Χρησιμοποιούμε τα cookies στην ιστοσελίδα μας, σύμφωνα με την Οδηγία 2009/136/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μάξιμος Χαρακόπουλος | Νέα Δημοκρατία - Δελτία Τύπου
Menu
A+ A A-

Μ. Χαρακόπουλος: "Με “κορώνες” δεν αντιμετωπίζονται τα εθνικά θέματα!"

ΜΑΞΙΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 1

Λάρισα, 18 Μαρτίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Με “κορώνες” δεν αντιμετωπίζονται τα εθνικά θέματα!

«Στα εθνικά ζητήματα πρέπει να μιλούμε λιγότερο και να πράττουμε περισσότερα. Εδώ έχουμε πλειοδοσία λόγων. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει προετοιμασία, το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων είναι υψηλό και διαθέτουν τα εχέγγυα για να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή. Για να έχεις ειρήνη πρέπει να είσαι έτοιμος για πόλεμο, να διαθέτεις ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα». Τα παραπάνω υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ερωτηθείς για την όξυνση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων (σε συνέντευξή του στη “ΘΕΣΣΑΛΙΑ Τηλεόραση” και στην εκπομπή “Πολιτικοί Διάλογοι” με τον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Κολλάτο).
Ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε ότι «κάποτε λέγαμε ότι έξω πάμε καλά. Πλέον, ούτε έξω πάμε καλά. Και αυτό έγινε με ευθύνη της κυβέρνησης, που θα έπρεπε να είχε καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων σε σύσκεψη για τα εθνικά ζητήματα. Είδαμε τι συνέβη με το Σκοπιανό και έχουμε την Τουρκία που κλιμακώνει την επιθετικότητά της. Φθάσαμε στους δύο φυλακισμένους Έλληνες αξιωματικούς, διότι δεν υπήρξε η σωστή ανάλυση και αντιμετώπιση από την κυβέρνηση. Από το 1974 η Τουρκία κλιμακώνει τις επιθέσεις όταν βρίσκει “μπόσικη” την Ελλάδα. Εκ μέρους των συμμάχων μας υπάρχει μια επαμφοτερίζουσα στάση, του Ποντίου Πιλάτου, που λένε ‘‘βρείτε τα μεταξύ σας’’. Αυτή είναι η στάση του ΝΑΤΟ από το 1974. Το ερώτημα είναι αν δεν ήμασταν εμείς στο ΝΑΤΟ και ήταν μόνον η Τουρκία θα ήμασταν καλύτερα; Το ίδιο ισχύει και για την ΕΕ.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 2 

Επιπολαιότητα...
Η μεγάλη απειλή είναι το μεταναστευτικό. Το γεγονός ότι 3,5 εκ. πρόσφυγες από τη Συρία περιμένουν από τον Ερντογάν να τους επιτρέψει να έλθουν στην Ευρώπη, αναγκάζει την ΕΕ να βάζει νερό το κρασί της.
Η Τουρκία δεν είναι κράτος δικαίου. Είναι μια ισχυρή δύναμη, να μην το λησμονούμε. Επιδιώκει να δορυφοροποιήσει τις γειτονικές χώρες, να χρησιμοποιήσει μουσουλμανικές μειονότητες από την οθωμανική περίοδο, και ως αναθεωρητική δύναμη θέλει να αλλάξει τις συμφωνίες και τις συνθήκες.
Η κλιμάκωση οφείλεται και στην επιπολαιότητα που αντιμετωπίζεται το ζήτημα από την ελληνική πλευρά. Όταν έχουμε έναν υπουργό άμυνας με πληθωρικό λόγο, με βερμπαλισμούς να χαρακτηρίζει “ομήρους” των Τούρκων τους δυο Έλληνες αξιωματικούς και ο αναπληρωτής του να μιλάει για “υπερτροφικό” λόγο του προϊσταμένου του υπουργού είναι εμφανής η επιπολαιότητα. Όταν σηκώνει του τόνους και λέει ‘‘μολών λαβέ’’ και εκστομίζει ‘‘κορώνες’’ για το εσωτερικό ακροατήριο, ξεχνά ότι εσωτερικό ακροατήριο υπάρχει και στην Τουρκία. Ο Κιλιντσάρογλου, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, σπεκουλάρει και αυτός στο εθνικισμό και απαντάει ‘‘θα έλθω το 2019 στην εξουσία και θα καταλάβω τα ελληνικά νησιά’’».

Επί Αποστόλου καταρρέουν οι τιμές γάλακτος...
Ερωτηθείς για τις ελληνοποιήσεις στο κρέας και το γάλα, ο Θεσσαλός πολιτικός είπε μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς, η κατάσταση που βιώνουν οι αγρότες μας και, ιδίως, οι κτηνοτρόφοι τα τρία τελευταία χρόνια είναι ολοένα και πιο επιδεινούμενη. Στο κρέας οι τιμές καταρρέουν και οι κτηνοτρόφοι περιμένουν ενόψει Πάσχα να ανέβουν. Υπάρχει ζήτημα με τους ελέγχους των ελληνοποιήσεων στα κρέατα και στο γάλα από την Πολιτεία. Μέχρι πρόσφατα υπήρχε ο νόμος αλλά είχαν λησμονήσει να υπάρχει η σφραγίδα προέλευσης, που προβλέπεται και από την κοινοτική νομοθεσία. Είχα πρόσφατα σύσκεψη στην Ελασσόνα με την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και κάναμε εκτενή συζήτηση γι’ αυτό, και την επομένη κατέθεσα σχετική ερώτηση προς το ΥΠΑΤ, ενόψει του Πάσχα για την επάνοδο της σήμανσης επάνω στο σφάγιο και χαίρομαι που βγήκε σήμερα η εγκύκλιος.
Στο γάλα είναι πιο άσχημη η κατάσταση. Με τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν εκτιναχθεί καλούνται οι κτηνοτρόφοι με αυξημένα κόστη να ανταπεξέλθουν. Κατέθεσα μια ερώτηση στον κ. Αποστόλου με το απλό ερώτημα ‘‘πώς δικαιολογούνται οι μειώσεις στο πρόβειο γάλα, πού οφείλονται και τι θα πράξει’’. Δεν υπήρξε σαφής απάντηση. Μας παραπέμπει σε γενική αναφορά στο νόμο προσφοράς–ζήτησης χωρίς να λέει αν μειώθηκε, η προσφορά ή η ζήτηση. Το γάλα έπεσε κάτω από 94 λεπτά στην επαρχία, στο Λιβάδι είναι ακόμη πιο κάτω, στα 82 λεπτά. Επικοινώνησα με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου τον κ. Καχριμάνη και πληροφορήθηκα ότι στην Ήπειρο είναι πιο κάτω οι τιμές.
Επί των ημερών μας το γάλα ήταν πάνω από 1 ευρώ. Επί των ημερών του κ. Αποστόλου οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα καταρρέουν. Το αγελαδινό γάλα επί των ημερών του κ. Αποστόλου έγινε πλέον αορίστου χρόνου, σύμφωνα με τις επιθυμίες της γαλακτοβιομηχανίας.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 4

Πόσους κτηνιάτρους προσλάβατε;
Καλούμε την κυβέρνηση να αυξήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Ο κ. Αποστόλου λέει δεν έχει το προσωπικό. Η χώρα βάσει του μνημονίου οφείλει να κάνει 1 πρόσληψη για κάθε 4 αποχωρήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία οι δημόσιοι υπάλληλοι από το 2016 αυξήθηκαν κατά 25 χιλιάδες και πλέον. Ρωτώ τον κ. Αποστόλου προσλήφθηκε ένας ελεγκτής, ένας κτηνίατρος; Ας μας πει πόσους αιτήθηκε, πόσους προσέλαβε, να το μάθουν και οι κτηνοτρόφοι.
Γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά στην αναγνώριση της Διεπαγγελματικής της φέτας, η οποία έχει συγκροτηθεί, έχει όλες τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε και αυτή να συνδράμει στους ελέγχους, στη διαφύλαξη, στην προβολή και στην προώθηση της φέτας;

“Βαφτίσια” φέτας

Φθάνει στα αυτιά μου μια φήμη ότι κάποιες γαλακτοβιομηχανίες εισάγουν πρόβειο γάλα, το παρασκευάζουν ως λευκό τυρί, εξάγεται ως λευκό τυρί και φθάνει στα ράφια ως φέτα. Θα πρέπει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να φθάσουν στα ευρωπαϊκά ράφια και να διαπιστώσουν τι συμβαίνει ή αν η πολιτεία δεν διαθέτει αυτή τη δυνατότητα να εξετάσει αν πρέπει όσοι εισάγουν πρόβειο γάλα να μην έχουν τη δυνατότητα να παράγουν ΠΟΠ. Θα πρέπει να προστατεύσουμε κάποια στιγμή τα ΠΟΠ και την ελληνική κτηνοτροφία. Η Πολιτεία να συναισθανθεί τις ευθύνες της και να πράξει τα δέοντα».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 3

Σκάνδαλα και σκανδαλολογία
Απαντώντας για την υπόθεση “Νοβάρτις” ο κ. Χαρακοπουλος είπε μεταξύ άλλων:
«Η πολιτική ζωή της χώρας και το κύρος των πολιτικών βουλιάζει, κι αυτό οφείλεται και στην αχλύ της διαφθοράς και των σκανδάλων. Ωστόσο, κάνουν λάθος όσοι επιστρατεύουν τη σκανδαλολογία και πιστεύουν ότι βγαίνουν κερδισμένοι. Έτσι ενισχύονται οι ακραίες φωνές. Υπάρχουν σκάνδαλα και σκανδαλολογία. Όπου υπάρχουν σκάνδαλα η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Προφανώς υπάρχει σκάνδαλο “Νοβάρτις” λόγω αθέμιτων πρακτικών της εταιρείας να προωθήσει τα προϊόντα της όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά σε πολλές χώρες. Ο τρόπος, όμως, που ήλθε η υπόθεση από το ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ερωτηματικά, κυρίως με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις προς τη δικαιοσύνη. Τέτοιες βαριές κατηγορίες εναντίον δύο πρωθυπουργών, ενός Επιτρόπου της ΕΕ, πρώην υπουργών, με ‘‘κουκουλοφόρους’’ μάρτυρες! Η ΝΔ λέει ‘‘όλα στο φως’’. Θέλετε ‘‘κουκουλοφόρους’’ μάρτυρες ή με αλλοιωμένοι φωνή, ας έλθουν στην επιτροπή σε μια κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με τους κατηγορούμενους που δικαιούνται υπεράσπισης».

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:
http://www.thessaliatv.gr/videos/10738/politikoi-dialogoimaksimos-xarakopoulos-16-03-2018/

Read more...

Ζητά ο Μάξιμος: Άρση των εμποδίων για το νέο πρόγραμμα LEADER

ΜΑΞΙΜΟΣ

Αθήνα, 16 Μαρτίου 2018

ΖΗΤΑ Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ:

Άρση των εμποδίων για το νέο πρόγραμμα LEADER

• Καμία προκήρυξη για την Θεσσαλία έως σήμερα!

Για ποιο λόγο καθυστερεί η προκήρυξη του νέου προγράμματος Leader (CLLD/ LEADER) για τις επενδύσεις των ιδιωτών και αν θα εντατικοποιηθούν οι προσπάθειές για την άρση των όποιων εμποδίων, με ποιο τρόπο και με ποιο χρονοδιάγραμμα, ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτησή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου.
Όπως αναφέρει ο Θεσσαλός πολιτικός «τα προγράμματα Τοπικής Ανάπτυξης, γνωστά στο ευρύ κοινό ως Leader, αποτελούν χρηματοδοτικά εργαλεία του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σε τοπικό επίπεδο, με τη συμμετοχή είτε ιδιωτών είτε δημοσίων φορέων. Η χρησιμότητά τους έγκειται στο ότι μπορούν να προσαρμόζουν πιο στοχευμένα τις ενισχυόμενες δράσεις που προκηρύσσουν, ανιχνεύοντας τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και τις προοπτικές που υπάρχουν, με αποτέλεσμα πιο βραχυπρόθεσμα οφέλη στις τοπικές οικονομίες. Ειδικά για την περιφέρεια, καθώς κάποιες δράσεις εστιάζουν σε ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, το ενδιαφέρον είναι αυξημένο».
Ειδικά στη Θεσσαλία, επισημαίνει ο κ. Χαρακόπουλος «οι δράσεις του τοπικού προγράμματος περιλαμβάνουν ενίσχυση σε επενδύσεις στη μεταποίηση της αγροτικής και δασικής παραγωγής, στις βιοτεχνίες για είδη μετά την πρώτη μεταποίηση, στον τουρισμό και στην παροχή υπηρεσιών στον αγροτικό πληθυσμό. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή για τη Θεσσαλία, δεν υπάρχει ακόμη καμία προκήρυξη για το τοπικό πρόγραμμα Leader. Καθότι κατά τον σχεδιασμό του υπήρξαν ενημερωτικές ημερίδες και συναντήσεις με το ευρύ κοινό για τις επιμέρους δράσεις από το 2016 ακόμα, πολλοί ιδιώτες που ενδιαφέρθηκαν και επιθυμούν να ενισχυθούν, ειδικά σε δράσεις της μεταποίησης της αγροτικής παραγωγής, ακόμα αναμένουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (Π.Σ.Κ.Ε), μέσω της οποίας θα γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων, με ευθύνη του Υπ.Α.Α.Τ.. Επιπλέον, οι Αναπτυξιακές Εταιρίες των Περιφερειών δεν έχουν λάβει τις απαραίτητες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο προκήρυξης των δράσεων».
Tο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση, με σκοπό την μείωση της γραφειοκρατίας και την αμεσότερη ανταπόκριση στην χρήση των χρηματοδοτικών εργαλείων του Π.Α.Α., είχε προχωρήσει στην μεταφορά του 30% των κονδυλίων του στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Συνεπώς, οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται στην κεντρική Κυβέρνηση, οφείλουν να ξεπεραστούν τάχιστα, προκειμένου η τοπικές οικονομίες να έχουν τις ευκαιρίες να πάρουν τις απαραίτητες αναπτυξιακές ανάσες».

Read more...

Ζητά ο Μάξιμος: "Μέτρα κατά ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων ενόψει Πάσχα"

Μάξιμος TV

Αθήνα, 15 Μαρτίου 2018

ΖΗΤΑ Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ:

Μέτρα κατά ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων ενόψει Πάσχα

• Να επανέλθει η σφραγίδα προέλευσης στο σφάγιο

Μέτρα για την αποτροπή των ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων ενόψει Πάσχα, αλλά και επαναφορά της σήμανσης επί του σφαγίου που θα καθιστά εμφανή την προέλευσή του στον καταναλωτή, ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτησή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που έγινε αποδέκτης της αγωνίας της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας σε πρόσφατη συνάντησή τους, στην ερώτησή του σημειώνει ότι «τα τελευταία χρόνια, το έντονο φαινόμενο των ελληνοποιήσεων κρέατος, ειδικά του αιγοπρόβειου, πριν την εορταστική περίοδο του Πάσχα, καταγγέλλεται ανελλιπώς από τους κτηνοτρόφους. Οι συνέπειες αυτού του φαινομένου είναι πολλαπλές, τόσο για τη δημόσια υγεία και τους καταναλωτές, όσο και για τους κτηνοτρόφους, που βλέπουν τις τιμές των αμνοεριφίων να καταρρέουν και τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεών τους να απειλείται.
Η πολιτεία προκειμένου να προστατέψει κτηνοτρόφους και καταναλωτές, οφείλει να παρέχει το κατάλληλο κανονιστικό πλαίσιο για την σήμανση του κρέατος, ώστε, και ο κτηνοτρόφος να μπορεί να πουλήσει ποιοτικά προϊόντα άλλα και ο καταναλωτής να γνωρίζει πραγματικά τι αγοράζει.
Είναι, λοιπόν, σημαντικό να προωθούνται τάχιστα οι αλλαγές στο κανονιστικό πλαίσιο, χωρίς να υφίστανται κενά όπως στην περίπτωση της σήμανσης στο κρέας αιγοπροβάτων, χοιρινών και πουλερικών. Η κατάργηση της σφραγίδας που διαχώριζε τα ελληνικά αμνοερίφια, χωρίς την προηγούμενη μέριμνα για νέο τρόπο σήμανσης, έχει ήδη δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στους κτηνοτρόφους της χώρας και στους καταναλωτές.
Πιο συγκεκριμένα, με την Υπουργική Απόφαση σχετικά με την Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ-ΦΕΚ 2983/Β/30-8-2017) δεν προβλέπεται σφραγίδα προέλευσης στα σφάγια αιγοπροβάτων εκτός αυτής που φέρει τον κωδικό του σφαγείου και διασφαλίζει τον υγειονομικό έλεγχο. Επιπλέον και στο Νόμο για τη διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων (ΦΕΚ 156/Α/18-10-2017) δεν υπάρχει σχετική μέριμνα για εμφανή πληροφόρηση πάνω στο σφάγιο, ενώ προβλέπεται η παροχή πληροφοριών στα παραστατικά διακίνησης και πώλησης του κρέατος. Ως εκ τούτου, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει παραπλάνηση του καταναλωτή με την μη εμφανή σήμανση των αμνοεριφίων.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Κανονισμό 1337/2013 θα έπρεπε να διευκρινίζεται ο τρόπος σήμανσης επί του σφάγιου αμνοεριφίου που θα αναφέρει τις απαραίτητες πληροφορίες, ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει τι αγοράζει. Το ίδιο ισχύει και για τα χοιρινά και τα πουλερικά. Το θέμα, ενόψει και της γιορτινής περιόδου του Πάσχα, που είναι αναμενόμενη η αυξημένη ζήτηση αιγοπρόβειου κρέατος χρήζει άμεσης αντιμετώπισης».
Κατόπιν τούτων, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:
1. Καθότι η αναγραφή πληροφοριών σχετικά με την καταγωγή και την εκτροφή του σφάγιου, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τον καταναλωτή, ενώ ταυτόχρονα συμβάλει στην μείωση των ελληνοποιήσεων αιγοπροβάτων που καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι, προτίθεστε να μεριμνήσετε άμεσα, με την κατάλληλη νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να εξειδικεύεται η σήμανση των χοιρινών, των πουλερικών και ειδικά των αμνοεριφίων και αν ναι πότε;
2. Ενόψει και των γιορτών του Πάσχα, ποια επιπλέον μέτρα θα λάβετε για την αποτροπή των ελληνοποιήσεων κρέατος;

 

Read more...

Μάξιμος προς Σταθάκη: Παροιμιώδης η ανικανότητα της κυβέρνησης με το «εξοικονομώ ΙΙ»

ΒΟΥΛΗ Μαξιμος

Αθήνα, 15 Μαρτίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ:

Παροιμιώδης η ανικανότητα της κυβέρνησης με το «εξοικονομώ ΙΙ»

«Ανέτοιμη και ανεπαρκής εμφανίζεται η Κυβέρνηση, για ακόμη μια φορά. Μετά από αναμονή τριών χρόνων για την έναρξη του προγράμματος «εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» και τις επανειλημμένες αναβολές, η κυβέρνηση αποδεικνύει για πολλοστή φορά την ανικανότητα της να λειτουργήσει το κράτος και να απορροφήσει ευρωπαϊκά χρήματα που περιμένουν ανεκμετάλλευτα για χρόνια». Τα παραπάνω τονίζει, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε ερώτηση που συνυπογράφει προ τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Σταθάκη με αφορμή τις καθυστερήσεις και αναβολές στην έναρξη λειτουργίας του συστήματος. Ο Θεσσαλός πολιτικός, που έχει κατ’ επανάληψη θέσει το θέμα δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε δήλωσή του σημειώνει ότι «η ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης είναι παροιμιώδης. Μετά από αλλεπάλληλες εξαγγελίες και διαψεύσεις έναρξης του προγράμματος τώρα όλοι ελπίζουν σε ένα θαύμα στις 19 Μαρτίου. Μακάρι!».
Στην ερώτηση, με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Τρικάλων κ. Κώστα Σκρέκα, υπογραμμίζεται ότι «40.000 μικρά νοικοκυριά και χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου της οικοδομής παρακολουθούν με απόγνωση τις ερασιτεχνικές και ανερμάτιστες προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να βάλουν σε λειτουργία ένα πληροφοριακό σύστημα που θα υποδεχθεί τις χιλιάδες αιτήσεις των υποψήφιων δικαιούχων.
Η τελική ανακοίνωση για την έναρξη της εφαρμογής στις 28 Φεβρουαρίου 2018 ήρθε δυστυχώς μαζί με τα ευτράπελα της διαρροής των Παραρτημάτων στο διαδίκτυο πριν την ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.
Με δεδομένο ότι οι αιτήσεις υποβολής απαιτούν τη λειτουργία της πλατφόρμας του Πληροφοριακού Συστήματος βρισκόμαστε σε αναμονή ενός αναλυτικού εγχειριδίου, καθώς το υπάρχον περιέχει ελλείψεις και λάθη ενώ απαιτούνται διευκρινήσεις σε τεχνικά θέματα όπως η ένταξη των κτιρίων με αυθαιρεσίες. Επίσης χωρίς διευκρίνιση παραμένει το αν απαιτείται ή όχι βεβαίωση μηχανικού κατά τις διατάξεις του ν.4495/2017 για τη νομιμότητα του κτιρίου (όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα) καθώς και ο ακριβής τύπος. Διευκρινήσεις επίσης απαιτούνται στο ζήτημα των λεπτομερειών της «ριζικής ανακαίνισης κτιρίου» (Παράρτημα VI του οδηγού) αφού δεν είναι σαφή στον Οδηγό τα κριτήρια ελέγχου της ριζικής ανακαίνισης .
Μεγάλο πρόβλημα επίσης αντιμετωπίζουν οι δικαιούχοι που είχε εγκριθεί η ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας τους με το προηγούμενο πρόγραμμα «εξοικονόμηση κατ΄ οίκον»,oι οποίοι δεν γνωρίζουν αν η Κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στη χρηματοδότηση των εγκεκριμένων αιτήσεων τους ή αν θα πρέπει να επανυποβάλλουν εκ νέου φάκελο στο νέο πρόγραμμα.
Η πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος όμως παραμένει ανενεργή και όσες φορές κι αν φαινομενικά τέθηκε σε λειτουργία, το σύστημα τελικά κατέρρευσε. Το υπουργείο επικαλείται «τεχνικές δυσλειτουργίες και θέματα συμβατότητας των πληροφοριακών συστημάτων ασφαλείας» αλλά ουσιαστικά δεν μπορεί να δώσει λύση στην νέα αναμονή των πολιτών.
Κατόπιν τούτων οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν να πληροφορηθούν από τον αρμόδιο υπουργό:
1. Ποιοι είναι οι λόγοι των συνεχών αναβολών και των καθυστερήσεων στη λειτουργία του Πληροφοριακού Συστήματος και για ποιο λόγο τόσα χρόνια δεν είχε προετοιμαστεί κατάλληλα η ηλεκτρονική πλατφόρμα;
2. Θα υπάρξει μηχανισμός υποστήριξης των πολιτών και των επαγγελματιών, με τη δημιουργία helpdesk, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το κοινό της εφαρμογής;
3. Ποια η τύχη των παλιότερων δικαιούχων, που οι ενώ οι αιτήσεις τους έχουν εγκριθεί δεν διαφαίνεται πρόοδος στην χρηματοδότησή τους;

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Αλληλεγγύη Ευρωπαίων στη Ελλάδα που είναι σύνορο!"

Μάξιμος Ιερά Σύνοδος 1

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ:

Αλληλεγγύη Ευρωπαίων στην Ελλάδα που είναι σύνορο!

• Το 1821 εσαεί πηγή δύναμης για τον ελληνισμό

«Η Εκκλησία είναι αδιάλειπτα συνδεμένη με τους αγώνες του Έθνους και τις ιστορικές μας περιπέτειες. Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα, από διαφόρους κύκλους και εντός της κυβέρνησης, επιχειρείται η παραχάραξη της αλήθειας με ανιστόρητες ιδεοληψίες. Έφθασαν, μάλιστα, στο σημείο να καταπατήσουν το ίδιο το Σύνταγμα, με την απαράδεκτη απαλοιφή της ανάπτυξης της θρησκευτικής συνείδησης από την αποστολή του Υπουργείου Παιδείας στο νέο Οργανισμό του». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε δήλωσή του μετά το πέρας της εκδήλωσης, που διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την παρουσίαση του Τόμου των Πρακτικών τού Ε΄ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Ό διεθνής περίγυρος και ο φιλελληνισμός κατά την Ελληνική Επανάσταση».
Ο κ. Χαρακόπουλος συνεχάρη «την Εκκλησία της Ελλάδος για τις πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ενδυνάμωση της εθνικής μας ταυτότητας μέσω της ιστορικής αυτοσυνειδησίας. Σήμερα που ο ελληνισμός βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλαπλές προκλήσεις και απειλές, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να ανατρέξουμε στις ιστορικές μας καταβολές. Ιδιαιτέρως, η περίοδος της μεγάλης παλιγγενεσίας θα παραμένει εσαεί για τον ελληνισμό φάρος ελπίδας και πηγή δύναμης. Σε μια εποχή που το έθνος εμφανίζεται πτοημένο από την έλλειψη απτού οράματος για την επόμενη ημέρα, η ανάδειξη των άθλων της γενιάς του 1821 που επέτυχε, παρά και ενάντια στις τότε διεθνείς συνθήκες, την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, τονώνει το ηθικό και συνεισφέρει υψηλόφρονα παραδείγματα.
Ας μην λησμονούμε ότι ο φιλελληνισμός, που αποτελεί και το αντικείμενο του παρόντος τόμου, ενισχύθηκε όχι μόνο λόγω της αίγλης του αρχαιοελληνικού πολιτισμού αλλά και από τον ηρωικό αγώνα που διεξήγαγαν οι πρόγονοί μας υπέρ της Ελευθερίας και της Πατρίδος. Ωστόσο, ο φιλελληνισμός δεν ήταν μόνο εκδήλωση ρομαντισμού ή θαυμασμού για την αυτοθυσία των ομόθρησκων Ελλήνων στη Σφαγή της Χίου και στην Έξοδο του Μεσολογγίου. Το φιλελληνικό ρεύμα, όπως έχει γραφτεί, εκδηλώνεται στην νεωτερική του μορφή από την εποχή της Αναγέννησης, και μπορεί να ειδωθεί και ως απόπειρα περιορισμού της οθωμανικής εξάπλωσης και απελευθέρωσης ευρωπαϊκών εδαφών. Αυτήν την αλληλεγγύη θα πρέπει να επιδείξουν και σήμερα οι ευρωπαϊκοί λαοί προς την Ελλάδα, η οποία παραμένει πάντοτε, στο ανατολικό σύνορο της Ευρώπης, ως κυματοθραύστης απειλών».
Στην εκδήλωση, όπου χαιρετισμό απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, εισηγήσεις έκαναν ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, ο κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολος Νικολαΐδης, ο καθηγητής του Παντείου κ. Άγγελος Συρίγος, ενώ καταληκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Μάξιμος Ιερά Σύνοδος 2

Μάξιμος Ιερά Σύνοδος 3

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: «Γενοκτονία της Μνήμης» από την Τουρκία και στην κατεχόμενη Κύπρο

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ:

«Γενοκτονία της Μνήμης» από την Τουρκία και στην κατεχόμενη Κύπρο

• Δεκάδες εκκλησίες έχουν βανδαλιστεί και χιλιάδες κειμήλια χάθηκαν

«Η Τουρκία, ως γνωστόν, ακολουθεί συστηματικά σε όλη την επικράτεια του τουρκικού κράτους την πολιτική της «γενοκτονίας της Μνήμης», που σκοπεύει στον περιορισμό ή και στην εξάλειψη της χριστιανικής μαρτυρίας αιώνων και στην παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας. Η ίδια τακτική εφαρμόζεται και στο κατεχόμενο από τον τουρκικό στρατό τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στα κατεχόμενα εκατοντάδες εκκλησίες έχουν μετατραπεί σε τζαμιά, στάβλους, καφετέριες, καζίνα, ακόμη και σε νεκροτομεία, ενώ χιλιάδες εκκλησιαστικά κειμήλια, όπως και αρχαία αντικείμενα, πωλούνται παράνομα σε διεθνείς δημοπρασίες». Τα παραπάνω τόνισε ο Εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με ερώτησή του στον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά.
Σύμφωνα με τον κ. Χαρακόπουλο «στοιχεία που έχουν δημοσιεύσει οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, περισσότερες από 500 Ορθόδοξες εκκλησίες έχουν υποστεί λεηλασία και φθορές στο τουρκοκρατούμενο τμήμα της Κύπρου από τον «Αττίλα», περισσότερες από 133 εκκλησίες, ξωκλήσια και μοναστήρια έχουν βεβηλωθεί, 77 εκκλησίες έχουν μετατραπεί σε τζαμιά, 28 χρησιμοποιούνται από τον τουρκικό στρατό ως αποθήκες, κοιτώνες ή νοσοκομεία, 13 χρησιμοποιούνται ως αποθήκες ή αχυρώνες. Επίσης, η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην κατεχόμενη κωμόπολη της Λαπήθου έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο και καζίνο πολυτελείας και το Αρμενικό μοναστήρι Σουρπ Μάγκαρ (κτισμένο τον Μεσαίωνα) σε καφετερία».
Όπως τονίζει το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «η συντριπτική πλειοψηφία των εκκλησιών που έμειναν όρθιες δεν διασώζουν τίποτα από την εκκλησιαστική τους επίπλωση. Τέμπλα, προσκυνητάρια, άμβωνες, χιλιάδες εικόνες, εκκλησιαστικά βιβλία, ιερά σκεύη, όλα, έχουν διαρπαχθεί από τις κατοχικές αρχές. Πολλά έχουν παντελώς καταστραφεί και άλλα ξεπουλήθηκαν σε παράνομες αγορές του κόσμου. Σύμφωνα, μάλιστα με υπολογισμούς της Κυπριακής Αστυνομίας, είναι πάνω από 60.000 τα αρχαία αντικείμενα έχουν παράνομα μεταφερθεί σε ξένες χώρες σ’ όλο τον κόσμο από το 1974. Η Εκκλησία της Κύπρου επιδιώκει τη συντήρηση των ναών και των τέμπλων, όσων έχουν διασωθεί και όπου αυτό είναι δυνατόν, και ο επαναπατρισμός των κειμηλίων που διακινούνται σε δημοπρασίες, αν και είναι ελάχιστον ο αριθμός τους που επέστρεψε στην Κύπρο. Η τακτική της Τουρκίας και απέναντι στα μνημεία, που δεν συνάδει με κανένα τρόπο σε κράτος που σέβεται το διεθνές δίκαιο αλλά και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, πρέπει να αντιμετωπισθεί αποφασιστικά από τον ελληνισμό και να γίνει χρήση κάθε πρόσφορου διεθνούς οργανισμού και βήματος για την ανάδειξη του προβλήματος».
Καταλήγοντας ο κ. Χαρακόπουλος ζητά να πληροφορηθεί από τον κ. Κοτζιά:
1. Αν υπάρχει συντονισμός με την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας για τον εντοπισμό και την επιστροφή στην Κύπρο των κλαπέντων χριστιανικών κειμηλίων από την περιοχή των κατεχομένων από τους Τούρκους, τα οποία πωλούνται σε δημοπρασίες στο εξωτερικό.
2. Ποιες είναι οι ενέργειες της ελληνικής πολιτείας προς τους διεθνείς οργανισμούς, για το ζήτημα της οικτρής κατάστασης των χριστιανικών μνημείων, πολλών από αυτά πολλών αιώνων, από την τουρκική πολιτική της «γενοκτονίας της μνήμης».

Read more...

Συνεργασία Χαρακόπουλου–Καλογιάννη για την οδό Βόλου

Mάξιμος Καλογιάννης

Λάρισα, 13 Μαρτίου 2018

Συνεργασία Χαρακόπουλου–Καλογιάννη για την οδό Βόλου


Συνάντηση με τον βουλευτή Λαρίσης της Ν.Δ. κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο είχε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης. Η συνάντηση, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης και είχε ως αντικείμενο το θέμα της ασφάλειας των κατοίκων της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου σε σχέση με την επιβαρυμένη κυκλοφορία της οδού Βόλου και στην σκιά του πρόσφατου θλιβερού περιστατικού του θανάτου της νεαρής κοπέλας σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στη διασταύρωση της οδού Βόλου με την οδό Κ. Καραμανλή.

Σημειώνεται ότι ο κ. Χαρακόπουλος σε επιστολή του προς τον κ. Καλογιάννη είχε ζητήσει να διερευνηθεί η δυνατότητα της ανάληψης πρωτοβουλίας από την πλευρά του δημάρχου Λαρισαίων με στόχο τον προγραμματισμό σύσκεψης στο υπουργείο Υποδομών.

Ετσι, ο δήμαρχος Λαρισαίων συναντήθηκε στο δημαρχείο με τον κ. Χαρακόπουλο, όπου συζητήθηκε η υφιστάμενη κατάσταση αλλά και οι τρόποι λήψης άμεσων μέτρων με στόχο την άμβλυνση του προβλήματος που προκαλεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στην οδό Βόλου. Βεβαίως όπως τονίστηκε το πρόβλημα και οι λύσεις απαιτούν συνεργασίες και συνέργειες, αφού είναι δεδομένο ότι στην υπόθεση εμπλέκονται με διαφορετικούς τρόπους αρχές και υπηρεσίες, σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο.

Επίσης, αντηλλάγησαν απόψεις και για την χάραξη του μεσομακροπρόθεσμου σχεδιασμού για τη δρομολόγηση οριστικών λύσεων για την παράκαμψη της πόλης από οχήματα βαρέως τύπου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι κ.κ. Χαρακόπουλος και Καλογιάννης συμφώνησαν ότι η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ανακατασκευή της οδού Καραμανλή από την οδό Βόλου μέχρι την οδό Αγιάς θα βοηθήσει σημαντικά στην άμβλυνση του προβλήματος. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων ενημέρωσε τον κ. Χαρακόπουλο για τη συνάντηση που είχε με επιτροπή κατοίκων της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου, στην οποία συμφωνήθηκε ότι θα διερευνηθεί η δυνατότητα βελτίωσης της σήμανσης, αλλά και η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης στον συγκεκριμένο δρόμο.

Σε ότι αφορά στα μακροπρόθεσμα μέτρα τονίστηκε ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί η δρομολόγηση κατασκευής νέας οδικής αρτηρίας που θα συνδέει τον κόμβο Βιοκαρπέτ με την 110 Πτέρυγα Μάχης, πρόβλεψη που υπάρχει στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας της Λάρισας.

Τέλος, συμφωνήθηκε να επιδιωχθεί η πραγματοποίηση σύσκεψης στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, αφού υπάρξει ενημέρωση όλων των βουλευτών και των εμπλεκομένων παραγόντων.

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος προς Ν.Τόσκα: "Δώστε λύσεις στα προβλήματα των πυροσβεστών!"

ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Αθήνα, 13 Μαρτίου 2018

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ Ν. ΤΟΣΚΑ:

Δώστε λύσεις στα προβλήματα των Πυροσβεστών!

Το ζήτημα της μονιμοποίησης των 2.200 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, καθώς και της επαναπρόσληψης των συμβασιούχων πυροσβεστών εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, θέτει, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα.
Ο κ. Χαρακόπουλος σε Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή επισυνάπτει επιστολή που απευθυνόταν στον ίδιο και 5 επιστολές που απευθύνονταν προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του Πανελλαδικού Σωματείου Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΑ.ΣΩ.Π.Υ.ΣΥ.Π.).
Στις εν λόγω επιστολές το Σωματείο ζητά:
• Την μονιμοποίηση των 2.200 Π.Π.Υ., οι οποίοι ακόμη είναι εν αναμονή, παρά το γεγονός ότι εντός Ιανουαρίου 2018 θα είχε υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ.
• Την ομογενοποίηση με καθηκοντόλογιο και ανανέωση της θητείας μέχρι συνταξιοδότησης τους για 1.800 Π.Π.Υ., καθώς οι άνθρωποι αυτοί είναι «επί ξύλου κρεμάμενοι» και λήγοντας η 5ετία τούς δημιουργεί καθημερινά πρόσθετο στρες και ανασφάλειες στην εργασία τους για το τι «μέλει γενέσθαι.
• Την νομοθετική ρύθμιση για την παράταση και επαναπρόσληψη των περίπου 1.260 συμβασιούχων πυροσβεστών για την επόμενη και τις επόμενες αντιπυρικές περιόδους. Ήδη διανύουμε το τρίτο μήνα του έτους και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για την έγκαιρη τροπολογία για την απασχόληση των συμβασιούχων πυροσβεστών για τις ερχόμενες αντιπυρικές περιόδους.
• Την απορρόφηση των ήδη 70 κενών θέσεων Π.Π.Υ. από τη λίστα επιλαχόντων, καθώς φέτος και πέρυσι έχουν αποχωρήσει, παραιτηθεί 70 άτομα κατηγορίας εξ εποχικών, δηλαδή απασχολούνται περίπου 3.930 Π.Π.Υ. Αυτή η διευθέτηση δεν θα προκαλέσει πρόσθετη δαπάνη αφού υπάρχουν τα χρήματα για 4.000. Επίσης, δεν απαιτείται επιπλέον δαπάνη για εκπαίδευση αφού θα γίνει στις κατά τόπους Περιφέρειες ή Π.Υ. όπως και στο παρελθόν από αξιωματικούς του Π.Σ.
Το Σωματείο τονίζει ότι υπάρχει μια συνεχής αναβολή και χρονική μετατόπισης των προβλημάτων των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών καθώς και υποβάθμισή τους.
Ο κ. Χαρακόπουλος είχε πρόσφατα και ενημερωτική συνάντηση με αντιπροσωπεία του προεδρείου του Σωματείου αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Παπαντώνη, τον Αντιπρόεδρο κ. Νικόλαο Κατσίκη και το μέλος κ. Κίμωνα Μουστάκα.

 

Read more...

Μάξιμος: "Κίνδυνος για τη δημοκρατία τα fake news…"

Mάξιμοσ 14ο Λύκειο α

Αθήνα, 12 Μαρτίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ 14ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ:

Κίνδυνος για τη δημοκρατία τα fake news…

Στον «κίνδυνο που συνιστούν για το δημοκρατικό πολίτευμα τα λεγόμενα «fake news», η διασπορά ψευδών ειδήσεων», αναφέρθηκε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος απευθυνόμενος σε 35 μαθήτριες και μαθητές του 14ου Λυκείου Λάρισας, τους οποίους καλωσόρισε στη Βουλή.
Ο Θεσσαλός πολιτικός είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «φέτος μπήκα στα 50. Στα παιδικά μου χρόνια τα νέα τα ακούγαμε από την κρατική τηλεόραση την ΕΡΤ και την ΥΕΝΕΔ ή το κρατικό ραδιόφωνο, που στα εσωτερικά ζητήματα μετέδιδαν την επίσημη άποψη της κυβέρνησης. Οι εφημερίδες ήταν πολύ ισχυρές, πουλούσαν εκατοντάδες χιλιάδες φύλλα, και γνώριζες σε ποια παράταξη πρόσκεινται. Αργότερα, είχαμε την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας και στη συνέχεια την ιδιωτική τηλεόραση και τα ερωτηματικά για τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς. Και πλέον ζούμε στην εποχή του διαδικτύου, των sites, των blogs, και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, του fb, του twitter κλπ. Οι εφημερίδες περνούν κρίση παγκοσμίως. Γιατί να πληρώσει κανείς για να διαβάσει την είδηση όταν μπορεί να την πληροφορηθεί δωρεάν και μάλιστα άμεσα; Έτσι βομβαρδιζόμαστε στο διαδίκτυο από ειδήσεις, αδυνατώντας, όμως, να τις διασταυρώσουμε. Είναι σύνηθες μια ψευδής είδηση να αναπαράγεται αδιασταύρωτη στο διαδίκτυο, δημιουργώντας μια ψευδαίσθηση αλήθειας!

Ερευνάτε τας γραφάς...
Δυστυχώς, περισσεύουν οι ανακρίβειες με στόχο τον εντυπωσιασμό και την προσέλκυση πολλών “κλικ” περιέργειας για διαφημιστικούς, άρα εισπρακτικούς, λόγους, αλλά και τα κραυγαλέα ψέματα με στόχο την καθοδήγηση και τον επηρεασμό του αναγνώστη, καταναλωτή, ψηφοφόρου. Το “δωρεάν” πάντα πρέπει να μας βάζει σε σκέψη! Γνωρίζετε, άλλωστε, τη συζήτηση που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο για τον ενδεχόμενο επηρεασμό του εκλογικού αποτελέσματος στις ΗΠΑ από την Ρωσία στην εκλογή Τραμπ, με λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που εκπορεύονταν από τη Μόσχα.
Εν κατακλείδι, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να είστε υποψιασμένοι, μην καταναλώνετε “αμάσητο” ότι σας σερβίρουν. Όσο μπορείτε προσπαθήστε να διασταυρώνετε την είδηση, αναζητώντας την πρωτογενή πηγή. Χρειαζόμαστε ενεργούς πολίτες και για να είναι κανείς ενεργός πολίτης πρέπει πρώτα από όλα να είναι καλά ενημερωμένος. Ερευνάτε τας γραφάς!»
Τα παιδιά, που αφού ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του κοινοβουλίου ξεναγήθηκαν στην έκθεση για τον Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, συνόδευαν η διευθύντρια του Λυκείου κ. Ασπασία Κασίδα και οι καθηγήτριες κ.κ. Ζωή Πουτσιάκα και Αγορή Σιλιτζή.

Mάξιμοσ 14ο Λύκειο β

Mάξιμοσ 14ο Λύκειο γ

Read more...

Επιστολή-παρέμβαση Μάξιμου σε Δήμαρχο Λαρισαίων για τροχαία σε οδό Βόλου

MΑΞΙΜΟΣ ΟΔΟΣ ΒΟΛΟΥ 1

Λάρισα, 12 Μαρτίου 2018

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ:

Ευρεία σύσκεψη στο υπ. Μεταφορών για τα τροχαία στην οδό Βόλου

Πρωτοβουλία ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Μεταφορών με τη συμμετοχή του Δήμου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των βουλευτών του νομού, του ΤΕΕ Θεσσαλίας, του Επιμελητηρίου και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, για τα τροχαία στην οδό Βόλου, προκειμένου να εξευρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση, προτείνει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με επιστολή του στον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη. Ο Θεσσαλός πολιτικός, που συμμετείχε στην διαμαρτυρία των κατοίκων της ενορίας Αγίου Γεωργίου με αφορμή την επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της οδού Βόλου, στην επιστολή του σημειώνει τα εξής:
«Το πρόσφατο δυσάρεστο γεγονός του θανάτου της 28χρονης ποδηλάτισσας στην οδό Βόλου, από φορτηγό μεγάλου όγκου, έχει πυροδοτήσει μια σειρά από δικαιολογημένες κοινωνικές αντιδράσεις σχετικά με την κίνηση βαρέων οχημάτων εντός του αστικού ιστού της πόλης μας. Οι κάτοικοι της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου και της οδού Βόλου βιώνουν στην καθημερινότητά τους σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή τους, που εγκυμονεί η κίνηση παρόμοιων οχημάτων. Πολύ συχνά, άλλωστε, γίνονται μάρτυρες ατυχημάτων.
Όπως γνωρίζετε, στο συγκεκριμένο τμήμα της πόλης μας, διασταυρώνονται δύο οδικοί άξονες με υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο. Η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Λάρισας – Αθήνας, όπου οι ταχύτητες κίνησης είναι υψηλές και η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων συχνή, και η οδός Βόλου, το κομμάτι της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου μέσα στον αστικό ιστό, η οποία, και ως είσοδος – έξοδος της πόλης προς τη νέα εθνική οδό, τα χωριά του δήμου Κιλελέρ, την Αγιά και τα παράλιά της, χαρακτηρίζεται από υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο, συμπεριλαμβανομένων και οχημάτων με μεγάλο όγκο.
Καθότι η οδός Βόλου αποτελεί την κεντρική οδική αρτηρία για τους κατοίκους της περιοχής, που, ως γνωστόν, αναπτύσσεται γρήγορα τα τελευταία χρόνια, η υψηλή κυκλοφορία και η κίνηση των βαρέων οχημάτων ενέχει σοβαρούς κινδύνους για όλους τους κατοίκους της περιοχής, από τους μικρούς μαθητές, που πηγαίνουν καθημερινά στα σχολεία, έως και τους ηλικιωμένους. Η συχνότητα των ατυχημάτων μαρτυρά του λόγου το αληθές, ενώ τα αιτήματα των κατοίκων εστιάζονται στην λήψη των κατάλληλων μέτρων για αποχαρακτηρισμό του δρόμου από εθνική οδό σε δρόμο ηπιότερης κυκλοφορίας, γεγονός που θα κάνει πιο ανθρώπινες τις συνθήκες διαβίωσης τους και θα απομακρύνει τους κινδύνους.
Προς τούτο, λοιπόν, θα παρακαλούσα με την ιδιότητά σας ως Δήμαρχος της Λάρισας να αναλάβετε την πρωτοβουλία ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με τη συμμετοχή του Δήμου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των βουλευτών του νομού, του ΤΕΕ Θεσσαλίας, του Επιμελητηρίου και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να εξευρεθεί η βέλτιστη λύση».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κοινοποιεί την επιστολή του στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Θεσσαλίας κ. Νίκο Παπαγεωργίου, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλο και την ενορία του Αγίου Γεωργίου.

Read more...