Χρησιμοποιούμε τα cookies στην ιστοσελίδα μας, σύμφωνα με την Οδηγία 2009/136/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μάξιμος Χαρακόπουλος | Νέα Δημοκρατία - Δελτία Τύπου
Menu
A+ A A-

Μάξιμος στον Άγιο Γεώργιο Φαρσάλων: "Πληρώνουμε τις αυταπάτες του κ. Τσίπρα!"

Μάξιμος Άγιος Γεώργιος Φαρσάλων

Λάρισα, 23 Ιουλίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ:

Πληρώνουμε τις αυταπάτες του κ. Τσίπρα!

• Διαμαρτυρίες για τα "τσουχτερά" εκκαθαριστικά...

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της εκκλησίας στον Άγιο Γεώργιο Φαρσάλων παραβρέθηκε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Ο Θεσσαλός πολιτικός είχε την ευκαιρία μαζί με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Φώτη Γρίβα να ανταλλάξει ευχές αλλά και προβληματισμούς για την πορεία της χώρας με κατοίκους του χωριού και πολίτες που έλκουν καταγωγή από τον Άγιο Γεώργιο και οι οποίοι βρέθηκαν στη γενέτειρά τους για το σημαντικό αυτό γεγονός.
Ο κ. Χαρακόπουλος έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών για την υπερφορολόγηση που υφίσταται ο κόσμος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά τις, περί του αντιθέτου, προεκλογικές υποσχέσεις. Στον απόηχο των εκκαθαριστικών της εφορίας, που φέτος είναι κατά γενική ομολογία "τσουχτερά", το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «δυστυχώς, πληρώνουνε τις αυταπάτες του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του. Οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη είναι ενδεικτικές για το πως η χώρα κατρακύλησε στο τρίτο -και αχρείαστο έως τότε- μνημόνιο, από εγκληματικές εμμονές και φαντασιώσεις της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Το τραγικό είναι ότι ούτε και τώρα δείχνουν να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα. Αν δεν υπάρξει μείωση των φορολογικών συντελεστών, όπως το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα αναζητούμε με το κιάλι την ανάπτυξη».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεχάρη την πρόεδρο κ. Χρυσούλα Δημακοπούλου και τα μέλη του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού για την συμβολή τους στις εορταστικές εκδηλώσεις και όλους όσοι εργάστηκαν για αυτές.

 

Read more...

Μάξιμος Χαρακόπουλος στην Πυροσβεστική Θεσσαλίας: “Καυτά” τα προβλήματα των Πυροσβεστών!

Μάξιμος Πυροσβεστική Θεσσαλίας α

Λάρισα, 22 Ιουλίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ:

“Καυτά” τα προβλήματα των Πυροσβεστών!

• Συντήρηση μέσων, αποκατάσταση περικοπών και αναβάθμιση 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού τα κύρια αιτήματα

«Η αναβάθμιση ή υποβάθμιση Πυροσβεστικού Σταθμού δεν μπορεί να εξαρτάται με τον τόπο καταγωγής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Από το αν ο υπουργός είναι από τη Λάρισα ή την Καρδίτσα, αλλά από αντικειμενικά δεδομένα που θα ισχύουν για όλη τη χώρα. Με τα πληθυσμιακά της δεδομένα, πιστεύω ότι η Λάρισα δικαιούται την αναβάθμιση». Τα παραπάνω τόνισε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος απαντώντας σε πυροσβέστες της Θεσσαλίας που έθεσαν θέμα αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας σε Α΄ τάξης.
Ενημερωτική επίσκεψη με την ιδιότητά του ως αναπληρωτής τομέαρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποίησε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στην Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας. Ο βουλευτής Λαρίσης, εν μέσω αντιπυρικής περιόδου θέλησε να ενημερωθεί «από πρώτο χέρι για τα προβλήματα, ακούγοντας από κοντά τους ίδιους τους μάχιμους Πυροσβέστες».
Ο Θεσσαλός πολιτικός, αρχικά είχε συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή αρχιπύραρχο κ. Αχιλλέα Τζουβάρα και τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Λάρισας κ Ιωάννη Ράπτη για τα θέματα που απασχολούν την Περιφερειακή Διοίκηση και το νομό, ενώ συνομίλησε με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγό κ. Γιώργο Βαρδάτσικο και τον Διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας, αντιπύραρχο κ. Νίκο Μητσογιάννη. Ακολούθως στην αίθουσα συσκέψεων ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Βασίλειο Ρούντο, ο οποίος του επέδωσε και υπόμνημα, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στο Σώμα.
Όπως ανέφερε ο πρώην υπουργός, «με νωπά γεγονότα τις πυρκαγιές στη Λακωνία, που την επισκέφθηκα με κλιμάκιο της ΝΔ, και την Κορινθία, όπου έχασε τη ζωή του ο δόκιμος ανθυποπυραγός Αριστείδης Μουζακίτης, ως κοινωνία οφείλουμε να αναγνωρίζουμε την επικινδυνότητα του έργου των πυροσβεστών και να τους παρέχουμε τα μέσα για την ασφαλή εκπλήρωση της αποστολής τους. Γνωρίζω ότι υπάρχουν διαχρονικά “καυτά” προβλήματα. Ωστόσο, οι φετινές αδικαιολόγητες παραλήψεις στη συντήρηση του στόλου –επίγειου και εναέριου- αλλά και οι ασυγχώρητες καθυστερήσεις στη μίσθωση εναέριων μέσων δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Μάξιμος Πυροσβεστική Θεσσαλίας β 1

Drones στη μάχη της καλαμιάς…
Ευτυχώς, μέχρι τούδε στη Θεσσαλία δεν είχαμε ιδιαίτερα συμβάντα. Όπως με ενημέρωσε ο κ. Διευθυντής, στο “μέτωπο των καλαμιών” που καίνε οι αγρότες, μέχρι στιγμής, τα πράγματα εξελίσσονται καλά. Η μείωση των πυρκαγιών σε καλαμιές σιτηρών αποφόρτισε την πυροσβεστική από το επίπονο και κοστοβόρο έργο της παρακολούθησης και επέμβασης σε πολλαπλές εστίες καύσης καλαμιάς, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη ετοιμότητα για επέμβαση σε περιστατικά αυξημένης επικινδυνότητας, όπως οι δασικές πυρκαγιές.
Θέλω επίσης να επισημάνω την θετική εξέλιξη που θα έχει η προμήθεια σύγχρονων μέσων, drones, που θα διευκολύνουν στην εποπτεία και στην πρόληψη των πυρκαγιών.
Με την ευκαιρία αυτή θέλω να καλέσω την αυτοδιοίκηση να είναι συνεπής στη συνεργασία της με το Πυροσβεστικό Σώμα όσον αφορά στη συντήρηση και τον καθαρισμό των αγροτικών-δασικών δρόμων».

Μάξιμος Πυροσβεστική Θεσσαλίας β

Νέο μισθολόγιο
Αναφορικά με τα μισθολογικά θέματα που τέθηκαν στη συζήτηση με τους πυροσβέστες, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε «τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για πλήρη εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επιστροφή και του υπόλοιπου 50% των παρακρατηθέντων από τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και την επεξεργασία ενός νέου μισθολογίου που θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές».
Επιπλέον, ο κ. Χαρακόπουλος έκανε λόγο για «την ανάγκη ομογενοποίησης του Σώματος», ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για «την ολιγωρία της στην μονιμοποίηση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, καθώς άλλες ήταν οι προτεραιότητές της σε διορισμούς, παρότι νόμος επέβαλε τη μονιμοποίησή τους».

Read more...

Μάξιμος: Αναβιώνετε τις ημέρες του λαϊκισμού και του ρουσφετιού

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΔΔ

Αθήνα, 21 Ιουλίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ:

Αναβιώνετε τις ημέρες του λαϊκισμού και του ρουσφετιού!

• Οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν τη “γαλαντομία” σας…

«Το νομοσχέδιο που συζητούμε, αλλά και τα όσα είπε προ ολίγο ο κ. υπουργός, είναι χαρακτηριστικά για την κατανόηση της βασικής φιλοσοφίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πρόκειται για την αναβίωση των ημερών του λαϊκισμού, του κρατισμού, του ρουσφετιού, της προχειρότητας που γιγαντώθηκαν την δεκαετία του 1980 και δημιούργησαν τελικώς τις προϋποθέσεις για την εκδήλωση της μεγάλης κρίσης που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά την ομιλία του στη συζήτηση στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης που επεξεργάζεται νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.
Απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «όπως φαίνεται αυτές οι παθογένειες συνεχίζουν να υφίστανται και υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που τις υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια αρνούμενες να διδαχθούν από τα παθήματα του παρελθόντος και αποστρέφουν την κεφαλή από την τραγική κατάληξη που διαφαίνεται ενώπιων όλων μας αν συνεχιστεί αυτό το φάλτσο τροπάρι».

επιτροπη δδδ

ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ…
Ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε ότι «από τη μία, έχουμε μια πρωτοφανή φορομπηχτική πολιτική που ισοπεδώνει κάθε παραγωγική δραστηριότητα, εξουθενώνει οικονομικά και ψυχολογικά τους επαγγελματίες, τους αγρότες και κάθε εργαζόμενο που με τον ιδρώτα του προσώπου του προσπαθεί να σταθεί όρθιος μέσα στην κρίση, αλλά και τους συνταξιούχους που έχουν γονατίσει. Από την άλλη, έρχεται σήμερα, η Κυβέρνηση, με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που κάνει διάφορα μπαλώματα -όχι μεγάλα, αλλά μικρά μπαλώματα, κατά τον κ. υπουργό- ουσιαστικά εξυπηρέτηση διαφόρων αιτημάτων, τα περισσότερα χωρίς κοστολόγηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και κυρίως, χωρίς σχεδιασμό και χωρίς ορθολογική ιεράρχηση των αναγκών».
Και παρέθεσε ως παράδειγμα την απόφαση της Κυβέρνησης να επαναπροσλάβει δημοσιογράφους για δημοτικά ραδιόφωνα που δεν λειτουργούν, αλλά και πρώην εργαζόμενους σε κοινωφελείς επιχειρήσεων, που θα ξαναλειτουργήσουν, ανεξαρτήτως, εάν έχουν τρεις ζημιογόνες χρήσεις. Και ο Θεσσαλός πολιτικός επεσήμανε ότι «παρά τα όσα υποστηρίζει η Κυβέρνηση, το αποτέλεσμα θα είναι, όπως και τις προηγούμενες φορές, δηλαδή, να κληθούν οι ίδιοι οι δημότες μέσω των τελών να πληρώσουν, τη “γαλαντομία” και την έλλειψη σχεδιασμού των κυβερνώντων» καθώς «όπως φαίνεται για την Κυβέρνηση, λεφτά υπάρχουν».
Για την ίδρυση νέας Ειδικής Γραμματείας Ιθαγένειας σημείωσε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ό,τι θα πρέπει να ξεπεράσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια για τους ανθρώπους που πραγματικά δικαιούνται να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια. Όμως, επ’ ουδενί, δεν θα πρέπει η νέα Γραμματεία να γίνει εργοστάσιο μαζικής απόδοσης ιθαγένειας, για σκοπούς αλλότριους από αυτούς που αποδίδεται η ιθαγένεια. Και θα είμαστε εδώ για να παρακολουθήσουμε το θέμα».

ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΑ ΝΕΚΡΩΝ
Ο κ. Χαρακόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι τον εξέπληξε το άρθρο για την αποτέφρωση των νεκρών, καθώς εκεί «ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε τον εαυτό του. Στην συγκεκριμένη διάταξη, όλες οι ιδεοληπτικές σας αναστολές για την ιδιωτική πρωτοβουλία “πήγαν περίπατο” και προκειμένου να επιτευχθεί το ζητούμενο που είναι η καύση των νεκρών, προχωράτε σε συμμαχία με τον μισητό “ταξικό εχθρό”, δηλαδή, τις ιδιωτικές εταιρείες που θα στήσουν τα αποτεφρωτήρια. Εύχομαι, κ. υπουργέ, αυτή η ρήξη με την ιδεολογία σας, να μην μείνει μόνο στους τεθνεώτες, αλλά να επεκταθεί και στους ζώντες, πριν και αυτοί εγκαταλείψουν “τον μάταιο τούτο κόσμο”, από τις πολιτικές σας».

 Δείτε το βίντεο της ομιλίας:

https://www.youtube.com/watch?v=5sTLQrL4x0U&feature=youtu.be

 

Media

Read more...

Μάξιμος για "μαύρη επέτειο¨ Κύπρου: Λύση μόνο με αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων!

Μαύρη Επέτειος Κυπρίων 1

Λάρισα, 20 Ιουλίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ “ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ” ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ:

“Λύση μόνο με αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων!”

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος παραβρέθηκε στην Δοξολογία των Κυπρίων και στο Τρισάγιο των πεσόντων του 1974, επ’ ευκαιρία της θλιβερής επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλιού. Φέτος ομιλητής ήταν ο κ. Μανώλης Δαλαμάγκας, αδελφός του ήρωα Ηλία Δαλαμάγκα από το Μεσοχώρι που φονεύθηκε από τους Τούρκους εισβολείς «το μαύρο καλοκαίρι του 1974», όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Λάρισας κ. Ντίνος Αυγουστής.

Για τη «μαύρη επέτειο» ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«43 ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, η οποία προκάλεσε χιλιάδες νεκρούς, αγνοούμενους, 200.000 πρόσφυγες και το σχεδόν 40% της νήσου υπό κατοχή, μέχρι και σήμερα. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες όλες αυτές τις δεκαετίες για μια δίκαιη λύση, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, αλλά και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, η κατοχή συνεχίζεται με αποκλειστική υπαιτιότητα της Άγκυρας.

Όπως αποδείχθηκε και στη διάρκεια των πρόσφατων διαπραγματεύσεων η τουρκική πλευρά δεν είναι διατεθειμένη να αποσύρει τα στρατεύματα κατοχής από το νησί, αλλά αντιθέτως επιθυμεί να έχει τον έλεγχο όλης της Κύπρου, αφού καταλυθεί η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τις βλέψεις της τις εκδηλώνει και με την πολιτική των ανοιχτών απειλών εναντίον της καθ’ όλα νόμιμης διαδικασίας έρευνας και εξόρυξης φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ από εταιρείες που έχουν έλθει σε συμφωνία με την κυπριακή κυβέρνηση. Ωστόσο, το 2017 δεν είναι 1974, και ο ελληνισμός σήμερα, παρά την κρίση που βιώνει, ενωμένος θα υπερασπιστεί τα δίκαιά του έναντι σε όσους τα επιβουλεύονται.

Οι νεκροί της εισβολής θα δικαιωθούν μόνον όταν θα γίνει πραγματικότητα μια λύση που θα ενώσει όλο το νησί, σε ένα ενιαίο κυρίαρχο κράτος, χωρίς ξένους στρατούς, χωρίς ξένες εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα».

Μαύρη Επέτειος Κυπρίων 2 Μαύρη Επέτειος Κυπρίων 3

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος στον Δρυμό: "Μπορούμε και πάλι να σταθούμε στα πόδια μας!"

ΜΑΞΙΜΟΣ ΔΡΥΜΟΣ 1

Λάρισα, 20 Ιουλίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΥΜΟ:

Μπορούμε και πάλι να σταθούμε στα πόδια μας!

Στις εορταστικές εκδηλώσεις στον Δρυμό Ελασσόνας για τον πολιούχο του χωριού Προφήτη Ηλία παραβρέθηκε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο Θεσσαλός πολιτικός αρχικά είχε απαντήσει αρνητικά στην πρόσκληση, λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, καθώς θα συζητούνταν επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα για τα φαινόμενα βίας και τις καταλήψεις δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων από γνωστούς αγνώστους. Ωστόσο, ο κ. Τόσκας δήλωσε «κόλλημα» και δεν προσήλθε στη Βουλή στη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, και έτσι τελικά κατέστη δυνατόν ο κ. Χαρακόπουλος να συνεορτάσει με τους κατοίκους του Δρυμού.
Μετά τον πανηγυρικό εσπερινό στον οποίο προέστη ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον δήμαρχο κ. Νίκο Ευαγγέλου και συνεργάτες του στελέχη της δημοτικής αρχής, καθώς και τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας της ΝΔ κ. Δημήτρη Δριστέλα είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές, αλλά και προβληματισμούς για την πορεία του τόπου, με κατοίκους του χωριού, όπως και πολίτες που έλκουν καταγωγή από το Δρυμό και ανέβηκαν στο χωριό τους για τη λαμπρή πανήγυρη. Το μήνυμα που εξέπεμψε στις επαφές του ο κ. Χαρακόπουλος είναι ότι «μπορούμε και πάλι να σταθούμε στα πόδια μας και η χώρα να έχει καλύτερο μέλλον αρκεί να κάνουμε σωστές επιλογές, διδαγμένοι από την περιπέτεια του λαϊκισμού».
Ο Λαρισαίος βουλευτής συνεχάρη για την άρτια διοργάνωση τον Πρόεδρο του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού κ. Κώστα Γκουγκουλόπουλο, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Παναγιώτη Αρσένη και όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχία των εκδηλώσεων.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΔΡΥΜΟΣ 2

Read more...

Μάξιμος: "Ακόμα περιμένουν οι κτηνοτρόφοι αποζημιώσεις για τον καταρροϊκό… -Αποκαλυπτικό Ντοκουμέντο

Μάξιμος TV

Αθήνα, 19 Ιουλίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:

Ακόμα περιμένουν οι κτηνοτρόφοι αποζημιώσεις για τον καταρροϊκό…

Την αγανάκτηση των κτηνοτρόφων της Λάρισας για την απαράδεκτη καθυστέρηση στην αποζημίωσή τους για την απώλεια ζωικού κεφαλαίου από τον καταρροϊκό πυρετό αναδεικνύει με ερώτησή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Επιπλέον, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, υπενθυμίζει ότι δεν υπήρξε ούτε η άμεση οικονομική ανάσα της αποζημίωσης για την περισυλλογή και καύση των νεκρών ζώων, πρόγραμμα που με Υπουργική Απόφαση που έφερε την υπογραφή του εφαρμόζονταν δωρεάν. Για την εμπλοκή σε αυτό επικαλείται το υπόμνημα που επέδωσε στον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας στο Βλαχογιάννη.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, στην ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου σημειώνει τα εξής:
«Ο καταρροϊκός πυρετός, που έπληξε τα προηγούμενα χρόνια την αιγοπροβατοτροφία της χώρας, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ζώων, κυρίως προβάτων, που κατά περίπτωση αντιστοιχούσαν σε σημαντικό κομμάτι του ζωικού κεφαλαίου.
Οι κτηνοτρόφοι της Λάρισας που επλήγησαν από την ασθένεια διαμαρτύρονται διότι δεν έλαβαν καμία αποζημίωση για τα κοπάδια που χάθηκαν. Παρά τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, από το 2015 ακόμα, ότι θα υπάρξουν αποζημιώσεις, δυστυχώς δεν έχει υπάρξει καμιά εξέλιξη για το θέμα. Εκτός των όσων προβλέπονται στις Υπουργικές Αποφάσεις που εκδόθηκαν, ο πιο άμεσος τρόπος που είχε προβλεφθεί, ώστε να υπάρχει μια άμεση οικονομική ανάσα για τους κτηνοτρόφους, ήταν η αποζημίωση για την περισυλλογή των νεκρών ζώων.
Παρόλα αυτά, στην Π.Ε. Λάρισας, οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται γιατί δεν έχει υπάρξει καμιά μέριμνα για τα ζώα που χάθηκαν, ούτε αποζημίωση για την περισυλλογή των νεκρών ζώων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Νίκο Παλάσκα, το ζωικό κεφάλαιο που χάθηκε δεν αντικαθίσταται εύκολα και μέχρι και σήμερα, δεν υπήρξε αποζημίωση για κανένα ζώο στο νομό της Λάρισας, παρά τις επανειλημμένες κρούσεις προς την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Το ζήτημα ετέθη και κατά την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού κ. Τσιρώνη στην Ελασσόνα (07.04.17), από τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αργυροπουλίου κ. Βαγγέλη Κεντρούλη.

Αποκαλυπτικό Ντοκουμέντο…
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για το θέμα είναι το υπόμνημα που έδωσε η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας στον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στην εκτενή συζήτηση που είχε στο Βλαχογιάννη Ελασσόνας με κτηνοτρόφους του νομού για τα προβλήματά του κτηνοτροφικού κόσμου. Σύμφωνα με αυτό: «σήμερα, μετά από 3 χρόνια οι κτηνοτρόφοι του νομού Λάρισας που ακολούθησαν την νόμιμη διαδικασία (παραλαβή από Καύσις, αποθήκευση των κεφαλιών των ζώων σε ψυγεία) δεν αποζημιώθηκαν γιατί με έγγραφο που Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το Φθινόπωρο του 2016 δόθηκε η εντολή της καταστροφής των δειγμάτων χωρίς να έχουν γίνει πριν οι εργαστηριακοί έλεγχοι για να πιστοποιήσουν την ύπαρξη της ασθένειας. Χωρίς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δεν μπορεί να γίνει η πληρωμή των κτηνοτρόφων. Μιλάμε για περίπου 6.000 αιγοπρόβατα και 600 βοοειδή. Οι κτηνοτρόφοι των υπόλοιπων Νομών της Θεσσαλίας έχουν αποζημιωθεί και μόνο οι κτηνοτρόφοι της Λάρισας δεν αποζημιώθηκαν. Η απόγνωση των συγκεκριμένων κτηνοτρόφων είναι πολύ μεγάλη, καθώς έχασαν ένα μεγάλο μέρος του κοπαδιού τους, με αποτέλεσμα να προβούν το τελευταίο διάστημα σε εξώδικο προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης».
Ο κ. Χαρακόπουλος καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «οι απαράδεκτες καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες αδικαιολόγητες μειώσεις στην τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος, το αυξημένο κόστος παραγωγής, την υπερφορολόγηση και την εκτόξευση των ασφαλιστικών εισφορών, προκαλούν οργή και αγανάκτηση στους κτηνοτρόφους που αισθάνονται αδικημένοι και “αποπαίδια” της πολιτείας».
Κατόπιν τούτων, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:
1. Για ποιο συγκεκριμένο λόγο δεν αποζημιώθηκαν οι κτηνοτρόφοι του νομού Λάρισας για τα ζώα του προγράμματος περισυλλογής νεκρών ζώων από το 2014;
2. Προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα στις ενδεδειγμένες ενέργειες έτσι ώστε να υπάρξει λύση στο πρόβλημα;

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος για βεβήλωση μνημείου Ολοκαυτώματος στη Λάρισα

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αθήνα, 18 Ιουλίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ:

Η μισαλλοδοξία, ξένη προς ελληνικό πολιτισμό και Ορθοδοξία!


Ο Εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τη βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Λάρισα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Λάρισα από έναν αυτοαποκαλούμενο μοναχό είναι πράξη απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα, η οποία εύλογα προκαλεί τον αποτροπιασμό κάθε σκεπτόμενου πολίτη. Οι πράξεις αυτές της μισαλλοδοξίας και του μίσους είναι ξένες προς τον ελληνικό πολιτισμό και την Ορθοδοξία. Εξάλλου, ο άνθρωπος αυτός που διέπραξε τις ασχήμιες ουδεμία σχέση έχει με την κανονική εκκλησία, την οποία δυσφημεί παριστάνοντας τον ιερωμένο.
Οι έχοντες γνώση της ιστορίας γνωρίζουν πολύ καλά ότι ανέκαθεν στην Λάρισα η εβραϊκή κοινότητα υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας, και περιβλήθηκε πάντοτε με αισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης, ιδίως στα σκοτεινά χρόνια των απηνών διώξεων από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής. Κανείς, λοιπόν, δεν μπορεί με την αφροσύνη και το μίσος του να αμαυρώσει αυτές τις σελίδες της ιστορίας ούτε βεβαίως να υποδαυλίσει το ρατσισμό και την μισαλλοδοξία στην ελληνική κοινωνία».

 

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος για βανδαλισμούς στην Ερμού, Το δόγμα της ανοχής αποθρασύνει τους μπαχαλάκηδες!

Μάξιμος γραφείο

Αθήνα, 18 Ιουλίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ:

Το δόγμα της ανοχής αποθρασύνει τους μπαχαλάκηδες,
που επεκτείνουν τη δράση τους στην Ερμού!

Ο αναπληρωτής τομέαρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τα χθεσινά βίαια επεισόδια από αντεξουσιαστές στην Ερμού και τους βανδαλισμούς σε δεκάδες καταστήματα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι γνωστοί-άγνωστοι, ενθαρρυμένοι από το δόγμα της ανοχής που ακολουθεί το κατ’ ευφημισμόν υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επεκτείνουν το πεδίο της δράσης τους και εκτός του “άβατου” των Εξαρχείων. Αυτήν την φορά η καρδιά της εμπορικής κίνησης της πρωτεύουσας, ο δρόμος που συγκεντρώνονται καθημερινά χιλιάδες τουρίστες, η οδός Ερμού, ήταν αυτή που παραδόθηκε στην καταστροφική μανία των μπαχαλάκηδων. Δεκάδες καταστήματα σε ελάχιστη ώρα υπέστησαν βανδαλισμούς.

Τα γεγονότα αυτά έρχονται σε συνέχεια των επιθέσεων από αγνώστους σε ανυποψίαστους πελάτες, ντόπιους ή τουρίστες, των καταστημάτων που ήταν ανοιχτά την Κυριακή.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο αρρωστημένο μυαλό των δραστών, που επιδιώκουν το χάος, υπάρχει η ξεκάθαρη πρόθεση να καταστρέψουν κάθε οικονομική κίνηση στην πρωτεύουσα,. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να περιοριστούν στο Εξαρχιστάν, που με τη βούλα της κυβέρνησης έχει ανακηρυχθεί σε “άβατο”.

Πρόκειται για μια προδιαγεγραμμένη πορεία διάλυσης, η οποία αν δεν ανακοπεί από τους αρμόδιους, που πρέπει επιτέλους να επιτελέσουν το καθήκον τους, θα καταφέρει καίριο πλήγμα στην οικονομική δραστηριότητα, στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και θα καταρρακώσει περαιτέρω το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών».

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος προς Μαυροβούνιο Υπουργό: Να μην ξαναγίνουν τα βαλκάνια μπαρουταποθήκη της Ευρώπης!

Μάξιμος Μαυροβούνιος Υπουργός

Αθήνα, 18 Ιουλίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΕΥΡ. ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ:

Να μην ξαναγίνουν τα βαλκάνια μπαρουταποθήκη της Ευρώπης

«Να αναχαιτίσουμε τον ανιστόρητο αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό, που απειλούν να μεταβάλουν και πάλι την γειτονιά μας σε μπαρουταποθήκη», κάλεσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ως Αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Μαυροβουνίου, τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Μαυροβουνίου κ. Aleksandar Andrija Pejovic κατά την διάρκεια ανταλλαγής απόψεων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ο κ. Χαρακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι ένα χρόνο μετά την πρώτη τους συνάντηση, «το Μαυροβούνιο έχει πετύχει τον ένα από τους δυο στόχους που είχε θέσει, την ένταξη του στο ΝΑΤΟ, ενώ έχει κάνει σημαντική πρόοδο στην προετοιμασία για την ένταξη στην ΕΕ. Η Ελλάδα στηρίζει την ενταξιακή πορεία όχι μόνο του Μαυροβουνίου αλλά όλων των Δυτικών Βαλκανίων, θεωρώντας ότι αυτή θα συμβάλει στη σταθερότητα στην περιοχή».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε ότι «οι δεσμοί των λαών μας είναι πολύ στενοί και με μεγάλη χρονική διάρκεια. Στηρίξαμε ο ένας τον άλλον σε κρίσιμες καμπές της ιστορικής μας διαδρομής, κι αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσει κανείς μας. Και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον, για την υπεράσπιση της ειρήνης, της συνεργασίας και των υψηλών ανθρωπιστικών αξιών».
Ο κ. Χαρακόπουλος καλωσορίζοντας την προοπτική ένταξης του Μαυροβουνίου στην ΕΕ τόνισε ότι «παρά τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ενσκήψει στη λειτουργία της Ένωσης, που οφείλονται σε επιλογές που απέχουν από τις κατευθυντήριες γραμμές που χάραξαν μεγάλοι Ευρωπαίοι ηγέτες, στις πρώτες δεκαετίες της πορείας της, πιστεύω ότι θα υπερβούμε τις δυσκολίες και η οικογένεια των ευρωπαϊκών κρατών θα βρει εκ νέου σταθερό βηματισμό. Το ιστορικό Μαυροβούνιο μπορεί και πρέπει σύντομα να γίνει μέλος αυτής της οικογένειας. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού η Ελλάδα έχει και την επιθυμία και την δυνατότητα να παράσχει κάθε αρωγή, και κυρίως την τεχνογνωσία που διαθέτει από τη συμμετοχή της, ήδη από το 1981, στις δομές της ΕΕ».
Ο Θεσσαλός πολιτικός, εστιάζοντας στους κινδύνους από την αναμόχλευση εθνικιστικών παθών στα βαλκάνια, έκανε «ιδιαίτερη μνεία στον α) αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό που απειλεί ευθέως την βίαιη αλλαγή των συνόρων, στηριζόμενος μάλλον και σε εξωγενείς παράγοντες που επιθυμούν μια κατάσταση ανωμαλίας για δικά τους συμφέροντα, και β) στην εμμονή των Σκοπίων στον σφετερισμό της ονομασίας της Μακεδονίας, που υπονοεί σαφέστατα αλυτρωτικούς στόχους, τους οποίους υπηρετεί με τη συστηματική παραχάραξη της ιστορίας. Αμφότερα είναι ζητήματα που επιζητούν επίλυση. Και επ’ αυτών μπορούμε να εργασθούμε από κοινού. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την επιστροφή σε ένα σκοτεινό παρελθόν, και την απομάκρυνση από τις ευρωπαϊκές αρχές».
Στη συνάντηση, εκτός του κ. Χαρακόπουλου, συμμετείχαν η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αννέτα Καββαδία και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Δημήτριος Εμμανουηλίδης.

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος επίκαιρη ερώτηση προς Ν.Τόσκα: Επιτέλους, πόσα και ποια κτίρια τελούν υπό κατάληψη;

Νέα φωτό Μάξιμου Χαρακόπουλου

Αθήνα, 17 Ιουλίου 2017

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ Ν. ΤΟΣΚΑ

«Επιτέλους, πόσα και ποια κτίρια τελούν υπό κατάληψη;»

- Γιατί δεν εκτελούνται οι εισαγγελικές εντολές εκκένωσής τους;

«Το χρονίζον πρόβλημα των καταλήψεων δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων, από διάφορες ομάδες», που «συνεχίζει να υφίσταται, ενισχύοντας περαιτέρω το αίσθημα της γενικευμένης ανομίας και ασυδοσίας που επικρατεί στη χώρα μας» επαναφέρει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αυτή τη φορά με Επίκαιρη Ερώτηση, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Στην Επίκαιρη Ερώτηση, που απευθύνεται προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα επισημαίνεται ότι «δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις που έχουν γίνει στους αρμόδιους υπουργούς, διαπιστώνεται παντελής έλλειψη διάθεσης να παραθέσουν τα επίσημα στοιχεία για το εύρος των καταλήψεων και, κυρίως, να αναληφθούν πρωτοβουλίες απελευθέρωσής τους. Αντιθέτως, οι απαντήσεις τους βρίθουν από ασάφειες και γενικές διατυπώσεις, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για το λόγο της συγκεκριμένης τακτικής. Ωστόσο, πρόσφατα σε δημοσιεύματα του τύπου, πληροφορηθήκαμε για την ύπαρξη επίσημων καταλόγων από την ΕΛΑΣ, όπου μάλιστα εμφανίζονται δεκάδες τα υπό κατάληψη κτίρια, μόνον στην περιφέρεια Αττικής. Το πλέον ανησυχητικό, όμως, είναι η πληροφορία ότι εκκρεμούν δέκα (10) εισαγγελικές εντολές εκκένωσης των καταλήψεων, οι οποίες δεν εκτελούνται λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης».
Κατόπιν τούτων, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά να πληροφορηθεί από τον αρμόδιο υπουργό:
• Πόσα και ποια είναι τα ιδιωτικά και δημόσια κτίρια που τελούν υπό κατάληψη από διάφορες ομάδες;
• Πόσες είναι οι εισαγγελικές εντολές που έχουν εκδοθεί για εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων και πόσες από αυτές έχουν εκτελεσθεί;

Read more...