Menu
A+ A A-

Μάξιμος ΘΕΣΣΑΛΙΑ 1

Λάρισα, 13 Απριλίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Είναι δυνατόν η “καρδιά του κάμπου” να μην έχει Γεωπονική Σχολή;

• Η ΝΔ πρέπει να κερδίσει τον Δήμο στις επερχόμενες εκλογές

«Η επιπολαιότητα με την οποία η κυβέρνηση χειρίζεται τα εθνικά θέματα είναι παροιμιώδης. Η διγλωσσία που υπάρχει ανάμεσα στο Μαξίμου και τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος αρέσκεται να περιφέρεται με στολές παραλλαγής και να εκτοξεύει βερμπαλισμούς και βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς για την ηγεσία της γείτονος χώρας επιβαρύνουν το κλίμα». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα (στη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ Τηλεόραση» και στους δημοσιογράφους κα Σοφία Σπανού και κ. Γιάννη Κολλάτο).
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «κατανοώ ότι ο κ. Καμμένος έχει ένα θέμα πολιτικής επιβίωσης, καθώς το κόμμα του, όπως δείχνουν όλες οι έρευνες, δεν μπαίνει στη βουλή και επιχειρεί με εθνικιστικές κορώνες και με λεκτικούς ακροβατισμούς και με επιθέσεις εναντίον της γείτονος χώρας να καρπωθεί κάποια εκλογικά οφέλη. Αλλά εδώ μιλούμε για την εθνική πολιτική και χρειάζεται περισσή σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Μάξιμος ΘΕΣΣΑΛΙΑ 2

Ευρεία σύσκεψη στο Μεταφορών για την Βόλου
Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφέρθηκε και στη συνάντηση για το πρόβλημα με τα τροχαία στην οδό Βόλου, επισημαίνοντας ότι «ήταν σημαντικό ότι υπήρξε αυτή η συνάντηση και ότι ο δήμαρχος αποδέχθηκε την πρόταση που κατέθεσα για μια ευρεία σύσκεψη κατ’ αρχήν σε επίπεδο νομού, προκειμένου να δούμε οι τοπικοί φορείς πως μπορούμε να συντονίσουμε τις δράσεις μας. Σε δεύτερο επίπεδο θα είναι με τον αρμόδιο υπουργό, γιατί χρειάζονται συνέργειες Αυτοδιοίκησης και Υπουργείου για τη λύση, που είναι η απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων στο κομμάτι του αστικού ιστού που διέρχεται η οδός Βόλου και η λεωφόρος Καραμανλή: σήμανση, κόμβους, σαμαράκια κλ.π., και τελικώς η ολοκλήρωση της περιφερειακής οδού».
Για την έδρα της Γεωπονικής Σχολής ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «η συζήτηση για τη συγχώνευση των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Θεσσαλίας άνοιξε χωρίς να υπάρχει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός και πραγματικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, χωρίς να υπάρχουν κοστολογημένα εναλλακτικά σενάρια στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας που θα κάνει την τελική επιλογή. Μάλλον ως διαπραγμάτευση, ως αλισβερίσι φαίνεται μεταξύ τοπικών κοινωνικών, όπου ο ισχυρότερος τοπικός παράγων του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος μπορεί να κατισχύσει. Αυτά απέχουν από ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό δημοκρατικό κράτος, χαρακτηρίζουν άλλες εποχές και άλλες νοοτροπίες που τις έχουμε πληρώσει». Και αναρωτήθηκε «είναι δυνατόν στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου, στη Λάρισα, να μην έχουμε μια Γεωπονική Σχολή με έμφαση στον αγροτοδιατροφικό τομέα, όταν έχουμε ένα κάμπους, όταν έχουμε δίπλα την Αβερώφειο Σχολή, όταν έχουμε στρέμματα που με άνεση μπορούν να γίνουν πρότυπες καλλιέργειες, όταν έχουμε εγκαταστάσεις πρότυπες; Το ΤΕΙ της Λάρισας είναι από τα καλύτερα τριτοβάθμια ιδρύματα που διαθέτει η χώρα. Έχει όλες τις προϋποθέσεις να φιλοξενήσει την έδρα της Γεωπονικής Σχολής, που θα είναι ένας δεύτερος ισχυρός πυλώνας για τη Λάρισα, μαζί με την Ιατρική Σχολή».

Μάξιμος ΘΕΣΣΑΛΙΑ 3

Ο στόχος της ΝΔ για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές
Ο κ. Χαρακόπουλος απάντησε και για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές σημειώνοντας ότι «όλοι βγήκαμε σοφότεροι από τη δοκιμασία και την περιπέτεια των προηγούμενων δημοτικών εκλογών. Ο δήμος της Λάρισας χάθηκε γιατί υπήρξε η πολυδιάσπαση στο χώρο της φιλελεύθερης παράταξης. Πιστεύω ότι εγκαίρως πρέπει να γίνουν όλες εκείνες οι κινήσεις και οι πρωτοβουλίες προκειμένου η ΝΔ να προσέλθει με ένα πρόσωπο που θα χαίρει της εκτίμησης της τοπικής κοινωνίας. Ο μείζων στόχος είναι να κερδίσει ο υποψήφιος που ενστερνίζεται τις βασικές θέσεις της ΝΔ προς όφελος και της πόλης της Λάρισας».

Μάξιμος ΘΕΣΣΑΛΙΑ 4

Δείτε το βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1241&v=USEEagOdmr4

back to top