Menu
A+ A A-
maximos_nosokomeio

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας πραγματοποίησε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά και το προεδρείο της ΔΑΚΕ εργαζομένων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην βελτίωση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται στους πολίτες.

Η διοίκηση του νοσοκομείου εστίασε στην προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να ανταπεξέλθει στην επιβεβλημένη μείωση των λειτουργικών δαπανών και τόνισε την συντονισμένη προσπάθεια που πρέπει να γίνει για την απορρόφηση των κονδυλίων μέσω του ΕΣΠΑ, ώστε να προχωρήσουν η κτιριακή αναβάθμιση, η αγορά μαγνητικού τομογράφου και η αποπεράτωση της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας

Η ΔΑΚΕ ανέφερε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι που καλούνται να εξυπηρετήσουν ολοένα και περισσότερους πολίτες που λόγω της οικονομικής κρίσης στρέφονται στη δημόσια υγεία και επισήμανε τις ανάγκες σε προσωπικό.

Ο κ. Χαρακόπουλος από την πλευρά του, υπογράμμισε πως παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν και τις επιταγές για μείωση των λειτουργικών δαπανών, δεν πρέπει να γίνουν σε καμία περίπτωση εκπτώσεις στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, ενώ δήλωσε ότι θα ασκήσει εντός και εκτός βουλής πίεση προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία απορρόφησης των κονδυλίων, ώστε να μπορέσει το δημόσιο νοσοκομείο να ανταπεξέλθει επάξια στο έργο του.

Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους της διοίκησης του νοσοκομείου ήταν ο Αναπληρωτής Διοικητής της Ενιαίας Διοίκησης κ. Κων/νος Καραμπάτσας, ο Δ/ντης Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Χάρης Αποστολίδης, ο Δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αθανάσιος Παπακωνσταντίνου, ο Δ/ντης της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Κων/νος, Καραμήτσος ο Δ/ντης της Μ.Ε.Θ κ. Απόστολος Κομνηνός, η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα Παρασκευή Μπέη και ο κ. Αθανάσιος Μπαντούλης. Από τη ΔΑΚΕ εργαζομένων παρόντες ήταν η πρόεδρος κα Κων/να Αληφακιώτη, η κα Ευθυμία Χύτα, ο κ. Χρήστος Μπιτούλας και ο κ. Κων/νος Αλεξανδρής.
back to top