Menu
A+ A A-

ΜΑΞΙΜΟΣ 1

Λάρισα, 27 Ιουνίου 2021

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΚΙΣΣΑΒΟΥ:

“Δικαιοσύνης στέφανο” για τους πατριώτες της Σπηλιάς!

«Τιμούμε σήμερα, καταθέτοντας “τον της δικαιοσύνης στέφανον”, που μνημόνευσε και ο εφημέριος του χωριού π. Αθανάσιος, τους πατριώτες της Σπηλιάς του Κισσάβου και τους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης, που θυσιάστηκαν στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας από τη ναζιστική κατοχή. Η στάση ζωής όλων όσων πολέμησαν και θυσιάστηκαν, τα μαύρα εκείνα χρόνια της κατοχής, παραμένουν παράδειγμα και πηγή δύναμης». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης και την κατάθεση στεφάνων στην μνήμη των 40 πατριωτών που σκοτώθηκαν από τους Γερμανούς στις 26 Μαρτίου 1944, που διοργάνωσαν ο Δήμος Τεμπών, το Τοπικό Συμβούλιο Σπηλιάς και ο Σύλλογος Σπηλιωτών.
Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του υπογράμμισε ότι «η αντίσταση που προέβαλλαν οι Έλληνες κατά την περίοδο της τριπλής κατοχής της πατρίδας εναντίον των ξένων εισβολέων και οι μεγάλες θυσίες που κατέβαλλαν συνιστούν μια χρυσή σελίδα της νεώτερης ιστορίας μας, συνέχεια της μεγάλης εθνικής παλιγγενεσίας του 1821, της οποίας τα 200 έτη εορτάζουμε εφέτος. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει το ακατάλυτο πνεύμα ελευθερίας που διέπει τον ελληνισμό και τον κάνει να υπερνικά τις τεράστιες αντιξοότητες που καλείται διαρκώς να αντιμετωπίσει».

Να νικήσουμε στον “πόλεμο” με την πανδημία!
Ο Μάξιμος Χαρακοπουλος επισήμανε ότι «σήμερα βρισκόμαστε ενώπιον πολύ σοβαρών προκλήσεων τόσο στο κοινωνικό και οικονομικό πεδίο όσο και αυτό των εξωτερικών απειλών. Το επόμενο διάστημα οφείλουμε, ως κοινωνία και ως υπεύθυνοι πολίτες ο καθένας ξεχωριστά, να νικήσουμε στον πόλεμο με την πανδημία που μας ταλαιπωρεί ήδη για ενάμιση χρόνο και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Αποδείχθηκε περίτρανα ότι το τείχος της ανοσίας οικοδομείται μόνον με τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Κάθε συμπολίτης μας που εμβολιάζεται ενισχύει αυτό το τείχος, και φθάνουμε εγγύτερα στο σημείο που αυτό θα γίνει απόρθητο.
Ταυτόχρονα, πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της οικονομίας, η οποία έχει ταλαιπωρηθεί επί μια δεκαετία, λόγω της χρεωκοπίας αλλά και των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία. Τώρα είναι η ώρα να χαραχθεί μια νέα αφετηρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με την προσέλκυση νέων επενδύσεων και τη δημιουργία ενός διαφορετικού επιχειρηματικού κλίματος. Τα τελευταία νέα από αυτό το μέτωπο μας κάνουν να αισιοδοξούμε.
Τέλος, η χώρα μας με την ίδια αποφασιστικότητα, την ίδια έντονη διπλωματική δραστηριότητα καλείται να ακυρώσει τους επιθετικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας, που εξακολουθεί να κινείται βάσει των απαράδεκτων νεο-οθωμανικών της οραμάτων, μη σεβόμενη το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας.
Με πνεύμα εθνικής ενότητας, σχέδιο και εργασία θα καταφέρουμε να πετύχουμε όλους τους στόχους μας».
Το ιστορικό της επετείου ανέπτυξε ο πρόεδρος της Σπηλιάς κ. Νίκος Σελήνης, ενώ στη σεμνή εκδήλωση παραβρέθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Άννα Βαγενά, ο Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Κώστας Καλαμπάκας, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιώργος Κυρίτσης, ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας, ο προεδρος του ΔOΠAΠET κ. Χρήστος Κρικώνης, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον δήμο Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, ο πρόεδρος του Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, συγγενείς των φονευθέντων από τα στρατεύματα κατοχής και κάτοικοι του χωριού.

ΜΑΞΙΜΟΣ 5

ΜΑΞΙΜΟΣ 4

ΜΑΞΙΜΟΣ 3

ΜΑΞΙΜΟΣ 2

ΜΑΞΙΜΟΣ 6

back to top