Χρησιμοποιούμε τα cookies στην ιστοσελίδα μας, σύμφωνα με την Οδηγία 2009/136/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μάξιμος Χαρακόπουλος | Νέα Δημοκρατία - Δελτία Τύπου
Menu
A+ A A-

Μάξιμος: "Ο πρόεδρος της ΝΔ θα ακούσει αγρότες και κτηνοτρόφους"

Μαξ. Χαρακόπουλος TRT

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Ο πρόεδρος ΝΔ θα ακούσει αγρότες και κτηνοτρόφους

«Μετά το Βατερλό που υπέστη η κυβέρνηση στη δεύτερη αξιολόγηση με την απόφαση στο τελευταίο Eurogroup, που ήταν μια πραγματική ψυχρολουσία, επιχειρεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά αυτήν την αποτυχία». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TRT και στον δημοσιογράφο κ. Σωτήρη Πολύζο.

Τριτοκοσμική εικόνα υπουργικού συμβουλίου...
Ο Θεσσαλός πολιτικός ανέφερε ότι «είχαμε υπουργικό συμβούλιο όπου είδαμε και εικόνες που θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα. Οι υπουργοί να χειροκροτούν την εισήγηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο. Δυσκολεύονται να βρουν κοινό πρόθυμο να χειροκροτήσει τον πρωθυπουργό και καταφεύγουν πια σε συνεδριάσεις on camera σε απευθείας μετάδοση από την κρατική τηλεόραση του υπουργικού συμβουλίου; Πραγματικά προκαλεί θυμηδία!». Ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έθεσε ψηλά τον πήχη και πέρασε από κάτω. Έλεγε ότι αν δεν υπάρχει συνολική συμφωνία-πακέτο δεν θα τη δεχθούν. Μας έλεγαν ότι θα πρέπει να υπάρξει οριστική διευθέτηση του χρέους, μας έλεγαν ότι πρέπει να υπάρξει άμεση ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση, μας έλεγαν ότι δεν θα υπογράψουν επ’ ουδενί ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα, ότι δεν θα δεχθούν υψηλά πλεονάσματα για τα επόμενα χρόνια και, μάλιστα, έφταναν στο σημείο να κάνουν και λεονταρισμούς. Θυμάστε που έλεγε ο κ. Τσίπρας ότι αν δεν υπάρχει ρύθμιση του χρέους θα τα ‘‘ξεψηφίσει’’ τα μέτρα τα οποία κάλεσε τους βουλευτές του, την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, να τα υπερψηφίσει. Και πήραμε τα χρήματα που αρκούν ουσιαστικά για τις υποχρεώσεις που έχει η χώρα μέσα στον Ιούλιο για να αποπληρώσει δάνεια, και μένουν ελάχιστα χρήματα για να πάνε στην πραγματική οικονομία στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες. Λοιπόν, με αυτή την πολιτική δεν πάμε μακριά».
Και το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξε για το ζήτημα λέγοντας ότι «εμείς, αναμένουμε ο πρωθυπουργός να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα για το τι έγινε και έφθασε η κατάσταση στο μη παρέκει, στη Βουλή, όπου θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών που προκαλέσαμε και που προσδιορίστηκε για τις 3 Ιουλίου».

Διολισθαίνουμε σε μια κοινωνία βίας και ανομίας…
Σχετικά με την έξαρση της εγκληματικότητας ο αρμόδιος για τα θέματα Προστασίας του Πολίτη αναπληρωτής τομεάρχης εσωτερικών της ΝΔ τόνισε ότι «δυστυχώς τα φαινόμενα αυτά με ηλικιωμένους που έχουν τραγικό τέλος, αλλά και άλλους συμπολίτες μας από ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που υφίστανται ανάλογα μαρτύρια από κακοποιούς που δεν διστάζουν να δολοφονήσουν για λίγα ευρώ, αναδεικνύουν το έλλειμμα ασφάλειας, το οποίο βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Διολισθαίνουμε σε μια κοινωνία βίας και ανομίας. Τα φαινόμενα είναι πια καθημερινά στα δελτία ειδήσεων. Θα πρέπει να αποτελέσουν ένα σοκ και προς την κυβέρνηση και προς όλους αυτούς που στο όνομα της προάσπισης των δικαιωμάτων θυσιάζουν το ύψιστο αγαθό, το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα που είναι αυτό της ασφάλειας. Το ζήτημα της ασφάλειας είναι προϋπόθεση ελευθερίας. Εάν δεν υπάρχει ασφάλεια δεν υπάρχει κανένα ανθρώπινο δικαίωμα. Δεν υπάρχει πραγματική ελευθερία στο τόπο. Το δόγμα "νόμος και τάξη" για την ΝΔ, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της παράταξης. Αύριο ως κυβέρνηση θα εργασθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση».


Η ΝΔ ακούει τις αγωνίες των αγροτών
Αναφορικά με την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλία το Σαββατοκύριακο, ο κ. Χαρακόπουλος είπε ότι "θα έλθει ο πρόεδρος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στα Λιβάδια του Περτουλίου σ’ αυτήν την μεγάλη γιορτή που έχουν οι Σαρακατσαναίοι κάθε χρόνο, και βεβαίως θα έχει επαφές και στην Καρδίτσα και στη Λάρισα. Οι πρώτοι σχεδιασμοί είναι στην Καρδίτσα να έχει συναντήσεις με αγρότες και στη Λάρισα, στην Ελασσόνα, με κτηνοτρόφους. Η ΝΔ καταγράφει προβλήματα, αγωνίες, προβληματισμούς και σχεδιάζει το κυβερνητικό της πρόγραμμα, σχεδιάζει την επόμενη ημέρα. Δυνατότητες συνάντησης με τους θεσμικούς εκπροσώπους των αγροτών και των κτηνοτρόφων έχει ο πρόεδρος της ΝΔ και θα έχει και στο μέλλον. Τώρα θα έχει έναν διάλογο χωρίς μεσολαβήσεις. Επιδιώκει να ακούσει αυθεντικά και γνήσια τη φωνή της βάσης, του απλού καθημερινού πολίτη και τις αγωνίες και τα προβλήματα που βιώνει από την ακολουθούμενη πολιτική. Νομίζω ότι θα είναι μια χρήσιμη συνάντηση, μια χρήσιμη κουβέντα και δίνει αφορμές για διορθωτικές κινήσεις και στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα".

Δείτε το βίντεο παρακάτω:
https://www.youtube.com/watch?v=NzCohfXvQZw&feature=youtu.be

 

Read more...

Μάξιμος: Δώστε, επιτέλους, χρονοδιάγραμμα πληρωμών για τις Δασώσεις!

ΒΟΥΛΗ Γ

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:

Δώστε, επιτέλους, χρονοδιάγραμμα πληρωμών για τις Δασώσεις!

• Απλήρωτοι από το 2014…

Τη «μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές του προγράμματος δάσωσης», η οποία «προκαλεί έντονες αντιδράσεις από πλευράς των δικαιούχων, που νιώθουν ξεχασμένοι και αδικημένοι από την πολιτεία» αναδεικνύει για πολλοστή φορά ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Ο Θεσσαλός πολιτικός κατέθεσε εκ νέου ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου στην οποία υπογραμμίζει ότι «παρά τις συνεχείς οχλήσεις μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου για την εκκρεμότητα που υπάρχει με πληρωμές που αφορούν από το 2014 και μετά, στην πράξη δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Συνεπώς, οι διαμαρτυρίες εντείνονται και η συνεχής μετάθεση των πληρωμών προς τα πίσω, έχει φέρει σε δύσκολη κατάσταση τους δικαιούχους. Παράλληλα η συγκεχυμένη ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με τις εκκρεμότητες αυτές δυσχεραίνει την κατάσταση και ανατρέπει οποιαδήποτε διάθεση για προγραμματισμό αποπληρωμής των υποχρεώσεων των δικαιούχων, ειδικά για εκείνους που είναι αγρότες.
Ο πρώην υπουργός σημειώνει ότι «δεδομένου του φιλοπεριβαλλοντικού χαρακτήρα του μέτρου της δάσωσης, στην συνείδηση του πολίτη η στάση αυτή (της μετάθεσης των πληρωμών στο άγνωστο μέλλον) μεταφράζεται ως απαξίωση, με ό,τι συνέπειες μπορεί αυτό να επιφέρει στις προσπάθειες της πολιτείας για την υιοθέτηση πρακτικών πιο φιλικών στο οικοσύστημα».
Και ο κ. Χαρακόπουλος, αφού θυμίζει ότι «πρόσφατα υπογράφηκε η ΚΥΑ που αφορά στην κατανομή πιστώσεων για τις πληρωμές» ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:
1. Αν υπάρχει κάποια άλλη εκκρεμότητα ή διαδικασία που θα καθυστερήσει περαιτέρω τις πληρωμές;

2. Αν όχι, προτίθεστε να δώσετε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πληρωμών που εκκρεμούν;

Read more...

Μάξιμος: "Το φρικτό μαρτύριο της κυρά-Σοφίας μας γεμίζει θλίψη και αγανάκτηση!"

ΒΟΥΛΗ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΛΙΑ

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑΙΝΑ:

Θλίψη και αγανάκτηση για το φρικτό μαρτύριο της κυρά-Σοφίας!

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τη στυγερή δολοφονία 91χρονης γυναίκας στη γενέτειρά του, τα Βούναινα Λάρισας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η άγρια δολοφονία στο χωριό μας, τα Βούναινα Λαρίσης, της υπέργηρης κυρά-Σοφίας με σκοπό, όπως φαίνεται τη ληστεία, προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό. Ειδικά για όσους από εμάς γνωρίζαμε προσωπικά την καλοκάγαθη και άκακη ηλικιωμένη, το φρικτό μαρτύριο που υπέστη πριν καταλήξει, μας έχει γεμίσει θλίψη αλλά και αγανάκτηση.

Το συμβάν αυτό, που έρχεται να προστεθεί σε μια επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα εγκληματικών ενεργειών που στόχο έχουν ηλικιωμένους αλλά και άλλους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευάλωτες κατηγορίες, μέσα και έξω από τα σπίτια τους, δείχνει ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Αν δεν δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά, αν δεν καταστείλουμε το έγκλημα σε όλες του τις μορφές, η Ελλάδα θα μετατραπεί σε μια ζούγκλα αδικίας και παρανομίας.

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά, κυρίως για να το ακούσουν όλοι οι δήθεν υπέρμαχοι των δικαιωμάτων, που αυτή τη στιγμή έχουν την ευθύνη της Προστασίας του Πολίτη, ότι χωρίς ασφάλεια δεν υφίσταται κανένα δικαίωμα και καμία ελευθερία. Με νόμους-λάστιχο, όπως ο “νόμος Παρασκευόπουλου”, που κάνουν τη φυλακή κέντρο διερχομένων για όποιον τελέσει εγκληματική πράξη, με το δόγμα της ανοχής στην ασυδοσία, δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Αυτό που έγινε χθες στα Βούναινα, αύριο θα γίνει κάπου αλλού».

 

Read more...

Μάξιμος: Τεράστιο κόστος από καθυστέρηση του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»!

Μάξιμος TV

Αθήνα, 20 Ιουνίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΡΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:

Τεράστιο κόστος από καθυστέρηση του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»!

• Απαράδεκτη κωλυσιεργία επί 2,5 χρόνια

«Τεράστιο το κόστος για τα νοικοκυριά και την ελληνική οικονομία από την καθυστέρηση στην έναρξη του νέου προγράμματος ‘‘Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ’’, του ΣΕΣ 2014-2020, για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών. Το κόστος της μη έγκαιρης ενεργοποίησης του προγράμματος προκύπτει, αφενός, από το γεγονός ότι χιλιάδες πολίτες δεν μπορούν να επιδοτηθούν ώστε να αναβαθμίσουν ενεργειακά τα σπίτια τους και να μειώσουν έτσι τη δαπάνη για θέρμανση και ψύξη, δεδομένου ότι το 89% των κατοικιών δε διαθέτει ικανή θερμομόνωση, και αφετέρου, από το «πάγωμα» στον κλάδο της οικοδομής και τα συνδεμένα με αυτόν επαγγέλματα και επιχειρήσεις, που έχουν πληγεί στα χρόνια της κρίσης και με τους πόρους αυτούς θα μπορούσαν να αναζωογονηθούν, να δώσουν απασχόληση και να συνεισφέρουν στην Εθνική οικονομία». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτησή που συνυπογράφει προς του υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη και Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Η ερώτηση με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Τρικάλων κ. Κώστα Σκρέκα, αναφέρει ότι: «το πρόγραμμα ‘‘Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ’’, συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ, θα κάλυπτε την ανάγκη για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε έως και 40.000 κατοικίες. Παράλληλα, μέσω του Ταμείου Εξοικονομώ ΙΙ, προϋπολογισμού 68 εκατ. ευρώ, θα δινόταν η δυνατότητα ακόμη και σε ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα να ενταχθούν στο πρόγραμμα, συμβάλλοντας έτσι και στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας που πλήττει βάναυσα την ελληνική κοινωνία». «Αντί αυτού, η κυβέρνηση», καταγγέλλουν οι βουλευτές της ΝΔ «κωλυσιεργεί και χρονοτριβεί επί δυόμιση χρόνια, καθώς από τον Φεβρουάριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2017 γίνεται συνεχώς λόγος για τον ανασχεδιασμό, την αναθεώρηση και βελτίωση του ιδιαίτερα επιτυχούς προγράμματος ‘‘Εξοικονομώ κατ’ οίκον’’ του ΕΣΠΑ 2007-2013 και η έναρξη του νέου Εξοικονομώ μετατίθεται συστηματικά. Μόνο στο τελευταίο εννεάμηνο, τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη άλλαξαν αρκετές φορές την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος όπως φαίνεται από δηλώσεις τους, απαντήσεις σε ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου και δημοσιεύματα».
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζουν ότι «η κατάσταση σήμερα, λιγότερο από μισό μήνα πριν την εκπνοή και του α’ εξαμήνου του 2017, είναι αποκαρδιωτική. Τα σημάδια για χρονική μετατόπιση εντός ή και μετά του γ’ τριμήνου του 2017 είναι πλέον ορατά, καθώς οι αρμόδιοι δε φρόντισαν να αναθεωρήσουν εγκαίρως τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ). Η αναθεώρηση του εν λόγω Κανονισμού είναι ‘‘αιρεσιμότητα’’ στο ΣΕΣ 2014-2020, αποτελεί δηλαδή προϋπόθεση προκειμένου να διατεθούν ευρωπαϊκοί πόροι για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων. Εν αναμονή της έγκρισης και δημοσίευσης του αναθεωρημένου ΚΕΝΑΚ, υφίσταται πάγωμα των σχετικών με την ενεργειακή αποδοτικότητα κονδυλίων».
Κατόπιν τούτων ζητούν να πληροφορηθούν από τους αρμόδιους υπουργούς:
• Γιατί τόση καθυστέρηση στην εκπλήρωση της αιρεσιμότητας για αναθεώρηση του ΚΕΝΑΚ και πότε αναμένεται να εγκριθεί και τεθεί σε εφαρμογή ο αναθεωρημένος ΚΕΝΑΚ.
• Ποιο το πραγματικό χρονοδιάγραμμα για την έναρξη του Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ και πότε αναμένεται η έκδοση πρόσκλησης, ποια τα περιθώρια υποβολής αιτήσεων και οι χρόνοι για την ένταξη στο πρόγραμμα των σχετικών δράσεων.
• Ποιες οι ενέργειές τους έως σήμερα για την ίδρυση του Ταμείου Εξοικονομώ ΙΙ, προϋπολογισμού 68 εκατ. ευρώ, που θα στηρίξει ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα.
• Ποιο το εκτιμώμενο κόστος για την Ελληνική Οικονομία και τους πολίτες από την καθυστέρηση της έναρξης του Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ.

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος: "Ανεξίτηλο το αποτύπωμα των Ρωμιών στην Καππαδοκία!"

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΙΝΑΣΟΣ

Σινασός Καππαδοκίας, 19 Ιουνίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΡΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ:

Ανεξίτηλο το αποτύπωμα των Ρωμιών στην Καππαδοκία!

«Όσες φορές και αν βρεθούμε στα άγια χώματα της Καππαδοκίας, ακολουθώντας τα βήματά σας Παναγιώτατε, όσες φορές κι αν λειτουργηθούμε στις ξεχασμένες εκκλησιές μας, όσες φορές κι αν αντικρύσουμε τα μνημεία-μάρτυρες ενός σπουδαίου παρελθόντος, το ρίγος της συγκίνησής μας θα είναι πάντοτε ίδιο». Τα παραπάνω τόνισε ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικης Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μαξίμος Χαρακοπούλος προσφωνώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο μετά τη λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Σινασό της Καππαδοκίας.
Ο Καππαδόκης στην καταγωγή βουλευτής, που συνόδευσε και φέτος τον κ. Βαρθολομαίο στο ετήσιο προσκύνημα στην Καππαδοκία, εξήγησε τη συγκίνησή του λέγοντας ότι «αισθανόμαστε βαρύ το χρέος απέναντι στην ιστορία, στους ξεχασμένους Ρωμιούς της Ανατολής, στους μάρτυρες που αγίασαν αυτά τα χώματα. Το χρέος μας να μην επιτρέψουμε η λήθη να τα καλύψει όλα με την σκόνη του χρόνου και την ανθρώπινη αμετροέπεια. Να κρατήσουμε ζωντανή την μνήμη, σαν κερί που μας έλαχε να κρατήσουμε εμείς αναμμένο και να το παραδώσουμε στους νεότερους, σε όσους θα ακολουθήσουν. Να μην χαθεί το νήμα που μας ενώνει αιώνες πίσω, με μεγάλες μορφές των πατέρων της εκκλησίας, όπως ο Μέγας Βασίλειος, που φώτισαν και φωτίζουν την χριστιανοσύνη και την ανθρωπότητα, που έκαναν την Καππαδοκία λίκνο της Ορθοδοξίας και των γραμμάτων. Κι αυτές τις παρακαταθήκες, που μας μετέφεραν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, οφείλουμε κι εμείς σήμερα να διασώσουμε και να μεταδώσουμε στις νεότερες γενιές. Γιατί αν έφυγαν πια από τη ζωή οι πρόσφυγες πρώτης γενιάς, για την αγιοτόκο γη της Καππαδοκίας και το ανεξίτηλο αποτύπωμα της ρωμαίικης παρουσίας μιλούν τα μνημεία, όπως ο επιβλητικός ναός της Αραβισού, που χθες τελέσατε τον εσπερινό. Μιλούν οι υπόσκαφες εκκλησιές και τα πετρομονάστηρα στα Κόραμα που ύμνησε ο νομπελίστας Καππαδόκης ποιητής Γιώργος Σεφέρης. Μιλούν οι υπόγειες πολιτείες στη Μαλακοπή με το τρόχι στην είσοδο να προστατεύει από κάθε επιβουλή. Μιλούν τα ξακουστά αρχοντικά της Σινασού, αλλά και ο στάβλος που αγίασε ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος στο Προκόπι. Μιλούν τα δίπατα σπίτια στα Ποτάμια του Αγίου Γεωργίου, όπου ακόμη διακρίνει κανείς τους δικέφαλους αετούς. Μιλά το εντυπωσιακό παρθεναγωγείο της Καρβάλης και η δεκάτρουλη εκκλησία των Αγίων Βασιλείου και Βλασίου στο Μιστί. Μιλά η λάρνακα της Αγίας Μακρίνας στην Αξό και η μοναδική ίσως στον κόσμο εκκλησία επ’ ονόματι του Αγίου Παχωμίου στο Ένεχιλ. Μιλούν οι κτητορικές επιγραφές σε εκκλησίες και αρχοντικά στα ρωμαίικα και τα καραμανλήδικα.
Μιλούν οι σχισμένοι, ακρωτηριασμένοι μονόλιθοι, που αποκαλύπτουν σε κοινή θέα τις εκκλησιές που έκρυβαν στα σωθικά τους, όπως ο Άγιος Βασίλειος στη Σινασό, που δεν άντεξε το βάρος των χρόνων και κατέρρευσε φέτος από έντονη βροχόπτωση. Μιλούν οι Καππαδοκικές Αδελφότητες στην Πόλη και τα καραμανλήδικα ευαγγέλια. Μιλούν η εφημερίδα “Ανατολή” του Ευαγγελινού Μισαηλίδη και οι εικόνες που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες στην Ελλάδα. Μιλούν, ακόμη, ο Άγιος Αρσένιος και ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος από τα Φάρασα, που πρόσεξα πως κοσμούν το ωμοφόριό σας, οι τελευταίοι Άγιοι που ανέδειξε η Καππαδοκία.
Γι’ αυτήν την Καππαδοκία των Ρωμιών κραυγάζουν γύρω μας, όπου κι αν στρέψει κανείς το βλέμμα του, οι σφραγίδες του χρόνου. Κι αν επιμένουμε, στην ανάγκη της ιστορικής γνώσης δεν είναι γιατί είμαστε προγονόπληκτοι, αλλά γιατί πάνω από όλα αυτό που χρειαζόμαστε είναι το φως των σπουδαίων ανθρώπων, που έγιναν πρότυπα πίστης, αγάπης, ηρωισμού, αλτρουισμού, αλληλεγγύης, προσφοράς και μαρτυρίας.
Γιατί με τα δικά τους παραδείγματα θα βρούμε κι εμείς το δικό μας το δρόμο, τον ατομικό, τον εθνικό, τον οικουμενικό, μέσα σε συνθήκες κρίσης, κυρίως κρίσης αξιών και αρχών".

MAΞΙΜΟΣ ΣΙΝΑΣΟΣ 3

Η ΛΑΜΨΗ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Ο κ. Χαρακόπουλος συνέχισε λέγοντας «Παναγιώτατε, θα μου επιτρέψετε να συγκαταλέξω και εσάς σε αυτήν την χορεία των σπουδαίων ανθρώπων-προτύπων, που ανοίγουν δρόμους σε δύσβατες περιοχές, που δίνουν ελπίδα και φως σε καιρούς σκοτεινούς. Η σοφή σας ποιμαντορία εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες από τον Οικουμενικό θρόνο έχει ταρακουνήσει τα βαλτωμένα ύδατα. Σε δυσχερές διεθνές περιβάλλον, με μύριες όσες αντιξοότητες, με φανερούς αλλά και κρυφούς υπονομευτές των προσπαθειών σας, εσείς συνεχίζετε απτόητος, ακούραστος, ακάματος, πάντοτε με σύνεση, με σωφροσύνη, με πραότητα αλλά και αποφασιστικότητα την πορεία που έχετε χαράξει, πιστός στο ιερό σας καθήκον. Η Οικουμενικότητα του θρόνου της Μητρός Εκκλησίας είναι σήμερα γεγονός αναμφισβήτητο, και η λάμψη της έχει καταστεί ασπίδα προστασίας έναντι κάθε πιθανής επιβουλής. Η δυνατότητα σήμερα να βρισκόμαστε εδώ, και πριν λίγες εβδομάδες στην Έφεσο, και πιο πριν κάπου αλλού στην Μικρά Ασία οφείλεται στη δική σας κοπιώδη προσπάθεια. Είναι οι καρποί ενός αγώνα ζωής που έχετε αναλάβει. Και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ο Θεός να σας δίνει χρόνους πολλούς για να το συνεχίζετε για πολύ ακόμη στο πηδάλιο της οικουμενικής ορθοδοξίας».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΙΝΑΣΟΣ 2

ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ
Ο π. υπουργός κατέληξε λέγοντας: «Παναγιώτατε, σήμερα, ο κόσμος μας, δείχνει και πάλι να βρίσκεται σε μεγάλη αναταραχή. Μεγαλοϊδεατισμοί, που επέφεραν πολλά δεινά στους λαούς, ξαναβγαίνουν από τα σεντούκια του παρελθόντος. Αντί ο κόσμος να έρχεται εγγύτερα, αντί να γίνονται σεβαστοί οι κανόνες του διεθνούς δικαίου, διαπιστώνουμε την αύξηση της αυθαιρεσίας, της βίας, της καταπίεσης.
Οι πληγές πολέμων που άνοιξαν εδώ και χρόνια δεν λένε να κλείσουν, το δράμα εκατομμυρίων προσφύγων και μεταναστών συνεχίζεται, ενώ προβάλει παντού το φάντασμα των τρομοκρατικών ενεργειών, που κόβουν το νήμα αθώων ανθρώπων, ακόμη και παιδιών.
Χρέος κάθε ελεύθερου ανθρώπου είναι να μην μείνει σιωπηλός, να μην ανεχθεί την αδικία, αλλά και να μην κατρακυλήσει στο μίσος και στην απόρριψη. Η αγάπη, όπως μας δίδαξαν οι Καππαδόκες Πατέρες της Εκκλησίας μας, όπως και εσείς δεν κουράζεστε να επαναλαμβάνετε και να το μετουσιώνετε σε πράξη, δεν γνωρίζει ούτε φυλές, ούτε χρώμα δέρματος, ούτε θρησκείες, ούτε σύνορα. Και γι’ αυτό και είναι και η πιο δυνατή. Κι αυτό ας είναι το μήνυμα που θα στείλουμε σήμερα παντού από τη γη της Καππαδοκίας.
Και του χρόνου!».

Μετά τη λειτουργία και το μνημόσυνο που τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης για «τους ειρηνικώς κοιμηθέντας και τους μαρτυρικώς τελειωθέντας» Καππαδόκες, απένειμε το οφίκιο του Άρχοντος Διδασκάλου της Εκκλησίας στον καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Θεόδωρο Γιάγκου.
Στη λειτουργία προέστη ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, ενώ συλλειτούργησαν μαζί του ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος και ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου της Εκκλησίας της Κύπρου κ. Βασίλειος.
Παρέστησαν επίσης συμπροσευχόμενοι:
ο Μητροπολιτης Τρανουπόλεως κ. Γερμανός, ο Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, οι Ρωμαιοκαθολικοί Αρχιεπίσκοποι - Μητροπολίτες Lecce κ. Domenico Umberto D'Ambrosio και Bari - Bitonto κ. Francesco Cacucci, ο βουλευτής Αττικής κ. Πάνος Σκουρολιάκος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη κ. Ευάγγελος Σέκερης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων κ. Φάνης Ισακίδης, Άρχοντες της Μ.τ.Χ.Ε. και πιστοί από την Πόλη και την Ελλάδα.

Read more...

Μάξιμος: "Οι σχέσεις Ελλήνων – Σλάβων μπορεί να έχουν λαμπρό μέλλον!"

ΜΑΞΙΜΟΣ ΔΣΟ

Αθήνα, 18 Ιουνίου 2017

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ 1η ΣΥΝΑΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΣΛΑΒΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ:

Οι σχέσεις Ελλήνων – Σλάβων μπορεί να έχουν λαμπρό μέλλον

• Η Σύναξη να γίνει θεσμός

«Από την εποχή του ένδοξου ελληνικού Βυζαντίου μεταλαμπαδεύτηκε το μήνυμα της Ορθοδοξίας στους Σλάβους, που το δέχθηκαν ασμένως, για να το διατηρήσουν ως σήμερα άσβεστο, κυρίαρχο στοιχείο της ταυτότητάς τους. Αλλά και το αλφάβητο που εισήγαγε τα σλαβικά φύλα στον πολιτισμό είχαν ως κομιστές τους Έλληνες Θεσσαλονικείς αδελφούς Κύριλλο και Μεθόδιο». Τα παραπάνω αναφέρει ο Εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του για την 1η Σύναξη Ορθοδόξων Ελλήνων και Σλάβων, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18.06.17 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου του Νέου στη γενέτειρά του κ. Χαρακόπουλου, τα Βούναινα Λαρίσης. Ο Καππαδόκης στην καταγωγή βουλευτής δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, καθώς συνοδεύει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην ετήσια προσκυνηματική επίσκεψη «στα άγια χώματα της Καππαδοκίας».
Στο μήνυμά του προς τον Πρόεδρο του Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων «Η Καθ’ ημάς Ανατολή» κ. Ηλία Αθαναηλίδη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του δήμου Κιλελέρ κ. Κωνσταντίνο Φιλιππούλη και την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βουλγάρων και Φίλων Λάρισας κ. Βάνια Πέτροβα, ο κ. Χαρακόπουλος εκφράζει τα θερμά του «συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία που αξίζει να βρει μιμητές». Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι «οι σχέσεις των Ελλήνων με τους σλαβικούς λαούς έχουν μακρύ παρελθόν και είναι βέβαιο ότι μπορούν να έχουν ένα σπουδαιότερο μέλλον. Αυτή η βαθιά πνευματική κατ’ ουσίαν σχέση ελληνισμού και σλαβικών λαών, είναι και σήμερα ζωντανή. Ξεπερνώντας προβλήματα και κατάλοιπα του παρελθόντος μπορούμε μαζί να αξιοποιήσουμε τα κοινά μας στοιχεία και τους κοινούς μας στόχους δημιουργώντας έναν τεράστιο χώρο συνεργασίας και ανάπτυξης σε κάθε τομέα». Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει ευχόμενος «οι εκδηλώσεις αυτές να γίνουν θεσμός με την επανάληψη και τον εμπλουτισμό τους στο μέλλον».

Read more...

Απάντηση σε Μάξιμο από Σπίρτζη για σήμανση στην κοιλάδα των Τεμπών

Μάξιμος βουλή 1

Αθήνα, 17 Ιουνίου 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΜΑΞΙΜΟ ΑΠΟ ΣΠΙΡΤΖΗ:

Μελέτη συμπλήρωσης της σήμανσης στην κοιλάδα των Τεμπών

Στην ερώτηση του βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου αν θα διευκολυνθεί η πρόσβαση στην κοιλάδα των Τεμπών και η επικοινωνία μεταξύ των γύρω περιοχών, όπως ζητούν κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής, απάντησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης.
Στην απάντησή του προς τον κ. Χαρακόπουλο ο αρμόδιος υπουργός σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Μετά από αίτημα του Δήμου Τεμπών για συμπλήρωση της πληροφοριακής σήμανσης στο τμήμα Ευαγγελισμός - Ραψάνη - Πλαταμώνας και σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, είναι ήδη σε εξέλιξη σχετική μελέτη συμπλήρωσης της πληροφοριακής σήμανσης των εν λόγω κόμβων.
Αναφορικά με την πληροφορική σήμανση σας γνωρίζουμε ότι εφαρμόστηκε πλήρως και με ιδιαίτερη επιμέλεια στο υπόψη έργο η Υπουργική Απόφαση ΔΜΕ 0/0/613» στην οποία «αναφέρεται γενικώς ότι η αναγραφή των προορισμών στις πληροφοριακές πινακίδες έχει ιδιαίτερες επιπτώσεις στην οδική ασφάλεια, δεδομένου ότι η προσπάθεια ανάγνωσης μεγάλου όγκου πληροφορίας αποσπά την προσοχή των οδηγών, αυξάνοντας τις αρνητικές επιπτώσεις στην ασφάλεια της κυκλοφορίας».
Ειδικότερα, «αναφέρεται ότι σε κάθε θέση πληροφόρησης σε μία ή περισσότερες πινακίδες, δεν επιτρέπεται η αναγραφή περισσότερων των πέντε (5) προορισμών συνολικά. Κατά κανόνα, δεν επιτρέπεται η αναγραφή περισσότερων των τριών προορισμών για την ευθεία κατεύθυνση και των δυο για την εξερχόμενη. Οι δε πινακίδες αναγγελίας προσέγγισης σε ανισόπεδο κόμβο, περιλαμβάνουν μόνο το όνομα, τον αριθμό και το γραφικό σύμβολο του κόμβου, σε δυο το πολύ σειρές και όχι προορισμούς.
Στις πινακίδες αναγγελίας δυνατών κατευθύνσεων και στις πληροφοριακές πινακίδες κατευθύνσεων, σε δευτερεύοντες ανισόπεδους κόμβους, επιτρέπεται η αναγραφή μόνο των δυο πλησιέστερων προορισμών, ενός δεξιά και ενός αριστερά του Αυτοκινητόδρομου.
Με βάση τους ανωτέρω κανόνες, στην πληροφοριακή σήμανση των ανισόπεδων κόμβων Ραψάνης και Πλαταμώνα, περιελήφθησαν δυο προορισμοί. Οι δε λοιποί προορισμοί, συμπεριλήφθησαν στην σήμανση των ισόπεδων κόμβων του δευτερεύοντος οδικού δικτύου».
Η απάντηση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καταλήγει με τη σημείωση ότι «η πρόσβαση στην κοιλάδα των Τεμπών γίνεται οπό τους Α/Κ Ευαγγελισμού, Πλαταμώνα και του ημικόμβου Ραψάνης, οι οποίοι απέχουν μεταξύ τους 10 χλμ, περίπου, ενώ η μέγιστη προβλεπόμενη απόσταση στους κόμβους των υπεραστικών Αυτοκινητοδρόμων, με βάση τις ισχύουσες προδιαγραφές, είναι 20 χλμ.».

Read more...

Μάξιμος: "Ανεκτίμητη η προσφορά του βλαχόφωνου ελληνισμού στην πατρίδα"

Βρυξέλλες α

Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ 33ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΒΛΑΧΩΝ

Ανεκτίμητη η προσφορά του βλαχόφωνου ελληνισμού στην ιστορία μας

Οι βλαχόφωνοι Έλληνες δίνουν και σήμερα μήνυμα αισιοδοξίας

«Και σήμερα, σε αντίξοες συνθήκες, που η εθνική μας ταυτότητα βάλλεται ποικιλοτρόπως, οι βλαχοφωνοι Έλληνες, πιστοί στις παραδόσεις τους, στα ήθη τους στην ιστορία τους, πάντα πρωτοπόροι στην φιλοπατρία τους δίνουν μήνυμα αισιοδοξίας για το αύριο του ελληνισμού». Τα παραπάνω υπογραμμίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή το 33ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων, που διοργανώνεται στην πόλη της Λάρισας από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί αυτήν την χρονιά στο Αντάμωμα των Βλάχων, καθώς συνοδεύει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην ετήσια προσκυνηματική του επίσκεψη στα άγια χώματα της Καππαδοκίας, λέει ακόμη στο μήνυμά του:
«Δραττόμενος της ευκαιρίας, θα ήθελα για μια ακόμη φορά να εξάρω την ανεκτίμητη προσφορά του βλαχόφωνου ελληνισμού στην ιστορία της πατρίδας μας στο διάβα των αιώνων. Περήφανοι και εργατικοί, φύλακες των ορέων, πιστοί Ορθόδοξοι κράτησαν τις Θερμοπύλες της πίστης και του έθνους. Και όταν χρειάστηκε στα χρόνια των αγώνων για την ανεξαρτησία ήταν στην πρώτη γραμμή. Όπως στην πρώτη γραμμή βρέθηκαν στην ανοικοδόμηση του φτωχού μας κράτους με την ατελείωτη χορεία των ευεργετών της πατρίδας. Ακόμη και σήμερα οι καρποί της ανιδιοτελούς και γενναιόδωρης προσφοράς τους βρίσκονται διάσπαρτοι στην πρωτεύουσα και ανά την χώρα, αλλά και εκτός αυτής στις μεγάλες άλλοτε ελληνικές παροικίες..
Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις σας»

Read more...

Μάξιμος: "Χαλαζόπτωση άνευ προηγουμένου…"

Μάξιμος TV

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2017

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:

Χαλαζόπτωση άνευ προηγουμένου…

• Οι αγρότες απαιτούν δίκαιες αποζημιώσεις

«Το μένος του καιρού εναντίον των αγροτών στο νομό Λάρισας δεν φαίνεται να έχει τελειώσει. Παρά τις έντονες χαλαζοπτώσεις τον τελευταίο καιρό, τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζουν να πλήττουν την αγροτική παραγωγή, γεμίζοντας απογοήτευση τους αγρότες». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου με αφορμή τη σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε τις καλλιέργειες σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα των Δήμων Τεμπών και Αγιάς.
Όπως επισημαίνει ο Θεσσαλός πολιτικός «οι ζημιές ξεκίνησαν από την ορεινή Καλλιπεύκη, άλλα και πιο πριν, από την Καρυά Ελασσόνας και συνεχίστηκαν σε αγροτικές περιοχές στους Γόννους, στον Ευαγγελισμό, στην Ελάτεια, στο Πουρνάρι, στο Συκούριο έως και αγροτικές περιοχές της Αγιάς, όπως το Βαθύρεμα, γύρω από το Γερακάρι και μέχρι τον Αετόλοφο.
Αγρότες, μάρτυρες του φαινόμενου και των ζημιών, τονίζουν το μέγεθος και την ένταση της χαλαζόπτωσης που ζημίωσε σημαντικά ότι βρήκε στο διάβα της. Στις περιοχές του δήμου Τεμπών, όπου η χαλαζόπτωση είχε μεγαλύτερη έκταση, επλήγησαν ελιές, αμυγδαλιές, αμπέλια, καλαμπόκια, βερίκοκα, κηπευτικά καθώς και φασόλια και πατάτες στα ορεινά, ενώ στις περιοχές της Αγιάς επλήγησαν κυρίως μηλοειδή και κεράσια».
Ο κ. Χαρακόπουλος υπογραμμίζει ότι «φέτος, τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ιδιαίτερα η χαλαζόπτωση είναι άνευ προηγουμένου και κυριολεκτικά έχει πλήξει τις περισσότερες περιοχές του νομού. Όπως είναι λογικό, οι αγρότες που δεν θα συγκομίσουν την παραγωγή τους απαιτούν τάχιστη ανταπόκριση από την πολιτεία και τον ΕΛΓΑ».
Κατόπιν τούτων, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:
1. Επειδή η περιοχή που επλήγη είναι μεγάλη σε έκταση και ανομοιόμορφη σε ανάγλυφο, με πολλές και διαφορετικές καλλιέργειες, οι αποτυπώσεις της ζημιάς πρέπει να είναι κατά το δυνατόν γρήγορες και δίκαιες. Τι προτίθεστε να κάνετε προκειμένου να διασφαλιστεί αυτό;
2. Επαρκεί το προσωπικό του τοπικού Υποκαταστήματος της Λάρισας για να καλύψει επαρκώς τον όγκο των ζημιών που έχει προκύψει; Αν όχι τι προτίθεστε να κάνετε για αυτό;

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Ο λαϊκισμός της κυβέρνησης τα έφαγε τα ψωμιά του!"

Νέα φωτό Μάξιμου Χαρακόπουλου

Αθήνα, 15 Ιουνίου 2017

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ:

Ο λαϊκισμός της κυβέρνησης τα έφαγε τα ψωμιά του!

• Οι μικρομεσαίοι πιέζονται στις συμπληγάδες φορολόγησης & εισφορών

«Είναι, πλέον, φανερό, ότι πρέπει άμεσα το μείγμα πολιτικής να αλλάξει, αν επιθυμούμε να υπάρχει μέλλον στον τόπο μας. Ο λαϊκισμός της παρούσας κυβέρνησης έδειξε τι μπορεί να κάνει, και τα ψωμιά του τα έφαγε, μαζί με το τέλος των αυταπατών και των απατών. Τώρα ήλθε η ώρα μιας άλλης πολιτικής, που θα στηρίξει τον Έλληνα επιχειρηματία, την υγιή παραγωγική βάση της χώρας. Οι μικρομεσαίοι Έλληνες επιχειρηματίες μπορούν να εμπιστευτούν εκείνες τις δυνάμεις που και πιστεύουν και θα εφαρμόσουν αυτήν την πολιτική». Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Λάρισας, με αφορμή την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας για την αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης των επιχειρήσεων των σωματείων μελών της, για το Α' τρίμηνο του 2017.
Ο κ. Χαρακόπουλος, που δεν μπόρεσε να βρίσκεται στην εκδήλωση λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, στο μήνυμά του προς τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Δημήτριο Παληογιάννη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Κων/νο Σαγώνα επισημαίνει ότι «η μικρομεσαία επιχείρηση ήταν αυτή που επλήγη περισσότερο από όλους τους τομείς από την άγρια υπερφορολόγηση της παρούσας κυβέρνησης. Υπήρξε το θύμα της κρατικιστικής και μυωπικής πολιτικής που στοχεύει στην διατήρηση ενός ευνοϊκού κομματικού ακροατηρίου, αντί την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προσέλκυση επενδύσεων, την άνοδο της παραγωγικότητας και, εν τέλει, τη μείωση της ανεργίας. Σε αυτήν την αποδεδειγμένα “συνταγή της αποτυχίας”, ο Έλληνας μικρομεσαίος επιχειρηματίας, που για δεκαετίες συνέβαλε καθοριστικά στο ΑΕΠ της χώρας, βρέθηκε να πιέζεται από τις συμπληγάδες της άδικης και πρωτοφανούς φορολόγησης και καταβολής κάθε είδους εισφορών».

Read more...