Menu
A+ A A-

Μ.Χαρακόπουλος: "Παράδειγμα εξωστρέφειας ο νέος Συνεταιρισμός καστανοπαραγωγών Αμπελακίων!"

Μάξιμος Αμπελάκια 1

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ:

Παράδειγμα εξωστρέφειας ο νέος Συνεταιρισμός καστανοπαραγωγών Αμπελακίων!

• Η λύση στο ιδιοκτησιακό θα δώσει ώθηση στην καστανοκαλλιέργεια

«Στα ιστορικά Αμπελάκια, που γεννήθηκε η συνεταιριστική ιδέα, η δράση του νεοσύστατου συνεταιρισμού καστανοπαραγωγών ακολουθεί εύστοχα τα χνάρια των προγόνων σας, που μας έκαναν περήφανους και έγιναν ξακουστοί σε όλη την οικουμένη. Και χαίρομαι ιδιαίτερα διότι από το ξεκίνημά του ο νέος συνεταιρισμός έθεσε τις σωστές βάσεις για μια πετυχημένη πορεία». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας τα εγκαίνια του νέου Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελακίων, όπου ο πρόεδρός του κ. Ευθύμιος Καζαντζής, μετά τον αγιασμό από τον εφημέριο του χωριού π. Βασίλειο Γαλούση, ανέλυσε τις προτεραιότητες και τους στόχους του νέου εγχειρήματος.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εξήρε την προσπάθεια των μελών του συνεταιρισμού «που προχώρησαν στη συνεργασία μεταξύ των παραγωγών και δρομολόγησαν ευρύτερες συνέργειες με τους συνεταιρισμούς των γύρω καστανοπαραγωγών περιοχών. Αντιλήφθηκαν ότι, η κατοχύρωση του κάστανου της περιοχής ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) θα δώσει προστιθέμενη αξία στο προϊόν, η οποία θα μείνει στον τόπο και ξεκίνησαν τις ανάλογες διαδικασίες. Επιπλέον, χαίρομαι γιατί λειτουργούν με εξωστρέφεια, και ήδη προχώρησαν σε επαφές με την Ιταλία και τη Γαλλία, μεγάλες παραγωγές χώρες κάστανου στην Ευρώπη, με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών στη διάθεσή του προϊόντος».
Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφέρθηκε, επίσης, στα προβλήματα με τις ιδιοκτησίες στα καστανοπερίβολα και στην σημασία των συνεργατικών σχημάτων στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Όπως χαρακτηριστικά είπε «ο πρωτογενής τομέας έχει ανάγκη από υγιή συνεταιριστικά σχήματα που θα πρωτοπορούν. Με συνένωση δυνάμεων θα επιτευχθεί μείωση του κόστους παραγωγής, καλύτερες τιμές διάθεσης του προϊόντος, αλλά και προβολή και ανάδειξή του στις διεθνείς αγορές. Χρέος, λοιπόν, της πολιτείας είναι να στέκεται στο πλευρό των παραγωγών, επιλύοντας προβλήματα που ανακύπτουν. Και σε αυτό το πλαίσιο, το ιδιοκτησιακό καθεστώς με τα καστανοπερίβολα πρέπει να βρει τη λύση του, για να δώσει επιπλέον ώθηση στην καλλιέργεια της καστανιάς προκειμένου να υπάρξουν ακόμη πιο ευοίωνες προοπτικές για το κάστανο. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαι δίπλα σας, θα είμαι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια που κάνετε ως αγροτικός συνεταιρισμός».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κωνσταντίνος Κολλάτος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Μανώλης, ο αντιδήμαρχος Αμπελακίων κ. Κωνσταντίνος Τσεργάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Νικολάου και Δημήτρης Μαιμάρης, ο αντιπρόεδρος ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών κ. Λάμπρος Ζάρρας και το μέλος του Τ.Σ. Αμπελακίων κ. Γιώργος Πλιουτσιάς.
Νωρίτερα, ο κ. Χαρακόπουλος παρέστη στη Λειτουργία για την Παναγία την Αμπελακιώτισσα στον Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής του χωριού, όπου και μοιράστηκαν κάστανα, που ευλογήθηκαν, στους πιστούς.

Μάξιμος Αμπελάκια 2

Μάξιμος Αμπελάκια 3

Μάξιμος Αμπελάκια 4

 

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος προς υπ. Οικονομικών: "Απογοητευτικές οι κυβερνητικές επιδόσεις στο λαθρεμπόριο καυσίμων!"

Μαξιμος βουλη

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ:

Απογοητευτικές οι κυβερνητικές επιδόσεις στο λαθρεμπόριο καυσίμων

• Μείωσαν στο ¼ το επίδομα θέρμανσης!

«Η κυβέρνηση που έχει μειώσει στο ¼ το επίδομα θέρμανσης –ναι αυτοί που έχυναν κροκοδείλια δάκρυα για τα μαγκάλια- έχει μηδενικές σχεδόν επιδόσεις στην πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων. Και αυτά, την ώρα που οι πολίτες θα κληθούν φέτος να πληρώσουν ακριβότερα το τσουχτερό πετρέλαιο θέρμανσης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι καλή στα “φούμαρα” αλλά στην πράξη τραγικά ανίκανη!». Αυτό επισημαίνει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή επίκαιρη επερώτηση που συνυπογράφει προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Στην ερώτηση, με πρώτο υπογράφοντα τον τομεάρχη Οικονομικών του κόμματος κ. Χρήστο Σταϊκούρα, αναφέρεται ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποσχόταν, το 2014, άμεσα έσοδα της τάξεως των 3 δισ. ευρώ από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου. Σήμερα, στο λυκόφως της θητείας της, έχει να παρουσιάσει πενιχρά αποτελέσματα, ειδικά στον τομέα της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου στα καύσιμα. Ενώ παρέλαβε έτοιμο και εγκατεστημένο το σύστημα εισροών - εκροών στα πρατήρια καυσίμων, μια υποδομή που αποτελεί τη βάση για διασταυρώσεις, ελέγχους και πάταξη της φοροδιαφυγής, αυτό παραμένει ανενεργό λόγω κυβερνητικής ολιγωρίας. Εδώ και 45 μήνες, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν έχει κάνει τίποτα για την επέκταση του συστήματος εισροών - εκροών στα διυλιστήρια και στις εταιρείες εμπορίας και διακίνησης καυσίμων, ενώ δεν προχώρησε στο διαγωνισμό για τη μοριακή ιχνηθέτηση των καυσίμων έτσι ώστε, μαζί με την πλήρη εφαρμογή του συστήματος καταγραφής σημάτων GPS σε βυτιοφόρα οχήματα και πλωτά μέσα μεταφοράς ενεργειακών προϊόντων, να ελεγχθεί η διακίνηση των καυσίμων σε όλα τα στάδια. Αποκαλύπτεται, σύμφωνα με την έκθεση της ΑΑΔΕ του 2017, ότι όλα αυτά βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της προετοιμασίας και του σχεδιασμού. Σε ότι αφορά τα εισπραχθέντα ποσά για υποθέσεις παραβάσεων στο πεδίο των καυσίμων, σύμφωνα με απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών σε κοινοβουλευτική ερώτηση, αυτά ανέρχονταν στα 27 εκατ. ευρώ την περίοδο 2013-2014, μειώθηκαν στα 8,1 εκατ. ευρώ την περίοδο 2015-2016, ενώ εισπράχθηκαν μόλις 3,1 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2017. Υπενθυμίζετε ότι αν και έχουν ζητηθεί μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας στοιχεία μεταγενέστερα, αυτά ουδέποτε χορηγήθηκαν».
Οι βουλευτές της ΝΔ σημειώνουν ότι «είναι ξεκάθαρο ότι οι επιδόσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στο θέμα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου στα καύσιμα είναι απογοητευτικές. Αντίθετα οι επιδόσεις της στην φοροεπιδρομή, την καθιστούν ‘‘πρωταθλήτρια’’. Ενώ αύξησε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, αρχικά στο πετρέλαιο θέρμανσης το 2016 και ακολούθως στα υπόλοιπα καύσιμα από τις αρχές του 2017, θα έπρεπε να έχει λάβει ήδη όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση έξαρσης φαινομένων λαθρεμπορίας στα καύσιμα. Ιδιαίτερα όταν η απώλεια δημοσίων εσόδων από το λαθρεμπόριο στα καύσιμα εκτιμάται, από τους παράγοντες του χώρου, τουλάχιστον στα 300 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση».
Οι βουλευτές της ΝΔ καταλήγουν ζητώντας να πληροφορηθούν:
1. Πόσοι έλεγχοι διενεργήθηκαν το 2017 για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων, ποια είναι τα ποσά που βεβαιώθηκαν και πόσα εισπράχθηκαν.
2. Πόσοι έλεγχοι έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα το 2018, ποια είναι τα ποσά που βεβαιώθηκαν και πόσα έχουν εισπραχθεί.
3. Για ποιο λόγο εδώ και 4 χρόνια δεν διενεργούνται διασταυρώσεις με βάση το ήδη εγκατεστημένο σύστημα εισροών-εκροών στα πρατήρια.
4. Για ποιο λόγο δεν προχώρησαν εδώ και 4 σχεδόν χρόνια, η μοριακή ιχνηθέτηση στα καύσιμα, η τοποθέτηση συστήματος εισροών-εκροών στις εταιρείες εμπορίας και διακίνησης καυσίμων και στα διυλιστήρια και η τοποθέτηση συστήματος GPS στα βυτιοφόρα και στα πλωτά μέσα.

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος: " Οι Γιέσμεν της κυβέρνησης δεν είπαν ούτε ένα όχι στους δανειστές!"

Μάξιμος Brussel

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Οι «Γιέσμεν» της κυβέρνησης δεν είπαν ούτε ΕΝΑ όχι στους δανειστές!

Καθόλου εύκολη η αποδέσμευση ακινήτων δημοσίου από το υπερταμείο

«Αυτοί που ήταν κήνσορες, που με το παραμικρό έβγαιναν στα κεραμίδια, που σήκωναν πανό στην Ακρόπολη ότι δεν πωλείται φθάσανε στο σημείο να είναι τα υπάκουα παιδιά που υπογράφουν χωρίς αντίρρηση το οτιδήποτε τους σέρβιρε η τρόικα, οι θεσμοί όπως τους μετονόμασαν. Πηγαίναν στο Χίλτον, βεβαίως, για να μην φαίνεται ότι γίνεται συζήτηση στα υπουργεία, και, ως άλλοι ‘γιέσμεν’ υπέγραφαν τα πάντα. Δεν ακούσαμε ποτέ ένα όχι». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στον XFM 94,3 και στον δημοσιογράφο κ. Νίκο Καραμπάση.
Ειδικότερα, ερωτηθείς για την συμπερίληψη του αρχαίου Θεάτρου Λάρισας στην λίστα των ακινήτων που παραδόθηκαν στο υπερταμείο, ο Θεσσαλός πολιτικός ανέφερε ότι «εδώ υπάρχει θα τολμούσα να το πω colpo grosso. Προκειμένου να περάσει τότε η σύνθεση του υπερταμείου, του Εποπτικού Συμβουλίου, η κυβέρνηση μας είπε ότι 3 Έλληνες θα είναι μέλη στο πενταμελές συμβούλιο και 2 μόνο θα είναι εκπρόσωποι των δανειστών. Πιο κάτω, όμως, στα ψιλά γράμματα φαίνεται ότι για να υπάρχει απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου δεν αρκεί απλή πλειοψηφία αλλά χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία, τουλάχιστον 4 ψήφοι στα 5 μέλη. Άρα χρειάζεται και η συναίνεση ενός εκ των δύο εκπροσώπων των δανειστών. Γι’ αυτό λέω ότι είναι φενάκη όλη αυτή η ιστορία της αποδέσμευσης ακινήτων του δημοσίου από το ταμείο». Και πρόσθεσε ότι έχει «καταθέσει και συγκεκριμένη ερώτηση στον κ. Τσακαλώτο, αναμένοντας να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αυτά που διαβάζουμε».

Ποια είναι η τιμή γάλακτος στο ράφι;
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στην υπόθεση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος λέγοντας ότι όταν ήταν υπουργός «παρουσιάστηκε τότε η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ως οι πλάκες του Μωυσέως. Από 5 ημέρες πήγε η διάρκεια 7 ημέρες. Με την παραίτησή μου περιορίστηκε στις 7 από 11 που ήθελαν. Όταν κέρδισαν τις εκλογές, ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Αποστόλου, ενώπιον των κτηνοτρόφων έλεγε ότι θα επαναφέρει τη διάρκεια στις 5 μέρες και ότι θα την ονομάσει ‘τροπολογία Χαρακόπουλου’. Και ήλθαν αυτοί στα πράγματα, και όχι μόνον δεν την πήγαν στις 5 μέρες, όχι μόνον δεν την κράτησαν στις 7, αλλά ήταν αυτοί που απελευθέρωσαν πλήρως τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος. Σήμερα, η γαλακτοβιομηχανία ορίζει ό,τι αυτή νομίζει ως διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, εντός πολλών εισαγωγικών θα έλεγα εγώ πλέον. Πράγματα που εμείς αντισταθήκαμε και δεν τα δεχθήκαμε, η κυβέρνηση που ήλθε τα υπέγραψε όλα και ‘δεν άνοιξε και μύτη’. Κάποτε θυμάμαι ήταν πρώτη είδηση στα δελτία ειδήσεων η τιμή του γάλακτος στο ράφι. Πήγε κανείς σήμερα να κάνει ένα ρεπορτάζ αν έπεσε έστω και 5 και 10 λεπτά η τιμή του γάλακτος ή είναι η ίδια;».
Μάλιστα το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι το ζήτημα το συζήτησε πρόσφατα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θέτοντας το ερώτημα στον εκπρόσωπο της Κομισιόν στους θεσμούς κ. Κοστέλο: «σας θυμάμαι άτεγκτους όταν υπήρχε η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για το φρέσκο γάλα και την επέκταση διάρκεια ζωής του. Ήλθατε να δείτε αν έπεσε η τιμή του γάλατος στο ράφι ή όλα έγιναν επειδή είχατε λίμνες γάλακτος και βουνά βουτύρου στις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης και έπρεπε να αυξηθεί η διάρκεια ζωής τους για να μπορούν να μετακινούνται , να εισάγονται μετά από μέρες στις χώρες του νότου;».

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://youtu.be/iwahInY8gNk

 

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος σε Real fm και Ν. Χατζηνικολάου: "Η εικόνα της κυβέρνησης θυμίζει επαρχιακό μπουλούκι!"

Μάξιμος Προσυνέδριο ΝΔ 1

Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ REAL FM ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ:

Η εικόνα της κυβέρνησης θυμίζει επαρχιακό μπουλούκι!

• Στρουθοκαμηλισμός από Γεροβασίλη, ψευτολεονταρισμοί από Παπακώστα!

«Νομίζω ότι όλα αυτά περί plan B που ακούστηκαν από τον υπουργό Άμυνας δεν μπορεί να συμβαίνουν σε μια κανονική χώρα. Η εικόνα της κυβέρνησης θυμίζει ένα επαρχιακό μπουλούκι ηθοποιών με πρωταγωνιστές που ξέχασαν τα λόγια τους, δεν ξέρουν τι λένε, αυτοσχεδιάζουν αγχωμένοι για να περάσει η ώρα και να τελειώσει η παράσταση». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στον REAL FM και στον δημοσιογράφο κ. Νίκο Χατζηνικολάου.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε επισημαίνοντας ότι «ο πρωθυπουργός ανέχεται τα καμώματα του κ. Καμμένου που εκθέτουν τη χώρα. Δεν τολμά να παρέμβει στους υπουργούς του που άλλα λέει ο ένας, άλλα λέει ο άλλος για να κερδίσει χρόνο, με τελικό προορισμό να φτάσει στον Μάιο του 2019 για να στήσει τετραπλές κάλπες». Σχετικά με τα όσα είπε ο κ. Καμμένος στην Αμερική, ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, δεν βρισκόμαστε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, όπου υπήρξαν τέτοιες αμυντικές συμφωνίες προκειμένου να απελευθερωθούν τα Βαλκάνια από τον οθωμανικό ζυγό. Είναι άλλοι οι συσχετισμοί πια στον αιώνα που ζούμε, άλλες οι αμυντικές συμμαχίες, στις οποίες συμμετέχουμε, άλλα τα ευρωπαϊκά σχήματα, οι Ενώσεις στις οποίες η Ελλάδα είναι μέλος. Όλα αυτά εκπέμπουν μια εικόνα φαιδρότητος, μια εικόνα ιλαρότητος».

Να συνεννοηθεί επιτέλους το “δίδυμο” στο Προστασίας του Πολίτη
Σε ερώτηση για την κατάσταση στη δημόσια τάξη ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη απάντησε ότι «η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη και νομίζω ότι πέρα από την οικονομία, το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών που έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια, θα βαρύνει στην επιλογή των πολιτών την ώρα της κάλπης». Καυτηρίασε «τη ‘‘στοργή’’ που δείχνει η κυβέρνηση στις διάφορες συλλογικότητες, όπως είχε βαφτίσει τον Ρουβίκωνα ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο κ. Τόσκας και χτες έγινε και θέμα στη Φιλοσοφική σχολή με τα γραφεία που άνοιξε ο Ρουβίκωνας εντός του πανεπιστημίου. Δυστυχώς, φαίνεται ότι και το νέο δίδυμο που ανέλαβε την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει διαφορετικές προσεγγίσεις στα ζητήματα αυτά. Η μεν κα Γεροβασίλη αντιμετωπίζει με στρουθοκαμηλισμό το θέμα σαν να μην υπάρχει και η κα Παπακώστα με ψευτολεονταρισμούς λέγοντας ότι θα στείλει τον λογαριασμό από τα σπασμένα στον Ρουβίκωνα. Θα πρέπει να συνεννοηθούν μεταξύ τους για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, γιατί η εγκληματικότητα είναι μείζον θέμα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία».

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη: https://youtu.be/cFp4FwhGyHA

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος: "Να σπάσει το φράγμα σιωπής του bulling!"

Μ.Χαρακόπουλος 2

Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΤΟ ΑΓΙΑΣ:

Να σπάσει το φράγμα σιωπής του bulling

«Ένας από τους τρόπους περιορισμού του θλιβερού φαινομένου του εκφοβισμού είναι ο επανακαθορισμός της λειτουργίας του σχολείου. Να ξεφύγουμε δηλαδή από την εστίαση μόνον στη λήψη γνώσεων, και να ενισχύσουμε την ανάδειξη ηθικών αξιών που εδράζονται πρωτίστως στον αλληλοσεβασμό των ανθρώπων, στην κατανόηση της διαφορετικότητας, και στην εξάλειψη της άσκησης βίας στις διανθρώπινες σχέσεις». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Αγιάς κ. Χρήστο Χατζησαλάτα, με αφορμή την Ημερίδα για τον εκφοβισμό (bullying) που διοργάνωσε.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, συνεχάρη τους διοργανωτές «για την πρωτοβουλία να επικοινωνήσετε στο ευρύτερο κοινό ένα σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισήμανε ότι «ο εκφοβισμός, δυστυχώς, αποτελεί φαινόμενο που τείνει να λάβει ανησυχητικές διαστάσεις στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, τόσο σε εργασιακούς χώρους, όσο κυρίως στα σχολεία. Είναι πολλά πλέον τα περιστατικά που συντάραξαν την κοινή γνώμη από την τραγική κατάληξη που είχαν θύματα του εκφοβισμού. Είναι ακόμη, ωστόσο, περισσότερα όσα συμβαίνουν και δεν περιέρχονται σε γνώση των καθ’ ύλην αρμοδίων, γονιών και εκπαιδευτικών. Για το λόγο αυτό, και για να σπάσει το φράγμα σιωπής που προκαλεί ο φόβος από την απειλή βίας απαιτείται ευρεία ενημέρωση και ταυτόχρονα καθολική εγρήγορση. Αυτό απαιτεί ένα ‘‘δίχτυ’’ αμφίδρομης έγκαιρης πληροφόρησης και παρέμβασης από ειδικευμένο προσωπικό».

 

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος στις Βρυξέλλες: "Συναγερμός των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων απέναντι στον λαϊκισμό!"

Μάξιμος Brussel

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2010

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ:

Συναγερμός των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων απέναντι στον λαϊκισμό!

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε ένα οριακό σταυροδρόμι. Ή θα καταφέρει να υπερβεί τις σοβαρές κοινωνικο-οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει με θετικό τρόπο, ή θα βρεθεί σ’ ένα αχαρτογράφητο μονοπάτι, παραδομένη στις δυνάμεις του λαϊκισμού και χάνοντας ίσως την αυτοτέλειά της ως παράγων του παγκόσμιου γίγνεσθαι. Η επιλογή για τον ένα ή τον άλλο δρόμο βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, που πρέπει να φανούν αντάξιες της βαριάς ευρωπαϊκής κληρονομιάς που έχουν αναλάβει». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τις συναντήσεις που είχε στο ευρωκοινοβούλιο με τον κ. Στέφεν Κλαρκ, Διευθυντή του Γραφείου Επικοινωνίας με τους πολίτες, την κ. Κατρίν Ρούχρμαν, Διευθύντρια για τις σχέσεις με τα Εθνικά Κοινοβούλια, αλλά και τη συζήτηση με τους Έλληνες ευρωβουλευτές κ.κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, Μανώλη Κεφαλογιάννη, Γιώργο Γραμματικάκη και την κ. Εύα Καϊλή.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που κλήθηκε από το Γραφείο της ΕΕ στην Αθήνα για ενημερωτικές συναντήσεις με Επιτρόπους και στελέχη της ΕΕ και του ευρωκοινοβουλίου ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών, στη δήλωσή του σημείωσε ακόμη τα εξής:
«Σήμερα οι λαοί της Ευρώπης εκδηλώνουν ολοένα και περισσότερο δυσπιστία προς το κοινό μας μεγάλο όραμα. Προς τούτο συνετέλεσαν λανθασμένες αποφάσεις και πολιτικές, που για σειρά ετών δημιούργησαν την εντύπωση ότι η ΕΕ είναι ένας κλειστός γραφειοκρατικός μηχανισμός, αποκομμένος από τις πραγματικές ανάγκες των κοινωνιών. Επιπλέον, οι εντεινόμενες οικονομικές ανισότητες μεταξύ βορρά και νότου, που συνοδεύονται από υποτιμητικές αναφορές των μεν για τους δε, όπως και η απουσία ουσιαστικής αλληλεγγύης τη στιγμή της ανάγκης σε χώρες όπως η Ελλάδα ή η Ιταλία, βάθυναν το εσωτερικό χάσμα. Η απόφαση για το BREXIT και οι εκλογικές επιτυχίες ακραίων πολιτικών μορφωμάτων σε πολλά κράτη μέλη, έπρεπε να είχαν σαλπίσει συναγερμό στις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. Κι, όμως, αυτό δεν συνέβη, τουλάχιστον στο εύρος που θα έπρεπε. Αντιθέτως, από κάποιους συνεχίζεται η ίδια υπεροπτική τακτική. Πρόσφατο δείγμα τα όσα συμβαίνουν με την συμφωνία των Πρεσπών και τις ευρωπαϊκές παρεμβάσεις, όπου οι ευαισθησίες του ελληνικού λαού δεν λαμβάνονται καν υπ’ όψιν, εμπρός στα γεωπολιτικά συμφέροντα. Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για το μεταναστευτικό, που ενώ η χώρα βουλιάζει από νέα κύματα προσφύγων και μεταναστών, αδυνατώντας να τα διαχειριστεί, έχουμε επιστροφές μεταναστών από την Γερμανία. Επαναλαμβάνω ότι πρέπει να αλλάξουμε ρότα όσο είναι νωρίς. Μπροστά μας, σε λίγους μήνες, έχουμε ευρωεκλογές. Ας ελπίσουμε ότι σ’ αυτές δεν θα έχουμε περαιτέρω ενδυνάμωση των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων του λαϊκισμού, που θα μας βάλει σε νέες περιπέτειες».

Μάξιμος Brussel 2

Μάξιμος Brussel 3 1

Μάξιμος Brussel 4

Μάξιμος Brussel 5

 

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος προς Κοστέλο στην Κομισιόν: "Η Ελλάδα αντιμετωπίσθηκε ως πειραματόζωο της Ευρώπης!"

ΜΑΞΙΜΟΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 1 1

Βρυξέλλες, 10 Οκτωβρίου 2010

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΚΟΣΤΕΛΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ:

Η Ελλάδα αντιμετωπίσθηκε ως πειραματόζωο της Ευρώπης!

«Μπορεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μιλά για ‘‘Success Story’’ για την υπόθεση της Ελλάδας, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα προγράμματα στην πατρίδα μου διήρκησαν 8 χρόνια, όταν άλλες χώρες βγήκαν απ’ αυτά μέσα σε 3 χρόνια! Στα χρόνια αυτά διαλύθηκε η μεσαία τάξη και φτωχοποιήθηκαν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού. Πέρα, λοιπόν, από τις ευθύνες ελληνικών κυβερνήσεων, ευθύνες έχει και η ΕΕ, οι εταίροι από τους οποίους δεν υπήρξε καμία αυτοκριτική, δεν ακούσαμε ένα συγνώμη γιατί η Ελλάδα αντιμετωπίσθηκε ως πειραματόζωο της Ευρώπης». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της Κομισιόν στους θεσμούς και υπεύθυνο υλοποίησης του Ελληνικού Οικονομικού Προγράμματος κ. Ντέκλαν Κοστέλο, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμμετείχε σε αντιπροσωπεία Ελλήνων βουλευτών που κλήθηκαν από το Γραφείο της ΕΕ στην Αθήνα να μεταβούν στις Βρυξέλλες προκειμένου να έχουν σημαντικές ενημερωτικές συναντήσεις με Επιτρόπους και στελέχη της ΕΕ.
Για το αποθεματικό “μαξιλαράκι”, στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Κοστέλο, υποστήριξε ότι «η χρήση του θα έστελνε λάθος μήνυμα στις αγορές. Ήδη τα επιτόκια εξόδου στις αγορές είναι απαγορευτικά για τη χώρα, άνω του 4%, όταν η Κύπρος δανείστηκε με 2,4% και η Πορτογαλία με 1,5%». Όσον αφορά τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που αποφασίσθηκαν σημείωσε ότι «από τη στιγμή που το ΔΝΤ θεωρεί ότι αυτά δεν αρκούν και μακροχρόνια δεν είναι βιώσιμο το χρέος, δυσχεραίνεται η ομαλή έξοδος της χώρας στις αγορές».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «η εποπτεία δεν είναι ίδια όπως στις άλλες χώρες που βγήκαν από πρόγραμμα, αλλά έχουμε σύστημα αυξημένης εποπτείας».
Σχετικά με την επισήμανση ότι η Ελλάδα πάει πολύ άσχημα στην προσέλκυση επενδύσεων και επιβάλλεται η άρση των εμποδίων στο επιχειρείν, αναρωτήθηκε αν «οι θεσμοί, η τρόικα, έκαναν καλά τη δουλειά τους». Όπως είπε «σας θυμάμαι άτεγκτους να ζητάτε ακριβή προσήλωση στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για την απελευθέρωση της διαρκείας ζωής στο φρέσκο γάλα, που με ανάγκασε σε παραίτηση από τη θέση του υπουργού αναπληρωτή Αγροτικής Ανάπτυξης. Ελέγξατε αν είχε αποτελεσματικότητα το μέτρο, αν έπεσε η τιμή του γάλακτος στο ράφι ή όλα έγιναν για τις “λίμνες γάλακτος” που έχετε στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη και έπρεπε να μπορούν να φτάσουν στον νότο; Για το γάλα δείξατε σπουδή, για την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα γιατί δεν δείξατε;».
Τέλος επισήμανε ότι «τα 8 χρόνια της κρίσης οδήγησαν σε δημογραφική συρρίκνωση. Είχαμε εκροή του πλέον παραγωγικού και δυναμικού τμήματος του πληθυσμού. Σχεδόν 500 χιλιάδες μορφωμένα παιδιά εγκατέλειψαν την Ελλάδα, αναζητώντας ευκαιρίες απασχόλησης και δύσκολα θα επιστρέψουν. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα γερόντων. Κι αυτό έχει δυσμενείς επιπτώσεις και στις προβλέψεις ανάκαμψης. Ήδη, το ΔΝΤ αναθεωρεί λόγω δημογραφικού τις προβλέψεις ανάπτυξης της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες» και ζήτησε συνολικότερη δημογραφική πολιτική από την Ευρώπη.

Σύσταση ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής
Στην ενημέρωση από την Γενική διευθύντρια του Τμήματος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν κ. Παρασκευή Μίχου για το μεταναστευτικό, ο τομεάρχης της ΝΔ υποστήριξε ότι «αυτό θα είναι ένα από τα βασικά, αν όχι το βασικό θέμα των ευρωεκλογών. Ήδη σε επίπεδο κρατών-μελών το μεταναστευτικό σε πολλές περιπτώσεις έχει αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς. Οι πολίτες θεωρούν άτολμη και αδύναμη την ΕΕ να επιβάλει κοινή πολιτική στο μεταναστευτικό στις χώρες που αρνούνται να αναλάβουν το μερίδιο αλληλεγγύης που τους αναλογεί». Μίλησε για την «ανάγκη επίσπευσης της σύστασης της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής», ενώ με αφορμή «τις σκιές και τα ερωτηματικά για τη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων από ΜΚΟ» έκανε λόγο για «πιο αποτελεσματικό πλαίσιο διαχείρισης των κοινοτικών πόρων».
Στην συζήτηση που ακολούθησε με τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά, εκπρόσωπο του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούγκερ, για το μέλλον της Ευρώπης, ο Θεσσαλός πολιτικός εστίασε στην ανάγκη «να μην υπάρξουν περικοπές στη νέα ΚΑΠ λόγω brexit, καθώς οι αγροτικές επιδοτήσεις λειτουργούν συμπληρωματικά στο ισχνό αγροτικό εισόδημα».
Στην ενημέρωση από τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρήστο Στυλιανίδη, με δεδομένες τις συνέπειες της κλιματικές αλλαγής -ιδιαίτερα στις χώρες του νότου- που έχουν ως συνέπεια ακραία καιρικά φαινόμενα, φωτιές και πλημμύρες, συνεχάρη τον Κύπριο Επίτροπο για το έργο του και την προώθηση του νέου ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας που είναι πια σε υποχρεωτική και όχι εθελοντική βάση των κρατών-μελών.
Το βράδυ, η ελληνική αντιπροσωπεία παρακάθισε σε δείπνο με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, κατά το οποίο ανέλυσε εκτενώς την πολιτική της ΕΕ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 2

ΜΑΞΙΜΟΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 3

ΜΑΞΙΜΟΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 4

ΜΑΞΙΜΟΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 5

ΜΑΞΙΜΟΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 6 

Φωτ. 1. Οι Έλληνες βουλευτές με τον Μαργαρίτη Σχοινά, εκπρόσωπο του προέδρου της Κομισιόν Γιούγκερ.
Φωτ. 2. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με συναδέλφους του στην αίθουσα συνεδριάσεων του κολεγίου των Επιτρόπων της ΕΕ.
Φωτ.3-5 Στην έδρα της Κομισιόν όπου υπήρξε ενημέρωση σε αντιπροσωπεία βουλευτών με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Φωτ. 6. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον Έλληνα Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.

 

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος: "Η ΕΡΤ κατάντησε όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας!"

Μαξιμοςεπικαιρη

Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2018

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΔ ΠΡΟΣ Ν. ΠΑΠΠΑ:

Η ΕΡΤ κατάντησε όργανο της κυβερνητικής προπαγάνδας!

· Πλήρης απαξίωσή της ακόμη και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

«Ενώ ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, κ. Παππάς πανηγυρίζει για τη λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε. επί των ημερών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι αλλεπάλληλες καταγγελίες όσον αφορά στη διοίκηση και στη λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε. από στελέχη της ΕΡΤ Α.Ε. αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνουν κάθε φορά και με πιο έντονο τρόπο, ότι η δημόσια τηλεόραση απαξιώνεται από διάφορους εγκάθετους της Κυβέρνησης οι οποίοι τη χρησιμοποιούν ως όχημα για την άσκηση προπαγάνδας». Τα παραπάνω τονίζει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε Επίκαιρη Επερώτηση που υπογράφει με συναδέλφους του βουλευτές της ΝΔ προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ Νίκο Παππά.
Στην ερώτηση, με πρώτη υπογράφουσα τη βουλευτή κ. Άννα- Μισέλ Ασημακοπούλου, παρατίθεται σειρά σοβαρών καταγγελιών για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ από νυν και πρώην στελέχη της, όπως ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Προγράμματος της ΕΡΤ Α.Ε., κ. Κρίμπαλης, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Α.Ε., κ. Αλαφογιώργος, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, κ. Θαλασσινός, ο γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας της ΕΡΤ, κ. Νίκος Μιχαλίτσης και ο πρώην Πρόεδρος της ΕΡΤ Α.Ε., κ. Τσακνής. Αναφέρονται, επίσης, οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Φίλη, ο οποίος είπε επί λέξει ότι «Η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση. Κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων».
Στη συνέχεια οι βουλευτές της ΝΔ υπενθυμίζουν τα δύο σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν από «ανθρώπους» της ΕΡΤ, οι οποίοι εκφράστηκαν με αήθη τρόπο κατά του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κατά του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά.
Και καταλήγουν ζητώντας απαντήσεις από τον κ. Παππά στα κάτωθι ερωτήματα:
1. Έχει καταρτιστεί το επιχειρησιακό σχέδιο για την ΕΡΤ Α.Ε. για τα έτη 2017-2020;
2. Έχει γίνει αξιολόγηση των δομών της ΕΡΤ Α.Ε.; Έχει γίνει τοποθέτηση του προσωπικού της ΕΡΤ Α.Ε. βάσει του νέου Εσωτερικού Κανονισμού και του Οργανογράμματος; Περιλαμβάνεται στον Εσωτερικό Κανονισμό η περιγραφή των οργανικών θέσεων; Με ποια κριτήρια γίνεται η τοποθέτηση σε θέσεις γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊσταμένων στην ΕΡΤ Α.Ε.; Τι έχετε να απαντήσετε στις καταγγελίες, ότι οι οργανωτικές δομές της ΕΡΤ Α.Ε. έχουν απαξιωθεί και το νέο οργανόγραμμα έχει φωτογραφικές διατάξεις;
3. Με ποιον τρόπο διασφαλίζεται η αμεροληψία και η αντικειμενικότητα στο πρόγραμμα της ΕΡΤ Α.Ε.;
4. Με ποιον τρόπο εξασφαλίζεται η διαφάνεια όσον αφορά στην εκτέλεση του προϋπολογισμού της ΕΡΤ Α.Ε.;
5. Πώς αποτυπώνεται η σχέση κόστους οφέλους όσον αφορά στις μεικτές και εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ Α.Ε.; Δεδομένου ότι το προσωπικό της ΕΡΤ Α.Ε. είναι επαρκές για ποιο λόγο επιλέγονται οι εξωτερικές και μεικτές παραγωγές;
6. Όσον αφορά στην ΕΡΤ3, ποιο είναι το σχέδιο του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ;
7. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ανάπτυξη του δικτύου ψηφιακών πομπών της ΕΡΤ Α.Ε. και πότε θα εκπέμψει αυτόνομα το σήμα της;
8. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για να διερευνήσετε τις παραπάνω καταγγελίες;

 

Read more...

Μάξιμος: "Αποζημιώστε ροδακινοπαραγωγούς για ρωσικό εμπάργκο και βροχές!

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:

Αποζημιώστε ροδακινοπαραγωγούς
για ρωσικό εμπάργκο και βροχές!

«Χιλιάδες ροδακινοπαραγωγοί έχουν οδηγηθεί τα τελευταία χρόνια σε δραματικά αδιέξοδα, κυρίως λόγω του ρωσικού εμπάργκο που έχουν καταβαραθρώσει τις εξαγωγές μας και έχουν ρίξει τις εγχώριες εμπορικές τιμές σε εξευτελιστικά επίπεδα. Αλλά, επιπλέον, και από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις των δύο τελευταίων ετών για τις οποίες οι παραγωγοί είτε δεν αποζημιώνονται, είτε εμπαίζονται με αποζημιώσεις-κοροϊδία, είτε αποκλείονται ακόμη και από αυτές αυθαίρετα». Τα παραπάνω αναφέρονται σε ερώτηση που υπογράφει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη.
Η ερώτηση με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Πέλλας κ. Γιώργο Καρασμάνη αναφέρει ότι το ΥπΑΑΤ «αντί για σωστές αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, τους έδωσε 8,5 εκατομμύρια, δηλαδή από 65 μέχρι 120 ευρώ στο στρέμμα -ψίχουλα ελεημοσύνης κυριολεκτικά μπροστά στην ολοκληρωτική καταστροφή που είχαν υποστεί- από το πρόγραμμα de minimis. Αλλά ακόμη, άφησε εκτός νυμφώνος και πάρα πολλούς παραγωγούς, αποκλείοντας αυθαίρετα σημαντικές ποικιλίες ροδακίνων από τις αποζημιώσεις–φιλοδώρημα!».
Επιπλέον, «αυτής της απροκάλυπτης κοροϊδίας, είχε προηγηθεί ο συστηματικός εμπαιγμός τους, από τον προκάτοχο υπουργό, που από το φεστιβάλ της Βέροιας το καλοκαίρι του ’17 –παρουσία μάλιστα και της… υπό σύσταση (και τότε και σήμερα) ‘Διεπαγγελματικής’ που τον είχε καλέσει- αλλά και κατ’ επανάληψη στη συνέχεια, τους διαβεβαίωνε ότι θα τους αποζημίωνε και για τις ζημιές από το ρωσικό εμπάργκο, είτε ως κοινοτική στρεμματική ενίσχυση, είτε μέσω ΠΣΕΑ (εν γνώσει του ότι αυτό δεν μπορούσε να το κάνει), είτε μέσω του de minimis. Αλλά, αφού τα έκανε ¨μαντάρα¨ με το σχετικό φάκελο που τον έστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή… ταχυδρομικώς, ατεκμηρίωτο και χωρίς υποστήριξη, χωρίς ούτε μια λέξη στα Συμβούλια Υπουργών –με αναμενόμενη συνέπεια την απόρριψή του– υποσχόταν αποζημιώσεις μέσω των de minimis. Όπως επίσης αποζημιώσεις για το εμπάργκο υπόσχονταν και κυβερνητικά στελέχη σε συσκέψεις ανά τους ροδακινοπαραγωγικούς Νομούς. Αλλά, μόλις λίγο πριν την αποχώρησή του από την ηγεσία του Υπουργείου, ο κύριος Αποστόλου ορθά–κοφτά διαμήνυσε γενικά προς όλους τους πληττόμενους από το εμπάργκο παραγωγούς ότι ‘λεφτά από το πρόγραμμα de minimis δεν υπάρχουν’!».
Κατόπιν τούτων οι υπογράφοντες βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν από τον αρμόδιο υπουργό:
• Πώς προτίθεται να αποκαταστήσει την εξόφθαλμη αδικία με τις αποζημιώσεις- κοροϊδία του προκατόχου του μέσω de minimis και με αυθαίρετο αποκλεισμό σημαντικού αριθμού πληγέντων ροδακινοπαραγωγών για την ολοκληρωτική καταστροφή του 2017.
• Τι σκοπεύει να κάνει με τις επίσης τεράστιες φετινές ζημιές –τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου- για τις οποίες ουδείς αρμόδιος έχει αρθρώσει μέχρι στιγμής λέξη, δηλαδή αν θα ανατεθούν οι διαδικασίες εκτιμήσεων και αποζημιώσεων στον ΕΛΓΑ.
• Αν, μετά το ¨στραπάτσο¨ με τους τραγικούς χειρισμούς του απελθόντος Υπουργού στο σχετικό φάκελο, θα υλοποιηθούν οι κατηγορηματικές και επίσημες δεσμεύσεις του για αποζημιώσεις απώλειας εισοδήματος λόγω ρωσικού εμπάργκο, δηλαδή αν, από πού και πότε θα δοθούν.
• Αν έχει ερευνήσει ή θα ερευνήσει, αν δόθηκαν στον ΕΛΓΑ τα χρήματα που οι πληγέντες το 2017 ροδακινοπαραγωγοί υποχρεώθηκαν να καταβάλουν με τις δηλώσεις ζημιών στους Συνεταιρισμούς και, αν όχι, πού πήγαν.

 

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος προς υπ. Υγείας: "Στη δημόσια υγεία εργάζονται γιατροί με άγνοια της ελληνικής;"

ΜΑΞΙΜΟΣ βουλη

Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2018

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ 7 ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟ ΓΙΑΤΡΟ:

Στη δημόσια υγεία εργάζονται γιατροί με άγνοια της ελληνικής;

Ποιος αποφάσισε την μετακίνηση του γιατρού από την Τσαπουρνιά;

Με 7 νέα ερωτήματα για το ζήτημα της μετακίνησης του Νιγηριανού γιατρού από το Αγροτικό Ιατρείο Τσαπουρνιάς προς το Γ.Ν.Λάρισας, επειδή ο εν λόγω ιατρός δεν μιλούσε ελληνικά, όπως προέκυψε από την απάντηση που έλαβε στην προηγούμενη ερώτησή του, επανέρχεται ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος απευθυνόμενος προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.
Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφέρει στην νέα του ερώτηση ότι «στις 6 Αυγούστου 2018, μετά από επίσκεψη στην Τσαπουρνιά Ελασσόνας, είχαμε απευθυνθεί μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου στο υπουργείο Υγείας, μεταφέροντας τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του ορεινού χωριού για την πλημμελή παρουσία αγροτικού ιατρού. Η απάντηση, ωστόσο, που λάβαμε από τον αρμόδιο υπουργό (αρ. πρωτ. 61494, 13/09/18) μας εξέπληξε πολλαπλώς. Κατ’ αρχάς προκαλεί εντύπωση και εγείρει ερωτηματικά η απάντηση του υπουργού σύμφωνα με την οποία ο Ιατρός Υπηρεσίας Υπαίθρου (Αγροτικός) ήταν νιγηριανής εθνικότητας, δεν γνώριζε την ελληνική γλώσσα, και ως εκ τούτου, αποφασίστηκε η μετακίνησή του στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Η επίσημη αυτή απάντηση εύλογα προκάλεσε το πανελλήνιο ενδιαφέρον των ΜΜΕ για τον τρόπο επιλογής των αγροτικών γιατρών, με δεδομένο ότι η ελληνομάθεια είναι προϋπόθεση επικοινωνίας με την πλειοψηφία των ηλικιωμένων στα χωριά».
Εν συνεχεία, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει πως «πληροφορούμαστε ότι η αγροτική γιατρός που διαδέχθηκε τον Νιγηριανό που αγνοούσε την ελληνική, κατά την επίσκεψή της στις 20 Αυγούστου 2018 στην Τσαπουρνιά, δεν βρήκε κανέναν που να χρειάζεται τις υπηρεσίες της. Η απάντηση, ευθέως υπονοεί ότι οι κάτοικοι του χωριού χαίρουν άκρας υγείας, και δεν έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες της επιστήμης του Ιπποκράτη. Το ερώτημα, όμως, που προκύπτει είναι αν άραγε οι κάτοικοι μονίμως δεν θα έχουν την ανάγκη του ιατρού, οπότε και δεν υφίσταται και αγωνία για την κάλυψη της θέσης στο Ε.Ι. του χωριού!».
Καταλήγοντας, ο κ. Χαρακόπουλος ζητά να πληροφορηθεί από τον αρμόδιο υπουργό:
1. Πώς είναι δυνατόν ένας πτυχιούχος ιατρός, να μην ομιλεί την ελληνική γλώσσα και να εργάζεται επισήμως στις δομές υγείας της ελληνικής πολιτείας;
2. Στην προκήρυξη θέσεως αγροτικού γιατρού δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση η ελληνομάθεια;
3. Με δεδομένο ότι δεν λειτουργούν αγγλόφωνα τμήματα ιατρικής στη χώρα μας, ο συγκεκριμένος ιατρός φοίτησε σε ελληνικό πανεπιστήμιο; Αν ναι, πώς έλαβε το πτυχίο του, χωρίς γνώση της ελληνικής;
4. Ποιος αποφάσισε ότι ο ιατρός που εργαζόταν στο Ε.Ι. της Τσαπουρνιάς έπρεπε να μετακινηθεί στο Γ.Ν. Λάρισας, και με ποια αιτιολογία; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.
5. Στα Δημόσια Νοσοκομεία οι ιατροί δεν υποχρεούνται να γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα;
6. Γνωρίζετε αν έχουν τοποθετηθεί και αλλού αγροτικοί γιατροί οι οποίοι δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα; Αν ναι, πώς συνεννοούνται, ιδιαιτέρως, με τους ηλικιωμένους χωρικούς;
7. Συμφωνείτε με την ίδρυση αγγλόφωνων τμημάτων ιατρικής στα δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια με δίδακτρα για αλλοδαπούς φοιτητές από τη νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο; Αν ναι, τι προτίθεστε να πράξετε επ’ αυτού;

Read more...