Χρησιμοποιούμε τα cookies στην ιστοσελίδα μας, σύμφωνα με την Οδηγία 2009/136/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μάξιμος Χαρακόπουλος | Νέα Δημοκρατία - Δήλωση Μ. Χαρακόπουλου για δασοπυρόσβεση μετά από επίσκεψη στο ΕΣΚΕ Πυροσβεστικής
Menu
A+ A A-

ΜΑΞΙΜΟΣ ΕΣΚΕ 1

Αθήνα, 12 Μαΐου 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΣΚΕ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

«Δασοπροστασία: “Η Κυβέρνηση οφείλει στήριξη, επιλέγει εγκατάλειψη”»

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, επισκέφθηκε το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΣΚΕ Π.Σ.), όπου ενημερώθηκε για την ετοιμότητα και τα προβλήματα του Σώματος ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Μετά την ενημέρωση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο καλός συντονισμός των Πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά και όλων των εμπλεκομένων φορέων στη δασοπυρόσβεση, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, που πλήττουν κάθε χρόνο τη χώρα.

Η συνεργασία Πυροσβεστικού Σώματος, ΕΛΑΣ, Ενόπλων Δυνάμεων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εθελοντών κάθε χρόνο πρέπει να βελτιώνεται.

Γνωρίζουμε ότι το Πυροσβεστικό Σώμα αντιμετωπίζει προβλήματα όπως:

• Η έλλειψη ομογενοποίησης του προσωπικού
• Ο γερασμένος στόλος των οχημάτων
• Τα γερασμένα πυροσβεστικά αεροσκάφη με τη διαρκώς μειούμενη ετοιμότητα.

Παρόλα αυτά, θέλω να τονίσω ότι εμπιστευόμαστε το ανθρώπινο δυναμικό. Είμαστε σίγουροι ότι το σύνολο του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί Πυροσβέστες, μόνιμοι, πενταετούς ή τριετούς θητείας, εποχικοί πυροσβέστες και εθελοντές, θα εργασθεί και φέτος με αυταπάρνηση, επιτελώντας το καθήκον του, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω της κρίσης και παρά την συνεχή απαξίωσή του από την σημερινή Κυβέρνηση.

Δεν αρκεί, όμως, η καλή πρόθεση, η υπεράνθρωπη προσπάθεια. Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει έμπρακτα όλους τους εργαζόμενους στο Πυροσβεστικό Σώμα, που καλούνται και εφέτος να υπερασπιστούν με πενιχρά μέσα τον εθνικό δασικό πλούτο και την περιουσία των πολιτών και του Κράτους».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΕΣΚΕ 2

ΜΑΞΙΜΟΣ ΕΣΚΕ 3

back to top