Menu
A+ A A-

Μ.Χαρακόπουλος: "Οι συντάξεις κινδυνεύουν και από το δημογραφικό..."

Χαρακόπουλος ΚΑΠΗ 1

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2018

 

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ 4Ο ΚΑΙ 5Ο ΚΑΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ:

Οι συντάξεις κινδυνεύουν και από το δημογραφικό...

«Η επίσκεψή σας στη Βουλή συμπίπτει με την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία που είναι η ψήφιση του προϋπολογισμού της χώρας και παραδοσιακά ενέχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην εκάστοτε κυβέρνηση». Με αυτά τα λόγια ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υποδέχθηκε στη Βουλή 50 μέλη του 4ου ΚΑΠΗ και 50 μέλη του 5ου ΚΑΠΗ Λάρισας.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που ως αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό ασχολήθηκε επισταμένως με το πρόβλημα, είπε προς τα μέλη των ΚΑΠΗ ότι «καθώς όλοι είστε συνταξιούχοι και αγωνιάτε για τις συντάξεις σας, θέλω με ειλικρίνεια να σας πω ότι πέραν των διαβεβαιώσεων που κατά καιρούς ακούτε, οι συντάξεις εξαρτώνται από την πορεία της οικονομίας και την αύξηση της απασχόλησης. Μια χώρα με περισσότερους παππούδες από εγγόνια δεν μπορεί να έχει ασφαλές μέλλον! Αν τα επόμενα χρόνια δεν υπάρξει ένα άλμα προς τα εμπρός στην οικονομία, έτσι ώστε να επιστρέψουν οι περισσότεροι από τους 350-500 χιλιάδες νέους με προσόντα, που εγκατέλειψαν τη χώρα για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό, τότε μην έχουμε αυταπάτες ότι είναι εγγυημένες οι συντάξεις σε βάθος χρόνου. Αν δεν ανοίξουν δουλειές, θέσεις πλήρους απασχόλησης, αν δεν γίνουν επενδύσεις, αν δεν υπάρξει φιλικό προς τις επενδύσεις κλίμα, από που θα βρουν λεφτά τα ασφαλιστικά ταμεία να πληρώνουν συντάξεις;
Το δημογραφικό, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανάσχεση της πληθυσμιακής μας συρρίκνωσης, θα έχει δραματικές συνέπειες στο ασφαλιστικό, το σύστημα υγείας, την πορεία της οικονομίας αλλά και την εθνική μας υπόσταση. Ελπίζω, το πόρισμα στο οποίο καταλήξαμε να υιοθετηθεί όχι μόνο από την επόμενη κυβέρνηση αλλά από τις κυβερνήσεις των επόμενων χρόνων, προκειμένου να αναστραφεί η δημογραφική μας κάμψη και να ατενίσουμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον».

Χαρακόπουλος ΚΑΠΗ 2

Χαρακόπουλος ΚΑΠΗ 3

Χαρακόπουλος ΚΑΠΗ 4

Χαρακόπουλος ΚΑΠΗ 5

Χαρακόπουλος ΚΑΠΗ 6


Φωτ. 1-4 Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνομιλώντας με μέλη του 4ου ΚΑΠΗ Λάρισας στη βουλή.
Φωτ. 5-6 Ο Λαρισαίος βουλευτής υποδεχόμενος στο κοινοβούλιο μέλη του 5ου ΚΑΠΗ Λάρισας.

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Εμπαιγμός με επίδομα θέρμανσης και “αγροτικό πετρέλαιο”!"

ΜΑΞΙΜΟΣ ΑΥΤΙΑΣ 1

Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Γ. ΑΥΤΙΑ:

Εμπαιγμός με επίδομα θέρμανσης και “αγροτικό πετρέλαιο”!

• Καμπανάκι κινδύνου για αιγοπρόβειο γάλα και φέτα

«Τους κάλεσα και από το βήμα της Βουλής, να αναρωτηθούν πώς βγάζουν χειμώνα στα ορεινά του Ολύμπου και του Κισσάβου, αλλά και ολόκληρος ο κάμπος, όλη η Ελλάδα! Δεν είναι δυνατόν από την μία να κάνουν επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας μοιράζοντας κοινωνικά επιδόματα και από την άλλη να έχουν πετσοκόψει το επίδομα θέρμανσης». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Αυτιά.
Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «αυτό που συμβαίνει με το επίδομα θέρμανσης είναι πράγματι πρωτάκουστο. Άκουσα νωρίτερα ότι 31 Ιανουαρίου θα μπει η προκαταβολή. Δεν υπάρχει προηγούμενο. Τι να σας πω δηλαδή; Εδώ μιλούμε για πλήρη εμπαιγμό! Αυτοί που έγιναν κυβέρνηση χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τα μαγκάλια, για τα άτυχα παιδιά που πέθαναν από αναθυμιάσεις στην Λάρισα την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά, είναι αυτοί που πετσόκοψαν το επίδομα θέρμανσης, το μείωσαν στο εν τέταρτο. Η δήθεν ανάλγητη δική μας κυβέρνηση έδινε 210 εκατομμύρια ευρώ επίδομα θέρμανσης και αυτοί το μείωσαν στα 60 εκατομμύρια. Εμείς είχαμε διευρύνει τη βάση των δικαιούχων, είχαμε μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης πετρελαίου και τότε το πετρέλαιο θέρμανσης ήταν κάτω από το 1 ευρώ, στα 90 λεπτά, και σήμερα είναι αρκετά επάνω από το ευρώ, ξεκίνησε με 1,20. Και βεβαίως τότε δόθηκε εγκαίρως η προκαταβολή. Αυτό που συμβαίνει σήμερα αν δεν είναι πραγματικά εμπαιγμός, τι άλλο μπορεί να είναι;».

Κατήργησαν το “αγροτικό πετρέλαιο”
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «ακόμη μεγαλύτερος ο εμπαιγμός προς τους αγρότες με το λεγόμενο «αγροτικό πετρέλαιο», την επιστροφή που δίναμε του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου για αγροτική χρήση. Θυμάμαι τον κ. Τσίπρα να είναι στην καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου του συνδικαλιστή του Βάγγου στο Κάστρο της Βοιωτίας τον χειμώνα του 2013 και να ωρύεται ότι έχει εκτιναχθεί το κόστος παραγωγής γιατί μειώναμε κατά 30 εκατομμύρια το “αγροτικό πετρέλαιο” την επιστροφή που δίναμε στους αγρότες από 160 το πηγαίναμε στα 130. Και ήλθαν αυτοί και το κατήργησαν πλήρως, και δεν ανοίγει μύτη! Θυμούμαι, λοιπόν, τότε με τις κινητοποιήσεις των αγροτών βρήκαμε σε συνεννόηση με το οικονομικό επιτελείο, τον κ. Στουρνάρα και τον κ. Σταϊκούρα, τα υπόλοιπα 30 από τα αδιάθετα που είχαμε για το επίδομα θέρμανσης -γιατί δίναμε 210 εκατομμύρια και δεν είχαν απορροφηθεί- και τα δώσαμε εν τέλει στους αγρότες. Κι αυτοί, λοιπόν, που κόπτονταν, που φώναζαν ότι αυτά ήταν “ψίχουλα” και ότι εμπαίζουμε, ότι έχει εκτιναχθεί το κόστος παραγωγής, κατήργησαν πλήρως το αγροτικό πετρέλαιο! Δεν υπάρχει πια επιστροφή».

“Βαφτίσια” φέτας...
Τέλος ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «έχει καταρρεύσει η τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος. Όσο ήμουν στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης με την κυβέρνηση Σαμαρά, η τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος για τον παραγωγό δεν είχε πέσει κάτω από το 1 ευρώ το λίτρο. Σήμερα ακούω για 0,80-0,75. Οι παραγωγοί οι ίδιοι καταγγέλλουν ελληνοποιήσεις, “βαφτίσια” εισαγόμενου γάλακτος και φέτας. Η φέτα είναι η ναυαρχίδα των ΠΟΠ, των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης που εξάγουμε και κινδυνεύει με αυτά τα τερτίπια. Επιτέλους, ο ελεγκτικός μηχανισμός, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ας κινητοποιηθούν. Πραγματικά κτυπάω καμπανάκι κινδύνου».

 ΜΑΞΙΜΟΣ ΑΥΤΙΑΣ 2

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/c5nMowZDH5k

 

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: «Οι πυροσβέστες επιτελούν με αυτοθυσία το καθήκον!»

ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΣ 1

Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ:

Οι πυροσβέστες επιτελούν με αυτοθυσία το καθήκον!

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος εκπροσώπησε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω.

Μετά τη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Η εορτή των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος μας δίνει την ευκαιρία για μια ακόμη φορά να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο έργο που επιτελούν οι γυναίκες και οι άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος, με πνεύμα αυταπάρνησης και ενίοτε αυτοθυσίας. Συχνά σε αντίξοες περιβαλλοντικές και καιρικές συνθήκες, που επιδεινώνονται από την ανεπάρκεια σε μέσα και εξοπλισμό, οι Έλληνες πυροσβέστες αποδεικνύουν συνεχώς την υψηλή τους κατάρτιση και το ακέραιο ηθικό τους.
Βεβαίως, φέτος ο εορτασμός γίνεται υπό τη σκιά των τραγικών γεγονότων που προκλήθηκαν από τη λαίλαπα της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, από την οποία έχασαν την ζωή τους 100 συνάνθρωποί μας. Αυτούς τους ανθρώπους δεν πρέπει να τους ξεχάσουμε, και εκτός από τα αυτονόητα συλλυπητήρια στις οικογένειές τους, και την έμπρακτη βοήθεια που οφείλει η συντεταγμένη πολιτεία σε όλους τους πληγέντες για την αναζωογόνηση της περιοχής, έχουμε χρέος να διορθώσουμε ελλείψεις και λάθη για να μην βιώσουμε πάλι ανάλογη κατάσταση. Η πολιτεία πρέπει να παράσχει όλα εκείνα τα μέσα που χρειάζονται οι άνδρες και οι γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.
Και πάλι εύχομαι Χρόνια Πολλά στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, υγεία και δύναμη στην επιτέλεση του καθήκοντός τους».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΣ 2

Φωτ. 1) Στη Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών.

Φωτ. 2) Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον Δημήτρη Σταθόπουλο, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος.

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος στο ΘΕΜΑ RADIO 104,6: "Στόχος η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου!"

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 12o

Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ RADIO 104,6:

Στόχος η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου!

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την έκρηξη βόμβας στον όμιλο ενημέρωσης του ΣΚΑΙ, μίλησε στο ΘΕΜΑ RADIO, στην εκπομπή «Πρωινή Φρουρά» με τους δημοσιογράφους κ.κ. Μάκη Πολλάτο και Γιάννη Μακρυγιάννη:

Να καλωσορίσουμε τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο...

Κατ’ αρχήν να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους στον ΣΚΑΙ, στους συναδέλφους σας, τους τεχνικούς, τους διοικητικούς. Είναι ευτύχημα ότι δεν υπήρχαν θύματα απ’ αυτό το τρομοκρατικό κτύπημα. Κοιτάξτε, νομίζω ότι εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει ότι αναβιώνει το τέρας της τρομοκρατίας, από το οποίο πιστέψαμε ότι είχαμε λυτρωθεί με την εξάρθρωση της “17 Νοέμβρη”. Πριν από εβδομάδες είχαμε την απόπειρα τρομοκρατικού κτυπήματος στον δικαστικό λειτουργό τον Ισίδωρο Ντογιάκο. Τώρα έχουμε το κτύπημα στον ΣΚΑΙ. Δηλαδή, κτύπημα στη δικαιοσύνη, κτύπημα στην ενημέρωση. Κτυπήματα, δηλαδή, στους πυλώνες της δημοκρατίας. Είναι εμφανές ότι στόχος είναι η δημοκρατίας, η ελευθερία του λόγου, της ενημέρωσης, κι αυτά δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια πρωτόγνωρη ανοχή σε φαινόμενα ανομίας, γενικευμένης βίας. Φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται αυτοί που εδώ και καιρό επισημαίνουν ότι τα άβατα και τα άσυλα εξελίσσονται σε φυτώρια, σε εκκολαπτήρια μιας νέας γενιάς τρομοκρατών.

Βλέπετε δηλαδή διασύνδεση αυτών των θεμάτων;

Έτσι φαίνεται. Ο χώρος αυτός των λεγόμενων αντεξουσιαστών, αναρχοαυτόνομων, που ο χώρος αυτός βρίσκει ένα θερμοκήπιο για να αναπτυχθεί στο άβατο των Εξαρχείων, στο άσυλο στα Πανεπιστήμια που συναντά κάθε παραβατική συμπεριφορά, είναι αυτός που τροφοδοτεί μια νέα γενιά τρομοκρατών. Πρέπει, επιτέλους, η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες της και η ηγεσία, το νέο δίδυμο, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αποφεύγει απλά δηλώσεις, που πολλές φορές κινούνται στα όρια της φαιδρότητας, και να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/L1r504oFRjY

Read more...

Επίσκεψη Μ. Χαρακόπουλου στον ΣΚΑΙ και δήλωση on camera: "Επικίνδυνη η ανοχή στα φαινόμενα γενικευμένης βίας"

Μάξιμος ΣΚΑΙ 1

Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2018

 

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ:

Επικίνδυνη η ανοχή στα φαινόμενα γενικευμένης βίας

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετέβη στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ, όπου σημειώθηκε έκρηξη βόμβας και έκανε on camera την ακόλουθη δήλωση:

«Πέραν της καταδίκης της τρομοκρατικής αυτής ενέργειας και της συμπαράστασης στους εργαζόμενους, στους δημοσιογράφους, στους τεχνικούς, όσους εργάζονται για την ενημέρωση εδώ στο σταθμό στου ΣΚΑΪ, θέλω να πω ότι πριν λίγες ημέρες, λίγες εβδομάδες, είχαμε ένα τρομοκρατικό κτύπημα κατά του δικαστικού λειτουργού κ. Ισίδωρου Ντογιάκου, ένα κτύπημα κατά της δικαιοσύνης.

Σήμερα, έχουμε ένα τρομοκρατικό κτύπημα στο δημοσιογραφικό συγκρότημα του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, ένα κτύπημα στην ελευθεροτυπία. Η Δικαιοσύνη και η Ελευθεροτυπία είναι προϋποθέσεις, είναι πυλώνες δημοκρατίας. Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι είναι πολύ επικίνδυνη η ανοχή στα φαινόμενα της γενικευμένης βίας.

Όπως είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέφτηκε νωρίτερα το σταθμό σας, η απόσταση ανάμεσα στις βόμβες μολότοφ και στις τρομοκρατικές ενέργειες, στις βόμβες όπως αυτή που μπήκε στο ΣΚΑΪ, είναι πολύ μικρή. Δυστυχώς, φαίνεται ότι δικαιώνονται όλοι αυτοί που επισημαίνουν ότι τα άβατα και τα άσυλα εξελίσσονται σε θερμοκήπια, σε φυτώρια μιας νέας γενιάς τρομοκρατών, μια τρομοκρατία από την οποία πιστεύαμε ότι είχαμε λυτρωθεί εδώ και καιρό».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΚΑΙ 2

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΚΑΙ 3

Η δήλωση on camera του κ. Χαρακόπουλου: https://youtu.be/yOB5Eid4XFs

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος στο 12ο Συνέδριο ΝΔ: "Στόχος τους εξαρτημένοι από επιδόματα φτώχειας ψηφοφόροι!"

Μάξιμος Συνέδριο ΝΔ 1

Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ 12Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΔ:

Στόχος τους εξαρτημένοι από επιδόματα φτώχειας ψηφοφόροι!

«Η ΝΔ, παραμένει η μόνη σταθερά στα χρόνια της μεταπολίτευσης, όταν γύρω της κόμματα εξαφανίσθηκαν ή συρρικνώθηκαν, γιατί εξακολουθεί να είναι η παράταξη του μέτρου και της ευθύνης, του γνήσιου πατριωτισμού αλλά και του ευρωπαϊκού προσανατολισμού, τα οποία ποτέ δεν νόθευσε, ποτέ δεν απεμπόλησε, ποτέ δεν λησμόνησε». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στο 12ο Συνέδριο του κόμματος.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «πολλοί προσπάθησαν να γράψουν την ιστορία όπως τους συνέφερε. Όμως αυτή είναι αμείλικτη, γιατί ο χρόνος δικαιώνει ή καταδικάζει τις πράξεις και τις αποφάσεις μας. Αυτός είναι ο τελικός αδέκαστος κριτής. Κι αυτός αποφάνθηκε ότι παρά τα επιμέρους λάθη στο διάβα όλων αυτών των χρόνων, ήμασταν πάντα στην σωστή πλευρά της ιστορίας».

Come back του ακραίου λαϊκισμού…
Ο Θεσσαλός πολιτικός υποστήριξε ότι «τα τελευταία 4 χρόνια βιώνουμε το come back του ακραίου λαϊκισμού, που έχει τις ρίζες του στην δεκαετία του 1980, και πλέον στεγάζεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, 4 χρόνια μετά τον Ιανουάριο του 2015, όλοι μπορούν να κρίνουν τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που έχει αναγάγει σε κεντρική οικονομική πολιτική τα επιδόματα φτώχειας. Αδιαφορούν για τους νέους με προσόντα που έφυγαν στο εξωτερικό. Στόχος τους να έχουν εξαρτημένους από επιδόματα ψηφοφόρους και χειραγωγούμενη κοινωνία. Και γι’ αυτό έχουν αλλεργία στην αξιοκρατία, την αριστεία και την αξιολόγηση. Είναι μια κοσμοαντίληψη που βρίσκεται στον αντίποδα της δικής μας ιδεολογίας».
Επισήμανε ότι η ΝΔ πρέπει να πείσει ότι «δεν ισχύει η απαξιωτική αντίληψη “όποιος και να έλθει τίποτε δεν αλλάζει”. Η ελληνική κοινωνία έχει πληγεί από την απογοήτευση και την παραίτηση. Κι αυτό ενέχει σοβαρούς κινδύνους. Κι ένας από αυτούς είναι η χαμηλή συμμετοχή στις εκλογές. Χρέος μας να ενδυναμώσουμε τη θετική ψήφο. Γιατί, πράγματι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει οδηγήσει πλατιά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας να αναμένουν με ανυπομονησία το τέλος της εξουσίας του. Αλλά εμείς θέλουμε κάτι περισσότερο. Να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους. Γιατί αυτό που μας περιμένει την επόμενη ημέρα, χρειάζεται την ενεργητική συμπαράσταση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Βασικό μας μέλημα πρέπει να είναι να κερδίσουμε και πάλι τους οπαδούς μας που στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις είτε ψήφισαν άλλα κόμματα, ή έκατσαν σπίτι τους.
Το μήνυμά μας, επομένως, πρέπει να είναι καθαρό. Να δίνει σαφές στίγμα, διαμορφωμένο στις παρούσες συνθήκες. Όπως το έχουμε πράξει με γνώμονα τον πατριωτισμό σε όλα τα μεγάλα εθνικά ζητήματα, που η σημερινή κυβέρνηση χειρίζεται ανεύθυνα και εθνικά επιζήμια».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι «τη χρονιά που σε λίγες μέρες μπαίνει, ανοίγει ο δρόμος προς τις κάλπες. Μην υποτιμούμε τον αντίπαλο. Τίποτε δεν θα μας χαριστεί. Από τώρα μέχρι τις εκλογές με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανασκουμπωθούμε για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, αναγεννώντας και πάλι την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

Μάξιμος Συνέδριο ΝΔ 2

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/oEgNyE_B6kA

 

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος για Έκθεση Διακομματικής Δημογραφικού: "Περιβάλλον ασφάλειας και αισιοδοξίας για να αυξήσουμε τις γεννήσεις"

Μάξιμος Πόρισμα Δημογραφικού

Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2018

 

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ:

Περιβάλλον ασφάλειας και αισιοδοξίας για να αυξήσουμε τις γεννήσεις

• Χρειάζεται μεγαλύτερη προβολή στα ΜΜΕ για το δημογραφικό

«Ας ελπίσουμε ότι, το πόρισμα στο οποίο καταλήξαμε θα τύχει της δέουσας προβολής και κυρίως, θα γίνει εφαρμοσμένη πολιτική. Θα αποτελέσει κατευθυντήρια γραμμή, όχι απλά για την επόμενη κυβέρνηση, αλλά για τις κυβερνήσεις που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα». Τα παραπάνω τόνισε ο αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τη τελευταία συνεδρίαση της Διακομματικής, που ενέκρινε την Έκθεση που υποβλήθηκε στη συνέχεια στον πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «όλοι βγήκαμε σοφότεροι από τις εργασίες αυτής της Επιτροπής. Υπήρξαν διαφορετικές αφετηρίες από τις οποίες ξεκινήσαμε και καταλήξαμε σε ένα πόρισμα το οποίο είναι ένας ελάχιστος κοινός παρονομαστής στον οποίο συμφωνούμε τα κόμματα που τον προσυπογράφουμε». Ευχαρίστησε τους φορείς «που κατέθεσαν τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους, ιδιαίτερα όσοι ζουν πιο έντονα τα προβλήματα και τις συνέπειες του δημογραφικού, που είναι ένα πολυπαραγοντικό και πολύπλευρο πρόβλημα, αλλά και τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής που εργάστηκαν αφιλοκερδώς».
Ο κ. Χαρακόπουλος επισήμανε ότι «έγινε κατανοητό όλους αυτούς τους μήνες ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Βέλτιστες πρακτικές από άλλες χώρες που μπορούμε να μελετήσουμε, βεβαίως, αλλά, μαγικές λύσεις για βραχυχρόνια αποτελέσματα δεν υπάρχουν. Χρειάζεται επιμονή και μια ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων, προκειμένου να υπάρχει η ανάσχεση της δημογραφικής κάμψης που παρουσιάζεται, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη. Το δημογραφικό πλήττει τον δυτικό κόσμο, αυτούς που ενστερνίζονται τις δυτικές αξίες, και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα».
Ο Θεσσαλός πολιτικός κατέληξε λέγοντας ότι «με την εμπειρία του ενάμιση χρόνου των εργασιών της Επιτροπής και την τριβή μου με το πρόβλημα, θα έλεγα ότι δυο λέξεις σκιαγραφούν την απάντηση στο πρόβλημα. Ασφάλεια και αισιοδοξία. Ο πολίτης, για να κάνει οικογένεια, να κάνει το πρώτο ή το δεύτερο παιδί, θα πρέπει να νιώσει ασφάλεια, ότι έχει οικονομική και κοινωνική ασφάλεια, ότι σε ένα περιβάλλον ασφάλειας θα ζήσει, θα μεγαλώσει τα παιδιά του. Το δεύτερο, είναι η αισιοδοξία. Αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας και ότι αξίζει να κάνει κανείς οικογένεια σε αυτήν την πατρίδα».

Φωτ. Το προεδρείο της Διακομματικής για το Δημογραφικό επιδίδει την Έκθεση στον πρόεδρο της Βουλής.

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος στη Βουλή για Προυπολογισμό: Αναρωτηθήκατε πώς βγάζουν χειμώνα στα ορεινά του Ολύμπου και Κισσάβου; Εσείς οι “ευαίσθητοι” περικόψατε το επίδομα θέρμανσης στο 1/4!

Μάξιμος Προυπολογισμός 1

Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2018 

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:

Αναρωτηθήκατε πώς βγάζουν χειμώνα
στα ορεινά του Ολύμπου και Κισσάβου;

• Εσείς οι “ευαίσθητοι” περικόψατε το επίδομα θέρμανσης στο 1/4!

«Αν κάτι θετικό προέκυψε από την διακυβέρνησή σας είναι ότι κατεδαφίστηκε το ηθικό προσωπείο που είχατε οικοδομήσει στο περιθώριο. Βγήκατε στο φως, κυβερνήσατε, αποκαλυφθήκατε. Όλα ήταν ένα πουκάμισο αδειανό. Κι αυτό οι πολίτες θα σας το χρεώσουν πολύ ακριβά στις εκλογές που ελπίζω να προκηρύξετε πολύ σύντομα, κάτω από το βάρος των αδιεξόδων και των αποτυχιών σας. Εξάλλου, είναι η μόνη υπηρεσία που μπορείτε πλέον να προσφέρετε στον ελληνικό λαό». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στη βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2019.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «σήμερα είναι πιά εμφανές σε όλους ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που παίζει τα ρέστα της σε έναν επικίνδυνο και παρωχημένο διχασμό. Που υιοθετεί τακτικές Πολάκη, για να κτυπήσει τους αντιπάλους της. Την ίδια, όμως, ώρα παράγει η ίδια σκάνδαλα, που προσπαθεί να τα κρύψει κάτω από το χαλί, όπως αυτό με τον σερβιτόρο του Μαξίμου, που διαβάζουμε ότι βρίσκεται κάτω από όποια πέτρα οικονομικών συναλλαγών κι αν σηκώσει κανείς, ή με το ανήθικο πάρτι των ΜΚΟ με τα κονδύλια για προσφυγικό».
Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι η βαρύτερη κληρονομιά που αφήνει η κυβέρνηση «είναι αυτή στα εθνικά ζητήματα. Εκεί που ανοίξατε πληγές, εγκλωβισμένοι από τις ιδεοληψίες σας. Για να έχουμε σήμερα έναν Ζάεφ να βγάζει γλώσσα στην Ελλάδα, με βάση μια κατάπτυστη συμφωνία που του προσφέρατε στο πιάτο, με ταυτότητα, γλώσσα και ιστορία. Κι έναν Ράμα να ισοπεδώνει τα δικαιώματα των Ελλήνων της Β. Ηπείρου, γιατί γνωρίζει ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από την Αθήνα. Κι αντί να πάρετε τα σκληρά μαθήματά σας, μας κουνάτε και το δάκτυλο».
Ο κ. Χαρακόπουλος κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι έχει «ρίξει ένα ασήκωτο φορτίο φόρων στην μεσαία τάξη, στο κεφάλι των υγειών παραγωγικών δυνάμεων που δεν μπορούν να ανασάνουν» και είπε ότι «το πιο σοκαριστικό είναι ο κυνισμός με τον οποίο κυβερνάτε. Εσείς που κάνατε πολιτική με τα μαγκάλια, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τα άτυχα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στην Λάρισα, έχετε μειώσει στο ένα τέταρτο το επίδομα θέρμανσης. Από τα 210 εκ. που έδινε η ανάλγητη, όπως την χαρακτηρίζατε, κυβέρνηση Σαμαρά, εσείς οι κοινωνικά ευαίσθητοι περιορίσατε το επίδομα μόλις στα 60 εκ. Αναρωτηθήκατε πώς βγάζουν τον χειμώνα, πώς τα βγάζουν πέρα στο Λιβάδι Ελασσόνος, αλλά και στα ορεινά του Ολύμπου και του Κισσάβου που χρειάζεται να καίνε για θέρμανση από τον Οκτώβριο έως το Πάσχα».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:https://youtu.be/7agCbIFPh0o

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Γραμμή της κυβέρνησης να θαφτεί η δολοφονία Κατσίφα;"

Μ. Χαρακόπουλος φωτό

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ:

Γραμμή της κυβέρνησης να θαφτεί η δολοφονία Κατσίφα;

• Το καθεστώς Ράμα τρομοκρατεί τους Βορειοηπειρώτες!

«Την ώρα που στην Αλβανία οργιάζει η αυθαιρεσία της κυβέρνησης Ράμα εναντίον των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, καταπατώντας ευθέως τα δικαιώματα της εθνικής μειονότητας, απαλλοτριώνοντας περιουσίες των ομογενών μας και επιβάλλοντας κλίμα τρομοκρατίας με στόχο της εκδίωξή τους από τις εστίες τους, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιλέγει να μην απαντήσει στα σοβαρά ερωτηματικά για τη δολοφονία του ομογενούς Κατσίφα και τη στάση της ΕΛΑΣ. Οι ερωτήσεις που θέσαμε ήταν συγκεκριμένες και σαφείς. Αντί, όμως, απαντήσεων λάβαμε ένα λακωνικό και γενικόλογο σημείωμα. Ως εκ τούτου, έχουμε κάθε δικαίωμα να αναρωτηθούμε αν υπάρχει κεντρική γραμμή από την κυβέρνηση να θαφτεί η υπόθεση της δολοφονίας του βορειοηπειρώτη, οι συνθήκες της οποίας βρίσκονται ακόμη στο σκοτάδι; Σε κάθε περίπτωση, δεν θα αφήσουμε η υπόθεση να ξεχαστεί, ούτε θα δώσουμε άφεση αμαρτιών σε όσους συμπεριφέρθηκαν κατά τρόπο τουλάχιστον απαράδεκτο, δικαιολογώντας την αλβανική βαρβαρότητα». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγας Γεροβασίλη σε σχετική του ερώτηση για τη δολοφονία Κατσίφα.

Ο κ. Χαρακόπουλος είχε ζητήσει να πληροφορηθεί:
«1. Ποιες ήταν οι ‘‘πηγές της ΕΛΑΣ’’ που διέρρευσαν τα περί εμπλοκής του Κ. Κατσίφα σε διακίνηση ναρκωτικών και οι οποίες διαβεβαίωναν ότι η δολοφονία του δεν είχε σχέση με την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας στο χωριό του, κάτι που υποστήριξε και η αλβανική πλευρά; Προτίθεστε να ζητήσετε άμεσα τη διενέργεια ΕΔΕ για την απόδοση ευθυνών;
2. Τι προβλέπεται από τις διακρατικές συμφωνίες και το διεθνές δίκαιο όταν υπήκοος μιας χώρας δολοφονείται από τις αστυνομικές αρχές άλλης; Ποια η επίσημη ενημέρωση που είχατε για το συμβάν και σε ποιες ενέργειες προβήκατε ώστε να πεισθούν οι αλβανικές αρχές να συμμετάσχουν Έλληνες εμπειρογνώμονες στη διαλεύκανση των συνθηκών της δολοφονίας του Κ. Κατσίφα; Για ποιο λόγο επετράπη ο Έλληνας ιατροδικαστής να κάνει αυτοψία της σορού μόνον για ένα 5λεπτο, και αφού είχαν αλλοιωθεί τα στοιχεία επ’ αυτής;
3. Προτίθεσθε να καταγγείλετε τις αρχές της Αλβανίας για τον τρόπο που χειρίστηκαν το όλο θέμα και την άρνησή τους να παράσχουν, ως όφειλαν, στην Ελλάδα τη δυνατότητα να έχει άμεση ενημέρωση, καθώς ο δολοφονηθείς ομογενής ήταν Έλληνας υπήκοος;».

Στα συγκεκριμένα αυτά ερωτήματα η κ. Γεροβασίλη απάντησε ως εξής:
«Σε ό,τι αφορά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σας γνωρίζουμε ότι, η Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 4249/2014 (Φ.Ε.Κ. Α' - 73), είναι αρμόδια για την εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης, ευταξίας και απρόσκοπτης κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών, την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος, καθώς και την προστασία του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος στο πλαίσιο της συνταγματικής τάξης. Στο πλαίσιο αυτό, από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας εκδηλώνονται όλες οι επιβαλλόμενες, κατά περίπτωση, ενέργειες, σε συνεργασία με τους/τις, κατά λόγο αρμοδιότητας, εθνικούς/ες, ευρωπαϊκούς/ες και διεθνείς συναρμόδιους/ες Φορείς, Υπηρεσίες και Αρχές, αντίστοιχα».

 

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος για 12ο Συνέδριο ΝΔ: "Να αναγεννήσουμε την ελπίδα στον ελληνικό λαό!"

Μάξιμος Κυριάκος

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 12ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ:

Να αναγεννήσουμε την ελπίδα στον ελληνικό λαό!

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, εν όψει του 12ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ, έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ακόλουθη δήλωση:
«Η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη βρίσκεται ενώπιον μιας νέας σοβαρής πρόκλησης στην μακρόχρονη διαδρομή της. Το επόμενο έτος θα κληθεί να αναλάβει, εκ νέου, με την ψήφο του ελληνικού λαού, τις τύχες της χώρας. Θα αναλάβει να ανορθώσει την οικονομία και την κοινωνία από τα ερείπια που αφήνει πίσω της η τετραετία διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Άλλωστε, η ΝΔ, από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, έχει αποδείξει ότι είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα.
Το 12ο συνέδριο της ΝΔ συνιστά έναν σταθμό προετοιμασίας για το έργο που μας αναμένει. Με όραμα, σχέδιο και πίστη στις δυνάμεις μας, συσπειρώνοντας τις πλέον υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, που δίνουν το παρών δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πρέπει να αναγεννήσουμε και πάλι την ελπίδα σε έναν βαθιά απογοητευμένο λαό. Να δείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί».

Read more...