Menu
A+ A A-

Μάξιμος προς Δραγασάκη-Αραχωβίτη: "Αληθεύει ότι θα επαναφέρετε το γάλα στις 5 ημέρες ή είναι προεκλογικό τρικ;"

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ βουλη new

Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ - ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ:

Αληθεύει ότι θα επαναφέρετε το γάλα στις 5 ημέρες ή είναι προεκλογικό τρικ;

«Ανταποκρίνεται στις προθέσεις σας η είδηση για επαναφορά της διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος στις 5 ημέρες ή αυτή αποτελεί στοχευμένη διαρροή ενόψει της επικείμενης προεκλογικής περιόδου;». Το ερώτημα θέτει, με αφορμή δημοσιεύματα, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, προς τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη.
Ο Θεσσαλός πολιτικός στην ερώτησή του σημειώνει ότι «η κατάρρευση των τιμών παραγωγού του φρέσκου γάλακτος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της ελληνικής αγελαδοτροφίας, που βιώνει έναν πρωτόγνωρο μαρασμό. Η μείωση των τιμών παραγωγού παρουσιάζονταν από τους υποστηρικτές της εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ως προϋπόθεση για τη μείωση των τιμών του γάλακτος στο ράφι, κάτι που η ζωή έδειξε ότι δεν επιβεβαιώθηκε!
Υπενθυμίζεται ότι όταν επί των ημερών της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου υπήρξε επιμήκυνση της διαρκείας ζωής του φρέσκου γάλακτος από τις 5 στις 7 ημέρες -γεγονός που με ανάγκασε σε παραίτηση από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης- η τότε αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονταν για επαναφορά στις 5 ημέρες. Όταν, μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, η τότε ηγεσία του ΥπΑΑΤ διαβεβαίωνε -παρουσία εκπροσώπων των κτηνοτρόφων- για “τροπολογία Χαρακόπουλου”, όπως την ονόμαζε, που θα αποκαθιστούσε τα πράγματα στην προτέρα κατάσταση.
Ωστόσο, με την υπογραφή του 3ου μνημονίου τον Αύγουστο του 2015, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν επανήλθε η διάρκεια ζωής του γάλακτος στις 5 ημέρες άλλα, αντιθέτως, αφήνεται πλέον στην αποκλειστική διάθεση του παρασκευαστή η διάρκεια του φρέσκου γάλακτος. Ως εκ τούτου, δια χειρός ΣΥΡΙΖΑ μας προέκυψε φρέσκο γάλα... αορίστου διαρκείας! Η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του γάλακτος είχε ως αποτέλεσμα ο κτηνοτροφικός κόσμος να δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα απ’ αυτούς που, ως αντιπολίτευση, πλειοδοτούσαν στην υπεράσπιση των συμφερόντων του.
Το γεγονός αυτό διευκολύνει έτι περαιτέρω τη διάθεση και στην ελληνική αγορά εισαγόμενου γάλακτος, δίνοντας διέξοδο στις “λίμνες γάλακτος” και στα “βουνά βουτύρου” των χωρών της κεντρικής Ευρώπης και των βόρειων γειτόνων μας. Έτσι συμπιέζονται οι τιμές της εγχώριας παραγωγής, που αδυνατεί να συναγωνιστεί λόγω αντικειμενικών δυσχερειών το κόστος παραγωγής των βόρειων χωρών.
Πρόσφατα, ωστόσο, δημοσιεύματα φέρουν την κυβέρνηση έτοιμη να προχωρήσει -λίγους μήνες πριν τις εκλογές- σε επαναφορά της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος στις 5 ημέρες (εφημερίδα “ΑγροΈκφραση” 09.02.2019)».
Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς αν πράγματι προτίθενται να μειώσουν τον χρόνο ζωής του γάλακτος στις 5 ημέρες, πότε θα προχωρήσουν στην αναγκαία νομοθετική πρωτοβουλία.

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος στη Γιάννουλη: "Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός επιτελεί κοινωνική αποστολή!"

Μ.Χαρακόπουλος Γιαννουλη 3

Λάρισα, 19 Φεβρουαρίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ:

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός επιτελεί κοινωνική αποστολή!

Μαζί με τις ευχές μου για υγεία, επιτυχίες και νίκες τη νέα χρονιά, θα ήθελα να σας συγχαρώ πρώτα απ’ όλα για την πρωτοβουλία σας να πραγματοποιήσετε μαζί, “Δήμητρα” και “Φοίβος”, οι δυο ομάδες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ της Γιάννουλης, την εκδήλωση για το νέο έτος. Η επιτυχία της εκδήλωσης και η ανταπόκριση του κόσμου επιβεβαιώνουν την ρήση των προγόνων μας “η ισχύς εν τη ενώσει”.». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας την κοινή εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του «Α.Ο. Δήμητρα» και του «Α.Ο. Φοίβος» Γιάννουλης.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, στο πρόσωπο των προέδρων κ.κ. Γιάννη Κοβούσογλου και Πέτρου Προβίδα, συνεχάρη τους παράγοντες των ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Όπως χαρακτηριστικά είπε «αξίζουν συγχαρητήρια στους τοπικούς παράγοντες που στηρίζουν με ανιδιοτέλεια τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος, μακριά από τις παθογένειες του επαγγελματικού αθλητισμού, ουσιαστικά επιτελεί κοινωνική αποστολή. Σε μια εποχή που οι κίνδυνοι και οι εθισμοί για τα παιδιά μας καραδοκούν, από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ μέχρι το διαδίκτυο, τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία αποτελούν δημιουργική διέξοδο για εκτόνωση, άθληση και ψυχαγωγία των παιδιών, καλλιεργώντας το ομαδικό πνεύμα και τη συλλογικότητα. Και το κάνουν, όπως με ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ κ. Δημήτρης Μπουχλαριώτης, χωρίς καμία οικονομική στήριξη της επίσημης πολιτείας τα τελευταία χρόνια. Ουσιαστικά, εσείς και οι οικογένειες των παιδιών βάζετε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Θέλω, λοιπόν, να σας συγχαρώ για μια ακόμη φορά για το έργο που επιτελείτε και να ευχηθώ τη νέα χρονιά να έχετε νικηφόρα αποτελέσματα!».

Μ.Χαρακόπουλος Γιάννουλη 5

Μ.Χαρακόπουλος Γιάννουλη 4

Μ.Χαρακόπουλος Γιαννουλη 8

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος: "Το υπουργικό δίδυμο αναζητά ακόμη τη διεύθυνση του Ρουβίκωνα…"

Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΔ

Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Το υπουργικό δίδυμο αναζητά ακόμη τη διεύθυνση του Ρουβίκωνα…

Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τις νέες επιθέσεις του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Ελβετίας και σε ένα πολυκατάστημα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αγαπημένη κυβερνητική “συλλογικότητα“ του Ρουβίκωνα συνεχίζει ακάθεκτη τη δράση της, χτυπώντας ανεξέλεγκτα ιδιωτικές επιχειρήσεις και διπλωματικές αντιπροσωπείες. Στόχος των γνωστών πλέον βανδάλων ήταν αυτή τη φορά Πολυκατάστημα, στο οποίο επιτέθηκαν με βαριοπούλες. Από καθαρή τύχη δεν είχαμε θύματα μεταξύ του προσωπικού ασφαλείας. Οι μπαχαλάκηδες, απτόητοι λόγω της κυβερνητικής αφασίας, “επισκέφθηκαν“ και την πρεσβεία της Ελβετίας, στο κέντρο της Αθήνας, όπου απείλησαν τον φύλακα.
Όπως γίνεται αντιληπτό, το υπουργικό δίδυμο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ακόμη... αναζητά τη διεύθυνση του Ρουβίκωνα. Μέχρι να τη βρει, τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης συνεχίζουν με την άνεση τους να κουρελιάζουν κάθε έννοια έννομης τάξης, εξευτελίζοντας τον κρατικό μηχανισμό και αμαυρώνοντας την εικόνα της χώρας διεθνώς.
Είναι, πλέον, εμφανές ότι μέλημα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διατήρηση καλών σχέσεων με κάθε ομάδα που κινείται και δρα στο περιθώριο.
Σε κάθε περίπτωση, τα έργα και οι ημέρες τους πολύ σύντομα λαμβάνουν τέλος. Η Νέα Δημοκρατία θα αποκαταστήσει την τάξη και θα εξαλείψει κάθε νησίδα ανομίας».

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: Ο “ελέφαντας” της αξιολόγησης...

ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΚΟΥΤΖΕΛΑΣ 2

Λάρισα, 18 Φεβρουαρίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΔΑΚΕ ΔΑΣΚΑΛΩΝ:

Ιδιωτικά πανεπιστήμια ακόμη και στη Βόρειο Κορέα!

«Θυμούμαι τις έντονες αντιπαραθέσεις που είχα ως τομεάρχης Παιδείας επί υπουργίας Φίλη με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όταν τους υπενθύμιζα ότι είναι συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας η παιδεία να διαμορφώνει την εθνική και θρησκευτική συνείδηση των παιδιών. Τότε απαντούσαν ότι θα αλλάξουν τη σχετική διάταξη του Συντάγματος. Τελικά δεν το τόλμησαν, διότι περιλαμβάνεται στο γνωστό άρθρο 16, προφανώς φοβούμενοι ότι αν συμπεριληφθεί στα προτεινόμενα προς αναθεώρηση άρθρα θα υπερψηφιστεί από την αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ και η κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που αναφέρεται στο ίδιο άρθρο». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς από τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Θανάση Γκουτζέλα να χαιρετίσει την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας.
Όπως είπε το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «με την συνταγματική αναθεώρηση, που εξελίσσεται σε μια ακόμη ιλαροτραγωδία της κυβέρνησης, θα χαθεί η ευκαιρία της δημιουργίας ιδιωτικών, μη κρατικών πανεπιστημίων, που πλέον υπάρχουν ακόμη και στη Βόρειο Κορέα!».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υποστήριξε ότι «στο χώρο της παιδείας με το... καλημέρα φάνηκαν οι ιδεολογικές εμμονές της αριστεράς. Από την αριστεία που είναι ρετσινιά μέχρι την κατάργηση των προτύπων σχολείων και την υποβάθμιση των ολοήμερων, μια αρχή διέπει την κυβερνητική πολιτική: η λογική της ήσσονος προσπάθειας, της ισοπέδωσης προς τα κάτω στο όνομα μιας δήθεν ισότητας».

Ο “ελέφαντας” της αξιολόγησης...
Ο Θεσσαλός πολιτικός κατέληξε με μια «έκκληση» προς τα παραβρισκόμενα στελέχη της ΔΑΚΕ. Όπως χαρακτηριστικά είπε «ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την αίθουσα, ένας “ελέφαντας” που ακούει στο όνομα αξιολόγηση. Στα χρόνια της κρίσης η αξιολόγηση διαστρεβλώθηκε, δαιμονοποιήθηκε και έγινε συνώνυμο απολύσεων. Η αξιολόγηση δεν έχει και δεν πρέπει να έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά στόχο την αυτοβελτίωση των δημοσίων υπαλλήλων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Καμία απόλυση δεν πρόκειται να γίνει -όπως έχει δεσμευτεί κατ’ επανάληψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επανακατάρτιση ναι, όπου χρειάζεται, και κινητικότητα αν υπάρχουν τομείς όπου έχουμε πλεονάζον προσωπικό σε σχέση με άλλες υπηρεσίες όπου υπάρχουν ελλείψεις. Θέλω, λοιπόν, να σας καλέσω να γίνετε κήρυκες αυτού του μηνύματος για να αποκατασταθεί η σχέση εμπιστοσύνης της παράταξής μας με τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα».
Ο πρώην τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ ευχαρίστησε τον αιρετό της ΔΑΚΕ κ. Βασίλη Παληγιάννη, τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ κ. Γιάννη Πάιδα και τον συνδικαλιστή κ. Τριαντάφυλλο Οικονόμου «για τη συνεργασία που είχαμε, η οποία με προστάτευσε από κακοτοπιές, και κυρίως για τις προτάσεις, τους προβληματισμούς και τις σκέψεις που μοιραστήκατε μαζί μου και ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες στο σχέδιο του κυβερνητικού προγράμματος που παρέδωσα στην διάδοχό μου Νίκη Κεραμέως, όταν ο πρόεδρος του κόμματος μού ζήτησε να αναλάβω την ευθύνη του Τομέα Προστασίας του Πολίτη».
Τέλος συνεχάρη τη ΔΑΚΕ για τις επιτυχίες της και ευχήθηκε «η νέα χρόνια να είναι αφετηρία ανασυγκρότησης για τη χώρα!».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΚΟΤΖΕΛΑΣ 1

ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΚΟΥΤΖΕΛΑΣ 3

ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΚΟΥΤΖΕΛΑΣ 4

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος στον Φαρμακευτικό: "Τα μαντζούνια για τη λιτότητα ήταν αυταπάτη!"

ΜΑΞΙΜΟΣ Φαρμακευτ 1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ:

Τα μαντζούνια για τη λιτότητα ήταν αυταπάτη!

«Ο κλάδος των φαρμακοποιών υπέστη σε μεγάλο βαθμό τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, βιώσατε κι εσείς έντονα τα αποτελέσματα της πολιτικής της λιτότητας. Όμως, ο πανδαμάτωρ χρόνος -όπως έλεγαν οι παλαιότεροι- είναι το φάρμακο που όχι μόνο θεραπεύει πληγές, αλλά μας κάνει και σοφότερους. Η ζωή απέδειξε ότι τα μαντζούνια, που κάποιοι κομπογιαννίτες παρουσίαζαν ως το φάρμακο για την έξοδο από την κρίση, ήταν απάτη ή, αν θέλετε, αυταπάτη, όπως οι ίδιοι παραδέχθηκαν!». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε σύντομο χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει, από τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νίκο Γκανάκη, στην ετήσια εκδήλωσή των φαρμακοποιών.
Ο Θεσσαλός πολιτικός ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους φαρμακοποιούς ότι «η Νέα Δημοκρατία τις επόμενες μέρες θα παρουσιάσει το κυβερνητικό της πρόγραμμα για την υγεία. Δεν ξέρω αν θα θεραπεύει πάσαν νόσο και πάσαν παθογένεια του συστήματος υγείας, φιλοδοξεί, όμως, να είναι μια συγκροτημένη απάντηση για τα προβλήματα της πολύπαθης υγείας. Θα σας παρακαλούσα, λοιπόν, να την κρίνετε αυστηρά, αλλά δίκαια! Καλή Χρονιά με υγεία και αισιοδοξία!».

ΜΑΞΙΜΟΣ Φαρμακευτ 2 1

ΜΑΞΙΜΟΣ Φαρμακευτ 2 2

ΜΑΞΙΜΟΣ Φαρμακευτ 3

ΜΑΞΙΜΟΣ Φαρμακευτ 5

 ΜΑΞΙΜΟΣ Φαρμακευτ 6

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος για Ολοκαύτωμα Δομένικου: "Αναβιώνει το φάντασμα του φασισμού στην Ευρώπη..."

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 1

Λάρισα, 17 Φεβρουαρίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ:

Αναβιώνει το φάντασμα του φασισμού στην Ευρώπη...

«Είμαστε εδώ, στη μαρτυρική κοινότητα Δομένικου, για να τιμήσουμε τη μνήμη των πατριωτών που υπήρξαν θύματα της βαρβαρότητας των Ιταλών κατακτητών. Δεν λησμονούμε τις φρικαλεότητες του στρατού κατοχής κατά αμάχων, που έγιναν γνωστές, στοιχειοθετώντας το ολοκαύτωμα του Δομένικου ως έγκλημα πολέμου, χάρις στην υπερήφανη στάση του τότε Αστυνομικού Διοικητή Ελασσόνας Νικόλαου Μπάμπαλη, που κατήγγειλε τις κατοχικές αρχές και υπέστη γι’ αυτό εγκλεισμό σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ιταλία». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στις εκδηλώσεις μνήμης στο Δομένικο «Καυκάκεια 2019».
Μετά την κατάθεση στεφάνων στη προτομή του Νικόλαου Μπάμπαλη στην Πλατεία του Δομένικου και το συγκινητικό δρώμενο των μαθητών του χωριού στην αίθουσα του Παναγιώτειου Πνευματικού Κέντρου, ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρη όλους όσοι εργάζονται για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης.
Όπως είπε «η χώρα πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος από την τριπλή κατοχή Γερμανών, Ιταλών και Βουλγάρων στον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν και το Δομένικο προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των μαρτυρικών χωριών. Τα εγκλήματα αυτά δεν παραγράφονται. Οι αξιώσεις της Ελλάδας και για το κατοχικό δάνειο και για τις αποζημιώσεις των θυμάτων, όπως ο ίδιος ο Προέδρος της Δημοκρατίας έχει τονίσει, παραμένουν νομικά ενεργές. Ουδέποτε έχουμε παραιτηθεί αυτών, και πρέπει στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου να υπάρξει τακτοποίηση αυτής της ηθικά τεράστιας εκκρεμότητας.
Δεν ξεχνούμε το ολοκαύτωμα του Δομένικου για έναν ακόμη λόγο. Γιατί το φάντασμα του φασισμού και ο εφιάλτης του ναζισμού αναβιώνει στην Ευρώπη. Να γιατί θα πρέπει να διδάσκονται οι νεότερες γενιές τι έγινε στην κατοχή από την επικράτηση ολοκληρωτικών ιδεολογιών στον μεσοπόλεμο».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 2

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 3

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 4

 

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος στην Ελασσόνα: "Στερνή μου γνώση” λένε όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ...

ΜΑΞΙΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑ 1

Λάρισα, 17 Φεβρουαρίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΤΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΤΗΣ ΝΔ:

“Στερνή μου γνώση” λένε όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ...

«Η λαϊκή ρήση “στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα” εκφράζει όλους όσοι παρασύρθηκαν από τα παχιά λόγια και τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που οδήγησε τελικά στην υπερφορολόγηση και στη φτωχοποίηση την μεσαία τάξη». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος χαιρετίζοντας την εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας της ΝΔ με κεντρικό ομιλητή τον τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, βουλευτή Β´ Αθηνών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Επίδομα θέρμανσης
Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι:
«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα, λένε οι κάτοικοι, ιδιαίτερα των ορεινών περιοχών, όπως της Ελασσόνας, που είδαν το επίδομα θέρμανσης να συρρικνώνεται στο 1/4 εκείνου που έδινε η δήθεν ανάλγητη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Από τα 210 εκατομμύρια ευρώ, που εμείς δίναμε, το πετσόκοψαν στα 60 εκατομμύρια, όταν μάλιστα η τιμή στην αντλία έχει αυξηθεί. Και, βεβαίως, ούτε λόγος για προκαταβολή του επιδόματος, όπως γινόταν επί των ημερών μας. Η μονή προκαταβολή που ξέρουν οι κυβερνώντες είναι η προκαταβολή φόρου που αύξησαν!
Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα, λένε κι οι αγρότες που γύρισαν με άδεια χέρια από τη συνάντηση που είχαν με το κυβερνητικό κλιμάκιο. Όσο ήμουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θυμούμαι ότι λάμβαναν 160 εκατομμύρια ευρώ ως επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου για αγροτική χρήση. Κι αυτοί που τότε μίλαγαν για ψίχουλα κατήργησαν το αγροτικό πετρέλαιο, επιβαρύνοντας έτσι επιπλέον το κόστος παραγωγής.
Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα, λένε κι οι κτηνοτρόφοι που βλέπουν τις τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος να καταρρέουν. Θυμούμαι ότι όσο ήμουν στην πλατεία Βάθης η τιμή του πρόβειου γάλακτος δεν είχε πέσει από το ένα ευρώ το λίτρο. Σήμερα, που το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί, η τιμή κατρακύλησε ακόμη και στα 75 λεπτά, λόγω των αθρόων εισαγωγών γάλακτος και φέτας, όπως καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι. Και η κυβέρνηση αρκείται στο ρόλο του... παρατηρητή.

Νέτα σκέτα Μακεδονία...
Αν για κάτι δεν δικαιούνται να διαμαρτυρηθούν πως εξαπατήθηκαν οι πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ είναι η βαριά κληρονομιά της Συμφωνίας των Πρεσπών, που άφησε στη χώρα. Όχι μόνο δεν έκρυβαν τις προθέσεις τους, αλλά στελέχη τους υπέγραφαν μανιφέστα, ζητώντας να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως νέτα σκέτα Μακεδονία. Το ‘‘Βόρεια Μακεδονία’’ είναι γι’ αυτούς υποχώρηση! Κι επειδή ακούμε τον πρωθυπουργό της Αλβανίας να λέει ότι διαπραγματεύεται την οριοθέτηση των συνόρων με την Ελλάδα, λέμε ξεκάθαρα ότι δεν εμπιστευόμαστε τον κ. Τσίπρα στη διαπραγμάτευση των εθνικών μας θεμάτων».

Ναρκοθέτησαν την επόμενη μέρα...
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνέχισε λέγοντας: «με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Δώσαμε μαζί αγώνες στα εύκολα και στα δύσκολα. Ήμασταν παρόντες, όχι μόνο όπως τώρα, που φυσά ούριος άνεμος στα πανιά της παράταξης, αλλά σε όλες τις μάχες αγωνιζόμενοι για τις αξίες και τις αρχές μας. Απευθυνόμενος σε εσάς θέλω να σας επιστήσω την προσοχή στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να ναρκοθετήσει την επόμενη μέρα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με την απλή αναλογική, που ψήφισε για τις μεθεπόμενες εκλογές. Θα πρέπει, λοιπόν, στις εκλογές να προκύψει ισχυρή, ει δυνατόν, αυτοδύναμη κυβέρνηση -προσωπικά έχω κακή εμπειρία από τη συγκυβέρνηση- προκειμένου να αλλάξει ο εκλογικός νόμος. Αλλιώς η χώρα θα μπει σε περιπέτειες!
Είμαι πεπεισμένος ότι στις επικείμενες εκλογές όλοι θα συστρατευθούμε και θα πετύχουμε το ποθούμενο, την πολιτική αλλαγή εντός του έτους, με κυβέρνηση ΝΔ και πρωθυπουργό έναν της γενιάς μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο η Ελλάδα δεν θα κάνει απλά βήματα αλλά άλματα στο μέλλον. Με τον Κυριάκο θα επανέλθει η σταθερότητα για τη χώρα, αλλά και κάθε νοικοκυριό θα γίνει μέτοχος της ευημερίας και της προόδου».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑ 4

ΜΑΞΙΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑ 3

ΜΑΞΙΜΟΣ ΕΛΑΣΣΣΟΝΑ 2

ΜΑΞΙΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑ 5

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος με Μ.Βαρβιτσιώτη: "Αντίθετοι σε νέο κέντρο μεταναστών στη Λάρισα!"

Μ.Χαρακόπουλος Βαρβιτσ 1

Λάρισα, 16 Φεβρουαρίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ:

Αντίθετοι σε νέο κέντρο μεταναστών στη Λάρισα!

«Καθώς με τον Μιλτιάδη έχουμε όμορα χαρτοφυλάκια στο Συμβούλιο Τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας, αυτός τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής κι εγώ Προστασίας του Πολίτη, δεν θα επεκταθώ στα ζητήματα της επικαιρότητας, την ιλαροτραγωδία της συνταγματικής αναθεώρησης και την αυλαία των άκαρπων αγροτικών κινητοποιήσεων, αλλά θα περιοριστώ μόνο στο μεταναστευτικό και στην τοπική του διάσταση». Με αυτά τα λόγια ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος προλόγισε τον τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, βουλευτή Β´ Αθηνών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Λάρισας του κόμματος.
Ο Θεσσαλός πολιτικός καυτηρίασε «το γεγονός ότι δεν υπήρξε διάψευση στις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά και από ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας για τη δημιουργία νέας δομής, δεύτερου κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στο νομό της Λάρισας, στα όρια του δήμου Τεμπών. Η τραγική διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το δόγμα “λιάζονται κι εξαφανίζονται” οδήγησε στην έξαρση των μεταναστευτικών ροών και την εκρηκτική κατάσταση που βιώνουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Όμως η λύση δεν είναι η δημιουργία νέων κέντρων στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ένας δρόμος αποσυμφόρησης πρέπει να υπάρχει κι αυτός είναι οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία και τις χώρες προέλευσης των μεταναστών. Προϋπόθεση γι’ αυτό, βεβαίως, είναι ο διαχωρισμός των προσφύγων από τους μετανάστες και οι γρήγορες διαδικασίες απόδοσης ασύλου. Η μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα στέλνει λάθος μήνυμα σε όσους επιλέγουν τη χώρα μας ως πύλη εισόδου στην Ευρώπη. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και στη λογική των κυβερνώντων δεν στέκει άλλοι νομοί να μην έχουν κανένα κέντρων φύλαξης μεταναστών κι άλλοι να έχουν δυο! Για το θέμα έχω εγκαλέσει την κυβέρνηση ασκώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο. Η παρουσία του αρμόδιου τομεάρχη μας στη Λάρισα είναι μια ακόμη ευκαιρία να τονίσουμε την αντίθεσή μας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα υπήρξε ενημέρωση του κ. Βαρβιτσιώτη από τον πρόεδρο κ. Θανάση Νταβούρα και το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας.

Μ.Χαρακόπουλος Βαρβιτσ 2

 

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος στο ΤΕΕ Θεσσαλίας: "Με ΝΔ θα πάρει μπρος η οικοδομή!"

Μ.Χαρακόπουλος ΤΕΕ 1

Λάρισα, 16 Φεβρουαρίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΤΕΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ:

Με ΝΔ θα πάρει μπρος η οικοδομή!

«Η οικοδομή, ο κατασκευαστικός κλάδος, που δίνει δουλειά σε δεκάδες επαγγέλματα, υπέστησαν το μεγαλύτερο κόστος στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Για να πάρει μπρος η οικοδομή χρειάζεται ένα δημιουργικό σοκ στην οικονομία με μειώσεις φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και γραφειοκρατίας». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος χαιρετίζοντας την εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας και της βράβευσης μηχανικών για τη συνεισφορά τους στην Καλλικρατική Τοπική Αυτοδιοίκηση του ΤΕΕ Θεσσαλίας.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης έχει παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση με 6 άξονες προκειμένου να υπάρξει νέα πνοή στον κατασκευαστικό κλάδο. Έχουμε δεσμευτεί για:
• μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας,
• τριετή αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές,
• αναστολή του φόρου υπεραξίας στις αγοραπωλησίες ακινήτων για 3 χρόνια,
• πρόγραμμα ενεργειακής και λειτουργικής αναβάθμισης κτηρίων με έκπτωση φόρου έως και το 50% των δαπανών,
• περιορισμό της γραφειοκρατίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων,
• φορολογικά κίνητρα για αγορά κατοικιών από αλλοδαπούς, (golden visa)».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος απευθυνόμενος στους μηχανικούς είπε: «εσείς γνωρίζετε καλύτερα ότι η ακολουθούμενη πολιτική της υπερφορολόγησης είναι αδιέξοδη. Εμείς, ως φιλελεύθεροι, πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στις δημιουργικές δυνάμεις του Έλληνα και στην αξία του επιστημονικού μας δυναμικού, που δυστυχώς αναγκάζεται να εκπατριστεί αναζητώντας εργασία».
Τέλος, συνεχάρη για την πρωτοβουλία να τιμηθούν οι μηχανικοί που υπηρετούν την αυτοδιοίκηση λέγοντας ότι «είναι θετικό οι γνώσεις τους να γίνονται πράξη στους δήμους και την Περιφέρεια»

Μ.Χαρακόπουλος ΤΕΕ 3

Μ.Χαρακόπουλος ΤΕΕ 2

Μ.Χαρακόπουλος ΤΕΕ 5.

Μ.Χαρακόπουλος ΤΕΕ 4

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Μετρημένες οι μέρες της κυβέρνησης ό,τι κι αν μηχανευτεί..."

ΜΑΞΙΜΟΣ τομέας 3

Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΔ:

Μετρημένες οι μέρες της κυβέρνησης ό,τι κι αν μηχανευτεί...

«Ζούμε την τελευταία πράξη του δράματος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει μετατραπεί σε φαρσοκωμωδία, με τα όσα συμβαίνουν με την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η χώρα επισώρευσε τα προηγούμενα χρόνια πολλά δεινά, τα οποία σε λίγο καιρό θα κληθεί να αντιμετωπίσει η αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και ένα από αυτά είναι η έξαρση της εγκληματικότητας και της ανομίας, που εξέθρεψαν οι ιδεοληπτικές αγκυλώσεις και η παροιμιώδης ανικανότητα των κυβερνώντων της ‘‘πρώτης φορά αριστερά’’ και των πρόθυμων συνοδοιπόρων της». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Τομέα Πολιτικής Προστασίας της ΝΔ, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στο Μοσχάτο.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καυτηρίασε το γεγονός ότι «η κυβέρνηση, όπως αποδείχθηκε και από τις έκτακτες κρίσεις στην ΕΛΑΣ και τις πρόσφατες στο Πυροσβεστικό Σώμα, ποδοπατώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας, επιδιώκει να δημιουργήσει ελεγχόμενες καταστάσεις. Δυστυχώς γι’ αυτήν, ευτυχώς για τον ελληνικό λαό, ό,τι και να μηχανευτεί, οι μέρες της είναι μετρημένες».
Κατά την ολομέλεια του Τομέα, τα μέλη τοποθετήθηκαν επί των επίκαιρων θεμάτων, ενώ ο κ. Χαρακόπουλος ευχαρίστησε για τις «δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, από ειδικούς επιστήμονες». Η πρώτη με θέμα «Υβριδικές επιχειρήσεις, παραπληροφόρηση, fake news», έγινε από τον κ. Αθανάσιο Κοσμόπουλο, υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, και η δεύτερη με θέμα «Εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης στη δημόσια ασφάλεια», έγινε από τον Καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Λάζαρο Ηλιάδη.
Στην Ολομέλεια παραβρέθηκαν, επίσης, και τοποθετήθηκαν με παρεμβάσεις, ο Συντονιστής του Τομέα, πρώην βουλευτής Τρικάλων, κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, και ο Γραμματέας του Τομέα, κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης.

ΜΑΞΙΜΟΣ τομέας 1

ΜΑΞΙΜΟΣ τομέας

ΜΑΞΙΜΟΣ τομέας 5

ΜΑΞΙΜΟΣ τομέας 4

Read more...