔΣΟ Αρχιεπίσκοπος Καθολικών 1

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:

Συνεννόηση για την καταπολέμηση θρησκευτικού και φυλετικού μίσους

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), συναντήθηκε, με, με τον Αρχιεπίσκοπο των Καθολικών στην Ελλάδα π. Σεβαστιανό Ροσσολάτο, στην έδρα του στην Αθήνα. Στη συνάντηση εκ μέρους της ΔΣΟ συμμετείχαν ο Γραμματέας της, βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο αναπληρωτής Γραμματέας, βουλευτής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Σύμβουλος δρ. Κώστας Μυγδάλης.
Κατά τη συνάντηση, τα μέλη της ΔΣΟ ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο για τη δράση και την αποστολή της, ενώ του προσέφεραν τον τόμο που εξέδωσε πρόσφατα η ΔΣΟ με αντικείμενο τις καταστροφές των Χριστιανικών Μνημείων στην Ανατολή.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κόσμος έχει εισέλθει σε μια νέα φάση, κατά την οποία έχουν πολλαπλασιαστεί οι κίνδυνοι για την ασφάλεια και την ειρήνη. Το νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, παράλληλα με τις ευκαιρίες που προσφέρει, συνοδεύεται από την ανάπτυξη φαινομένων θρησκευτικού και φυλετικού μίσους, που ολοένα και συχνότερα εκτρέπεται σε εκδήλωση κακόβουλων ενεργειών, όπως είναι η ισλαμιστική τρομοκρατία.
Απέναντι στα ανησυχητικά αυτά φαινόμενα, οφείλουμε να προωθήσουμε μια ατζέντα διαθρησκευτικής συνεννόησης και συντονισμού με σκοπό την ειρηνική συνύπαρξη και την καταπολέμηση του θρησκευτικού φανατισμού. Ιδιαίτερα μεταξύ των χριστιανικών εκκλησιών θα πρέπει να υπάρχει στενή συνεργασία με σκοπό και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων, οι οποίες βρίσκονται υπό τη συνεχή απειλή εξόντωσης από εξτρεμιστικές τάσεις, κυρίως στο χώρο της Μέσης Ανατολής και στην Αφρική.
Στο πλαίσιο αυτό, πρωτοβουλίες όπως αυτές που αναλαμβάνει η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, είναι εξαιρετικά χρήσιμες, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών στην Ελλάδα, με τον οποίο είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, και συμφωνήσαμε να έχει συνέχεια».

 ΔΣΟ Αρχιεπίσκοπος Καθολικών 2

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Σιγή ιχθύος για 480 επιλαχόντες Νέους Αγρότες της Θεσσαλίας!"

ΒΟΥΛΗ καλή αν 2

Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ:

«Σιγή ιχθύος» για 480 επιλαχόντες Νέους Αγρότες της Θεσσαλίας!

• Χωρίς αντίκρισμα η δέσμευση Τσίπρα;

«Η απάντηση του κ. Αποστόλου για τους επιλαχόντες νέους αγρότες που αγωνιούν, ουσιαστικά συνιστά σιγή ιχθύος! Παρά τη δέσμευση του πρωθυπουργού στην Κοζάνη για την απορρόφηση των επιλαχόντων -για την υλοποίηση της οποίας πρέπει να εξευρεθούν οι αντίστοιχοι πόροι- ο αρμόδιος υπουργός, όταν ερωτάται να απαντήσει συγκεκριμένα για την προέλευση των πόρων και το χρονοδιάγραμμα για τη Θεσσαλία, απαντά παραπέμποντας στη δυνατότητα υπερδέσμευσης 10% με βάση το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την απάντηση που έλαβε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, στην ερώτησή του για το αν θα υπάρξουν, και από πού, επιπλέον πόροι για την ένταξη των επιλαχόντων στο Πρόγραμμα Εγκατάστασης Νέων Αγροτών για την Θεσσαλία.
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, στην ερώτησή του, είχε αναφερθεί στη «δυσαρέσκεια» που επικρατεί στους υποψήφιους νέους Αγρότες της Θεσσαλίας λόγω της ύπαρξης 480 επιλαχόντων, που βρίσκονται μετέωροι, μεταξύ αμφίσημων δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών.
Ωστόσο, ο κ. Αποστόλου στην απάντησή του ενημερώνει ότι «η κατανομή των πιστώσεων ανά Περιφέρεια (…) πραγματοποιήθηκε κατόπιν ευρείας διαβούλευσης με τις Περιφερειακές Αρχές και λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος». Και καταλήγει αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «θα χρησιμοποιηθεί κάθε δυνατότητα υπερδέσμευσης για τις Περιφέρειες, όπου ο συνολικός προϋπολογισμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν υπερβαίνει τον διαθέσιμο (επιπλέον πόροι της τάξης του 10% επί του συνολικού προϋπολογισμού της πρόσκλησης με βάση το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου-ΣΔΕ), διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα το δικαίωμα των υπολοίπων Περιφερειών να υλοποιήσουν την αναπτυξιακή τους στρατηγική για τον πρωτογενή τομέα».

 Δείτε ολόκληρη την απάντηση του Υπουργού εδω

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Λόγιος πολιτικός του μέτρου ο Κώστας Σημαιοφορίδης"

Νέα φωτό Μάξιμου Χαρακόπουλου

Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Λόγιος πολιτικός του μέτρου ο Κώστας Σημαιοφορίδης


Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος πληροφορηθείς την είδηση του θανάτου του πρώην υπουργού και βουλευτή Καστοριάς Κώστα Σημαιοφορίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ένας λόγιος πολιτικός, που διακρίθηκε στη μακρά του διαδρομή για το πολιτικό του ήθος και την έμφυτη ευγένειά του, ο Κώστας Σημαιοφορίδης, δεν είναι πια μαζί μας.
Υπηρέτησε με συνέπεια και ανιδιοτέλεια τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας, αλλά και την ιδιαίτερη πατρίδα του, που τον τίμησε κατ’ επανάληψη εκλέγοντάς τον εκπρόσωπό της στο εθνικό κοινοβούλιο.
Άλλωστε, και η τελευταία του πράξη, η δωρεά της βιβλιοθήκης του -που αποτελείτο από χιλιάδες τόμους- στην πόλη της Καστοριάς, είναι ενδεικτική του ήθους του ανδρός.
Όλοι όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε συνειδητοποιούμε πόσο φτωχότερη γίνεται στις μέρες μας η πολιτική, καθώς όλο και περισσότερο εκλείπουν πολιτικοί με παιδεία, μέτρο και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Στους οικείους του και τους πολιτικούς του φίλους εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Ομολογία αδράνειας Τόσκα για μίσθωση ελικοπτέρων"

Μάξιμος TV

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ:

Ομολογία αδράνειας Τόσκα για μίσθωση ελικοπτέρων

«Η, ακόμη μία, οργίλη απάντηση του κ. Τόσκα, καταδεικνύει την αδυναμία του να κατανοήσει πως είναι υποχρεωμένος να απαντά με σαφήνεια και υπευθυνότητα σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στις αρμοδιότητές του. Είναι φανερό ότι ο συνεχής έλεγχος που ασκούμε στα πεπραγμένα του υπουργείου του, του προκαλεί εκνευρισμό. Τον πληροφορούμε, όμως, ότι εμείς θα συνεχίσουμε να ζητούμε απαντήσεις εκεί που προκύπτουν ευθύνες και ότι ο ίδιος είναι υποχρεωμένος απέναντι στην ελληνική κοινωνία να απαντά συγκεκριμένα». Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την απάντηση που έλαβε από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα σε ερώτηση για τις ελλείψεις στα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης, και ιδιαίτερα για την καθυστερημένη μίσθωση και παραλαβή των πυροσβεστικών ελικοπτέρων.
Σχετικά με τα όσα υποστηρίζει ο αρμόδιος υπουργός, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ότι:
1. Ομολογεί την αδράνειά του, μιας και χρειάστηκαν 2,5 χρόνια να πάρει την απόφαση προσφυγής στην NSPA-NATO για τη μίσθωση ελικοπτέρων, φθάνοντας στο σημείο να κατηγορεί για υπηρεσιακή αδράνεια το Πυροσβεστικό Σώμα που ο ίδιος εποπτεύει.
2. Δηλώνει ότι ο Υπαρχηγός της ΕΛΑΣ, στον οποίο υπάγεται η νέα υπηρεσία εναερίων μέσων Σωμάτων Ασφαλείας, που νομοθετήθηκε με τον ν. 4443/2016 είναι “φυσικό” να χρησιμοποιεί προϋφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, αγνοώντας ηθελημένα ότι πριν ο κάθε φορέας είχε την αυτονομία του, με χωριστές οικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες εναερίων μέσων.
3. Η αναφορά σε υπερβάσεις ωρών χρήσης των μισθωμένων μέσων για 17 έτη, γεννά νέα ερωτήματα μιας και δεν είχε γίνει σχετική ερώτηση.
4. Επιλεκτικά χορηγεί μόνο ένα (1) πρακτικό της επιτροπής, ενώ ζητούντο όλα τα πρακτικά και ειδικότερα αυτό που ανέφερε ότι η προσφορά είναι “μη συμφέρουσα για το Ελληνικό Δημόσιο”.

Αντί αυτοκριτικής απαξίωση ΠΣ…
Τέλος, τον καλούμε να κατονομάσει ευθέως “ποια άτομα” ήταν αυτά που είναι “φίλα προσκείμενα” του Πυροσβεστικού Σώματος, και “τα οποία έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μείνει η χώρα απροστάτευτη κατά την αντιπυρική περίοδο”. Όπως επίσης και ποιοι είναι αυτοί που “ενοχλούνται από τη μη ανάμειξη τους στην ανάθεση των σχετικών συμβάσεων και διασπείρουν τεχνηέντως κρίσεις περί καθυστερήσεων και διαδικασιών που δεν έχουν εχέγγυα αμεροληψίας”. Ο κ. Τόσκας οφείλει να γνωρίζει ότι οι απαντήσεις των υπουργών στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις πρέπει να είναι συγκεκριμένες και όχι αόριστες και γενικόλογες».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «ο κ. Τόσκας αντί να κάνει την αυτοκριτική του για την πλήρη απαξίωση του υπουργείου που ηγείται, λόγω ανεπάρκειας και ιδεοληψιών, αποδίδει παντού αλλού τις ευθύνες που του αναλογούν. Όπως έπραξε άλλωστε πρόσφατα, κατηγορώντας το Πυροσβεστικό Σώμα ως “τον πιο στρεβλό μηχανισμό του ελληνικού δημοσίου”, τη στιγμή που χάριν στην αυτοθυσία των Ελλήνων πυροσβεστών αποφύγαμε τα χειρότερα».

Read more...

Τι απαντά ο Προέδρος του ΕΛΚ στον Μάξιμο Χαρακόπουλο για το τσίπουρο

Μάξιμος Ευρωπαικών 1

Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΚ ΣΕ ΜΑΞΙΜΟ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ:

Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες σας για τσίπουρο

Μάξιμος: Ωφέλιμη η στήριξη σας!

Επιστολή, με την οποία δηλώνει ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες για το σχέδιο του νέου Κανονισμού για τα αλκοολούχα ποτά Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), απέστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) κ. Μάνφρεντ Βέμπερ στον βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο.
Απαντώντας στην πρωτοβουλία του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης -ο οποίος έχει ζητήσει την παρέμβαση Ευρωπαίων Αξιωματούχων για το νέο Κανονισμό που εγκυμονεί κινδύνους για παραδοσιακά ποτά- ο κ. Βέμπερ ξεκαθαρίζει ότι το ΕΛΚ συμμερίζεται τις ανησυχίες που εκφράστηκαν και παρακολουθεί στενά το ζήτημα. Ενημερώνει δε τον κ. Χαρακόπουλο για τις προτάσεις επί του νέου Κανονισμού της εισηγήτριας της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων του ΕΛΚ κ. Pilar Ayuso.
Ο Θεσσαλός πολιτικός σε δήλωσή του αναφέρει ότι «η θετική ανταπόκριση του κ. Βέμπερ στα ζητήματα που έθεσα στην επιστολή που του απέστειλα, αποδεικνύει ότι υπάρχει βούληση του ΕΛΚ να συνδράμει στην προσπάθειά μας να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν με το νέο Κανονισμό για φημισμένα αλκοολούχα ΠΓΕ της ελληνικής γης, όπως το τσίπουρο, το ούζο και η τσικουδιά. Η στήριξη αυτή είναι ωφέλιμη και θα πρέπει να την αξιοποιήσουμε για να στηρίξουμε τα προϊόντα μας. Με την κατάθεση των τροπολογιών από τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, κάναμε το πρώτο βήμα. Προς τούτο είχαμε πρόσφατα συνεργασία. Καλώ την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αβελτηρία της και να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την αποτροπή αρνητικών τετελεσμένων».

Η επιστολή από το γραφείο του Προέδρου του ΕΛΚ αναφέρει συγκεκριμένα:

«Αγαπητέ κ. Χαρακόπουλε,
Εκ μέρους του πρόεδρου της ομάδας μας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το mail και τη συνημμένη επιστολή σας, αναφορικά με τον νέο κανονισμό για τα αλκοολούχα ποτά.
Ο κ. Βέμπερ θα ήθελε να γνωρίζετε ότι η ομάδα μας του ΕΛΚ συμμερίζεται τις ανησυχίες σας και τις θέσεις σας σχετικά με αυτό το ζήτημα και ότι τα μέλη μας που είναι αρμόδια το παρακολουθούν πολύ στενά.
Για την περαιτέρω πληροφόρησή σας και ως συνέχεια των παρατηρήσεών σας, παρακαλώ επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω για την τρέχουσα κατάσταση εν συντομία:
Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων που ασχολείται με αυτό το ζήτημα, η ομάδα μας έχει την ευθύνη της εισήγησης. Η εισηγήτρια κ. Ayuso συμφωνεί με την καίρια σημασία της προστασίας των Γεωγραφικών Ενδείξεων. Προτείνει να περιοριστεί σε 5 χρόνια η δυνατότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει κατ’ εξουσιοδότηση πράξεις, όπως επίσης να καταργηθεί από την πρόταση της Επιτροπής το κομμάτι αυτό που εξουσιοδοτεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ακυρώνει, με δική της πρωτοβουλία, την προστασία των Γεωγραφικών Ενδείξεων. Επιπροσθέτως, προτείνεται να συμμετέχει πλήρως το Ευρωπαϊκή Κοινοβούλιο σε κάθε μελλοντική αλλαγή στο μητρώο των Γεωγραφικών Ενδείξεων. Η εισηγήτρια επίσης συμφωνεί στην ανάγκη απλούστευσης του διοικητικού φόρτου.
Η Επιτροπή Γεωργίας μέσω της γνωμοδότησής της στην κύρια έκθεση στοχεύει να μειώσει την ελεύθερη εμφιάλωση, να περιορίσει την εξουσιοδοτημένη ισχύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να απλουστεύσει το διοικητικό φόρτο.
Ελπίζω ότι αυτά θα σας είναι χρήσιμα, και είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες ενώ πάντοτε μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με την κ. Ayuso.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Mercedes ALVARGONZALEZ
Επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου του ΕΛΚ»

 

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος για Γενοκτονία: "Η ιστορία που γράφεται με αίμα δεν αναθεωρείται με μελάνι!"

Μάξιμος TV

Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ FOCUS:

Η ιστορία που γράφεται με αίμα δεν αναθεωρείται με μελάνι!

• Η Ελληνική Πολιτεία αντιμετωπίζει φοβικά το ζήτημα της Γενοκτονίας

Η Ελληνική Πολιτεία «αντιμετώπισε φοβικά και αποσπασματικά το θέμα γιατί η Γενοκτονία είναι μία και ενιαία. Υπήρχε ένα ενιαίο σχέδιο εξάλειψης του χριστιανικού στοιχείου από την οθωμανική αυτοκρατορία και μετέπειτα από την Τουρκία, τους κεμαλιστές. Δεν αφορά μόνον τους Ποντίους, μόνον τους Έλληνες της Μικράς Ασίας, μόνον τους Αρμένιους, μόνον τους Ασσύριους. Αφορά το σύνολο των Χριστιανών που ζούσαν στην Ανατολή. Θα πρέπει, επιτέλους, να πάψει να υπάρχει αυτή η αχλή της θεωρίας του “συνωστισμού”, που αθωώνει τους θύτες. Η ιστορία που γράφεται με αίμα δεν αναθεωρείται με μελάνι!». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς να σχολιάσει την «αυθαίρετη» αντικατάσταση του όρου «Γενοκτονία» από εκείνο της «Καταστροφής» στην ειδική συνεδρίαση της βουλής στις 15.09.17 (σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ FOCUS και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Βενιέρη και Κώστα Βαραγιάννη).
Όπως ανέφερε ο κ. Χαρακόπουλος «οι δικαιολογίες που ακούστηκαν», για την απαλοιφή της λέξης «Γενοκτονία» από την Ημερήσια Διάταξη της Βουλής για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης την περασμένη Παρασκευή «ανοίγουν ένα μείζον θέμα. Το ότι κοιτάμε μπροστά και ότι δεν θα πρέπει να υπερτονίζουμε αυτά τα γεγονότα εν ονόματι της καλής φιλίας και γειτονίας φοβούμαι ότι ανοίγουν μια κερκόπορτα. Είναι μία προσβολή σε όλους όσοι σφαγιάσθηκαν στη Σμύρνη. Είναι θα έλεγα ύβρις σε όλους όσοι έχασαν τη ζωή τους, τα εκατομμύρια των χριστιανών. Και δεν είναι μόνον Μικρασιάτες και Πόντιοι αλλά και Αρμένιοι και Ασσύριοι στη Γενοκτονία που συντελέστηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και ολοκληρώθηκε το 1922».
Ο Μικρασιάτης στην καταγωγή βουλευτής εξήγησε ότι «γι’ αυτό ακριβώς απευθύνθηκα με επιστολή μου προς τον πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Βούτση, την οποία κοινοποιώ προς τον πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, αλλά και τους διατελέσαντες προέδρους της Βουλής, την οποία έκανα γνωστή και στην ΟΠΣΕ, με την οποία ζητώ να αποκατασταθεί η Γενοκτονία στην Ημερήσια Διάταξη της Βουλής, όπως ο Νόμος του κράτους και οι επίσημες αποφάσεις της ελληνικής Πολιτείας ορίζουν και να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Να τολμήσει επιτέλους να συνδράμει το αίτημα Μικρασιατών και Ποντίων για την διεθνοποίηση, τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας που συντελέστηκε στην Ανατολή, στο πρώτο τέταρτο του 20ού αιώνα».
Ο κ. Χαρακόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι η βουλή «δεν επανέκδωσε την εξαντληθείσα έκδοση για την Γενοκτονία των Ποντίων του καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη, ούτε προχώρησε στην μετάφρασή του σε άλλες γλώσσες και την προώθησή του σε κοινοβούλια, διπλωματικές αρχές, πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες του εξωτερικού, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός», ενώ πρότεινε η Γενοκτονία όλων των Χριστιανών της Ανατολής να τιμάται την ίδια ημέρα.

 

Read more...

Ζητά ο Χαρακόπουλος από Πρόεδρο Βουλής:"Αποκατάσταση της “Γενοκτονίας” των Ελλήνων της Μικράς Ασίας"

Μάξιμος Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας Μικρασιατών

Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2017

ΖΗΤΑ Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΒΟΥΛΗΣ:

Αποκατάσταση της “Γενοκτονίας” των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

• Στην Ολομέλεια βαφτίστηκε “Καταστροφή”

«Κατάπληξη και ιδιαιτέρως αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κατά τη συνεδρίαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου στις 15 Σεπτεμβρίου 2017, η οποία ήταν αφιερωμένη στην «Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας», εκ μέρους του προεδρεύοντος κ. Δημήτρη Κρεμαστινού απαλείφθηκε ο όρος «Γενοκτονία», οποίος αντικαταστάθηκε αυθαιρέτως με τον όρο «Καταστροφή». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε επιστολή του στον πρόεδρο της βουλής κ. Νίκο Βούτση.
Ο Μικρασιάτης στην καταγωγή βουλευτής, που καυτηρίασε το γεγονός ως εισηγητής της ΝΔ στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, κοινοποιεί την επιστολή στον πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους προέδρους των κομμάτων και τους πρώην προέδρους της βουλής. Ενώ ενημέρωσε και την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος.
Ο κ. Χαρακόπουλος στην επιστολή του σημειώνει ότι:
«Αρχικώς, θεωρώντας ότι επρόκειτο για ακούσια φραστική αλλοίωση, επισημάναμε στο προεδρείο την αλλαγή του επίσημου όρου. Από την απάντηση που λάβαμε, όμως, αντιληφθήκαμε, μετ’ εκπλήξεως, ότι η απάλειψη του όρου «Γενοκτονία» έγινε κατόπιν συγκεκριμένης στόχευσης και ότι προφανώς είχε προσυμφωνηθεί. Στο συμπέρασμα αυτό συνέτεινε και το ότι η αυθαίρετη αυτή παρέμβαση συμβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Θα ήθελα, επομένως, με την παρούσα επιστολή μου να σας επισημάνω ότι η εν λόγω διαχείριση του ζητήματος από το προεδρείο της Βουλής κρίνεται το λιγότερο ως απαράδεκτη, καθώς παραβιάζει επίσημες αποφάσεις του κοινοβουλίου και του ελληνικού κράτους.
Συγκεκριμένα, η απόφαση που, ομοφώνως, ελήφθη το 1998 από το Ελληνικό Κοινοβούλιο αναφέρει σαφώς τον όρο «Γενοκτονία»: Ν.2645/1998 (ΦΕΚ 234 Α/ 13/10/1998) Καθιέρωση της 14ης Σεπτεμβρίου ως ημέρας εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. Σε εκτέλεση του παραπάνω νόμου εκδόθηκε το Π.Δ. 304/2001 (ΦΕΚ 207/21/9/2001) για την «Οργάνωση εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου».
Όπως, άλλωστε, αναγνώσαμε και κατά τη σχετική συνεδρίαση της Βουλής, η επίσημη πρόσκληση της Περιφέρειας Αττικής και της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.) προς τους αρχηγούς των κομμάτων αναφέρεται σε «Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας».
Είναι, πιστεύουμε, αδιανόητο το Προεδρείο της Βουλής να προβαίνει σε αυθαίρετες αλλοιώσεις επίσημων αποφάσεων, τις οποίες, μάλιστα, επιδιώκει να επιβάλει δια της πλαγίας οδού, βάσει των ιδεολογικών ή άλλων προθέσεων κάποιας συγκυριακής πλειοψηφίας.
Ωστόσο, γίνεται σε όλους σαφές ότι τέτοιες πρακτικές που παραβιάζουν τους κανόνες της λειτουργίας του Κοινοβουλίου, δεν μπορεί να μείνουν αναπάντητες, καθώς δημιουργείται αρνητικό προηγούμενο.
Η απόφαση της Βουλής του 1998 για την αναγνώριση ως «Γενοκτονίας» της οργανωμένης εξόντωσης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου, όπως και των Αρμενίων και των Ασσυρίων, από το 1914 έως και το 1922, στηρίχθηκε σε πλήθος επιστημονικών συγγραμμάτων αλλά και μαρτυριών, βάσει των οποίων τα γεγονότα αυτά συνάδουν με τον όρο «Γενοκτονία», όπως αυτός περιγράφηκε και καθιερώθηκε από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών το 1948.
Δυστυχώς, ακόμη, η Τουρκία αρνείται πεισματικά να αποδεχθεί τις ευθύνες της για το επαχθές και προσχεδιασμένο έγκλημα της εξάλειψης του χριστιανικού στοιχείου από την τουρκική επικράτεια, με σκοπό την διαμόρφωση ενός θρησκευτικά ομογενοποιημένου κράτους. Μια πιθανή, όμως, δική μας παραίτηση από τη διεκδίκηση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας εκ μέρους της Άγκυρας, στο όνομα της προσδοκώμενης βελτίωσης των διμερών σχέσεων, θα έχει πιθανότατα την αντίθετη κατάληξη, όπως άλλωστε μας έχει διδάξει η πρόσφατη ιστορία.
Σε κάθε περίπτωση, η οικοδόμηση ειλικρινών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας δεν μπορεί να θεμελιώνεται στο ψεύδος και στην απόκρυψη της αλήθειας. Τέτοιες σχέσεις αργά η γρήγορα οδηγούνται σε αδιέξοδο και κατάρρευση.
Ως εκ τούτου, ζητούμε από το Προεδρείο της Βουλής να αποκαταστήσει άμεσα ως οφείλει τον όρο «Γενοκτονία», στην περιγραφή της Ημερήσιας Διάταξης για την «Ημέρα Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας», σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου από το 1998, και να προβεί στις δέουσες ενέργειες για την προώθηση του αιτήματος αναγνώρισης της Γενοκτονίας από τη διεθνή κοινότητα».

Επιστολή σε Βούτση

 

Read more...