Χρησιμοποιούμε τα cookies στην ιστοσελίδα μας, σύμφωνα με την Οδηγία 2009/136/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μάξιμος Χαρακόπουλος | Νέα Δημοκρατία - Δελτία Τύπου
Menu
A+ A A-

Μάξιμος προς Οικουμενικο: "Να μη χορταριάσει το μονοπάτι που ανοίξατε στην Καππαδοκία!"

Mάξιμος Καππαδοκία 2018 1

Αθήνα, 20 Μαΐου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ:

Να μη χορταριάσει το μονοπάτι που ανοίξατε στην Καππαδοκία!

• Ελάχιστοι προσκυνητές φέτος λόγω της έντασης με την Τουρκία

«Είμαστε εδώ, παρά τις συγκυρίες, ως εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, στο ετήσιο προσκύνημα της Καππαδοκίας, γιατί το μονοπάτι που ανοίξατε, με κοπιώδη εργασία και υπομονή, ξεπερνώντας εμπόδια που για δεκαετίες υψώνονταν, δεν πρέπει να χορταριάσει». Έτσι ξεκίνησε την προσλαλιά του ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο μετά τη Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην Αραβησσό της Καππαδοκίας.
Ο μικρασιατικής καταγωγής βουλευτής, που συνόδευσε για ακόμη μια χρονιά τον κ. Βαρθολομαίο στο ετήσιο προσκύνημα στην Καππαδοκία, τόνισε ότι «το προσκύνημα του πατριάρχη του Γένους στην αγιοτόκο γη είναι γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων. Αφορμή να αναζητήσουν και να μάθουν κι οι νεότεροι κάτοικοι την ιστορία του τόπου και την ανεξίτηλη βυζαντινή του κληρονομιά. Αλλά και έμμεση υπόμνηση προς τους ισχυρούς της γης για τον υπό εξαφάνιση χριστιανισμό της εγγύς Ανατολής. Η παρουσία σας εδώ είναι το κλειδί για το «μυστήριο» της Καππαδοκίας!
Για όλους εμάς, που οι ρίζες μας βρίσκονται σε αυτά τα βράχια, σε αυτά τα χωριά, σε αυτές τις εκκλησιές, η επιστροφή είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα ταξίδι. Είναι το ιερό καθήκον προς τους παππούδες μας, που πέθαναν με το παράπονο του ξεριζωμού, να διατηρήσουμε τη μνήμη ζωντανή.
Εδώ στην Καππαδοκία, η ιστορία είναι παρούσα σε κάθε βήμα, αδιάψευστος μάρτυρας της μακράς πορείας της στον χρόνο. Και ανάμεσα στις λαμπρότερες στιγμές της η ανάδειξή της σε κέντρο της χριστιανοσύνης, καθώς η Καισάρεια ήταν η πρώτη στην ιεραρχία και κύρος μητρόπολη του Πατριαρχείου. Εδώ θα ανθίσουν τα γράμματα ήδη από τα τέλη της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Εδώ θα αναδειχθούν οι μεγάλοι πατέρες της Εκκλησίας με πρώτο τον Μέγα Βασίλειο, χορεία Μεγαλομαρτύρων όπως ο Μυροβλύτης Άγιος Αχίλλειος -προστάτης της Λάρισας- αλλά και σύγχρονοι Άγιοι των ημερών μας, όπως ο Άγιος Παΐσιος. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η Ορθοδοξία υψώθηκε στέρεα πάνω στους καππαδοκικούς πνευματικούς ογκόλιθους.
Και τα μεταγενέστερα χρόνια, η Καππαδοκία γεμίζει από χιλιάδες λαξευτές εκκλησίες. Η ανάπτυξη του ορθόδοξου μοναχισμού αντανακλά και την έντονη πνευματική κίνηση της περιοχής. Μετά από αιώνες, όταν θα έλθει εδώ ο μεγάλος μας ποιητής Γιώργος Σεφέρης θα γράψει συγκλονισμένος ότι είδε “τα αφιερώματα στο Θεό ενός σβησμένου κόσμου” και θα τον φέρει εγγύτερα στη βυζαντινή παράδοση».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εξήρε το έργο του πατριάρχη και ευχήθηκε «να υπάρξουν σύντομα καλύτερες μέρες για το πατριαρχείο μας, για την ομογένεια, αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».
Ο πατριάρχης συλλειτούργησε με τον επίσκοπο Ερυθρών κ. Κύριλλο και τον επίσκοπο Αραβησσού κ. Κασσιανό, ενώ ο εσπερινός πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν του Αγίου Κωνσταντίνου στη Σινασο.
Στο φετινό 19ο Προσκύνημα στην Καππαδοκία συμμετείχαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρολιάκος, ο πρέσβης μας στην Άγκυρα κ. Πέτρος Μαυροειδής, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων κ. Θεοφάνης Ισακίδης και ελάχιστοι προσκυνητές, λόγω της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Mάξιμος Καππαδοκία 2018 2

Mάξιμος Καππαδοκία 2018 3

Mάξιμος Καππαδοκία 2018 4

Mάξιμος Καππαδοκία 2018 5

Mάξιμος Καππαδοκία 2018 6

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Η κυβερνητική απραξία ρίχνει τις τιμές στο γάλα!"

Μάξιμος TV

Αθήνα, 21 Μαΐου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Η κυβερνητική απραξία ρίχνει τις τιμές στο γάλα

• Απαγόρευση παραγωγής ΠΟΠ σε όσους εισάγουν πρόβειο γάλα

«Λόγω της κυβερνητικής απραξίας, οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα πέφτουν. Καλώ λοιπόν ξανά την κυβέρνηση με ερωτήσεις στη Βουλή (17.1.2018 και 19.4.2018) να χρησιμοποιήσει τα όπλα που διαθέτει, και να μας γνωστοποιήσει αν αιτήθηκε ή πραγματοποίησε προσλήψεις κτηνιάτρων για να ενισχύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Και εφόσον υπάρχουν αδυναμίες στον ελεγκτικό μηχανισμό, αν εξετάζει την δυνατότητα απαγόρευσης παραγωγής ΠΟΠ σε όσους εισάγουν πρόβειο γάλα, έτσι ώστε να αποτραπεί η δυνατότητα εξαγωγής λευκού τυριού ως φέτα». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον δήμαρχο Αλμυρού κ. Δημήτρη Εσερίδη, με αφορμή την ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Αλμυρού με θέμα «Οι εμπορικές συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Καναδά και τη Ν. Αφρική για τη φέτα».
Ο Θεσσαλός πολιτικός που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην πρόκληση καθώς συνόδευε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο ετήσιο προσκυνηματικό του ταξίδι στην Καππαδοκία, επισημαίνει στο μήνυμά του ότι «το θέμα των εμπορικών συμφωνιών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των υπερπόντιων αγορών του Καναδά και της Ν. Αφρικής, αποτέλεσαν πεδίο έντονης αντιπαράθεσης εδώ και ένα χρόνο. Στο διάστημα αυτό, οι χειρισμοί της κυβέρνησης για το θέμα αυτό δεν ήταν επαρκείς και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ουσιαστικά αποτελέσματα που να δείχνουν στην πράξη τις προθέσεις της. Τελευταίο κρούσμα είναι η απώλεια των προθεσμιών για το κοινοτικό πρόγραμμα στήριξης της φέτας. Από την εποχή ακόμα των έντονων διαξιφισμών για τη CETA, σε σχετική ερώτησή μου προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομίας & Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (14.03.17) είχα ζητήσει να διερευνηθεί η δυνατότητα αλλαγής της CETA πριν έρθει για κύρωση στην ελληνική βουλή, σύμφωνα με το “Ψήφισμα του Τυρνάβου”, χωρίς να λάβω μέχρι σήμερα καμία απάντηση από την κυβέρνηση. Επιπροσθέτως, από το καλοκαίρι που μας πέρασε είχα επισημάνει επίσης με ερώτησή μου (2.6.2017) τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας για εισαγωγές γάλακτος που χρησιμοποιείται στην παραγωγή φέτας και ζήτησα το αυτονόητο. Εντατικοποίηση των ελέγχων, αφενός για να μην πληγεί η ποιότητα της φέτας, άλλα και για να μη επεκταθούν, τα τότε πρωτοεμφανιζόμενα φαινόμενα μείωσης των τιμών του αιγοπρόβειου γάλακτος, προτείνοντας συνάμα να ενεργοποιηθεί και η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να αποφύγουμε φαινόμενα καρτέλ».
Και το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει λέγοντας ότι «οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τρίτες χώρες ορθώς αναδεικνύονται. Πρέπει να αποτελεί, όμως, εθνικό μας στόχο, να ομονοήσουμε και, παραμερίζοντας τις διαφορές στις απόψεις, να προσπαθήσουμε να θωρακίσουμε με κάθε τρόπο τη φέτα ως εμβληματικό προϊόν».

Read more...

Στην Καππαδοκία ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

Αθήνα, 19 Μαΐου 2018


Στην Καππαδοκία ο Μάξιμος Χαρακόπουλος


Ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος βρίσκεται στην Καππαδοκία, συνοδεύοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στην ετήσια προσκυνηματική επίσκεψή του στην αγιοτόκο γη.
Ο προκαθήμενος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως (ΜτΧΕ) αναμένεται να τελέσει σήμερα Σάββατο τον εσπερινό στη Σινασό και την Κυριακή να ιερουργήσει στην Αραβησσό σε εγκαταλελειμμένες, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και την υποχρεωτική ανταλλαγή των πληθυσμών, εκκλησίες των Ρωμιών της Καππαδοκίας.

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος: "Να μη θρηνήσουμε αλλά θύματα στην Βόλου!"

Μάξιμος TV

Αθήνα, 18 Μαΐου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗ:

Να μη θρηνήσουμε αλλά θύματα στην Βόλου

• Ζητά άμεσα μέτρα και ευρεία σύσκεψη στο Υπ. Μεταφορών

Αν σκοπεύει να συγκαλέσει «άμεσα ευρεία σύσκεψη με σκοπό την επίσπευση της ολοκλήρωσης του Περιφερειακού της Λάρισας, τον αποχαρακτηρισμό ως εθνικών οδών της οδού Βόλου και της Λεωφόρου Καραμανλή στον αστικό ιστό της πόλης, αλλά και την υλοποίηση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος άμεσων παρεμβάσεων για την άμβλυνση του προβλήματος», ρωτά ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη, μετά το νέο θύμα που υπήρξε στον αιματοβαμμένο δρόμο.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που συναντήθηκε πρόσφατα με εκπροσώπους της ενορίας και των κατοίκων της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου, αρχικά, είχε ζητήσει την ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας από τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη. Μετά, όμως, το νέο τραγικό γεγονός προχώρησε στην άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στην ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό επισημαίνει τα εξής:
«Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες αλλά και τις παρεμβάσεις τοπικών φορέων και παραγόντων για να δοθεί μια λύση στην “καρμανιόλα” της οδού Βόλου, στη Λάρισα, δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία βελτίωση στην κατάσταση. Το αποτέλεσμα είναι και άλλοι συνάνθρωποί μας να πέφτουν θύματα του ‘‘Μολώχ της ασφάλτου”, από βαρέα οχήματα, που διέρχονται από τον αστικό ιστό. Συγκεκριμένα, τους δύο τελευταίους μήνες, στο συγκεκριμένο δρόμο έχουν απολέσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, από τους οποίους οι δύο κάτω των 30 ετών, ενώ υπήρξε και ένας σοβαρός τραυματισμός. Περιστατικά δε, με μικρότερης έκτασης ατυχήματα, συμβαίνουν πολύ συχνά. Οι αλλεπάλληλοι θάνατοι από δυστυχήματα έχουν προκαλέσει την εύλογη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, η οποία ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων, ώστε να σταματήσει αυτός ο παράλογος φόρος αίματος.
Υπενθυμίζουμε ότι με σκοπό να διερευνηθούν οι υπάρχουσες εναλλακτικές και, κυρίως, για να υπάρξει μια κοινή συνισταμένη για τη διευθέτηση του θέματος, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Δήμο Λάρισας, στις 12 Απριλίου 2018, όπου τονίστηκε η αναγκαιότητα για συντονισμένη δράση, και όλοι συμφωνήσαμε ότι η οριστική λύση του προβλήματος είναι η επέκταση του Περιφερειακού της Λάρισας ώστε να αποχαρακτηριστούν η οδός Βόλου και η Λεωφόρος Καραμανλή ως εθνικές οδοί και η μετατροπή τους σε ήπιας κυκλοφορίας. Στη συνάντηση αυτή είχαμε επισημάνει ότι πρέπει να υπάρξει πρωτοβουλία για μια ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για την ολοκλήρωση του περιφερειακού της Λάρισας, αλλά και τη λήψη απόφασης για σειρά άμεσων παρεμβάσεων, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα».
Κατόπιν τούτων, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ρωτά τον αρμόδιο υπουργό τι προτίθεται να πράξει για να μη θρηνήσουμε αλλά θύματα.

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Το μέλλον μας περνά μόνον μέσα από την Ε.Ε."

Νέα φωτό Μάξιμου Χαρακόπουλου

Αθήνα, 18 Μαΐου 2018

Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑΪΚΗ ΛΕΣΧΗ:

Το μέλλον μας περνά μόνον μέσα από την Ε.Ε.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι προβλήματα θα υπάρχουν πάντα, όμως είναι επίσης αυταπόδεικτο, ιδιαίτερα μετά την μεγάλη περιπέτεια του 2015, ότι ο δρόμος του μέλλοντός μας μπορεί να είναι μόνον αυτός εντός της Ε.Ε.». Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς την Λαρισαϊκή Λέσχη, η οποία τον προσκάλεσε να παραβρεθεί στην ημερίδα που διοργανώνει με θέμα «ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΘΕΛΟΥΜΕ».
Ο Θεσσαλός πολιτικός αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση και εξέφρασε την λύπη του, διότι δεν θα μπορούσε να παραβρεθεί λόγω του ταξιδιού του στην Καππαδοκία, όπου συνοδεύει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο ετήσιο προσκύνημά του, υπογράμμισε ότι «αυτή τη χρονική στιγμή, η ευρωπαϊκή οικογένεια καλείται να ανταπεξέλθει σε πολλαπλές προκλήσεις. Σε ένα ασταθές και γρήγορα μεταβαλλόμενο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στους οικονομικούς γίγαντες της Ανατολής και της Δύσης, να διαχειριστεί το δημογραφικό μαρασμό του πληθυσμού της και την ανεργία των νέων, να ελέγξει τις προσφυγικές ροές λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή και να εγγυηθεί την ασφάλεια στα ανατολικά σύνορά της, να ανταποκριθεί στην κλιματική αλλαγή, να λύσει κοινωνικά προβλήματα στο εσωτερικό της και, κυρίως, να ανταπεξέλθει με επιτυχία στην ενίσχυση της απαραίτητης εμπιστοσύνης των πολιτών προς το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».
Και το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «οφείλουμε, όμως, να δεχθούμε, πως ο σχεδιασμός, η ολοκλήρωση των στόχων και η αντιμετώπιση των σημερινών άλλα και μελλοντικών προκλήσεων, περνάει από το χέρι όλων μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι προβλήματα θα υπάρχουν πάντα, όμως είναι επίσης αυταπόδεικτο, ιδιαίτερα μετά την μεγάλη περιπέτεια του 2015, ότι ο δρόμος του μέλλοντός μας μπορεί να είναι μόνον αυτός εντός της Ε.Ε.».

Read more...

Μάξιμος Χαρακόπουλος: "Η αγωνία για το δημογραφικό δεν είναι συντηρητική αγκύλωση"

MΑΞΙΜΟΣ

Αθήνα, 17 Μαΐου 2018


ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:

Η αγωνία για το δημογραφικό δεν είναι συντηρητική αγκύλωση!

• Ίδρυση υπουργείου Οικογένειας και Δημογραφίας

«Μέχρι και πρότινος, όποιος ήγειρε το δημογραφικό πρόβλημα στιγματιζόταν αμέσως από κάποιους αυτοχαρακτηριζόμενους προοδευτικούς ως αντιδραστικός και καταστροφολόγος. Σήμερα, όμως, οι αδιάψευστοι σκληροί αριθμοί καταρρίπτουν τους ψευδείς αυτούς διαχωρισμούς. Το πρόβλημα υπάρχει, είναι τεράστιο, είναι ίσως το σημαντικότερο που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα τις επόμενες δεκαετίες, και δεν έχει πολιτικά ή κομματικά πρόσημα. Είναι πρόβλημα όλων των Ελλήνων, των σημερινών και των αγέννητων ακόμη». Τα παραπάνω υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης με θέμα τη σύνταξη της Εκθέσεως της Επιτροπής.
Ο κ. Χαρακόπουλος, αφού ευχαρίστησε, ως Αντιπρόεδρος, τους φορείς και τους εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας που προσήλθαν στην Επιτροπή και κατέθεσαν προτάσεις, μελέτες αλλά και υπομνήματα, επεσήμανε ότι με τα όσα ακούστηκαν στην Επιτροπή το συμπέρασμα είναι «ότι η κατάσταση είναι δυσχερέστερη απ’ ότι αρχικώς είχαμε πιστέψει. Η φθίνουσα πληθυσμιακή πορεία της χώρας τρέχει με ραγδαίους ρυθμούς. Οι γεννήσεις έχουν περιοριστεί σε πολύ χαμηλά ποσοστά, μακράν του ιδεατού μέτρου για τη διατήρηση ενός πληθυσμού στα ίδια μεγέθη. Η απίσχναση αυτή επιδεινώνεται και από την μαζική μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας σε παραγωγική και αναπαραγωγική ηλικία. Το αποτέλεσμα είναι να αυξάνεται αναλόγως ο μέσος όρος του πληθυσμού και η Ελλάδα να είναι ήδη μια χώρα γερόντων».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε ότι «στην επιτροπή μας, επίσης, διαπιστώσαμε το ανυπόστατο των προβλέψεων ή και επιθυμιών κάποιων κύκλων ότι το πρόβλημα της υπογεννητικότητας των Ελλήνων, θα επιλυθεί από τους μετανάστες» και αυτό που «εμμονικά παραβλέπουν οι οπαδοί αυτής της θεωρίας, είναι ότι οι πληθυσμοί δεν είναι ένα μείγμα που προσθέτεις ό,τι να ‘ναι μέσα για να συμπληρώσεις μια ορισμένη ποσότητα. Απαιτείται, ταυτοχρόνως, μια πολιτισμική ομοιογένεια για να κατοχυρώνεται η κοινωνική συνοχή. Διαφορετικά, αυτό που θα δημιουργηθεί θα είναι μια Βαβέλ και όχι ένα κράτος».
Και καταλήγοντας τόνισε ότι «όλοι συμφωνούμε πλέον πως η αγωνία για το δημογραφικό δεν είναι συντηρητική αγκύλωση αλλά υπαρκτή αναγκαιότητα. Καταλήγοντας, λοιπόν, θα ήθελα να επιμείνω ότι αυτή τη φορά δεν πρέπει να μείνουμε στις διαπιστώσεις. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου. Ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει γρήγορα, για να αποδώσει μετά από χρόνια. Απαιτείται ένα πρόγραμμα αντιστροφής της πληθυσμιακής συρρίκνωσης, που θα αγκαλιάσει κάθε τομέα της κυβερνητικής πολιτικής, στην οικονομία, στην εκπαίδευση, στην υγεία. Και το οποίο θα μπορούσε να καθοδηγηθεί από ένα υπουργείο Οικογένειας και Δημογραφίας. Πρωταρχικό μέλημα να ληφθούν μέτρα που θα βοηθήσουν την αύξηση των γεννήσεων. Στη διάρκεια των συνεδριάσεων διατυπώθηκαν προτάσεις για επιδόματα για το κάθε παιδί, αυξητικά από το πρώτο και στη συνέχεια ανάλογα. Προτάσεις για σειρά φοροαπαλλαγών με κριτήριο τον αριθμό των παιδιών, προκειμένου να νοιώσουν τα ζευγάρια πως το κράτος είναι δίπλα τους, ότι το παιδί δεν θα φέρει επιπρόσθετα ασήκωτα οικονομικά βάρη. Και όχι βεβαίως, αυτό που συμβαίνει σήμερα, που σχεδόν καταδιώκεται και τιμωρείται όποιος έχει τρία ή περισσότερα παιδιά».

Δείτε τις τοποθετήσεις του κου Χαρακόπουλου στα παρακάτω video:

https://youtu.be/x8MurxHY_sc

https://youtu.be/96RP5fx2aQU

https://youtu.be/gUd0uvkiDB4video

Read more...

Μάξιμος Χαρακόπουλος: "Ασυγχώρητη ελαφρότητα η απελευθέρωση της χρήσης κάνναβης!"

Μάξιμος βουλή 1 2

Αθήνα, 16 Μαΐου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ:

Ασυγχώρητη ελαφρότητα η απελευθέρωση της χρήσης κάνναβης!

• Καμπανάκι κινδύνου στη Βουλή: Εξαρτημένοι από κάνναβη θυμίζουν ηρωινομανείς…

Αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην άρση της απαγόρευσης της χρήσης κάνναβης για “ψυχαγωγικούς σκοπούς”, όπως ζητούν κυβερνητικά στελέχη, ενώ οι αρμόδιοι φορείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των χρηστών της, που «θυμίζουν ηρωινομανείς», ζητά να πληροφορηθεί ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό σημειώνει τα εξής:
«Μετά τη ψήφιση από την κυβέρνηση του νόμου 4523/2018, που επιτρέπει την καλλιέργεια της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς, η οποία παρουσιάσθηκε ως “πυλώνας οικονομικής ανάπτυξης στην ελληνική ύπαιθρο” και συμπεριελήφθη στο λεγόμενο “ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο” της κυβέρνησης, έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για την επέκταση της χρήσης της κάνναβης και για λεγόμενους “ψυχαγωγικούς σκοπούς”. Υπέρ αυτής της διεύρυνσης τάσσονται ανοιχτά βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, όπως ο κ. Μάκης Μπαλαούρας, αλλά και στελέχη, όπως ο στρατηγικός σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Νίκος Καρανίκας. Η δικαιολογητική βάση αυτής της πρότασης είναι ότι η απαγόρευση της κάνναβης συνιστά οπισθοδρομική στάση και οφείλεται σε προκαταλήψεις, ενώ η χρήση της δεν οδηγεί στα σκληρά ναρκωτικά.
Ωστόσο, όσα ακούστηκαν στις 15.05.18 από τους πλέον αρμόδιους για το θέμα, στην υποεπιτροπή της βουλής για την μελέτη και αντιμετώπιση του προβλήματος των Ναρκωτικών, αποδεικνύουν τα ακριβώς αντίθετα.
Συγκεκριμένα, ο επιστημονικός υπεύθυνος του “18 ΑΝΩ” κ. Δημήτρης Υφαντής είπε ότι “πριν χρόνια στην κοινότητα μας είχαμε ένα 4% χρηστών κάνναβης που είχε να κάνει κυρίως με εφήβους και εντασσόταν κυρίως στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον και όχι ως εξάρτηση” για να επισημάνει: “σήμερα, όμως, στη δική μας κοινότητα το ποσοστό που ζητά βοήθεια για την κάνναβη είναι 12% και έχει να κάνει με ενήλικες. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Τους βρίσκουμε σε μια ψυχική κατάσταση που μας θυμίζουν ηρωινομανείς”.
Ο διευθυντής του ΚΕΘΕΑ κ. Βασίλης Γκιοτάκος με τη σειρά του υποστήριξε ότι “υπάρχει έλλειψη σχεδίου δράσης. Ένας στους πέντε μας ζητά θεραπεία απεξάρτησης από την κάνναβη”.
Ο πρόεδρος της “ΟΑΣΗΣ” κ. Διαμαντής Δουίτση, σημείωσε: “μας έρχονται πιο συχνά νέα παιδιά χρήστες κάνναβης. Είναι ανησυχητικό”».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογραμμίζει ότι «το πρόβλημα της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών, ιδιαίτερα από τους νέους, είναι πολύ σοβαρό, και οι συνέπειές του είναι βαρύτατες τόσο στους χρήστες όσο και στις οικογένειές τους», επισημαίνοντας ότι «ως πολιτεία οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με τη δέουσα σοβαρότητα και όχι υπό την επιρροή ιδεοληψιών ή μιας ασυγχώρητης ελαφρότητας».
Κατόπιν τούτων, ο Θεσσαλός πολιτικός, ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:
1. Εξετάζετε την άρση απαγόρευσης της καλλιέργειας κάνναβης για χρήση πέραν της ιατρικής;
2. Συμμερίζεστε τις ανησυχίες για αύξηση της χρήσης κάνναβης που διατύπωσαν οι εκπρόσωποι των αρμόδιων φορέων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και την απεξάρτηση των χρηστών;
3. Υπάρχει σχέδιο για την αναχαίτιση της αύξησης της χρήσης κάνναβης, και ποιο είναι αυτό;

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Το μεταναστευτικό πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω ΣΥΡΙΖΑ"

Mάξιμος Μεταναστευτικό 1

Αθήνα, 15 Μαΐου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:

Το μεταναστευτικό πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω ΣΥΡΙΖΑ

• Επιβεβλημένη η ουσιαστική φύλαξη των συνόρων!

«Στην κυβέρνηση, παρά την προσγείωση στην σκληρή πραγματικότητα, είναι πολλοί ακόμη εκείνοι που παραμένουν τυφλωμένοι από τις εμμονές τους γιατί δεν θέλουν να αναλάβουν τις σοβαρές ευθύνες τους». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για το άσυλο.
Tο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως το μεταναστευτικό πρόβλημα ποτέ δεν ήταν «στην ανεξέλεγκτη διάσταση που πήρε μετά τον Ιανουάριο του 2015. Γιατί τότε κάποιες ιδεοληψίες, για τους μετανάστες που “λιάζονται και εξαφανίζονται”, έγιναν ημιεπίσημη ιδεολογία της νέας διακυβέρνησης».
Ο κ. Χαρακόπουλος επισήμανε ότι «το νομοσχέδιο έρχεται με χαρακτηριστική καθυστέρηση, χωρίς δημόσια διαβούλευση και προετοιμασία. Αφού φθάσαμε το 2017 σε 58.660 αιτήματα ασύλου. Και εφέτος, μέχρι τώρα, σε περίπου 13.350. Με το κάθε αίτημα να χρειάζεται 6 ή και περισσότερους μήνες για να εξετασθεί. Το νομοσχέδιο επιδιώκει να ανακουφίσει την κατάσταση στα νέα γκέτο που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος που “έβγαινε στα κεραμίδια” για την Αμυγδαλέζα. Στα γκέτο, που πράγματι κυριαρχούν απάνθρωπες συνθήκες και βρίθουν τα κρούσματα εκμετάλλευσης ανθρώπων και η βία. Με θύματα εντέλει τους πρόσφυγες, τους μετανάστες αλλά και τις τοπικές κοινωνίες».
Ο Θεσσαλός πολιτικός ζήτησε επιτάχυνση της διαδικασίας εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, και σαφή διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών, ενώ παράλληλα τόνισε πως η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί τη συμφωνία με την ΕΕ. Αναφερόμενος στην «αποσυμφόρηση των hot spots στα νησιά» είπε ότι «είναι μια αναγκαιότητα. Όμως αυτό δεν πρέπει να έχει ως συνέπεια την μεταφορά του προβλήματος στην ηπειρωτική Ελλάδα, ούτε βέβαια καθ’ αυτόν τον τρόπο να έχουμε αύξηση των εισροών. Να σταλεί ένα λάθος μήνυμα στην άλλη πλευρά».

Mάξιμος Μεταναστευτικό 2

ΜΚΟ κράτος εν κράτει…
Ο τομεάρχης της ΝΔ εστίασε στη δράση των ΜΚΟ λέγοντας «το τι συμβαίνει σε όλες αυτές τις περιοχές, τις εθνικά ευαίσθητες, είναι γνωστό. Διάφορες ΜΚΟ, χωρίς ένα κανονιστικό πλαίσιο, με άγνωστους χρηματοδότες και άδηλους στόχους, σε κάποιες περιπτώσεις έχουν καταστεί κράτος εν κράτει, δρώντας σε πληθυσμούς προσφύγων και μεταναστών που προέρχονται από περιοχές όπου μισαλλόδοξες και ακραίες ιδεολογίες είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες. Αντιλαμβανόμαστε ότι στο χαλαρό αυτό πλαίσιο, λειτουργούν και πολλές ΜΚΟ που διάκεινται φιλικά προς την κυβέρνηση. Ότι εντός αυτών βρίσκουν εργασία εκατοντάδες “αλληλέγγυοι”. Όμως, όταν μιλάμε για εθνική ασφάλεια, δεν χωρούν αυτού του είδους τα παιχνίδια».
Καταλήγοντας ο κ. Χαρακόπουλος επεσήμανε ότι «η Ελλάδα σηκώνει πολλαπλάσιο βάρος από εκείνο που της αναλογεί με κίνδυνο να γίνει μια μόνιμη αποθήκη ψυχών. Δυστυχώς, δεν έχουν επιδείξει όλα τα ευρωπαϊκά κράτη την απαιτούμενη αλληλεγγύη, σε χώρες όπως η Ελλάδα, που είναι πύλες εισόδου μεταναστών και προσφύγων. Είναι, λοιπόν, επιβεβλημένη η υλοποίηση του προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Είναι, όμως, επιβεβλημένη και η ουσιαστική φύλαξη των συνόρων, όπως επιβεβλημένη είναι και η απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που λιμνάζουν».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του Μ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική Διεύθυνση:
https://youtu.be/wCxJWZCi1zs

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: Γιατί βάζετε “ταφόπλακα” στο Αντικαρκινικό Κέντρο CERN στη Λάρισα;

Μάξιμος TV

Αθήνα, 14 Μαΐου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:

Γιατί βάζετε “ταφόπλακα” στο Αντικαρκινικό Κέντρο CERN στη Λάρισα;

Γιατί δεν προχωρά η δημιουργία Αντικαρκινικού Κέντρου στη Λάρισα και γιατί απορρίφθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα του CERN για μονάδα ακτινοβολίας καρκινικών όγκων, ρωτά ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος τους αρμόδιους υπουργούς, μετά από καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Ο Θεσσαλός πολιτικός στην ερώτησή του προς τους υπουργούς Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου σημειώνει τα εξής:
«Οι ευκαιρίες που δίδουν οι τεχνολογικές εξελίξεις για την αντιμετώπιση ασθενειών όπως ο καρκίνος, πολλαπλασιάζονται με ραγδαίο ρυθμό. Υπ’ αυτό το πρίσμα και με πρωτοβουλία της Ιατρικής Σχολής Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λάρισας, προτάθηκε η δημιουργία ενός υπερσύγχρονου αντικαρκινικού – ογκολογικού κέντρου στη Λάρισα, ενταγμένου σε ένα διεθνές πλαίσιο στήριξης.
Ωστόσο, όπως πληροφορούμαστε από δηλώσεις του δρ. Ευάγγελου Γαζή, καθηγητή Σωματιδιακής Φυσικής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μέλους της Επιστημονικής Επιτροπής του CERN, η Ελλάδα, δια της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας, αρνήθηκε το 2017 να γίνει μέλος στην κίνηση συνεργασίας βαλκανικών κρατών “South Eastern Europe”, που σκοπό είχε την ενίσχυση των βαλκανικών χωρών σε θέματα υψηλής τεχνολογίας. Μάλιστα, αναπτύσσονται καινοτόμες μέθοδοι ακτινοβολίας, με εφαρμογή στην ιατρική επιστήμη και ειδικά στην ακτινοβολία των καρκινικών όγκων και μπορούν να παραχωρηθούν στις ενδιαφερόμενες χώρες.
Είναι μάλιστα εξωφρενικό το γεγονός, αν ισχύει η πληροφορία, ότι η Ελλάδα αρνήθηκε να διεκδικήσει την απόκτηση της τεχνογνωσίας παρά το γεγονός ότι η απόσβεση των 100 εκατομμυρίων ευρώ θα μπορούσε να γίνει εντός πέντε έως έξι ετών, σύμφωνα με το σχέδιο επιχειρηματικότητας που έχουν εκπονήσει το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, το ΕΜΠ και η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».
Ο Μαξιμος Χαρακόπουλος υπενθυμίζει ότι «μόλις τον Οκτώβριο του 2017, παρόντος και του ιδίου του πρωθυπουργού, στο αναπτυξιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, τόσο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας όσο και ο δήμαρχος Λαρισαίων στις ομιλίες τους είχαν αναδείξει την ανάγκη δημιουργίας ενός καινοτόμου ογκολογικού κέντρου, που θα πρωτοπορεί σε εθνικό και όχι μόνο επίπεδο στη μάχη ενάντια στον καρκίνο, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της είχε βάλει ταφόπλακα σε αυτούς τα σχέδια».
Κατόπιν τούτων, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς:
1. Προτίθεσθε να προχωρήσετε στη δημιουργία ενός πρότυπου κέντρου για την αντιμετώπιση του καρκίνου, σύμφωνα με τις προτάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και των επιστημονικών φορέων; Αν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα; Αν όχι, ποιος είναι ο λόγος που έχει παγώσει;
2. Αληθεύει ότι η Ελλάδα αρνήθηκε το 2017 τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα South Eastern Europe του CERN, όπου προβλέπεται και η δημιουργία μονάδας καταπολέμησης του καρκίνου με καινοτόμο σύστημα ακτινοβολιών;

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Ο κ. Τόσκας αρχίζει να ψελλίζει ότι κάτι ‘‘σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του ΣΥΡΙΖΑ’’

ΒΟΥΛΗ καλή αν 2

Αθήνα, 13 Μαΐου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Ο κ. Τόσκας αρχίζει να ψελλίζει ότι κάτι ‘‘σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του ΣΥΡΙΖΑ’’

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα στην «Καθημερινή της Κυριακής», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όταν επί σχεδόν τρία χρόνια ζητούσαμε μετ’ επιτάσεως από τον κ. Τόσκα να λάβει μέτρα για το χάος των Εξαρχείων, όπου οι περιθωριακές ομάδες έχουν επιβάλει απόλυτη ανομία, μας απαντούσε με απαξίωση και λοιδορίες.
Όταν μιλούσαμε για την ανάγκη να καταργηθεί ο εκτρωματικός νόμος Παρασκευόπουλου, βασικός μοχλός της ανακύκλωσης του εγκλήματος, η κυβέρνησή του μας κατηγορούσε για υπερβολές, υποστηρίζοντας ότι το έγκλημα μειώνεται.
Όταν ενώναμε τη φωνή μας μαζί με την κραυγή αγωνίας χιλιάδων φοιτητών και καθηγητών ότι τα πανεπιστήμια έχουν καταστεί χώροι δράσης τραμπούκων και παρανόμων, λόγω του νόμου Γαβρόγλου για το άσυλο της ασυδοσίας, βαπτιζόμασταν αντιδραστικοί.
Τώρα ο κ. αναπληρωτής υπουργός αρχίζει να ψελλίζει ότι κάτι ‘‘σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του ΣΥΡΙΖΑ’’, και ότι προτίθεται να λάβει μέτρα. Ωστόσο, όπως έχει αποδειχτεί, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η απόσταση από τα λόγια έως τις πράξεις είναι τεράστια.
Όσο διατηρείται ο ομφάλιος λώρος μεταξύ της κυβέρνησης και των εστιών ανομίας, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει. Όσο οι ‘‘συλλογικότητες’’ απολαμβάνουν την κυβερνητική ‘‘στοργή’’, θα συνεχίσουν να βιαιοπραγούν και να τρομοκρατούν, βέβαιοι για την ατιμωρησία τους.
Ο κ. Τόσκας πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι αποτελεσματική προστασία των πολιτών απέναντι στη βία και την ανομία είναι αδύνατον να υπάρξει αν η κυβέρνηση δεν απαλλαγεί από τις ιδεοληπτικές της αγκυλώσεις».

Read more...