Menu
A+ A A-

Μ.Χαρακόπουλος για απαντήσεις Υπέξ και Υπ. Πολιτισμού: "Όχι λόγια, αλλά πράξεις για τα κλαπέντα βυζαντινά κειμήλια!"

ΚΛΑΠΕΝΤΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ 3

Αθήνα, 20 Αυγούστου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ:

Όχι λόγια, αλλά πράξεις για τα κλαπέντα βυζαντινά κειμήλια!

«Αν η κυβέρνηση εννοεί αυτά που υποστηρίζει στα λόγια, ότι δηλαδή αποτελεί προτεραιότητα η επιστροφή στην Ελλάδα των κειμηλίων και χειρογράφων που εκλάπησαν κατά τις περιόδους της κατοχής της Μακεδονίας από τη Βουλγαρία, και σήμερα βρίσκονται στα βουλγαρικά μουσεία, καθώς και σε αμερικανικά ιδρύματα, πρέπει να το αποδείξει με συγκεκριμένες πράξεις. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρόκειται -για μια ακόμη φορά- για δεσμεύσεις χωρίς αντίκρισμα, στις οποίες μας έχουν συνηθίσει οι σημερινοί κυβερνώντες. Επιπλέον, επιβάλλεται να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διαπιστωθεί πού βρίσκονται τα ιερά λείψανα που αφαιρέθηκαν από τις κλαπείσες λειψανοθήκες». Τα παραπάνω τόνισε ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τις απαντήσεις που έλαβε σε σχετική του ερώτηση, από την υπουργό Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου και τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αμανατίδη.
Υπενθυμίζεται ότι ο Θεσσαλός πολιτικός μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζήτησε τη συνδρομή της πολιτείας στην προσπάθεια επιστροφής στην Ελλάδα των κλαπέντων κειμηλίων και χειρογράφων από την Μονή Εικοσιφοινίσσης, τα οποία βρίσκονται στην Βουλγαρία, καθώς και στην κατοχή συγκεκριμένων θεσμών των ΗΠΑ. Αφορμή για την ερώτηση στάθηκε η δημοσίευση της είδησης ότι η Λουθηρανική Σχολή του Σικάγου επέστρεψε χειρόγραφο της συγκεκριμένης συλλογής, που βρέθηκε στην κατοχή του, στην Μονή, αλλά και η πρόσφατη επίσκεψη του κ. Χαρακόπουλου στη Σόφια όπου στο Μουσείο Εθνικής Ιστορίας διαπίστωσε πως εκτίθενται εκεί κάποια από τα κλαπέντα κειμήλια χωρίς τα λείψανα των Αγίων.
Η κ. Κονιόρδου στην απάντησή της αναφέρει, μεταξύ άλλων ότι «η επιστροφή αυτών των εντοπισμένων κειμηλίων από τη Βουλγαρία αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα, το οποίο απασχολεί τόσο τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών. Πρόκειται, ωστόσο, για μία ευαίσθητη υπόθεση, η οποία άπτεται και πολλών άλλων κρίσιμων ζητημάτων στις ελληνο - βουλγαρικές σχέσεις. […] Σε ό,τι αφορά. τέλος, στην τύχη των αγίων λειψάνων που έχουν αφαιρεθεί από τις κλαπείσες λειψανοθήκες, οι οποίες βρίσκονται σήμερα στο Μουσείο Εθνικής Ιστορίας της Σόφιας, οι Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ δεν διαθέτουν κανένα σχετικό στοιχείο».
Από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Αμανατίδης υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «το θέμα απασχολεί τα αρμόδια Υπουργεία, επιστημονικούς και θρησκευτικούς φορείς και ευρεία τμήματα της κοινής γνώμης. Η διεκδίκηση των ελληνικών ιστορικών και πολιτιστικών αγαθών που βρίσκονται στη Βουλγαρία και ο επαναπατρισμός τους, βάσει της σχετικής διεθνούς νομοθεσίας, αποτελεί προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης. Ταυτοχρόνως, η επιστροφή τους αποτελεί ένα ευαίσθητο, πολυδιάστατο θέμα, το οποίο κρίνεται με γνώμονα το εθνικό συμφέρον».

ΚΛΑΠΕΝΤΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ 2

Φωτ. 1-2 Τα βυζαντινά κειμήλια, που έκλεψαν οι Βούλγαροι από την Μονή Εικοσιφοινίσσης στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με αφηρημένα τα λείψανα των Αγίων, όπως τα εντόπισε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στο Μουσείο Εθνικής Ιστορίας της Σόφιας.

 

Read more...

Μάξιμος Χαρακόπουλος: "Άνευ αξίας οι διαβεβαιώσεις Καμμένου!"

Μ. Χαρακόπουλος

Αθήνα, 19 Αυγούστου 2018

 

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ:

Άνευ αξίας οι διαβεβαιώσεις Καμμένου!

«Ο κ. Καμμένος συνεχίζει την προσφιλή του τακτική να κάνει το μαύρο άσπρο, και να σφυρίζει αδιάφορα, δεχόμενος αδιαμαρτύρητα την μια μετά την άλλη τις “καρπαζιές” εκ μέρους του κυβερνητικού του συν-εταίρου. Αντί να απολογηθεί για τα 28 εκατομμύρια που αφαιρούνται από τα κονδύλια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για μια παράταση έξι μηνών στην αύξηση του ΦΠΑ των νησιών, εφευρίσκει χίλιες δυο δικαιολογίες για να πείσει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι δεν συνέβη και κάτι τρομερό. Ότι οι εξοπλισμοί δεν θα επηρεαστούν, αλλά ούτε οι παροχές προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Το πώς θα γίνει αυτό και τι σημαίνει “εξορθολογισμός” δαπανών, που συνεχώς επαναλαμβάνει, μόνον αυτός προφανώς το γνωρίζει, όπως και τι έσοδα προσδοκά από τα στρατόπεδα που κλείνουν. Επειδή, λοιπόν, είναι γνωστό το πόσο αξία έχουν οι διαβεβαιώσεις του κ. Καμμένου και του κόμματος που ηγείται -έπειτα και από την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών- αναμένουμε μια ακόμη διάψευση των όσων υποστηρίζει στην απάντησή του για τις νέες περικοπές του προϋπολογισμού του ΥπΕθΑ». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την απάντηση που έλαβε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, σε σχετική του ερώτηση.
Στην απάντησή του ο κ. Καμμένος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι πιστώσεις που διατέθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών προέρχονται από εξορθολογισμό δαπανών του ΥΠΕΘΑ οι οποίες ουδόλως επηρεάζουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Εάν και εφόσον προκύψουν ελλείψεις σε ορισμένους ΚΑΕ, εντός του τρέχοντος έτους, αυτές θα καλυφθούν από μεταφορές από άλλους ΚΑΕ του ΥΠΕΘΑ στο πλαίσιο του διαρκούς εξορθολογισμού του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ που αποτελεί μόνιμο στόχο μας. Περαιτέρω σας υπενθυμίζω ότι η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, διαδικασία η οποία ευρίσκεται εν εξελίξει, με το κλείσιμο μη επιχειρησιακά αναγκαιούντων στρατοπέδων θα εξοικονομήσει το ποσόν που απαιτείται για να αποτελέσει το ισοδύναμο για την μείωση του ΦΠΑ στα νησιά».

 

Read more...

Μάξιμος στο Αντάμωμα Σαρανταποριτών: «Θα σηκώσουμε και πάλι ψηλά την Ελλάδα!»

Μάξιμος Σαραντάπορο 1

Λάρισα, 17 Αυγούστου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΙΤΩΝ:

Θα σηκώσουμε και πάλι ψηλά την Ελλάδα!

«Το φετινό καλοκαίρι στιγματίστηκε από την ανείπωτη τραγωδία της φονικής πυρκαγιάς, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας. Μαύρισε η ψυχή μας! Αυτό, λοιπόν, το καλοκαίρι εθνικής μελαγχολίας, που βύθισε τη χώρα στο πένθος, ήρθε κάτι ανέλπιστο να μας ξαναδώσει ελπίδα. Τα παιδιά μας που σηκώνουν την ελληνική σημαία, οι αθλητές μας που αυτές τις μέρες ανεβαίνουν στο βάθρο της επιτυχίας μάς χάρισαν εθνική ανάταση και αισιοδοξία. Απέδειξαν ότι ο ελληνισμός έχει ψυχικά αποθέματα και πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί και πάλι να σηκώσει την Ελλάδα ψηλά! Αρκεί να πορευτούμε με πίστη στις δυνάμεις μας, με σχέδιο και αυτοπεποίθηση!». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας το Αντάμωμα των απανταχού Σαρανταποριτών, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού.
Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «τα Ανταμώματα που αυτές τις μέρες γίνονται σε όλη την ελληνική επαρχία είναι μια ευκαιρία να ξαναβαφτιστούμε στην παράδοση, να ξαναβρούμε τις ρίζες μας και να αντλήσουμε δύναμη από αυτές. Άλλωστε, το δίδαγμα από το ιστορικό Σαραντάπορο, από όπου ουσιαστικά ξεκίνησε η εποποιία των βαλκανικών πολέμων του 1912-13 που διπλασίασαν την Ελλάδα και απελευθέρωσαν τη Μακεδονία μας, είναι ένα: αυτό της εθνικής ενότητας! Με εθνική ενότητα μεγαλουργήσαμε ως έθνος, ενώ όποτε ενδώσαμε στο σαράκι του εθνικού διχασμού υποστήκαμε εθνικές συμφορές, όπως η μικρασιατική καταστροφή».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «τα Ανταμώματα είναι και μια ευκαιρία να βρεθούμε με τους ξενιτεμένους μας, που γυρίζουν στη γενέτειρά τους, στη γενέθλια γη. Ιδιαίτερα η παρουσία των νέων παιδιών, που στα χρόνια της κρίσης αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό για να βρουν ευκαιρίες απασχόλησης, είναι μια υπόμνηση του χρέους μας να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την επάνοδό τους στην πατρίδα. Τους το οφείλουμε!»,
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεχάρη «τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σαρανταπόρου κ. Γιάννη Βαίτση, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Θωμά Ράπτη και όλους όσοι εργάστηκαν για το Αντάμωμα των απανταχού Σαρανταποριτών. Να είμαστε καλά και του χρόνου και κάθε χρόνο να ανταμώνουμε!».

Μάξιμος Σαραντάπορο 2

Μάξιμος Σαραντάπορο 3

Μάξιμος Σαραντάπορο 4

Μάξιμος Σαραντάπορο 5

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος στη Σαμαρίνα: "Με εθνική αυτοπεποίθηση να ατενίσουμε το μέλλον!"

Μάξιμος Σαμαρίνα 1

Σαμαρίνα, 16 Αυγούστου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΜΑΡΙΝΑ:

Με εθνική αυτοπεποίθηση να ατενίσουμε το μέλλον!

«Κάθε φορά που βρίσκομαι εδώ στη Σαμαρίνα και στη Μεγάλη Παναγιά, που ευλαβούνται ιδιαιτέρως οι Βλάχοι, εδραιώνεται ακόμη περισσότερο η πεποίθησή μου ότι όσο κι αν οι καιροί αλλάζουν, εντούτοις, οι βασικές σταθερές του ελληνισμού, όπως είναι η πίστη του, διατηρούνται αλώβητες. Και αυτό καλό είναι να το αντιληφθούν και όλοι αυτοί που επιζητούν να επιβάλουν τις ιδεοληψίες τους δια της πλαγίας και να μας αποκόψουν από τις ρίζες και τις παραδόσεις μας». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την αρχιερατική λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαυίδ και τον παραδοσιακό χορό τσιάτσιο, που ακολούθησε στον περίβολο της επιβλητικής εκκλησίας της Σαμαρίνας.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με μετακινούμενους κτηνοτρόφους που ανέβασαν τα κοπάδια τους για να ξεκαλοκαιριάσουν στην Πίνδο, αλλά και με πολλούς Λαρισαίους Βλάχους που έλκουν καταγωγή από τη Σαμαρίνα και βρέθηκαν εκεί για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.
Στη δήλωσή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισήμανε ακόμη ότι «σε δίσεκτους καιρούς, όπως αυτούς που διανύουμε τα τελευταία χρόνια, κατά τα οποία αντιμετωπίζουμε προβλήματα κάθε τύπου, που δημιουργούν μια ασφυκτική ατμόσφαιρα για τους πολίτες και ένα αίσθημα απαισιοδοξίας, εκείνο που χρειάζεται είναι να ξαναβρούμε το νήμα της ελπίδας, που μας σήκωνε κάθε φορά ορθούς απέναντι σε απειλές.
Το φως της ελπίδας βρίσκεται στις γόνιμες παρακαταθήκες της παράδοσής μας, στις ζωογόνες δυνάμεις της πίστης μας, στο ισχυρό αίσθημα των δυνατοτήτων μας, όπως εκδηλώθηκε στο διάβα των αιώνων. Μόνον υπ’ αυτό το πρίσμα της εθνικής αυτοπεποίθησης θα μπορέσουμε να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Η απόπειρα που επιχειρείται να κατεδαφιστούν όλες οι αξίες μας, στο όνομα μιας δήθεν προόδου, το μόνο που επιτυγχάνει είναι η επιτάχυνση της αποσύνθεσης και της διάλυσης. Κι αυτό γίνεται όλο και περισσότερο κατανοητό πλέον από τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών».

Μάξιμος Σαμαρίνα 2

Μάξιμοσ Σαμαρίνα 3

Μάξιμοσ Σαμαρίνα 4

Μάξιμος Σαμαρίνα 5

Μάξιμος Σαμαρίνα 6

Μάξιμος Σαμαρίνα 7jpg

Μάξιμος Σαμαρίνα 8jpg

Μάξιμος Σαμαρίνα 9jpg

 

Read more...

Μάξιμος από Λιβάδι και Αβδέλα: "Η υπέρμαχος στρατηγός να σκέπει την πατρίδα!"

Μάξιμος Αβδέλα 1

Λάρισα, 15 Αυγούστου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΕ ΛΙΒΑΔΙ ΚΑΙ ΑΒΔΕΛΑ:

Η υπέρμαχος στρατηγός να σκέπει την πατρίδα!

Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος θα μείνει στην ιστορία, καθώς ο εορτασμός της Παναγίας συνοδεύτηκε από την χαρμόσυνη είδηση της απελευθέρωσης των δυο στρατιωτικών μας από τις φυλακές της Ανδριανούπολης, όπου κρατούνταν άδικα επί μήνες, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Θαρρώ, λοιπόν, πως από τα προσωνύμια που ο λαός μας έδωσε στην Παναγία, Οδηγήτρια, Γοργοεπήκοος, Ελεούσα και τόσα άλλα, εκείνο που σήμερα ταιριάζει περισσότερο είναι της Ελευθερώτριας! Η Παναγία, που την νιώθει τόσο οικεία ο λαός μας και την επικαλείται σε κάθε δυσκολία με το “βόηθα Παναγιά”, να είναι καταφυγή και βοήθεια όλων μας. Η υπέρμαχος στρατηγός να σκέπει και να φρουρεί το έθνος και την πατρίδα μας!
Τα παραπάνω τόνισε σε δήλωσή του ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στην Αβδέλα της Πίνδου. Ο Θεσσαλός πολιτικός μετά τη Λειτουργία που τελέστηκε στην εκκλησία του χωριού από τον μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαυίδ παρακολούθησε τον παραδοσιακό κυκλικό χορό στην πλατεία. Εκεί είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με Βλάχους από τον νόμο της Λάρισας που το καλοκαίρι επιστρέφουν στη γενέτειρά τους.
Την προηγουμένη, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος παρέστη στον πανηγυρικό εσπερινό στον εορτάζοντα Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Λιβάδι Ολύμπου και ακολούθησε την περιφορά του επιταφίου στα γραφικά σοκάκια της ορεινής κωμόπολης της Ελασσόνας.

Μάξιμος Αβδέλα 2


Εθνικοί ευεργέτες
Στη δήλωσή του το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε επίσης «στη συμβολή του βλαχόφωνου ελληνισμού στους αγώνες του έθνους. Οι Βλάχοι ξεχωρίζουν ως εθνικοί ευεργέτες! Η πλειονότητα των μεγάλων ευεργετών του γένους είναι Βλάχοι, οι οποίοι όπου κι αν βρέθηκαν στα ξένα, με όπλο το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Έλληνα πρόκοψαν και πλούτισαν. Δεν λησμόνησαν, όμως, την πατρίδα. Σε όλο τον ελληνικό κόσμο, τις άλλοτε μητροπόλεις του ελληνισμού της καθ’ ημάς Ανατολής, από την Κωνσταντινούπολη μέχρι την Αλεξάνδρεια έχω συναντήσει σχολεία, στέγες πολιτισμού, ιδρύματα, που είναι δωρεές επιφανών Βλάχων.
Οι Βλάχοι έκαναν πράξη τη ρήση του Κένεντυ πολλά χρόνια πριν από αυτόν: “μην ρωτάς τι κάνει η πατρίδα για εσένα, αλλά τι κάνεις εσύ για την πατρίδα”. Αυτή η αίσθηση του χρέους προς την πατρίδα, στον βαθμό των δυνατοτήτων και των ευθυνών του καθενός, είναι που δυστυχώς λείπει στις μέρες μας και πρέπει να ξαναβρούμε. Χρόνια Πολλά με υγεία και αισιοδοξία!».

Μάξιμος Λιβάδι 1

Μάξιμος Λιβάδι 2

Μάξιμος Λιβάδι 3

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: “Έχουμε χορτάσει ψέματα με την οκά από αυτήν την κυβέρνηση!”

Αθήνα, 13 Αυγούστου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΛΥΡΙΤΖΗ – REAL:

“Έχουμε χορτάσει ψέματα με την οκά από αυτήν την κυβέρνηση!”

 

Μάξιμος

Συνέντευξη
Μάξιμου Χαρακόπουλου
στον REAL FM
και στον δημοσιογράφο Βασίλη Λυριτζή

Δημοσιογράφος : Καλημέρα κ. Χαρακόπουλε, καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Καλημέρα κ. Λυριτζή, καλημέρα στους ακροατές σας.

Δ: Τι κάνετε; Καλά είστε;

Δόξα το Θεό, όσο μπορούμε.

Δ: Εντάξει, το παλεύουμε, έχουμε και μία θετική να το πω έτσι αύρα από τις επιτυχίες των ελλήνων αθλητών. Να εξισορροπούν τη δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε το προηγούμενο διάστημα.

Πράγματι, αυτό το καλοκαίρι της εθνικής μελαγχολίας, στην οποία μας βύθισε αυτή η ανείπωτη τραγωδία, η φονική πυρκαγιά με τους σχεδόν εκατό νεκρούς στην ανατολική αττική, νομίζω μας έδωσε μία ψυχική ανάταση αυτό το μπαράζ επιτυχιών των παιδιών μας που σηκώνουν ψηλά την ελληνική σημαία. Την χρειαζόμασταν, πραγματικά τη χρειαζόμασταν…

Δ: Τη χρειάζεται η χώρα, προφανώς τη χρειάζεται, δεν μπορεί όλα να είναι μαύρα. Η κυβέρνηση σας κατηγορεί μιας και το ανοίξαμε το θέμα ας πούμε, σας κατηγορεί ότι επιχειρείτε να εκμεταλλευτείτε πολιτικά τον θάνατο ανθρώπων και εντάσσει σε αυτή την κατηγόρια και να το πω έτσι, θέλω την απάντηση, ότι ουσιαστικά και αυτό το sms το οποίο παρουσιάστηκε από την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος για επικοινωνιακή διαχείριση από την πλευρά της κυβέρνησης, είναι πλαστό και εσείς το χρησιμοποιείτε για να καταδείξετε ότι την κυβέρνηση το μόνο που την ένοιαζε είναι να γλυτώσει επικοινωνιακά και όχι να απαντήσει στα προβλήματα κτλ. Τι έχετε να πείτε;

Κοιτάξτε νομίζω ότι οι ακροατές μας, όσοι παρακολούθησαν όλες αυτές τις μέρες τον τρόπο που η Νέα Δημοκρατία αντιμετώπισε την ανείπωτη αυτή τραγωδία, θα συμφωνήσουν ότι τη χειρίστηκε με περισσή υπευθυνότητα και σύνεση. Σεβαστήκαμε απόλυτα το τριήμερο πένθος, στελέχη μας, ούτε ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν έκανε δηλώσεις τις πρώτες ημέρες. Αντιθέτως, όλες οι ενέργειες μας, οι τοποθετήσεις μας, διαπνεόταν από αυτό το αίσθημα αν θέλετε σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων, αλλά και εθνικής ευθύνης και καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα, για να αντλήσουμε όλοι τα οδυνηρά διδάγματα από αυτή την, τολμώ να πω εθνική τραγωδία. Αντιθέτως, όλες αυτές τις μέρες είδαμε μια προσπάθεια από την κυβέρνηση να διαχειριστεί επικοινωνιακά αυτήν την τραγωδία. Και θα έλεγα ότι αν όλη αυτή την φαιά ουσία και την ενέργεια που δαπάνησε για την επικοινωνιακή διαχείριση αυτής της τραγωδίας την είχε δαπανήσει για την πραγματική την ουσιαστική αντιμετώπιση, ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα.

Δ: Γιατί το λέτε, όμως, κ. Χαρακόπουλε;

Κοιτάξτε κύριε Λυριτζή, δεν γίνονται Συντονιστικά παρουσία καμερών, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά! Με συγχωρείτε, δεν είναι δυνατόν να στήνετε ολόκληρη επικοινωνιακή φιέστα με συνέντευξη με τους αρχηγούς, τους υπουργούς, που δίνουν συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον, και έντεκα μέρες μετά να καρατομείτε ο κύριος Τόσκας και να καρατομούνται και οι αρχηγοί των Σωμάτων. Αν τα έκαναν καλά γιατί τους καρατόμησαν με τέτοια μεγάλη χρονοκαθυστέρηση;

Δ: Σου λέει την ώρα που γίνετε η μάχη…

Ο Ελεύθερος Τύπος αποκάλυψε τα sms που δείχνουν ότι πράγματι όλος ο καημός και όλη η αγωνία τους ήταν πώς θα διαχειριστούν επικοινωνιακά αυτή την τραγωδία!

Δ: Οι ίδιοι διαψεύδουν την ύπαρξη αυτών των sms.

Έχουμε χορτάσει ψέματα με την οκά από αυτήν την κυβέρνηση! Εγώ πιστεύω τον Ελεύθερο Τύπο, ο οποίος επανέρχεται και σήμερα και ζητά να ανοίξουν τα τηλέφωνα και να δούμε ποιος λέει την αλήθεια. Αλλά κ. Λυριτζή, οι ακροατές σας ας αναρωτηθούν τι ακούγαμε από τα κυβερνητικά στελέχη, από βουλευτές, από εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ όλες αυτές τις ημέρες. Αυτά που λένε τα sms δεν ακούγαμε;

Δ: Παρόλα αυτά, όμως, στην κεντρική γραμμή δεν θα διαφωνήσω, αλλά να σας πω κάτι; Θα σας πει κανείς ότι αφού πέρασαν οι πρώτες μέρες της μάχης ας πούμε και το βάρος όλης αυτής της υπόθεσης με τους 94-95, πόσοι είναι τελικά οι νεκροί, η κυβέρνηση από τη δική της πλευρά προχώρησε σχεδόν σε ότι λέγατε, σε ότι ζητούσατε. Δηλαδή, οι επικεφαλής έχοντας την ευθύνη μιας δουλειάς η οποία προφανώς δεν απέδωσε όπως έπρεπε, έφυγαν. Υπήρξε η ανασυγκρότηση, σχέδιο ανασυγκρότησης της αρμόδιας υπηρεσίας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και άνοιξε με ένα πολύ έντονο τρόπο και το θέμα των αυθαιρέτων που και εσείς παραδέχεστε ότι είναι ένα τεράστιο θέμα ούτως ή άλλως, τι άλλο να κάνει;

Αυτό έγινε με μεγάλη καθυστέρηση, αφού απέτυχε η επικοινωνιακή διαχείριση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτοί επεδίωκαν αρχικώς να περάσουν αβρόχοις ποσί με συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον ότι όλα έγιναν καλώς! Όταν αυτό το έργο δεν πέρασε και φάνηκε η γύμνια της κυβέρνησης αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε αποπομπές, αναγκάστηκαν να καταργήσουν την Πολιτική Προστασία και να προχωρήσουν στη σύσταση ενός άλλου οργάνου από την αρχή. Το επικροτήσαμε, αλλά είπαμε ότι κρατάμε μικρό καλάθι. Διότι οι επιλογές της κυβέρνησης ότι έβαλε στη θέση του κ. Καπάκη, που προέρχονταν από τη συνιστώσα ΠΡΑΤΤΩ που έλαμψε για την απραξία της και έκαψε την κυβέρνηση, έβαλε ένα άλλο κομματικό στέλεχος τον κ. Ταφύλλη. Γι’ αυτό και είμαστε επιφυλακτικοί. Μένει να δούμε στη πορεία πώς θα έλθει η συγκρότηση αυτού του νέου σώματος στη Βουλή. Είναι θετικό ότι θα περάσει από τη Διάσκεψη των Προέδρων η επικύρωση αυτού του προσώπου. Δεν ξέρω αν θα εμμείνουν στον κ. Ταφύλλη, που έχει το γνωστό κομματικό παρελθόν, για αυτήν την θέση. Αλλά νομίζω ότι η πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη από εχθές στην Εύβοια καταδεικνύει όλα τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν στην ανατολική Αττική, όπου θρηνήσαμε δεκάδες νεκρούς.

Δ: Γιατί το λέτε αυτό; Η ίδια πυροσβεστική είναι η ίδια γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας είναι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι. Άλλη πυροσβεστική έχουμε;

Τα ίδια είναι ή μήπως βλέπουμε ότι εδώ έχουμε πιο γρήγορα αντανακλαστικά, ότι εκεί υποτιμήθηκε ο κίνδυνος της πυρκαγιάς, ότι εκεί υπήρξε παντελής απουσία συντονισμού από την ΓΓ ΠΠ, ενώ τώρα, μετά την οδυνηρή εμπειρία κινητοποιήθηκε γρηγορότερα ο κρατικός μηχανισμός…

Δ: Εντάξει δεν είναι το ίδιο πράγμα με την κατοικημένη περιοχή…

…με την παρουσία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, σε αντίθεση με την κ. Δούρου που δεν εμφανίστηκε ποτέ την ώρα της πυρκαγιάς στα καμένα για να μην αμαυρωθεί, προφανώς η εικόνα της, είχαμε δημάρχους που δεν διέκοψαν καν τις διακοπές τους, ενώ η περιοχή τους απειλείτο. Εδώ είναι ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας παρών, τον βλέπω να κάνει δηλώσεις…

Δ: Μιλήσαμε και πριν, ναι…

…να συντονίζει, οργανώθηκε η εκκένωση οικισμού, προκειμένου να μην θρηνήσουμε θύματα. Φαίνεται ότι είναι πιο οργανωμένη η αντιμετώπιση της πυρκαγιάς τώρα, αυτό ζητούσαμε να γίνει και τότε και για τα λάθη και τις τραγικές παραλείψεις οφείλουν να δώσουν απαντήσεις. Και είναι θετικό ότι η δικαιοσύνη, ήδη, διερευνά την υπόθεση για να αποδοθούν οι ευθύνες.

Δ: Διερευνά και η δικαιοσύνη και η ανεξάρτητη αρχή διερευνά, επίσης, για να μπορέσουμε να έχουμε μια εικόνα του τι συνέβη και τι δεν πρέπει να ξανασυμβεί τι να ξαναγίνει. Προφανώς ισχύουν όλα αυτά. Για να δούμε και τα άλλα θέματα τώρα γιατί πλησιάζουν και οι μέρες ολοκλήρωσης του προγράμματος, εγώ έτσι θα το πω, και η είσοδος σε ένα διαφορετικό περιβάλλον λέει η κυβέρνηση.

Ένας από τους καημούς τους, που ενοχλήθηκαν τόσο πολύ για τη διάσταση των πυρκαγιών που δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς, είναι το γεγονός ότι τους χάλασε την επικοινωνιακή γιορτή, τη φιέστα που ετοίμαζαν. Το είπαν και κάποιοι υπουργοί πολύ αποκαλυπτικά, τους χάλασε την επικοινωνιακή φιέστα που ετοίμαζαν για τις 21 Αυγούστου, που λήγει το πρόγραμμα, το 3ο μνημόνιο.

Δ: Πέρα των επικοινωνιακών, όμως, επί της ουσίας, επί της πραγματικότητας, εσείς θεωρείτε ότι υπάρχουν σε αυτή τη νέα περίοδο δυνατότητες διεύρυνσης της πολιτικής ανεξαρτησίας, να το πω έτσι, για τις αποφάσεις που μπορεί να παίρνει η Ελλάδα ή όχι; Δηλαδή, υπάρχουν όντως οι δυνατότητες να μην εφαρμοστεί η απόφαση για τις συντάξεις;

Μακάρι να γίνει αυτό. Αλλά να υπενθυμίσουμε ότι μιλούμε για έξοδο από το τρίτο μνημόνιο που ήταν αχρείαστο και επιβλήθηκε με όλη αυτή την περιπέτεια των πρώτων μηνών του ’15. Αν τα πράγματα δεν ανατρέπονταν, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, η χώρα το 2015 θα είχε βγει από το δεύτερο μνημόνιο και δεν θα χρειαζόταν ούτε το τρίτο ούτε το οιονεί τέταρτο μνημόνιο που έχει συνυπογράψει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση τώρα λέει ότι επιχειρεί -κάποιοι το θεωρούν δεδομένο ότι θα αναστείλουν τη μείωση των συντάξεων από την 01.01.2019. Μακάρι να το πετύχουν. Αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ένα μέτρο που η ΝΔ δεν ψήφισε και δεν χρειάζονταν τον Γενάρη του ‘15 μείωση των συντάξεων. Το ασφαλιστικό είχε μια άλλη δυναμική.
Σήμερα μετά την περιπέτεια των τρισείμησι χρόνων της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με εκατοντάδες χιλιάδες να έχουν φύγει στο εξωτερικό, να μειώνεται ουσιαστικά η απασχόληση, τα έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία, και από τις εισφορές των εργαζομένων…

Δ: Ε, Πως, το ακριβώς αντίθετο σου λέει η κυβέρνηση…

…μιλούμε συνεχώς για σενάριο μη βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος και ανάγκη μειώσεως των συντάξεων. Άρα, ας μην εγκαλούν εμάς για τις μειώσεις των συντάξεων -τις μειώσεις των συντάξεων αυτοί τις ψήφισαν, αυτοί τις επέβαλλαν, και τώρα φαίνεται να διαπραγματεύονται την αναστολή εφαρμογής ενός μέτρου που οι ίδιοι ψήφισαν. Μακάρι να μην εφαρμοστούν. Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων και των συνταξιούχων έχει μειωθεί και από τις συντάξεις σε μεγάλο βαθμό συντηρούνται και άνεργα παιδιά και εγγόνια. Αυτή είναι μια σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε.

Δ: Έχει διαμορφωθεί λέει η κυβερνητική πλευρά ένα περιβάλλον πιο ευνοϊκό, δηλαδή, επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, μείωση της ανεργίας πρώτη φορά κάτω από το 20% με επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, καλύτερα αποτελέσματα για τον ΕΦΚΑ, επομένως, προφανώς με τα περισσευούμενα, με το μαξιλάρι, δίνετε η δυνατότητα…

Κύριε Λυριτζή εγώ δεν θέλω να μηδενίσω, αλλά σας λέω ότι η χώρα θα είχε βγει πριν τρεισήμισι χρόνια από τα μνημόνια, βγαίνει με διαφορετικούς όρους απ’ αυτούς που βγαίνουν οι άλλες χώρες, θα είναι σε εποπτεία, θα έχουν ουσιαστικό έλεγχο, και βγαίνει με δεσμεύσεις που μας έχουν ουσιαστικά δεμένα τα χέρια μέχρι το 2060. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουμε υψηλά πλεονάσματα, 3,5 % μέχρι το 2021 και μετά 2,2%. Βγαίνουμε με μειώσεις συντάξεων, με περικοπή αφορολόγητου από το 2020, με κατάργηση ΕΚΑΣ, με μια σειρά μέτρα τα οποία δεσμεύουν τη χώρα για πολλά-πολλά χρόνια με υπερταμείο για 100 χρόνια. Αυτή είναι η οδυνηρή πραγματικότητα. Μακάρι να επιδέχονταν πανηγυρισμούς η έξοδος της χώρας από το τρίτο μνημόνιο, αλλά η σκληρή αλήθεια είναι ότι η χώρα έχει χάσει αρκετά περιθώρια κινήσεων με την πολιτική Βαρουφάκη το πρώτο εξάμηνο που έβαλε την πατρίδα στο τρίτο μνημόνιο…

Δ: Αν είναι έτσι τα πράγματα, όπως τα περιγράφετε, τόσο ασφυκτικά, στο ενδεχόμενο επικράτησης της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, αν γίνετε κυβέρνηση, τι δυνατότητες έχετε να αλλάξετε κάτι από αυτό;

Εμείς είπαμε ότι εφαρμόζοντας ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, κερδίζοντας βαθμούς αξιοπιστίας, μπορούμε να πείσουμε ότι με ένα άλλο μείγμα πολιτικής μπορούμε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Και ο πρόεδρος της ΝΔ και πέρυσι στην ΔΕΘ, φέτος ακόμη περισσότερο θα παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για μείωση φορολογίας που δεν θα έχει αποτέλεσμα τη μείωση των φορολογικών εσόδων. Εμείς αποδείξαμε ότι και με μονομερείς κινήσεις της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, μειώνοντας φορολογικούς συντελεστές, όπως το κάναμε στην εστίαση, πετύχαμε καλύτερα φορολογικά έσοδα. Ο αείμνηστος Ξενοφών Ζολώτας έλεγε ότι οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους. Όσο μεγαλύτερους φόρους βάζει κανείς τόσο δυσκολότερα εισπράττει αυτούς τους φόρους. Έχει φοροδιαφυγή, “μαύρη” αδήλωτη εργασία, κανείς δεν κόβει αποδείξεις, και το κράτος δεν εισπράττει ΦΠΑ, όταν ο ΦΠΑ είναι υψηλός. Το αποδείξαμε στην πράξη με την μείωση των συντελεστών στην εστίαση στην προηγούμενη διακυβέρνηση.

Δ: Για το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, ανησυχείτε για το πώς μπορεί αυτό να το επηρεάσει η οικονομική κρίση στην Τουρκία;

Κανέναν δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορο η κρίση στην Τουρκία. Είμαστε σε ένα παγκόσμιο ρευστό περιβάλλον. Δεν έχουν να κάνουν μόνον με την οικονομία οι εξελίξεις στην Τουρκία και το πώς αυτές θα επηρεάσουν τα δικά μας. Έχουν να κάνουν με τα γεωπολιτικά. Πάντοτε, όποτε υπήρχε κρίση στην Τουρκία βλέπουμε μια προσπάθεια εξαγωγής της κρίσης στα ελληνοτουρκικά. Καταφεύγει σε εξάρσεις εθνικισμού ο πρόεδρος της Τουρκίας, ο οποίος βγήκε ενισχυμένος από τις τελευταίες εκλογές, είναι ο απόλυτος άρχων, σουλτάνος θα έλεγα και μιλάει για οικονομικό πόλεμο και εναποθέτει τις ελπίδες του στον Αλλάχ. Λοιπόν, όταν με θρησκευτικούς όρους επιχειρείται να αντιμετωπιστεί το οικονομικό γίγνεσθαι, αντιλαμβάνεσθε ότι ρέπει προς εθνικιστικές κορώνες, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε καταστάσεις που μπορεί να μας αγγίξουν και εμάς στο Αιγαίο, Ήδη, έχουμε ζητήματα ανοιχτά με την Τουρκία, είναι ένας δύσκολος, ένας κακός γείτονας, όποτε ενεργεί με εκνευρισμό έχουμε θερμά επεισόδια.

Δ: Ευχαριστώ πολύ κύριε Χαρακόπουλε, καλημέρα σας.

Να είστε καλά, καλημέρα.

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος σε ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: “Σύντροφοι”, η ζωή επιβεβαιώνει τη διαδρομή του καθενός!

Μάξιμος 2 1

Αθήνα, 13 Αυγούστου 2018

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ:

“Σύντροφοι”, η ζωή επιβεβαιώνει τη διαδρομή του καθενός!

«Αν τα λόγια δεν συνοδεύονται από πράξεις, τότε απλά είναι λόγια του αέρος! Στα οποία μας συνηθίσατε…». Έτσι καταλήγει η απάντηση του αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτή Λαρίσης, κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, στον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας με αφορμή τη νέα ανακοίνωση εναντίον του.
Ολόκληρη η απάντηση του Μάξιμου Χαρακόπουλου έχει ως εξής:
«Άλλα αντ’ άλλα της Παρασκευής το γάλα! Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας ενοχλήθηκε γιατί του υπενθύμισα πως σε αγαστή συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή στην “πλατεία των αγανακτισμένων” έδωσε το έναυσμα για τους προπηλακισμούς πολιτικών. Μάλιστα, ο κυβερνητικός τους εταίρος μίλαγε ανοιχτά ακόμη και για “λιντσάρισμα” πολιτικών τους αντιπάλων! Ήταν η εποχή που… εμπλούτισαν το πολιτικό λεξιλόγιο με “γερμανοτσολιάδες”, “προσκυνημένους”, “στα τέσσερα” και άλλα… χαριτωμένα, που προκαλούν θυμηδία σήμερα, μετά την εμπειρία των 4 χρόνων διακυβέρνησης της… πρώτης φοράς αριστερά!
Προφανώς, θέλουν να τα ξεχάσουν όλα αυτά και να μεταλλαχθούν σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, γι’αυτό και στη… μαρκίζα του κυβερνώντος κόμματος βλέπουμε Σπίρτζη, Κουρουπλή, Κατρούγκαλο, Τζάκρη, Μπόλαρη και άλλες “φίρμες” του βαθέως ΠΑΣΟΚ! Πως γίνεται, όμως, από τη μια να εγκαλείς το παρελθόν της μεταπολίτευσης για όλα τα δεινά, κι από την άλλη να αναζητάς στα… αζήτητα του ΠΑΣΟΚ και στους “κηπουρούς” του ΓΑΠ στελέχη για τον επικείμενο ανασχηματισμό; Μυστήριο! Μάλλον, ο πρωθυπουργός “κάηκε” από τον ερασιτεχνισμό των προερχομένων από το 4% στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που αποδείχθηκαν καλοί στην αμπελοφιλοσοφία της εκ του ασφαλούς ήσσονος αντιπολίτευσης, αλλά τραγικά ολίγιστοι και επικίνδυνοι ως υπουργοί! Μένει να δούμε αν στην αποδρομή της κυβέρνησής τους θα καταδεχθούν τελικά τα “ρετάλια” του ΠΑΣΟΚ να μπουν στην κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Σιμά κοντά τα Γιάννενα…
Όσον αφορά τα γενικά περί διαπλοκής, και οι… γάτες ιμαλαΐων γελούν όταν ακούν για βοσκοτόπια σε μπαΐρια ως εγγυητική για τηλεοπτικές άδειες! Καθόσον δε με αφορά, ίσως χάσατε επεισόδια… Μετά την παραίτησή μου από αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης λόγω της έντονης διαφωνίας μου στην επιμήκυνση της διάρκειας ζωής στο φρέσκο γάλα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχονταν επάνοδο στις 5 ημέρες από τις 7 -στις οποίες περιορίστηκε μετά και τη δική μου αποχώρηση από την κυβέρνηση. Ακολούθως, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, από το βήμα της βουλής, εξαπέλυε μύδρους κατά του ΟΟΣΑ και της εργαλειοθήκης του. Μάλιστα, ο κ. Αποστόλου, ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, παρουσία κτηνοτρόφων δήλωσε ότι ετοιμάζει “τροπολογία Χαρακόπουλου”, όπως την ονόμασε προς τιμήν μου, για την επάνοδο του φρέσκου γάλακτος στις 5 ημέρες. Το τι έγινε, τελικά, είναι γνωστό. Η… ασυμβίβαστη κυβέρνηση της αριστεράς όχι μόνο δεν επανέφερε τη διάρκεια στις 5 ημέρες, ούτε καν την διατήρησε στις 7. Επί των ημερών της… πρώτης φοράς αριστερά μπορούμε να έχουμε “φρέσκο” γάλα αορίστου διαρκείας! Η… ασυμβίβαστη κυβέρνηση της αριστεράς, “προστάτης” των κτηνοτρόφων και των αδυνάτων, άφησε στην απόλυτη ευχέρεια της γαλακτοβιομηχανίας τον καθορισμό της διάρκειας ζωής στο γάλα!
Τι τα θέλετε “σύντροφοι”; Η ζωή επιβεβαιώνει τη διαδρομή του καθενός και αν τα λεγόμενά του συμβαδίζουν με τη ζωή του. Αν τα λόγια δεν συνοδεύονται από πράξεις, τότε απλά είναι λόγια του αέρος! Στα οποία μας συνηθίσατε…

Υ.Γ. Τουλάχιστον, πείτε μας το όνομα του συντάκτη ή του έχοντος την ευθύνη των ανακοινώσεών σας για να γνωριστούμε καλύτερα…».

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Η κυβέρνηση έχει το σύνδρομο του αλάθητου..."

Μαξιμος βουλη

Αθήνα, 13 Αυγούστου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ, ΑΝΑΠΛ.ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΔ:

Πολιτική ευθύνη σημαίνει ότι παίρνεις το καπελάκι σου
και πας σε εκλογές…

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
στον “Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής” 12.08.18
και στον Απόστολο Χονδρόπουλο

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ ΣΩΣΤΑ,
ΑΛΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΛΑΘΗΤΟΥ…

Όταν αναλαμβάνεις την πολιτική ευθύνη, λες «ευχαριστώ αλλά απέτυχα, γι’ αυτό και φεύγω. Παίρνεις, λοιπόν το καπελάκι σου και πας σε εκλογές», τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. Ο κ. Χαρακόπουλος, μιλά για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική, καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση «διακατέχεται από το σύνδρομο του αλάθητου», ενώ υπογραμμίζει ότι «τώρα πια, όσο μένει στην εξουσία, θα είναι κυβέρνηση-πουκάμισο αδειανό».

- Κύριε Χαρακόπουλε, τι λάθη εκτιμάτε ότι υπήρξαν και οδηγηθήκαμε στην τραγωδία στην Ανατολική Αττική; Ως τομεάρχης αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, απευθύνατε 12 ερωτήματα, θα υπάρξουν, πιστεύετε, ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση;

Ότι έγιναν εγκληματικά λάθη και σημειώθηκαν τερατώδεις παραλείψεις, που οδήγησαν στο θάνατο δεκάδες συνανθρώπους μας, το πληροφορούμαστε, μέρα με την ημέρα, με τις λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Λάθη στην ετοιμότητα του μηχανισμού, στην εκτίμηση της κατάστασης, στον ανύπαρκτο συντονισμό, στην επιχείρηση διάσωσης. Τίποτε δεν δούλεψε σωστά! Και για τούτο εναγωνίως οι κυβερνώντες προσπαθούν από την πρώτη στιγμή να θολώσουν τα νερά. Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα περάσαμε στους εμπρησμούς, και από εκεί στα αυθαίρετα. Τα πάντα εντασσόμενα σε μια επικοινωνιακή διαχείριση. Ως ΝΔ επιδιώξαμε καθαρές απαντήσεις και, προσωπικά, απηύθυνα 12 ερωτήματα στους αρμόδιους υπουργούς. Φοβάμαι, όμως, ότι, όπως και σε ανάλογες περιπτώσεις, τα ερωτήματά μας θα μείνουν αναπάντητα. Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει μάθει να κρίνεται. Διακατέχεται από το σύνδρομο του αλάθητου!

- Η κυβέρνηση επιμένει στο ζήτημα της αυθαίρετης δόμησης. Ποια η άποψη σας για τις 20 παρεμβάσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός; Θα στηρίξει αυτά τα μέτρα η ΝΔ;

Μετά τις αρχικές αποτυχημένες απόπειρες να αλλάξει ατζέντα, και την καθολική κατακραυγή που ξεσήκωσε η αχαρακτήριστη στάση του πρωθυπουργού, σε εκείνο το αξέχαστο «θέατρο της Δευτέρας», αλλά και των στελεχών της κυβέρνησης και των άλλων αρμοδίων, μπήκε μπρος ένα νέο σενάριο κατευνασμού της κοινής γνώμης. Η παντιέρα της μπουλντόζας! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα αυθαίρετα είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα. Αλλά δεν ήταν αυτή η αιτία που κάηκαν τόσοι άνθρωποι. Αυτό συνέβη πρώτη φορά σε τέτοια έκταση, σε τόσο μικρή περιοχή, σε τόσο λίγο διάστημα. Αλλά είναι μια βολική δικαιολογία, για μια αποτυχημένη κυβέρνηση, και έναν μικρό, πολιτικά κυρίως και όχι ηλικιακά, πρωθυπουργό που δεν επιθυμούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Επιπλέον, πάει πολύ να μιλούν για τα αυθαίρετα πολιτικοί σαν τον κ. Σπίρτζη, που έβγαινε και έδινε οδηγίες μέσω της ΕΡΤ πώς να νομιμοποιηθούν τα αυθαίρετα στο Μάτι. Τρεισήμισι χρόνια στην εξουσία εμπόδισαν εκατοντάδες εκτελέσεις αποφάσεων για κατεδάφιση αυθαιρέτων και νομιμοποιούσαν τα πάντα για ψηφοθηρικούς λόγους. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που μονίμως έλεγε «όχι σε όλα», η ΝΔ επιμένει ότι σε τέτοια ζητήματα χρειάζεται εθνική συνεννόηση.

- Η κυβέρνηση προχωρά και στην αναμόρφωση της δομής της Πολιτικής Προστασίας. Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση οι αλλαγές που ανακοίνωσε;

Υπό την ασφυκτική πίεση της κοινής γνώμης και με έκδηλη αγωνία να αλλάξει ατζέντα, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την αντικατάσταση της Πολιτικής Προστασίας με την Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών. Ταυτόχρονα υποσχέθηκε ότι η στελέχωση του νέου θεσμού θα γίνει αξιοκρατικά, αλλά μερικές μέρες πριν τοποθέτησε Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας τον κ. Ταφύλλη με αποκλειστικά κομματικά κριτήρια. Οπότε, αν και οι αλλαγές είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, με την πικρή πείρα του χάσματος λόγων και έργων αυτής της κυβέρνησης, θα έλεγα να κρατήσουμε μικρό καλάθι…

- Η ΝΔ εξακολουθεί και μετά τις τέσσερις παραιτήσεις και αντικαταστάσεις, να θέτει ζήτημα «ευθύνης του πρωθυπουργού»; Τι ζητάτε να κάνει ο κ. Τσίπρας για να πείσει ότι αναλαμβάνει και στην πράξη την πολιτική ευθύνη;

Όταν αναλαμβάνεις την πολιτική ευθύνη, λες ευχαριστώ αλλά απέτυχα γι’ αυτό και φεύγω. Παίρνεις, λοιπόν, το καπελάκι σου και πας σε εκλογές. Ο κ. Τσίπρας ψέλλισε κάτι για ευθύνη που τελικά ήταν και… μεγαλύτερη από ότι του αναλογούσε, θυσίασε κάποιες «Ιφιγένειες», και σχεδιάζει πως να συνεχίζει να παραμείνει στη θέση του. Το τι σκέφτονται κατά βάθος, το ομολογούν οι ίδιοι οι υπουργοί. Όπως ο κ. Κουβέλης που έβαλε τη δήθεν έξοδο από τα μνημόνια πάνω από τους νεκρούς της πυρκαγιάς, ή ο κ. Πολάκης, που στεναχωρήθηκε γιατί οι νεκροί θόλωσαν την κυβερνητική εικόνα. Οι ευθύνες, όμως, έχουν ονοματεπώνυμο και ο κ. Τσίπρας πρέπει να τις αναλάβει προκηρύσσοντας άμεσα εκλογές.

-Σε αντίθεση πάντως με όσα λέει η ΝΔ, ο ίδιος ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι "ανέλαβε από την πρώτη στιγμή ακόμα και ευθύνες που δεν του αναλογούν" και ότι θα περίμενε "έστω και μια δόση αυτοκριτικής για όσους κυβέρνησαν αυτό τον τόπο εδώ και 4 δεκαετίες". Τι απαντάτε;

Ο κ. Τσίπρας κυβερνά σχεδόν 4 χρόνια. Το «έργο» του οι πολίτες το βίωσαν στο πετσί τους. Και θα του απαντήσουν καταλλήλως στις εκλογές. Καλό θα είναι, πάντως, οι κυβερνώντες να προσγειωθούν, και να αντιληφθούν ότι δεν κάνουν χάρη στον ελληνικό λαό που τον κυβερνούν. Ο πρωθυπουργός ήταν που είπε ψέματα με την οκά, για να σκαρφαλώσει σε αυτή τη θέση. Το πικρό ποτήρι, επομένως, θα το πιεί όλο, όσο και αν τον ενοχλεί!

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΗΨΗΣ
Κυβέρνηση-πουκάμισο αδειανό

-Απ' ότι φαίνεται οδεύουμε προς ανασχηματισμό. Μπορεί πιστεύετε -και υπό ποιες προϋποθέσεις-, να σηματοδοτήσει κάτι διαφορετικό πολιτικά;

Γι’ αυτήν την κυβέρνηση έχει σημάνει ήδη το σφύριγμα της λήξης. Δεν έχει καμία δυνατότητα πλέον ανανέωσης. Αυτή τελείωσε με την πρόσκληση από τον πάγκο του κ. Κουβέλη. Τώρα πιά, όσο μένει στην εξουσία, θα είναι κυβέρνηση-πουκάμισο αδειανό. Θα ζούμε, δυστυχώς, μόνον την παράταση της σήψης.

-Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται το τρίτο πρόγραμμα και η κυβέρνηση μιλά για το "τέλος των Μνημονίων». Πώς βλέπετε εσείς την «επόμενη ημέρα» για τη χώρα;

Μετά από αυτήν την οδυνηρή περιπέτεια της «πρώτης φορά αριστερά», είναι καιρός πολιτικοί και πολίτες να δούμε μπροστά μας την σκληρή πραγματικότητα, να πετάξουμε τους παραμορφωτικούς καθρέφτες των ψευδαισθήσεων, που ο λαϊκισμός φόρεσε στην κοινωνία. Οι δεσμεύσεις των μνημονίων Τσίπρα-Καμμένου δεν τελειώνουν στις 21 Αυγούστου. Συνεχίζονται με περικοπές συντάξεων, με μείωση αφορολογήτου, με υπέρογκα πλεονάσματα, με υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, με συνεχή επιτροπεία. Χρειάζεται, λοιπόν, πολλή δουλειά και βαθιές τομές στον τρόπο λειτουργίας του κράτους και της οικονομίας. Και αυτό, μόνο η ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να το πετύχει.

Η Συνέντευξη όπως δημοσιεύθηκε στον ΕΤ

 

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος στη Συκαμινέα: "Οι ομορφιές του Ολύμπου μια δρασκελιά από τη Λάρισα"

ΣΥΚΑΜΙΝΕΑ 1

Αθήνα, 11 Αυγούστου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΚΑΜΙΝΕΑ:

Οι ομορφιές του Ολύμπου μια δρασκελιά από τη Λάρισα

• Ισόρροπη ανάπτυξη με έργα σε βασικές υποδομές

«Αν και η Λάρισα θεωρείται πρωτεύουσα του κάμπου, είναι μόλις μια δρασκελιά από τις ομορφιές του Ολύμπου και τα χωριά του. Η αξιοποίηση των οικισμών αυτών, άλλα και των ιστορικών θρησκευτικών μνημείων τους, αναμφίβολα, θα συμβάλει στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής. Ωστόσο, στα χωριά του παγκοσμίου φήμης Ολύμπου, υπάρχουν ακόμα χαρακτηριστικές ελλείψεις σε βασικές υποδομές, όπως η πρόσβαση μέσω ασφαλούς οδικού δικτύου». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την επίσκεψή του στην Συκαμινέα Ελασσόνας, όπου, μετά τη Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας του χωριού, συνομίλησε με τους κατοίκους και τον πρόεδρο κ. Κωσταντίνο Μωραΐτη για τα θέματα που τους απασχολούν.
Οι κάτοικοι έθεσαν το ζήτημα της επικινδυνότητας του δρόμου που οδηγεί στο χωριό, λόγω κατάπτωσης βράχων, και επισήμαναν ότι εκκρεμεί εδώ και δύο χρόνια η δημοπράτηση και η ολοκλήρωση των απαραίτητων τεχνικών έργων, ώστε οι μετακινήσεις των κατοίκων και επισκεπτών να γίνουν ασφαλείς. Επιπροσθέτως, όπως τόνισε ο κ. Μωραΐτης άλλα και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Δημήτρης Μαλάμης, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη μαζί με τη βελτίωση των υποδομών και η αξιοποίηση των μνημείων της περιοχής, ως πόλος έλξης θρησκευτικού τουρισμού. Όπως ανέφεραν, στο παλιό χωριό που κάηκε από τους Γερμανούς, υπάρχει ο μεταβυζαντινός ναός της Αγίας Τριάδας, τον οποίο προσπαθούν να συντηρήσουν με κάθε τρόπο, διότι έχει για όλους ιδιαίτερη συναισθηματική αξία. Με έργα διαπλάτυνσης του δρόμου και εργασίες αποκατάστασης κυρίως στη στέγη της εκκλησίας, θα μπορούσε να αναδειχθεί το θρησκευτικό μνημείο της περιοχής.
Σε δήλωσή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στην αξία της ισόρροπης ανάπτυξης και των δυνατοτήτων που έχει η περιοχή. Όπως χαρακτηριστικά είπε «μετά από μια διαδρομή 40 περίπου λεπτών από τη Λάρισα, βρίσκεται κανείς σε υψόμετρο 900 μέτρων στον Όλυμπο. Θα ήταν προς όφελος όλων, αυτή η περιοχή με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και τα θρησκευτικά μνημεία να αξιοποιηθεί και να αποτελέσει πόλο έλξης για αναψυχή και για διάφορες μορφές τουρισμού, που θα κινητοποιήσουν σειρά δραστηριοτήτων. Δημιουργώντας τις προϋποθέσεις γι’ αυτές τις εναλλακτικές, πρώτα από όλα με τις αναγκαίες υποδομές στα οδικά δίκτυα, μπορούμε να δώσουμε ώθηση στην οικονομική άνθηση του τόπου άλλα και στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων, που στα χρόνια της κρίσης έχει παραγκωνιστεί από την ανάγκη για επιβίωση».

ΣΥΚΑΜΙΝΕΑ 2

ΣΥΚΑΜΙΝΕΑ 3

 

Read more...

Απάντηση Μ. Χαρακόπουλου σε ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: "Αυτοί που αμαύρωναν εκδηλώσεις καμαρώνουν στις εξέδρες των επισήμων!"

Μ. Χαρακόπουλος φωτό

Αθήνα, 11 Αυγούστου 2018

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ:

Αυτοί που αμαύρωναν εκδηλώσεις καμαρώνουν στις εξέδρες των επισήμων!

«Φαινόμενα λεκτικής αλλά και σωματικής βίας, προπηλακισμοί και τραμπουκισμοί -ακόμη και σε παρουσιάσεις βιβλίων- “άνθισαν” στο “θερμοκήπιο” της... πρώτης φοράς αριστερά. Και μάλιστα, πρωταγωνιστές αυτών των επεισοδίων επιβραβεύτηκαν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία». Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, απαντώντας στην «ανυπόγραφη» ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.
Ολόκληρη η απάντηση του Μάξιμου Χαρακόπουλου έχει ως εξής:
«Είναι πράγματι διασκεδαστικό να με εγκαλεί για “απύθμενη πολιτική υποκρισία και επιχείρηση συγκάλυψης ευθυνών” με ανυπόγραφη ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, με αφορμή τον σχολιασμό που κλήθηκα να κάνω στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για την αγοραία δήλωση της βουλευτού του κυβερνώντος κόμματος κας Αυλωνίτου. Θα ανέμενα αιδήμονα σιωπή, τη στιγμή μάλιστα, που υπό το βάρος της γενικής κατακραυγής, αναγκάστηκε επισήμως και το κόμμα τους να την αποδοκιμάσει. Προφανώς, δεν άκουσαν την παραίνεσή μας και δεν εκκλησιάσθηκαν αυτές τις μέρες για να ακούσουν το “άλαλα τα χείλη των ασεβών”. Αναγκάζομαι, έτσι, να υπενθυμίσω ότι από την εποχή της συγκατοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή στην “πλατεία των αγανακτισμένων”, αλλά και το “μέτωπο” που συνέπραξαν με τους ΑΝΕΛ, η πολιτική ζωή του τόπου έχει διολισθήσει “λόγω αλλά και έργω” σε επίπεδα που πολλές φορές λίγο απέχουν από τριτοκοσμικές χώρες. Φαινόμενα λεκτικής αλλά και σωματικής βίας, προπηλακισμοί και τραμπουκισμοί -ακόμη και σε παρουσιάσεις βιβλίων- “άνθισαν” στο “θερμοκήπιο” της... πρώτης φοράς αριστερά. Και μάλιστα, πρωταγωνιστές αυτών των επεισοδίων επιβραβεύτηκαν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία.
Αντιλαμβάνομαι την αλλεργία σας στον “Νόμο και την Τάξη”, άλλωστε δεν κρύβετε την “στοργή” σας στους “Ρουβίκωνες” και τους τρομοκράτες της “17 Νοέμβρη”.
Αναρωτιέμαι, όμως, δεν νιώθετε την ανάγκη, έστω και με χρονοκαθυστέρηση 7 χρόνων, να ζητήσετε μια συγνώμη για την μη καταδίκη των προπηλακισμών και τις ασχήμιες προς όσους προσήλθαν στην παρουσίαση των διηγημάτων μου “Εκ νεότητός μου” το 2011 στην Πινακοθήκη της Λάρισας; Γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας, οπότε όνομα και μη χωριό...
Βεβαίως, αυτοί που τότε πρωτοστατούσαν στην αμαύρωση εκδηλώσεων, εθνικών εορτών και παρελάσεων, τώρα στέκονται καμαρωτοί στις εξέδρες των επισήμων! Έπρεπε να το ζήσουμε κι αυτό για να έχουν οι πολίτες μέτρο σύγκρισης...
Επειδή, όμως, “ουδέν κακόν αμιγές καλού”, αν κάτι μένει από αυτήν την εθνική περιπέτεια της ετερόκλητης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ότι όλοι, πια, μάθαμε τι σημαίνει αριστερά!
Καθόσον με αφορά, ο λόγος μου προσπαθώ πάντοτε να είναι ευπρεπής και αποκλειστικά πολιτικός, και νομίζω ότι η έως σήμερα πολιτική μου διαδρομή το επιβεβαιώνει. Ο καθένας, επομένως, έχει την ευθύνη των λόγων του και τελικός κριτής είναι ο ψηφοφόρος».

 

 

Read more...