Menu
A+ A A-

Μ. Χαρακόπουλος: "Αλλαγές στον Αναπτυξιακό για να γίνει αποτελεσματικός!"

Μαξιμος βουλη

Αθήνα, 17 Ιουλίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:

Αλλαγές στον Αναπτυξιακό για να γίνει αποτελεσματικός!

Να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις, με βάση τις προτάσεις του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), ώστε να υπάρξει αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του Αναπτυξιακού Νόμου και να ξεπεραστούν τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στις επενδυτικές τους πρωτοβουλίες, καλεί τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, σε σχετική ερώτησή του σημειώνει ότι «η ελληνική οικονομία για να σταθεί πραγματικά και πάλι στα πόδια της έχει ανάγκη την επιτάχυνση των επενδύσεων. Ιδιαίτερα στην αντίξοη εποχή που ζούμε, είναι επιβεβλημένη η αξιοποίηση κάθε δυνατότητας που υποβοηθά τις ελληνικές επιχειρήσεις να υλοποιήσουν επενδυτικές πρωτοβουλίες. Αναμφίβολα, βασικός μοχλός προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να είναι ο Αναπτυξιακός Νόμος. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να γίνεται, καθώς ο ΣΘΕΒ, με επιστολή του προέδρου του κ. Αχιλλέα Νταβέλη, επισημαίνει εμπόδια που υφίστανται και προτείνει αλλαγές, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που θα επιφέρουν την ταχύτερη και πληρέστερη αξιοποίηση των εργαλείων των Αναπτυξιακών Νόμων».
Συγκεκριμένα, οι προτάσεις που κατατίθενται στον αρμόδιο υπουργό, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα προβλήματα ρευστότητας και χρηματοδοτικής επάρκειας που αντιμετώπισαν οι επιχειρήσεις τα τελευταία έτη, είναι οι εξής:
• Η υπό προϋποθέσεις οριζόντια παράταση του χρόνου υλοποίησης των εκκρεμών επενδύσεων προηγουμένων Αναπτυξιακών Νόμων έως τις 31/12/2019, όπου έχουν πραγματοποιηθεί και πιστοποιηθεί δαπάνες άνω του 50%.
• Ο συντονισμός στη διαδικασία ελέγχου των επενδύσεων των προηγούμενων Αναπτυξιακών Νόμων (3299/04 και 3908/11) να είναι στην αρμοδιότητα των Περιφερειών, οι οποίες θα συγκροτούν τα όργανα ελέγχου.
• Η άμεση έκδοση αποφάσεων ένταξης σε επενδυτικά σχέδια που έχουν υποβληθεί στον προηγούμενο κύκλο.
• Η επιτάχυνση στη διαδικασία των αποφάσεων, στην ενεργοποίηση των διαδικασιών ελέγχου και πιστοποίησης προόδου των σχεδίων.
• Ο συμψηφισμός κάθε μορφής επιχορήγησης ή επιδότησης με τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές, τον ΦΠΑ και τους φόρους, προκειμένου οι επιχειρήσεις να μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα προς τις υποχρεώσεις τους προς την πολιτεία.

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος προς υπ. Δικαιοσύνης: "Αφήστε τις εκθέσεις αριστερών ιδεών και καταργήστε τον νόμο Παρασκευόπουλου!"

Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 5

Αθήνα, 16 Ιουλίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ:

Αφήστε τις εκθέσεις αριστερών ιδεών και καταργήστε τον νόμο Παρασκευόπουλου!

• Το 2017 αφέθηκαν ελεύθεροι 11 βιαστές και 39 κρατούμενοι για αποπλάνηση ανηλίκων!

«Η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης για τις μαζικές αποφυλακίσεις εγκληματικών στοιχείων με τον περιβόητο νόμο Παρασκευόπουλου αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση αυτή είναι ανεπίδεκτη μαθήσεως από τα τραγικά της λάθη. Για την “πρώτη φορά αριστερά” αυτό που προέχει είναι η προβολή των ιδεοληπτικών της εμμονών, σε πείσμα της πραγματικότητας». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή σε σχετική του ερώτηση.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «όπως προκύπτει από τον σχετικό πίνακα που μας εστάλη, με τον εκτρωματικό νόμο Παρασκευόπουλου έχουν ευνοηθεί πλέον των 10.210 κρατούμενοι, εκ των οποίων 4.027 από την 01.01.2017 μέχρι τις 10.11 2017. Απ’ αυτούς 41 ήταν καταδικασμένοι για ανθρωποκτονία, 24 για απόπειρα ανθρωποκτονίας, 11 βιαστές, 39 για εγκλήματα αποπλάνησης ανηλίκων, ασέλγεια, πορνογραφία ανηλίκων, 30 για εγκλήματα κατά προσωπικής ελευθερίας, 320 για ληστείες. Δυστυχώς, δεν μας παρασχέθηκαν στοιχεία για το πόσοι υποτροπίασαν, μετά την αποφυλάκισή τους και τι παράνομες πράξεις έχουν τελέσει. Ο αρμόδιος υπουργός, αντί να απολογηθεί για το πρωτοφανές άνοιγμα των πυλών των φυλακών σε κάθε κρατούμενο, μεταξύ αυτών και κάποιων που έχουν τελέσει, βαρύτατες εγκληματικές πράξεις, αποδίδεται σε μια παιδαριώδη έκθεση αριστερών ιδεών!
Συγκεκριμένα, στο κείμενο που λάβαμε, πληροφορούμαστε ότι στις ελληνικές φυλακές κλείνονταν, μέχρι να έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, κυρίως πολιτικοί κρατούμενοι και παρεμπιπτόντως και ποινικοί: ‘‘παραδοσιακά στη χώρα μας οι φυλακές αποτέλεσαν για πολλά χρόνια τόπους κράτησης πολιτικών αντιπάλων και παράλληλα επιτελούσαν το έργο του εγκλεισμού των ποινικών κρατουμένων’’. Πρόκειται, ασφαλώς, για μια καινοφανή θεωρία, η οποία αντικατοπτρίζει μάλλον το σωφρονιστικό σύστημα της περιόδου του Στάλιν στη Σοβιετική Ένωση.
Επιπλέον, μιλά συνεχώς για τον υπερπληθυσμό στις ελληνικές φυλακές, οι οποίες ‘‘εκβαρβαρίζουν’’ τους κρατούμενους, όπως υποστηρίζει, και θεωρεί ότι η “διαδεδομένη αντίληψη” ότι “η μακρόχρονη παραμονή και αχρήστευση στη φυλακή, ακόμα και σε άθλιες συνθήκες, είναι επαρκής απάντηση της πολιτείας στο έγκλημα, εκτός από ατελέσφορη είναι και βαθιά συντηρητική’’. Οπότε, προφανώς, η λύση για τον κ. υπουργό είναι όλοι όσοι τελούν εγκλήματα, για να μην ταλαιπωρούνται, και να μην ταλαιπωρούν και το κράτος που οφείλει να δημιουργήσει σύγχρονους και επαρκείς χώρους κράτησης, να μένουν ελεύθεροι. Πολλώ δε μάλλον που, σύμφωνα με τον κ. Κοντονή, οι κρατούμενοι γίνονται ‘‘εσωτερικοί εχθροί’’ και ‘‘αποδιοπομπαίοι τράγοι’’ που ‘‘συγκεντρώνουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, εκτονώνουν το λαϊκό αίσθημα, αποπροσανατολίζουν τους πολίτες από τα σημαντικά προβλήματα και αντικαθιστούν με λαϊκιστικές κορόνες τη διατύπωση σοβαρών πολιτικών προτάσεων’’.
Ειλικρινά αναρωτιόμαστε αν ο κ. υπουργός και οι συνεργάτες του έχουν την οποιαδήποτε επαφή με την ελληνική πραγματικότητα, αυτή που βιώνουν οι πολίτες με το καταρρακωμένο αίσθημα ασφαλείας, που προκαλούν οι καταστροφικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ σε δημόσια τάξη και δικαιοσύνη».

Read more...

Μάξιμος: "Επί Ιγνατίου άνθησε ο μοναχισμός στη Λάρισα!"

Μ.Χαρακόπουλος 1

Λάρισα, 15 Ιουλίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ:

Επί Ιγνατίου άνθησε ο μοναχισμός στη Λάρισα

Ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος παρακολούθησε τον αρχιερατικό εσπερινό στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Αγίου Νικοδήμου στον Πυργετό. Μετά τον εσπερινό, στον οποίο προέστη ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ως τοποτηρητής της χηρεύουσας μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρη τον καθηγούμενο της Μονής γέροντα Ειρηναίο για το έργο που επιτελεί.
Σε δήλωσή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τονίζει ότι «μια από τις αρετές του μακαριστού δεσπότη μας κυρού Ιγνατίου ήταν η αγάπη του για τον μοναχισμό. Επί των ημερών του φιλομόναχου επισκόπου μας ο Όλυμπος γίνεται σημείο αναφοράς με τα μοναστήρια που ιδρύονται στη μητρόπολη Λαρίσης. Τα μοναστήρια ήταν πάντα φάροι όχι μόνο της Ορθοδοξίας αλλά και του ελληνισμού! Ιδιαίτερα στις μέρες μας, με τους έντονους ρυθμούς της ζωής που το άγχος έχει διαστάσεις σύγχρονης επιδημίας, ενώ το άχθος των προβλημάτων φαντάζει ασήκωτο, μια βαθιά ανάσα, εδώ, στα μοναστήρια του Ολύμπου, μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία.
Επιπλέον, τα μοναστήρια μπορούν να αποτελέσουν και πόλο έλξης θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή τόσο από το εσωτερικό όσο και από ομόδοξες γειτονικές μας χώρες».
Στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Ι.Μ. Αγίου Νικοδήμου παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Μανώλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ευθύμιος Μπουζέκης, Γιώργος Νικολάου και Αθανάσιος Καραναστάσης και πλήθος προσκυνητών.

Μ.Χαρακόπουλος

Φωτ. 1 Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον ηγούμενο της Μονής Αγίου Νικοδήμου π. Ειρηναίο, τον δήμαρχο Τεμπών Κώστα Κολλάτο και τον δημοτικό σύμβουλο Ευθύμιο Μπουζέκη.

Φωτ.2 Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στο αρχονταρίκι της Μονής με τον τοποτηρητή Λαρίσης, μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, τον ηγούμενο της Μονής Αγίου Νικοδήμου π. Ειρηναίο και τον δήμαρχο Τεμπών Κώστα Κολλάτο.

Read more...

Μάξιμος σε μαθητές: Στη Βουλή έχει μπει “κάθε καρυδιάς καρύδι”!

ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Αθήνα, 14 Ιουλίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΙΑ “ΕΙΚΟΝΑ” ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ:

Στη Βουλή έχει μπει “κάθε καρυδιάς καρύδι”!

Στην αξία του δημοκρατικού πολιτεύματος, στις προκλήσεις της εποχής, αλλά και στο επίπεδο του πολιτικού προσωπικού αναφέρθηκε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, καλωσορίζοντας στη Βουλή 22 μαθήτριες και μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας.
Ο Θεσσαλός πολιτικός εξήγησε στα παιδιά ότι η δημοκρατία, σε αντίθεση με την οχλοκρατία, έχει κανόνες. Βασικός πυλώνας της δημοκρατίας είναι η ανεξάρτητη δικαιοσύνη και το δικαίωμα όλων των ανθρώπων στη δίκαιη δίκη, σε αντίθεση με τις λογικές του λιντσαρίσματος και των “λαϊκών δικαστηρίων”.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος προέτρεψε τους μαθητές και τις μαθήτριες να ενδιαφέρονται για τα κοινά: «Θα ακούτε συχνά να καταφέρονται πολλοί κατά των βουλευτών. Αν θα μπορούσε η Βουλή να απαντήσει πιστεύω θα έλεγε “καθρέπτης σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω!” Πράγματι, στη Βουλή έχει μπει “κάθε καρυδιάς καρύδι”! Αλλά, σε τελική ανάλυση, ο λαός είναι αυτός που επιλέγει και κόμματα και βουλευτές. Έχει, λοιπόν, μεγάλη αξία οι πολίτες να είναι σωστά ενημερωμένοι πριν επιλέξουν σε ποιους θα εμπιστευθούν την ψήφο τους».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία, επίσης, να καλωσορίσει στο εντευκτήριο της Βουλής και τους γονείς που συνόδευαν τα παιδιά τους στην εκπαιδευτική εκδρομή στην εθνική αντιπροσωπεία.
Τις μαθήτριες και τους μαθητές, που ξεναγήθηκαν στην έκθεση για τον πρώτο κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του κοινοβουλίου, συνόδευαν οι δάσκαλοί τους, η κ. Ελένη Μπλιούμη και ο κ. Ανέστης Καραγκούνης.
Κατά τον χαιρετισμό του κ. Χαρακόπουλου στην Ολομέλεια της Βουλής ήταν παρών και ο τότε ανεξάρτητος βουλευτής κ. Γιώργος Κατσιαντώνης. Η επίσκεψη των παιδιών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας ήταν από τις τελευταίες επισκέψεις σχολείων κατά τη φετινή σεζόν στη Βουλή των Ελλήνων.

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος για απάντηση Καμμένου: Δεσμεύσεις και όχι αοριστολογίες για τις 3 πολυκατοικίες στην 110 ΠΜ

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αθήνα, 13 Ιουλίου 2018

 

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ:

Δεσμεύσεις και όχι αοριστολογίες για τις 3 πολυκατοικίες στην 110 ΠΜ


«Εφόσον το 2018 αποτελεί Έτος Μέριμνας Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, η στέγαση όλου του προσωπικού πρέπει να είναι βασικός στόχος του υπουργείου Άμυνας. Εάν, λοιπόν,η Πολεμική Αεροπορία έχει προγραμματίσει και χρηματοδοτήσει έργα και για τη συντήρηση υφιστάμενων υποδομών στέγασης του προσωπικού της, αναμένουμε από τον κ. Καμμένο μια ξεκάθαρη δέσμευση τι μέλλει γενέσθαι με τις 3 ημιτελείς πολυκατοικίες στην 110 ΠΜ, και ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, χωρίς ευχολόγια και αοριστολογίες, ώστε να δοθεί στέγη σε δεκάδες οικογένειες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, σε Αναφορά που κατέθεσε για την αποπεράτωση τριών πολυκατοικιών της 110 Πτέρυγα Μάχης, που βρίσκονται σε ημιτελή κατάσταση από τη δεκαετία του 1980 και στις οποίες μπορούν να στεγαστούν 54 οικογένειες στρατιωτικών, σύμφωνα με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (Ε.Σ.Π.Ε.Λ.).
Στην απάντησή του ο υπουργός Άμυνας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «στην 110 ΠΜ διατίθενται για στέγαση προσωπικού 12 πολυκατοικίες (2 των 16 διαμερισμάτων και 10 των 18 διαμερισμάτων) και 58 οικήματα (8 τριάδες, 3 τετράδες, 8 δυάδες και 6 μονοκατοικίες) ήτοι 270 διαμερίσματα συνολικά. Επίσης, υφίστανται 4 ημιτελείς πολυκατοικίες (Π-10, Π-11, Π-12 και Π-16) κατασκευασμένες στις αρχές της δεκαετίας του '80, εκ των οποίων η μία (Π-16), μετά από έλεγχο προ 10ετιας, έχει κριθεί ήδη ακατάλληλη λόγω δομικών και στατικών προβλημάτων.
Συναφώς, λόγω της παλαιότητας των πολυκατοικιών και της κατασκευής τους με τους τότε εν ισχύ κανονισμούς αντισεισμικούς - σκυροδέματος, πριν την οποιανδήποτε εκτέλεση εργασίας σε αυτές απαιτείται ο έλεγχος της φέρουσας ικανότητας και πιθανότατα η ενίσχυση του φέροντος οργανισμού. Επίσης, κατά την προ ετών διερεύνηση της πιθανότητας αποπεράτωσης αυτών, το κόστος εργασιών για μία εξ αυτών αποτιμήθηκε στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου.
Στο ανωτέρω πλαίσιο αποφασίστηκε το 2018 να αποτελέσει Έτος Μέριμνας Προσωπικού και μια από τις δράσεις του είναι η προσπάθεια επίλυσης διαχρονικών προβλημάτων στη στέγαση του προσωπικού. Εν προκειμένω η Πολεμική Αεροπορία έχει προγραμματίσει και χρηματοδοτήσει, εντός των διατιθέμενων πιστώσεων του τακτικού προϋπολογισμού της, έργα τόσο για την κατασκευή νέων όσο και για τη συντήρηση υφιστάμενων υποδομών στέγασης του προσωπικού της».

 

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Να επιστραφούν τα κειμήλια της Ι.Μ. Εικοσιφοινίσσης από Βουλγαρία και ΗΠΑ!"

ΚΛΑΠΕΝΤΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ 1

Αθήνα, 12 Ιουλίου 2018

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΕΞ ΚΑΙ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:

Να επιστραφούν τα κειμήλια της Ι.Μ. Εικοσιφοινίσσης από Βουλγαρία και ΗΠΑ

• Αγνοείται η τύχη των λειψάνων των Αγίων στις λειψανοθήκες στη Σόφια!

Τη συνδρομή της ελληνικής πολιτείας στην επιστροφή στην Ελλάδα των κλαπέντων το 1913 από τους Βούλγαρους χειρογράφων από την ιστορική Μονή Εικοσιφοινίσσης στη Μακεδονία, που έχουν βρεθεί στις ΗΠΑ, αλλά και όλων των κειμηλίων που βρίσκονται στη Βουλγαρία, ζητά με ερώτησή του ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Στην ερώτηση που απευθύνεται στους υπουργούς Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά και Πολιτισμού κ. Λύδια Κονιόρδου, ο κ. Χαρακόπουλος ζητά να πληροφορηθεί επίσης την τύχη των λειψάνων των Αγίων που βρίσκονταν στις άδειες πλέον λειψανοθήκες που εκτίθενται στο μουσείο Εθνικής Ιστορίας της Σόφιας.
Συγκεκριμένα ο Θεσσαλός πολιτικός αναφέρει ότι «πρόσφατα, γράφτηκε στον αθηναϊκό τύπο (εφ. Καθημερινή, 18.05.18 –άρθρο ειδικού συνεργάτη) ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει ανακαλύψει πως ορισμένοι θεσμοί στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Βιβλιοθήκης και του Μουσείου Morgan, του Πανεπιστημίου Princeton και του Πανεπιστημίου Duke, κατέχουν συνολικά οκτώ χειρόγραφα της βυζαντινής εποχής. Πρόκειται για χειρόγραφα που εκλάπησαν το 1917 κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από βουλγαρικές στρατιωτικές δυνάμεις, από την Μονή της Εικοσιφοινίσσης στη Μακεδονία, που είναι το παλαιότερο εν ενεργεία μοναστήρι στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, με τις απαρχές του να ανάγονται στον 5ο αιώνα. Πριν από την κλοπή η βιβλιοθήκη περιλάμβανε 1.300 τόμους παλαιών συγγραμμάτων, βιβλία, κώδικες, ιερά άμφια, σκεύη κ.ά.».
Ο κ. Χαρακόπουλος επισημαίνει ότι «τα χειρόγραφα που εκλάπησαν υπολογίζονται σε πάνω από 400, ενώ αρκετά από αυτά πωλήθηκαν. Κάποια εξ αυτών βρέθηκαν στο εξωτερικό, μεταξύ αυτών και στους ανωτέρω αναφερθέντες αμερικανικούς θεσμούς. Όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο άρθρο, χειρόγραφο από αυτή τη συλλογή κατείχε και η Λουθηρανική Σχολή Θεολογίας του Σικάγου η οποία και το επέστρεψε πρόσφατα, για λόγους ‘‘ηθικής’’, αναγνωρίζοντας ότι ήταν μεταξύ εκείνων που εκλάπησαν από τη Μονή της Εικοσιφοινίσσης το 1917. Η πράξη αυτή ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή και των υπόλοιπων χειρογράφων, εφόσον γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Άλλα, όμως, κλαπέντα κειμήλια παραμένουν στην Βουλγαρία».
Μάλιστα, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι κατά την πρόσφατη Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (COSAC) που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια, «επισκεπτόμενοι το Μουσείο Εθνικής Ιστορίας είδαμε να εκτίθενται κάποια από τα κειμήλια αυτά, τα οποία μας επετράπη να φωτογραφίσουμε. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι ανάμεσα στα εκθέματα βρίσκονται λειψανοθήκες χωρίς τα λείψανα των Αγίων. Πάντως, από την πλευρά της Βουλγαρίας μέχρι σήμερα, παρά τις προσπάθειες που ξεκίνησαν ήδη από το 1923 για την επιστροφή των κλαπέντων κειμηλίων, και παρά τους σαφείς όρους της συνθήκης του Νεϊγύ, δεν επιβεβαιώνεται διάθεση επιστροφής των κειμηλίων».
Ο κ. Χαρακόπουλος καταλήγει στην ερώτησή του ζητώντας να πληροφορηθεί από τους αρμόδιους υπουργούς:
1. Αν θα συνδράμουν την προσπάθεια επιστροφής στην Ελλάδα των κλαπέντων χειρογράφων από την Μονή Εικοσιφοινίσσης, τα οποία βρίσκονται στην κατοχή συγκεκριμένων θεσμών των ΗΠΑ.
2. Σε τι ενέργειες θα προβούν για την επιστροφή των ευρισκομένων στη Βουλγαρία κλαπέντων κειμηλίων από τη Μονή Εικοσιφοινίσσης.
3. Αν γνωρίζουν τι τύχη είχαν τα λείψανα Αγίων που έχουν αφαιρεθεί από τις κλαπείσες λειψανοθήκες που βρίσκονται στο Μουσείο Εθνικής Ιστορίας της Σόφιας.

ΚΛΑΠΕΝΤΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ 2

ΚΛΑΠΕΝΤΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ 3

ΚΛΑΠΕΝΤΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ 4

Φωτ. 1-4 Άδειες Λειψανοθήκες Αγίων, κλαπείσες από τη Μονή Εικοσιφοινίσσης της Μακεδονίας, όπως εκτίθενται στο Μουσείο Εθνικής Ιστορίας της Σόφιας.

 

Read more...

Μάξιμος προς Σκουρλέτη: "Έσχατη ελπίδα σας 4 κάλπες τον Μάιο…"

Μάξιμος Κλεισθένης 1

Αθήνα, 11 Ιουλίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:

Έσχατη ελπίδα σας 4 κάλπες τον Μάιο…

«Η ευθιξία δεν είναι ίδιον όλων των πολιτικών, και ιδιαίτερα των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ. Λυπούμαι διότι μετά την κατάρρευση του βασικού αφηγήματος του υπουργού Εσωτερικών για αποσύνδεση των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις ευρωεκλογές, επέλεξε την καρέκλα από την αξιοπρέπεια!» έτσι ξεκίνησε την αγόρευσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη συζήτηση στη βουλή του «Κλεισθένη», του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την Αυτοδιοίκηση.
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπενθύμισε ότι «το υπό συζήτηση νομοσχέδιο συμπίπτει με την κατεδάφιση του βέτο του Βουκουρεστίου που λαμβάνει χώρα σήμερα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες. Ό,τι πέτυχε η κυβέρνηση Καραμανλή το 2008, έρχεται η πρώτη φορά αριστερά να το καταστρέψει, ακυρώνοντας το σημαντικότερο διαπραγματευτικό όπλο που διαθέταμε».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «ο Κλεισθένης δεν έρχεται, δυστυχώς, για να προσφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αντιθέτως, έρχεται να την αποδομήσει. Είναι μια ακόμη νάρκη που σπέρνετε στο έδαφος για την μετά ΣΥΡΙΖΑ εποχή. Με σημαία την απλή αναλογική, που έχει διαστάσεις φετίχ για την αριστερά, η πλειοψηφία καθίσταται όμηρος στις διαθέσεις ακόμη και αμελητέων μειοψηφιών, που αναγορεύονται σε απόλυτους ρυθμιστές της λειτουργίας των θεσμών». Ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι η δυνατότητα «αντιδήμαρχοι ή αντιπεριφερειάρχες να ορίζονται σύμβουλοι από παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πέρα από την αλλοίωση της θέλησης της πλειοψηφίας των πολιτών, γεννά ύποπτες συναλλαγές, που θα θεριέψουν τη διαφθορά αλλά και την περαιτέρω απαξίωση της ήδη ταλαιπωρημένης εικόνας της πολιτικής», ενώ αναρωτήθηκε «γιατί στερείτε τη δυνατότητα οι πολίτες να γνωρίζουν όταν ψηφίζουν και τον χωρικό τους αντιπεριφερειάρχη; Γιατί δίνεται την απόλυτη εξουσία στον Περιφερειάρχη να ορίσει ακόμη και τον τελευταίο σε σειρά εκλογής σύμβουλο ως χωρικό αντιπεριφερειάρχη; Εμφανίζεται την απλή αναλογική ως το ελιξίριο για τις παθογένειες της Αυτοδιοίκησης. Αδιαφορείτε για το χάος που θα επιφέρει η απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση, που κινδυνεύει να περιπέσει σε διαρκή παραλυσία».

‘Πόρτα’’ στους Έλληνες του εξωτερικού!
Ο Θεσσαλός πολιτικός καυτηρίασε την άρνησή της κυβέρνησης να δώσει τη δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού λέγοντας ότι «εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας, που έφυγαν προς αναζήτηση εργασίας, βλέπουν “πόρτα” από την τόσο λαοφιλή κυβέρνηση. Η πρόταση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη, απλή και άμεσα υλοποιήσιμη. Ακόμη και η Τουρκία έδωσε αυτή τη δυνατότητα στις πρόσφατες εκλογές στους πολίτες της που ζουν στο εξωτερικό. Εσείς τι φοβόσαστε; Προφανώς, κάτι έχουν μετρήσει οι εκλογομάγειροι του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που τους κάνει να ξορκίζουν τη ψήφο των συμπατριωτών μας».
Ο κ. Χαρακόπουλος κατέληξε επισημαίνοντας ότι «όπως όλα δείχνουν, τον Μάιο θα στηθούν 4 κάλπες για βουλευτές, ευρωβουλευτές, δημάρχους και περιφερειάρχες. Έσχατη ελπίδα σας η εκτόνωση των πολιτών στις άλλες κάλπες και η πολιτική σας επιβίωση σε ποσοστά που θα εκβιάσουν την Προεδρική εκλογή τον Ιανουάριο του ’20. Λογαριάζετε, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο. Η απάντηση από τον ελληνικό λαό θα είναι σκληρή».

Μάξιμος Κλεισθένης 2

Μπορείτε να δείτε την ομιλία του κ. Χαρακόπουλου στην κάτωθι ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://youtu.be/TRxXTiwKO_w

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος προς το Ν.Τόσκα: "Αναρχικές «συλλογικότητες» κάνουν «μπίζνες» με μετανάστες στα Εξάρχεια;"

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2018

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ Ν. ΤΟΣΚΑ:

Αναρχικές «συλλογικότητες» κάνουν «μπίζνες» με μετανάστες στα Εξάρχεια;

• Ναρκωτικά, κλοπές, επιθέσεις σε αστυνομικούς και ισλαμιστές!

«Στα Εξάρχεια, όπως αμέτρητες φορές κατά το παρελθόν έχουμε επισημάνει αλλά, δυστυχώς, χωρίς καμία ανταπόκριση από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει επικρατήσει ένα πρωτοφανές όργιο ανομίας με το κράτος σε ρόλο θεατή». Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε ερώτησή του στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως «σύμφωνα με δημοσιεύματα (Καθημερινή, 09.07.18), που επικαλούνται ασφαλείς πληροφορίες υπηρεσιών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στα Εξάρχεια αντίπαλες ομάδες αναρχικών βρίσκονται σε συνεχή αντιπαράθεση, με σκοπό τον έλεγχο της περιοχής και ειδικότερα των μεταναστών που βρίσκονται σε κτίρια που είναι υπό κατάληψη. Οι εν λόγω μετανάστες που έχουν εγκατασταθεί σε κτίριο της οδού Αραχώβης, φέρονται να επιδίδονται σε εμπόριο ναρκωτικών, κλοπές αυτοκινήτων αλλά και σε επιθέσεις εναντίον γυναικών. Μάλιστα, επικαλούμενη “διαβαθμισμένα” έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα επισημαίνει ότι “οι επικεφαλής ορισμένων αναρχικών ομάδων διαχειρίζονται άτυπους χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και μέσω αυτών αποκτούν πρόσβαση σε κονδύλια Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Επιπλέον, υιοθετώντας τακτικές “μαφίας” φέρονται να παρέχουν “προστασία” σε καφετέριες και μπαρ της πλατείας Εξαρχείων”. Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι αναρχικοί απαιτούν χρήματα από τις παράνομες δραστηριότητες των μεταναστών.
Επιβεβαιώνεται δε ότι οι μετανάστες από τις καταλήψεις των Εξαρχείων παίρνουν μέρος, κατόπιν υποδείξεων, στις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, που εκδηλώνονται σε τακτική βάση στην ευρύτερη περιοχή. Όπως είναι φυσικό, η διαπίστωση αυτή σε συνδυασμό με τις πληροφορίες για τη δράση ακραίων ισλαμιστών στην περιοχή, οι οποίοι μάλιστα είναι και ένοπλοι, δημιουργεί εύλογες ανησυχίες αλλά και σοβαρά ερωτηματικά για τους λόγους της μη καταλυτικής επέμβασης των κρατικών υπηρεσιών για την εξάλειψη των αρρωστημένων αυτών φαινομένων στο κέντρο της πρωτεύουσας».
Κατόπιν τούτων, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, καλεί τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει:
1. Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι αναρχικές ομάδες στην περιοχή των Εξαρχείων συνεργάζονται με μετανάστες που διαμένουν σε κατειλημμένα κτίρια, με σκοπό την διάπραξη παράνομων δραστηριοτήτων, όπως διακίνηση ναρκωτικών, ληστείες, κλοπές αυτοκινήτων κ.λπ.;
2. Αληθεύει το γεγονός ότι στις επιθέσεις κατά των αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίες λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια σε τακτική βάση, συμμετέχουν μετανάστες που συνεργάζονται με αναρχικούς;
3. Αληθεύει το γεγονός ότι αναρχικές οργανώσεις της περιοχής των Εξαρχείων λαμβάνουν επιδοτήσεις που προβλέπονται για ΜΚΟ, που παρέχουν υπηρεσίες σε μετανάστες και πρόσφυγες;
4. Αληθεύει το γεγονός ότι στα Εξάρχεια δραστηριοποιούνται ισλαμιστικές οργανώσεις, και μάλιστα διαθέτουν και όπλα;
5. Αν αληθεύουν όλα τα παραπάνω, ποιος είναι ο λόγος που το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ τα γνωρίζει δεν επεμβαίνει, αλλά αντιθέτως ο αρμόδιος υπουργός κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υπερβάλει στις αιτιάσεις της για την κατάσταση στα Εξάρχεια.

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος: "Ενώ εκκρεμεί 30% των περυσινών αποζημιώσεων, νέες ζημιές σε Κιλελέρ, Φάρσαλα, Αγιά, Τύρναβο!"

Μάξιμος TV

Αθήνα, 9 Ιουλίου 2018

ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ:

Ενώ εκκρεμεί 30% των περυσινών αποζημιώσεων, νέες ζημιές σε Κιλελέρ, Φάρσαλα, Αγιά, Τύρναβο

«Ο φετινός άστατος καιρός συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους αγρότες του νομού Λάρισας και τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές στην αγροτική παραγωγή», ενώ πολλοί αγρότες δεν έχουν αποζημιωθεί για το σύνολο των ζημιών που υπέστησαν πέρυσι, τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε ερώτησή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου.
Ο Θεσσαλός πολιτικός για τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι παραγωγοί από την κακοκαιρία επισημαίνει ότι «κατά το προηγούμενο διήμερο η έντονη κατά τόπους χαλαζόπτωση, οι ισχυροί άνεμοι και η σφοδρή βροχόπτωση έπληξαν καλλιέργειες στους δήμους Κιλελέρ, Φαρσάλων, Αγιάς και Τυρνάβου. Με επίκεντρο τον Άγιο Γεώργιο, τον Κραννώνα και τον Κάμπο στο δήμο Κιλελέρ. Το αποτέλεσμα ήταν οι σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες βιομηχανικής ντομάτας, βαμβακιού, αραβόσιτου. Παρομοίως, επλήγησαν καλλιέργειες ντομάτας, βαμβακιού, ψυχανθών και φιστικιές σε χωριά των Φαρσάλων, σε μια περιοχή που περιλαμβάνει τη Βαμβακού, το Σιτόχωρο, το Δασόλοφο και τη Ζωοδόχο Πηγή, και για δεύτερη φορά φέτος, σε αγροτικές περιοχές με οπωροφόρα στην Ανάβρα, στο Γερακάρι άλλα και στην Πρινιά και τη Μελιβοία της Αγιάς. Και στο Δαμάσι, όμως, του Τυρνάβου, υπήρξε έντονο χαλάζι και βροχή, ζημιώνοντας κυρίως οπωροφόρα και αμπελώνες. Επιπλέον έχουν σημειωθεί και ζημιές σε εγκαταστάσεις ποιμνιοστασίων, λόγω των πολύ δυνατών ανέμων ενώ υπήρξαν και πλημμύρες κατά τόπους λόγω του μεγάλου όγκου νερού που συγκεντρώθηκε από τη δυνατή βροχή».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «όπως είναι προφανές, οι ζημιές απλώνονται σε μεγάλη έκταση του νομού και συνεπώς η γρήγορη ανταπόκριση του ΕΛΓΑ, τόσο για την εκτίμηση όσο και την αποζημίωση, είναι μεγάλης σημασίας για τους αγρότες που έχασαν την παραγωγή τους. Και δεδομένου ότι πολλές από τις περυσινές ζημιές δεν έχουν αποπληρωθεί, καθώς εκκρεμεί το 30% της αποζημίωσης, οι διαμαρτυρίες στον αγροτικό κόσμο ολοένα και πληθαίνουν».
Κατόπιν τούτων, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ζητά να πληροφορηθεί από τον αρμόδιο υπουργό:
1. Σε ποιες ενέργειές θα προβεί, προκειμένου να διασφαλιστεί η ταχύτητα και το δίκαιο των αποζημιώσεων, και
2. Ποιες είναι οι περιπτώσεις των ζημιών του 2017 στο νομό Λάρισας που δεν έχει καταβληθεί το υπόλοιπο 30% της αποζημίωσης, για ποιο λόγο και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εξόφλησής

Read more...

Άρθρο Μάξιμου Χαρακόπουλου στο «Βήμα» της Κυριακής: "Η υποχρέωση του εσταυρωμένου…"

Μάξιμος Χαρακόπουλος 1

Η υποχρέωση του εσταυρωμένου…

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου

Η πρόσφατη κυβερνητική κρίση στη Γερμανία για το μεταναστευτικό δεν υπήρξε κεραυνός εν αιθρία, ιδιαίτερα για όσους στα μέσα Δεκεμβρίου του 2017 προσγειωθήκαμε στο Μόναχο. Η υποδοχή μας ήταν κυριολεκτικά ψυχρή. Κατεβήκαμε από το αεροπλάνο σε μια πίστα αεροδρομίου που ήδη είχε πιάσει χιόνι. Έπρεπε να επιβιβαστούμε σε λεωφορεία που μας οδήγησαν στην άλλη άκρη του αεροδρομίου, προκειμένου να υποστούμε έλεγχο διαβατηρίων, καίτοι η Ελλάδα είναι μέλος της ζώνης του Σένγκεν. Λίγες μέρες πριν, στη βουλή, καυτηρίαζα τους ταπεινωτικούς ελέγχους που επιβλήθηκαν στα γερμανικά αεροδρόμια για τους ταξιδιώτες από την Ελλάδα που τους αντιμετώπιζαν ως Ευρωπαίους πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Βρεθήκαμε στη Γερμανία, αρχικά στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας και ακολούθως στο Βερολίνο, μια μικρή ομάδα βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων, προσκεκλημένη του ιδρύματος «Χανς Ζάιντελ» του CSU, της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελληνογερμανικός πολιτικός διάλογος Ελλήνων και Γερμανών Βουλευτών και διαμορφωτών γνώμης». Στα πρώτα χρόνια της κρίσης περίσσεψε η καχυποψία ανάμεσα σε Έλληνες και Γερμανούς, στην οποία επένδυσαν δυνάμεις του λαϊκισμού και στις δυο πλευρές. Στόχος του προγράμματος, η αλληλοκατανόηση κοινοβουλευτικών και διαμορφωτών γνώμης στις δυο χώρες.

Στο τριήμερο σφιχτό πρόγραμμα είχαμε συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες, όπως τον γνωστό στην Ελλάδα, τότε υφυπουργό Ανάπτυξης της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης Joachim Fuchtel. Οι πλέον, όμως, ενδιαφέρουσες συνεργασίες ήταν με ηγετικά στελέχη του CSU κυρίως όσον αφορά το μεταναστευτικό, όπως επίσης και το πρωινό εργασίας -φυσικά με μπρέτσελ- με τη Διεύθυνση της μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας της δεξιάς Munchner Merkur, οι απόψεις της οποίας μόνο αδιάφορους δεν αφήνουν τους Χριστιανοκοινωνιστές.

Στις συναντήσεις που είχαμε, μεταξύ άλλων, με τον έμπειρο αντιπρόεδρο του Βαυαρικού Κοινοβουλίου και πρώην υπουργό Reinhold Blocklet, τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Κ.Ο. του CSU Thomas Kreuzer και Florian Herrmann, τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Markus Blume, εισπράξαμε τη βαθύτατη δυσαρέσκεια των Βαυαρών πολιτικών για την μεταναστευτική πολιτική που ακολουθούσε ο κυβερνητικός συνασπισμός που στήριζαν. Όταν στις πρώτες συναντήσεις θέσαμε το ζήτημα των ταξιδιωτικών ελέγχων που και οι ίδιοι υπέστημεν, οι απαντήσεις που λάβαμε ενίσχυσαν τις υποψίες μας ότι επεβλήθησαν σε μεγάλο βαθμό για εσωτερική κατανάλωση, με άλλοθι βέβαια ελληνικές πλημμέλειες, προκειμένου να διασκεδαστούν οι φοβίες των Γερμανών πολιτών. Ήδη, το μεταναστευτικό και η «χαλαρή» αντιμετώπισή του η οποία καταλογίζεται στην Άγκελα Μέρκελ, όπως και η γενικότερη στροφή της στο κέντρο, θεωρείται ότι στοίχησε στις εθνικές εκλογές στο CSU την απώλεια, για πρώτη φορά μετά τον Πόλεμο, της απόλυτης πλειοψηφίας στη Βαυαρία. Την περίοδο της μεγάλης μεταναστευτικής κρίσης 2015-16 από τη Βαυαρία πέρασαν περισσότεροι από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες, κάτι που επηρέασε την ψυχολογία των πολιτών, και ενίσχυσε επικίνδυνα το ακροδεξιό ξενοφοβικό AfD, που δεν θα ήθελαν να εδραιωθεί στα δεξιά της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης.

Πιο αποκαλυπτική ήταν η επίσκεψή μας στα κεντρικά γραφεία της εφημερίδας Munchner Merkur. Ο ελληνικής καταγωγής αρχισυντάκτης Γιώργος Αναστασιάδης μας είπε ότι αν και έπαψε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα να είναι πρωτοσέλιδη είδηση, τη θέση της πήραν οι μεταναστευτικές ροές για τις οποίες, όμως, ενοχοποιείται η Ελλάδα! Μας περιέγραψε εικόνες από γειτονιές που μετατρέπονται σε γκέτο με μαντιλοφορούσες μουσουλμάνες, όπως πέριξ του σταθμού του Μονάχου, υποστηρίζοντας με πάθος ότι αλλοιώνεται η ιστορική ταυτότητα της πόλης και γενικότερα της χώρας.

Αν η μεγάλη αυτή εφημερίδα διερμηνεύει και τα πιστεύω της πλειοψηφίας των πολιτών της Βαυαρίας, τότε εύκολα εξηγείται όχι μόνο το παρ’ ολίγον διαζύγιο στη γερμανική κεντροδεξιά, αλλά και η ψήφιση από την τοπική κυβέρνηση του «Kreuzpflicht», της «υποχρέωσης του εσταυρωμένου», που προβλέπει την τοποθέτηση από την 1η Ιουνίου του εσταυρωμένου στις εισόδους όλων των δημοσίων κτιρίων.

M. Χαρακόπουλος Πρόεδρος Κ.Ο. CSU

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης.

Φωτ. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και η ελληνική αντιπροσωπεία με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της CSU Thomas Kreuzer στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Μόναχο.

 

Read more...