Menu
A+ A A-

Μάξιμος Χαρακόπουλος: "Να μην σβήσει η Ρωμιοσύνη στην Πόλη!"

Μάξιμος Ανατολή 1

Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΑΝΑΤΟΛΗ”:

Να μην σβήσει η Ρωμιοσύνη στην Πόλη!

«Έχουμε χρέος να μην αφήσουμε να σβήσει το καντήλι της ρωμιοσύνης στην Πόλη που τα τελευταία χρόνια τρεμοσβήνει» τόνισε ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην εκδήλωση για τα 30 χρόνια από την έκδοση της εφημερίδας «Ανατολή» με θέμα «Οι ρωμιοί Πολίτες της νέας εποχής».
Ο μικρασιατικής καταγωγής βουλευτής, κληθείς από τον συντονιστή της συζήτησης, δημοσιογράφο κ. Άρη Πορτοσάλτε, αναφέρθηκε στην πρώτη του γνωριμία με την Πόλη, «όταν βρέθηκα το 1989 σε μια φοιτητική εστία, που αρχικά προορίζονταν για στρατώνας του ΝΑΤΟ, για να μάθω τούρκικα, έχοντας ακούσματα από τους παππούδες μου που ήταν πρόσφυγες από την Καππαδοκία και αυτοπροσδιορίζονταν ως Ρωμιοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Τότε εντυπωσιάστηκα γνωρίζοντας και ελληνόφωνους φοιτητές από τον Πόντο. Ξαναβρέθηκα στην Πόλη το 1991 για μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης. Φιλοξενούμουν στην ενορία του Βαφεοχωρίου στον Βόσπορο και ως αντίδωρο βοηθούσα τον κυρ Μιχάλη στο ψαλτήρι, διαβάζοντας τον εξάψαλμο. Ελάχιστο το εκκλησίασμα. Πριν χρόνια πέθανε ο ψάλτης, ακολούθησε η παπαδιά, έφυγε και ο παπάς. Από τις δυο κόρες έμαθα ότι η μια ήρθε στην Ελλάδα και η άλλη άκουσα πως παντρεύτηκε Τούρκο. Δεν ξέρω αν λειτουργεί πια η ενορία της Ευαγγελίστριας. Το παράδειγμα αυτό δείχνει την δημογραφική αιμορραγία της πολίτικης ρωμιοσύνης. Παλεύει ο οικουμενικός μας πατριάρχης, αυτή η φωτεινή μορφή της Ορθοδοξίας και του γένους. Αναβίωσε την Ίμβρο, ξαναλειτουργεί στις εκκλησιές των παππούδων μας στην καθ’ ημάς Ανατολή, στην Καππαδοκία και στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα. Ανακαίνισε εκκλησίες και προσκυνήματα και ομογενειακά κληροδοτήματα. Όλα αυτά, όμως, κινδυνεύουν να μείνουν ντουβάρια χωρίς Έλληνες αν δεν αναστραφεί η φθίνουσα δημογραφική πορεία της ομογένειας. Οι ελπίδες ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας θα είχε ευτυχή κατάληξη με την ένταξή της στην ΕΕ που θα δημιουργούσε συνθήκες ασφάλειας για την επάνοδο των Κωνσταντινουπολιτών που έχουν τουρκική υπηκοότητα και αναγκάστηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες να φύγουν από τη Βασιλεύουσα, μοιάζουν πια με όνειρο θερινής νυκτός.
Παλιότερα, ο μακαριστός πατριάρχης Αλεξανδρείας Παρθένιος είχε ζητήσει για να μη σβήσει η εκεί ομογένεια να σταλούν παιδιά από τα ορφανοτροφεία της Ελλάδας, να σπουδάσουν στα ομογενειακά σχολεία και να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινότητα που διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία. Δυστυχώς δεν προχώρησε αυτή η ιδέα.
Απόψε άκουσα μια ξεκάθαρη πρόταση από τον πρόεδρο της Κοινότητας Νεοχωρίου κ. Λάκη Βίγκα, να επιδιωχθεί η απόδοση τουρκικής υπηκοότητας σε 1.000 Έλληνες, προκειμένου να εγκατασταθούν στην Πόλη και να δώσουν φιλί ζωής στη ρωμιοσύνη. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι, καθώς η ελληνορθόδοξη μειονότητα στην Κωνσταντινούπολή είναι όμηρος της “αρχής της αμοιβαιότητας” με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, σύμφωνα με τη συνθήκη της Λοζάνης. Πιστεύω ότι το ελληνικό κράτος, που εδώ και δεκαετίες δεν έκανε όσα έπρεπε και μπορούσε, θα την εξετάσει σοβαρά όπως και κάθε άλλη πρόσφορη ιδέα, έτσι ώστε να συνεχίσει να υπάρχει ο ελληνισμός στην Πόλη».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεχάρη τον εκδότη κ. Γρηγόρη Κεσίσογλου «για το έργο που επιτελεί χρόνια τώρα με την “Ανατολή” ως γέφυρα του χθες με το σήμερα, αλλά και για την ευκαιρία ουσιαστικής συζήτησης για το πώς μπορεί να υπάρξει επόμενη μέρα για τους Ρωμιούς στην Κωνσταντινούπολη».
Στο πάνελ της συζήτησης συμμετείχαν εκτός του κ. Βίγκα, η συνθέτρια κ. Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο δημοσιογράφος κ. Παύλος Τσίμας και ο επιχειρηματίας εκ Τουρκίας κ. Αντώνης Φιλιππίδης, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ρεπορτάζ για το πώς βλέπουν το μέλλον τους στην Πόλη νέοι ομογενείς Πολίτες.

 Μάξιμος Ανατολή 2

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Να ρυθμιστούν όλα τα «μικροδάνεια» του ΟΕΚ"

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ βουλη new

Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ:

Να ρυθμιστούν όλα τα «μικροδάνεια» του ΟΕΚ

«Πώς προτίθεσθε να διευθετήσετε το ζήτημα της ρύθμισης των οφειλών όσων είχαν λάβει ‘‘μικροδάνεια’’ για αποπεράτωση ή επισκευή από τον τ. ΟΕΚ την περίοδο 1995-2000 και οι οφειλές τους, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, μεταφέρθηκαν για παρακολούθηση στην Εθνική Τράπεζα, και παραμένουν σε εκκρεμότητα λόγω γραφειοκρατικών καθυστερήσεων και ελλιπούς παρακολούθησης από την εν λόγω Τράπεζα αλλά και τις υποθέσεις εκείνων των –σημερινών- ιδιοκτητών ακινήτων για τους οποίους το ‘’μικροδάνειο’’ είχε συναφθεί στο όνομα άλλου προσώπου;». Τα παραπάνω ζητά να πληροφορηθεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση.
Ο Θεσσαλός πολιτικός σε ερώτησή του επισημαίνει ότι «σε εκκρεμότητα εξακολουθούν να βρίσκονται χιλιάδες από τα λεγόμενα ‘’μικροδάνεια’’ αποπεράτωσης ή επισκευής του τ. ΟΕΚ που συνήφθησαν την περίοδο 1995-2000, παρά την ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών, που χειρίζεται ο ΟΑΕΔ και ξεκίνησε να εφαρμόζεται τον Μάιο του 2018, βάσει της υπουργικής απόφασης (52246/3173/26.01.18) για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών στους οποίους χορηγήθηκε δάνειο από ίδια κεφάλαια του τ. ΟΕΚ
Συγκεκριμένα, λόγος γίνεται για τις περιπτώσεις εκείνων που είχαν πάρει από τον ΟΕΚ άτοκο μικροδάνειο αποπεράτωσης ή επισκευής την περίοδο 1995-2000, και των οποίων οι οφειλές μεταφέρθηκαν στην Εθνική Τράπεζα για να τις παρακολουθεί. Πρόκειται για αρκετές χιλιάδες δανειοληπτών, που αποτελούν το 5-10% του συνόλου των δικαιούχων να ενταχθούν στη ρύθμιση.
Σύμφωνα, με πληροφορίες που έχουν δει κατά διαστήματα το φως της δημοσιότητας, οι συγκεκριμένοι οφειλέτες, που βρέθηκαν, χωρίς καμία δική τους υπαιτιότητα, να εμπίπτουν στην ‘’αρμοδιότητα’’ της Εθνικής Τράπεζας, δεν είχαν κληθεί να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους, και οι αιτήσεις τους για ρύθμιση στον ΟΑΕΔ εκκρεμούν για όλο αυτό το διάστημα μέχρι και σήμερα.
Οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ δικαιολογούν την καθυστέρηση είτε λόγω μη σαφών οδηγιών από την Διοίκηση του ΟΑΕΔ είτε λόγω της μη αποστολής των συγκεκριμένων στοιχείων από την Εθνική Τράπεζα, ώστε να υπολογιστεί η σημερινή οφειλή και οι δόσεις της ρύθμισης. Επιπλέον, διαπιστώνεται εκκρεμότητα στην ολοκλήρωση της ρύθμισης ‘’μικροδανείων’’ σε ειδικές περιπτώσεις, π.χ. τέκνων που κληρονόμησαν το σπίτι ή διαζευγμένων στην κυριότητα των οποίων έχει περιέλθει αυτό κ.λπ. Δηλαδή, σε διαφορετικό άνθρωπο εμφανιζόταν να δόθηκε το δάνειο τότε, κι άλλος οφείλει και επιθυμεί να το αποπληρώσει τώρα, ως ιδιοκτήτης του σπιτιού, αναλαμβάνοντας τις δόσεις της ρύθμισης.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την νέα Διοίκηση του ΟΑΕΔ, η οποία έχει δεσμευθεί να επισπεύσει όλες τις διαδικασίες του Οργανισμού ταχύτατα, και με βέβαιη την θετική διάθεση για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες είμαστε βέβαιοι ότι θα βρεθεί ο τρόπος να επιλυθούν και οι αναφερόμενες εκκρεμότητες».

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: Οι θεσμοί αντί κριτικής να συμβάλουν στην επίλυση του μεταναστευτικού

Μάξιμος θεσμοι 1
Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2019
 
ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ:
 
Οι θεσμοί αντί κριτικής να συμβάλουν στην επίλυση του μεταναστευτικού!
 
• Κρίση και μεταναστευτικό έχουν αντίκτυπο και στα ανθρώπινα δικαιώματα
 
«Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή, δημοκρατική χώρα, με διασφαλισμένες όλες τις ελευθερίες και την κοινή γνώμη ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, τόσο η δεκαετής οικονομική κρίση, όσο και το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα που καλείται να σηκώσει σχεδόν ολομόναχη, έχουν αντίκτυπο στις υποδομές και τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, από τα σωφρονιστικά καταστήματα και τα ψυχιατρεία μέχρι τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στη συνάντηση που είχε ως πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής με κλιμάκιο της «Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (CPT)», που πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «η μακρά οικονομική κρίση δεν επηρέασε μόνο το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων. Μοιραία συρρικνώθηκε και η χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών, ενώ περιορίστηκε η στελέχωσή τους. Ωστόσο, παρ’ όλες τις αντιξοότητες και το τεράστιο ζήτημα του υπερπληθυσμού των φυλακών, γίνεται συνεχής προσπάθεια αναβάθμισης των συνθηκών κράτησης. Ήδη έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση η κατάργηση των φυλακών Κορυδαλλού και η κατασκευή σύγχρονων φυλακών. Επιπλέον, λειτουργούν εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, όπως αυτό στις φυλακές της ιδιαίτερης πατρίδας μου, στη Λάρισα, που θεωρείται πρότυπο».
Αναφορικά με το μεταναστευτικό, ο κυβερνητικός βουλευτής σημείωσε με έμφαση ότι «δυστυχώς, έχει καταστρατηγηθεί εντελώς η αρχή της αλληλεγγύης εντός της ΕΕ. Ακόμη και για τον προτεινόμενο  καταμερισμό των ασυνόδευτων παιδιών μόνον μια χώρα δέχθηκε να υποδεχθεί λίγα από αυτά. Η χώρα μας με τα βόρεια σύνορα κλειστά και με αυτήν την στάση της Ευρώπης, μετατρέπεται σε χώρο αποθήκευσης ψυχών. Αυτή η απαράδεκτη πολιτική πρέπει να λάβει τέλος, και ως προς τούτο όλοι ανεξαιρέτως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, αντί να κάνουν κριτική αφ’ υψηλού, οφείλουν να συμβάλουν στην επίλυσή του. Η χώρα μας έχει προχωρήσει σε μια διαδικασία μεταφοράς 20.000 προσφύγων στην ενδοχώρα μέχρι το τέλος του έτους. Η Ευρώπη, όμως, οφείλει να συνδράμει στην διευθέτηση του προβλήματος, και να πιέσει τις χώρες προέλευσης, όταν δεν υφίστανται λόγοι παροχής ασύλου, να δέχονται πίσω τους υπηκόους τους».
Στην αντιπροσωπεία της CPT συμμετείχαν οι κ.κ. Mykola Gnatovskyy, Alan Mitchell και Hugh Chetwynd, ενώ από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση, εκτός του κ. Χαρακόπουλου, έλαβαν μέρος η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κ. Σοφία Βούλτεψη και ο πρόεδρος της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος και λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων κ. Κώστας Καραγκούνης.
 
Μάξιμος θεσμοι 2
 Μάξιμος θεσμοι 3
Read more...

Μ.Χαρακόπουλος: "Το αληθινό Πολυτεχνείο δεν έχει ιδιοκτήτες!"

ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟ ΒΟΥΛΗΣ
Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ:
 
Το αληθινό Πολυτεχνείο δεν έχει ιδιοκτήτες!
 
• Χρέος μας η διασφάλιση της εθνικής ενότητας
 
«Στην εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, το 1973, ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου, συμπυκνώθηκε η σχεδόν καθολική απαίτηση των Ελλήνων για την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των ελευθεριών. Και γι’ αυτό, παρά τη συστηματική απόπειρα που επιχειρείται διαχρονικά από ορισμένους να ιδιοποιηθούν και να φέρουν στα μέτρα τους όσα συνέβησαν τότε, το αληθινό Πολυτεχνείο και η αντίσταση κατά της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών δεν έχουν ιδιοκτήτες». Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στο μήνυμά του, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Ο Θεσσαλός πολιτικός επισημαίνει ότι «η Δημοκρατία που αποκαταστάθηκε το 1974, δυστυχώς μετά την κυπριακή τραγωδία, που συνιστά και το μεγαλύτερο έγκλημα των πραξικοπηματιών, αποτέλεσε μια τεράστια κατάκτηση. Με τη στιβαρή πολιτική εκδημοκρατισμού που ακολούθησε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής πολύ σύντομα η χώρα ξεπέρασε τις πληγές που άφησε το δικτατορικό καθεστώς, αλλά και συνολικά η μετεμφυλιακή περίοδος, και σε ελάχιστο χρόνο βρέθηκε τότε στον πυρήνα των πιο προοδευμένων κρατών της Ευρώπης, με την ένταξή της στην τότε ΕΟΚ. Χρέος μας, επομένως, απέναντι σε όσα συνέβησαν τότε, στην μαύρη σελίδα της σύγχρονης ιστορίας μας, είναι η διασφάλιση των δημοκρατικών κατακτήσεων και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, η ορθή λειτουργία και η ανεξαρτησία των θεσμών του πολιτεύματος, και πρωτίστως η διατήρηση της εθνικής ενότητας, μακριά από θέσεις και συμπεριφορές που τροφοδοτούν τα πολιτικά άκρα».
Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Αυτοί που σφάζουν χριστιανούς δεν ρωτούν τι δόγματος είναι!"

Μ. Χαρακόπουλος βιβλιοθηκη
Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2019
 
ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:
 
Αυτοί που σφάζουν χριστιανούς δεν ρωτούν τι δόγματος είναι!
 
«Είναι αναμφίβολα μια μεγάλη ευθύνη και πρόκληση να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι με τις δικές μου δυνάμεις στην ανάδειξη αυτού του πλούτου που μοιραζόμαστε ως κληρονομιά οι Ορθόδοξοι όπου γης, του πλούτου που μας κληροδότησε η άλλοτε ισχυρή Βυζαντινή Κοινοπολιτεία». Τα παραπάνω τόνισε ο επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και στην εκπομπή «Κάθε μέρα Νέα μέρα», με την κ. Κατερίνα Χουζούρη με αφορμή τις εργασίες της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και Εισηγητών της ΔΣΟ, στην Αθήνα.
Ο κ. Χαρακόπουλος επισήμανε ότι «τα βυζαντινά στοιχεία που μας ενώνουν προσπαθούμε να αναδείξουμε οι Ορθόδοξοι όπου γης, και ιδιαίτερα εδώ στην ευρύτερη περιοχή μας, από την Αλεξάνδρεια μέχρι την Αγία Πετρούπολη και από την Κάτω Ιταλία μέχρι την Αρμενία. Σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης και ισοπέδωσης αξιών, πολιτιστικών προτύπων και παραδόσεων, είναι πολύ σημαντικό να αναδεικνύουμε αυτά τα κοινά χαρακτηριστικά που μας ενώνουν. Η δραστηριότητα αυτή έχει μια ακόμη μεγαλύτερη αξία, γιατί εμείς στεκόμαστε πάνω και πέρα από τις δογματικές διαφορές ή τα διοικητικά ζητήματα των επιμέρους εκκλησιών. Στη ΔΣΟ συμμετέχουν Αρμένιοι μονοφυσίτες, κόπτες από την Αίγυπτο και την Αιθιοπία και άλλοι από την Μέση Ανατολή. Το λέω αυτό γιατί στις μέρες μας ακούγονται ζητήματα που αναφύονται στις σχέσεις των επιμέρους εκκλησιών, που δεν είναι ευχάριστα αναμφίβολα. Εμείς στεκόμαστε πάνω από αυτά, δεν είμαστε θρησκευτική οργάνωση, δεν ασχολούμαστε με τα θεολογικά, δογματικά ζητήματα, πόσο δε μάλλον με τα διοικητικά ζητήματα των Εκκλησιών. Ο στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα κοινά μας πολιτισμικά στοιχεία, που απορρέουν βεβαίως από την θρησκευτική μας πεποίθηση ότι είμαστε Ορθόδοξοι, στο διάβα των αιώνων».
 
Διώξεις χριστιανών...

Ειδικότερα για τις διώξεις των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε ότι προωθείται από την ΔΣΟ «η δημιουργία ενός παρατηρητηρίου των διώξεων που υφίστανται οι χριστιανοί σε όλον τον κόσμο. Αρχικά η σκέψη ήταν για τους Ορθοδόξους στην Μ. Ανατολή αλλά νομίζω θα γίνει κάτι ευρύτερο. Προς αυτήν την κατεύθυνση είχαμε στις Βρυξέλλες πριν ένα μήνα και μια συνάντηση με τους Καθολικούς Νομοθέτες. Γιατί αυτοί που σφάζουν στη Συρία ή στο Ιράκ δεν εξετάζουν ποίου δόγματος είναι αυτός που σφάζουν, δεν υπάρχουν γι’ αυτούς τέτοιες λεπτομέρειες και διαχωρισμοί, αν είναι ορθόδοξοι, προτεστάντες, καθολικοί ή άλλης ομολογίας. Τους αρκεί που είναι χριστιανοί -με τον θρησκευτικό φανατισμό που τους διακρίνει- για να τους σφαγιάσουν.
Επομένως, πρέπει συνολικότερα να δούμε το θέμα και η σύσταση αυτού του παρατηρητηρίου με τη συνεργασία και των Καθολικών Νομοθετών -που είναι αντίστοιχη οργάνωση σε επίπεδο διαφόρων κρατών καθολικού θρησκεύματος- και με την αρωγή της Ε.Ε. ή άλλων διεθνών οργανισμών, να φωτίσουμε αυτά τα γεγονότα που πολλές φορές δεν παίρνουν τη διάσταση που θα έπρεπε, ευαισθητοποιώντας τη διεθνή κοινή γνώμη».
Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Μακριά από εθνικισμούς και άγονες εκκλησιαστικές αντιπαραθέσεις"

Μάξιμος ΔΣΟ 1 1
Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2019
 
ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΔΣΟ:
 
Μακριά από εθνικισμούς και άγονες εκκλησιαστικές αντιπαραθέσεις
 
«Στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας δεν υπάρχει χώρος για ενδοεκκλησιαστικές διενέξεις. Ως πολιτική οργάνωση, στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, θα πρέπει να πορευτούμε με προσεκτικά βήματα μακριά από εθνικισμούς και άγονες αντιπαραθέσεις. Θα προστατεύσουμε τη ΔΣΟ και θα αναβαθμίσουμε το κύρος της αν έχουμε ενιαία φωνή και εκπέμπουμε ξεκάθαρα μηνύματα». Τα παραπάνω τόνισε ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, παρεμβαίνοντας κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της Διεθνούς Γραμματείας της ΔΣΟ, στην Αθήνα. Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «όσοι με ευκολία μιλούν εσχάτως περί σχίσματος θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σχίσμα υπήρξε για δογματικές διαφορές και όχι για ζητήματα σχετικά με τη διοίκηση τοπικών εκκλησιών. Εμείς, ως κατεξοχήν διακοινοβουλευτικός θεσμός είμαστε πέρα και πάνω από δογματικές πόσο δε μάλλον διοικητικές εκκλησιαστικές διαφορές».
Με αφορμή τα «όσα δυσάρεστα  συνέβησαν στην τελευταία Γ.Σ. της ΔΣΟ στην Τιφλίδα της Γεωργίας» όταν διεκόπησαν εντός του γεωργιανού κοινοβουλίου με πρόσχημα διαμαρτυρίες γιατί προήδρευε Ρώσος, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «30 χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου και την κατάρρευση του Σοβιετικού Καθεστώτος δεν πρέπει να υποτιμούμε το γεγονός ότι σε χώρες που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τη Σοβιετική Ένωση υπάρχουν -σε μερίδα του κόσμου- αντισοβιετικά αισθήματα, που έχουν να κάνουν με την καταπίεση που υπέστησαν οι λαοί αυτοί από το Σταλινικό καθεστώς. Στα αισθήματα αυτά μπορούν να επενδύσουν όσοι επιθυμούν να στήσουν προβοκάτσιες για εσωτερική κατανάλωση, που όμως πλήττουν και την εικόνα της Οργάνωσής μας. Γι αυτό θα πρέπει όλοι να είμαστε πιο προσεκτικοί». 
Αναφορικά με τις διώξεις των χριστιανών στη Μέση Ανατολή χαιρέτησε την αναγνώριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους στις αρχές του 20ου αιώνα, εκφράζοντας την ευχή «το βήμα αυτό να ολοκληρωθεί και να μην υπάρξει μπλοκάρισμα στην αμερικάνικη Γερουσία, όπως ελέχθη ότι συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον Ντόναλτ Τραμπ».   
 
Μάξιμος ΔΣΟ 2 1
Μάξιμος ΔΣΟ 3 1
Μάξιμος ΔΣΟ 4 1
 
Φωτ. 1,2. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος παρεμβαίνοντας στις εργασίες της ΔΣΟ.
Φωτ. 3. Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ Μάξιμος Χαρακόπουλος επιδίδει αναμνηστικό στον επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας Σεργκέι Γκαβρίλοφ.
Φωτ. 4. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον πρόεδρο της βουλής Κώστα Τασούλα και τον μητροπολίτη Ζάμπια κ. Ιωάννη.
 
Read more...

Μ.Χαρακόπουλος: "Για το μεταναστευτικό-προσφυγικό δεν υπάρχουν απλοϊκές απαντήσεις"

MAXIMOS NEW
Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2019
 
ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ:
 
Για το μεταναστευτικό-προσφυγικό δεν υπάρχουν απλοϊκές απαντήσεις
 
«Το μεταναστευτικό, που γιγαντώθηκε το προηγούμενο διάστημα, όταν άφρονες πολιτικές οδήγησαν στο κλείσιμο των βόρειων συνόρων της χώρας, ενώ συνέχισαν με μεγαλύτερη ένταση οι ροές από την Τουρκία, είναι ένα πολύπλοκο πρόβλημα στο οποίο δεν υπάρχουν απλοϊκές απαντήσεις». Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμα που απέστειλε στον Δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα, με αφορμή την πρόσκληση που έλαβε να παραβρεθεί στη Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς με θέμα την «Ενημέρωση και καταγραφή απόψεων για το προσφυγικό ζήτημα στα διοικητικά όρια του Δήμου Αγιάς».
Ο Θεσσαλός αφού εξέφρασε την λύπη του διότι, ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της ΔΣΟ, που διεξάγεται σήμερα στην Αθήνα και ως εκ τούτου «θα ήταν απρεπές να εγκαταλείψω τους κοινοβουλευτικούς που ήρθαν στην Αθήνα για τις εργασίες της ΔΣΟ», επισήμανε ότι  «σε κάθε περίπτωση, κ. Δήμαρχε, η άποψή μου για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα έχει διατυπωθεί τόσο δημόσια όσο και σε συσκέψεις, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη στην οποία συμμετείχατε. Ως πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης έθεσα στον αρμόδιο υπουργό τα καίρια ερωτήματα της τοπικής κοινωνίας για το τι μέλλει γενέσθαι με τους ανθρώπους αυτούς που μεταφέρονται από τα νησιά, μετά από την παρέλευση 6 μηνών, που είναι το χρονικό περιθώριο που έχει τεθεί για την παραμονή τους, και αν βεβαίως θα μεταφερθούν και άλλοι στη συνέχεια. Εκ μέρους του υπουργού υπήρξε η διαβεβαίωση ότι σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, στο διάστημα αυτό θα γίνει διαχωρισμός οικονομικών μεταναστών και προσφύγων, με τους μεν πρώτους να επιστρέφονται στην Τουρκία ή στις πατρίδες τους και τους άλλους που χρήζουν διεθνούς προστασίας να λαμβάνουν το άσυλο που δικαιούνται και να επιμερίζονται στις χώρες της ΕΕ. Η δε προσωρινή εγκατάστασή τους θα γίνεται με ενημέρωση των δημοτικών αρχών, με πρώτες αυτές που προσφέρθηκαν να σηκώσουν το βάρος αυτό της εθνικής ευθύνης. Επίσης, όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός, δεν πρόκειται να υπάρξει πλέον άλλη μαζική μεταφορά προσφύγων-μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα».
Read more...

Μ. Χαρακόπουλος για εκδήλωση ΣΘΕΒ με Άδωνι: «Αλλαγή οικονομικού κλίματος με τη νέα κυβέρνηση!»

ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟ ΒΟΥΛΗΣ
Αθήνα, 14  Νοεμβρίου  2019
 
 
ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΘΕΒ ΜΕ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ:
 
Αλλαγή οικονομικού κλίματος με τη νέα κυβέρνηση!
«Καλωσορίζοντας τον Άδωνι Γεωργιάδη στη Λάρισα θα ήθελα να επισημάνω ότι η κυβέρνηση της ΝΔ μένοντας απόλυτα πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αλλά και στις κεντρικές ιδεολογικές της αρχές, έχει από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την εξουσία αποδυθεί στην προσπάθεια αλλαγής του οικονομικού κλίματος. Κορωνίδα αυτών την προσπαθειών αποτελεί η μείωση των γραφειοκρατικών εμποδίων στις ξένες και εγχώριες επενδύσεις, που για χρόνια, λόγω ξεπερασμένων ιδεοληψιών και απηνούς φορολόγησης, δεν γίνονταν στην χώρα». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών κ. Αχιλλέα Νταβέλη, με αφορμή το επιχειρηματικό δείπνο με ομιλητή τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλίας.
Ο κυβερνητικός βουλευτής αφού ευχαριστεί για την πρόσκληση, εκφράζει τη λύπη του διότι λόγω της συμμετοχής του ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και των Εισηγητών της ΔΣΟ που πραγματοποιείται στην Αθήνα σήμερα και αύριο, δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί, παρά την επιθυμία του.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος διατυπώνει τη βεβαιότητα ότι «σύντομα, το πλαίσιο των οικονομικών μέτρων που έχουν ληφθεί και θα ληφθούν στη συνέχεια θα έχει απτά αποτελέσματα. Υπ’ αυτό το πρίσμα, η επιχειρηματικότητα στη Θεσσαλία έχει μπροστά της σημαντικές προκλήσεις, φέρνοντας την ανάπτυξη της περιφέρειας σε ένα νέο επίπεδο, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και παραγωγή πλούτου».
Ο Θεσσαλός πολιτικός καταλήγει με την πεποίθηση ότι «το επιχειρηματικό δείπνο θα αποτελέσει την αφετηρία νέων επιχειρηματικών διεργασιών στην περιοχή μας» ευχόμενος «ολόψυχα κάθε επιτυχία».
Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Η ΔΣΟ εργάζεται για την ενότητα του Ορθόδοξου Κόσμου"

Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2019
 
ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΒΟΥΛΗΣ:
 
Η ΔΣΟ εργάζεται για την ενότητα του Ορθόδοξου Κόσμου
 
«Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει έναν ακόμη πιο ενεργητικό ρόλο στη σύσφιξη των σχέσεων των λαών που εκπροσωπούνται στον θεσμό και στην ενότητα του Ορθοδοξίας. Θεωρούμε ότι μπορεί να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο το κύρος της, το εύρος των παρεμβάσεών της. Σε αυτό το έργο είμαστε βέβαιοι ότι το ελληνικό κοινοβούλιο, εκ του οποίου ξεπήδησε και η ιδέα της συνεργασίας των ορθοδόξων, θα είναι σταθερός αρωγός, συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος». Τα παραπάνω τόνισε ο επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την προσφώνησή του στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, που τίμησε με την παρουσία του τις εργασίες της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και των Εισηγητών της ΔΣΟ, που πραγματοποιούνται στην Αθήνα.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «η Ελλάδα, από τα ιδρυτικά μέλη αυτού του σημαντικού, ως προς το εύρος των συμμετοχών, αλλά και το περιεχόμενο του έργου του, θεσμού, φιλοξενεί αυτές τις ημέρες τις εργασίες της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και των Εισηγητών της ΔΣΟ στην Αθήνα, όπου χτυπά η καρδιά της Ορθοδοξίας. Το όραμα της ενότητας του Ορθόδοξου κόσμου, του συντονισμού των δράσεών του, της σύσφιξης των σχέσεων των ορθοδόξων λαών δεν είναι κάτι νέο. Ωστόσο, αυτό που έφερε εγγύτερα την προοπτική αυτή ήταν το μέγα ιστορικό γεγονός της πτώσεως των σοσιαλιστικών καθεστώτων στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, καθώς και στα Βαλκάνια. Για δεκαετίες, στο όνομα ιδεοληπτικών εμμονών, η Ορθοδοξία στις χώρες αυτές περιθωριοποιήθηκε ή βρέθηκε υπό απηνή διωγμό. Όπως, όμως, αποδείχθηκε εκ των υστέρων, οι βαθιές ρίζες της πίστης και των παραδόσεων δεν είχαν χαθεί, αλλά αντιθέτως παρέμεναν ζωντανές, αναμένοντας τον ερχομό της ελευθερίας. Βιώσαμε, λοιπόν, μια πραγματική αναγέννηση της Ορθοδοξίας σε όλες αυτές τις χώρες, που πριν από το 1989 –χρονιά ορόσημο, όταν έπεφτε το τείχος του Βερολίνου τέτοιες ημέρες- φαινόταν αδιανόητο.
Ωστόσο, οι ορθόδοξοι λαοί ήλθαμε αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις:
• την άνοδο ακραίων εθνικισμών,
• την επιθετική θρησκευτική μισαλλοδοξία, ιδίως εναντίον του χριστιανικού στοιχείου και
• τα ισοπεδωτικά πρότυπα της πολιτισμικής παγκοσμιοποίησης.
Σε αυτό το περιβάλλον ήταν επιβεβλημένη η σύσταση ενός οργανισμού, εντός του οποίου θα πραγματοποιείτο η πρακτική συνεργασία των ορθοδόξων χριστιανών κοινοβουλευτικών από διάφορα κράτη. Αυτό τον στόχο εκπληρώνει η ΔΣΟ.
Στα χρόνια της ύπαρξης και της λειτουργίας της έχει επιτύχει να διαθέτει εκπροσώπους 25 κρατών, καθιστώντας την έναν ανερχόμενο και πολλά υποσχόμενο διεθνή θεσμό.
Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «σε μια εποχή, όπου όλο και λιγότεροι περνούν το κατώφλι των εκκλησιών των άλλων χριστιανικών δογμάτων, η ορθοδοξία είναι ίσως η μόνη στον χριστιανικό κόσμο που χτίζει νέους ναούς. Και αυτό είναι παρήγορο σε μια Ευρώπη που κινδυνεύει να χάσει την ψυχή της, λησμονώντας ότι οι χριστιανικές αξίες διαμόρφωσαν καθοριστικά τον ευρωπαϊκό πολιτισμό». Καταλήγοντας, απευθύνθηκε στον κ. Τασούλα λέγοντας ότι «είμαστε ευγνώμονες για την έμπρακτη συμβολή της ελληνικής βουλής, που επιβεβαιώνεται και με την αύξηση της ετήσιας χρηματοδότησης στη ΔΣΟ, που φέρει την υπογραφή σας. Προσβλέπουμε, όμως, ιδιαίτερα στη δική σας ηθική συνδρομή και παρότρυνση, γνωρίζοντας την ειλικρινή ευαισθησία που σας διακρίνει σε θέματα Ορθοδοξίας και ταυτότητας».
 
ΜΑΞΙΜΟΣ ΔΣΟ 2
 
ΜΑΞΙΜΟΣ ΔΣΟ 3
 
ΜΑΞΙΜΟΣ ΔΣΟ 4
 
ΜΑΞΙΜΟΣ ΔΣΟ 5
 
Φωτ. 1,2. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος προσφωνώντας τον πρόεδρο της βουλής.
Φωτ. 3. Στο πάνελ ο πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας, ο πρόεδρος της Γ.Σ. της ΔΣΟ Σεργκέι Γκαβρίλοφ και ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Φωτ. 4. Οι συμμετέχοντες στη Διεθνή Γραμματεία της ΔΣΟ στην Αθήνα με τον πρόεδρο της ελληνικής βουλής.
 
Φωτ. 5. Ο Κώστας Τασούλας με τον επικεφαλής Μάξιμο Χαρακόπουλο και τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΔΣΟ.
Read more...

Μ. Χαρακόπουλος προς Αρχιεπίσκοπο: "Στόχος μας η προαγωγή των κοινών αξιών των Ορθοδόξων"

Μάξιμος Ιερώνυμος 1
Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ:
 
Στόχος μας η προαγωγή των κοινών αξιών των Ορθοδόξων
 
• Συνάντηση ενόψει συνεδρίασης της Διεθνούς Γραμματείας ΔΣΟ στην Αθήνα
 
«Η Εκκλησία της Ελλάδος πάντοτε δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον για τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και πρωτοστατεί στην φιλοξενία διωκόμενων, ανεξαρτήτου θρησκεύματος, που βρέθηκαν στη χώρα μας αυτά τα χρόνια της κρίσης». Τα παραπάνω ανέφερε ο Επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε δηλώσεις του στη «Βουλή-Τηλεόραση» μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στην έδρα της Αρχιεπισκοπής.
Η νέα ελληνική αντιπροσωπεία της ΔΣΟ επισκέφθηκε τον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας ενόψει της συνεδρίασης της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και των Εισηγητών των επιτροπών της ΔΣΟ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 14-15 Νοεμβρίου 2019.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας είχα την χαρά και την τιμή σήμερα να συναντηθούμε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, να του υποβάλουμε τα σέβη μας, να τον ενημερώσουμε για τη δράση μας. Η ΔΣΟ είναι μια οργάνωση στην οποία συμμετέχουν ορθόδοξοι βουλευτές από 25 χώρες και στόχο έχει βεβαίως να προάγει τον ακηδεμόνευτο κοινοβουλευτισμό, αλλά και τις κοινές αρχές και αξίες των Ορθοδόξων όπου γης, την προάσπιση της ειρήνης, την αγάπη, την καταλλαγή, την ειρηνική συνύπαρξη.
Με τον Μακαριώτατο είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, ενόψει και της Διεθνούς Γραμματείας η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα, για τις διώξεις που υφίστανται οι χριστιανοί στην κοιτίδα του χριστιανισμού στη Μέση Ανατολή. Η Εκκλησία της Ελλάδος πάντοτε δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον για τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και πρωτοστατεί στην φιλοξενία διωκόμενων, ανεξαρτήτου θρησκεύματος, που βρέθηκαν στη χώρα μας αυτά τα χρόνια της κρίσης. Μακαριώτατε, να σας ευχαριστήσω για την συνεργασία που είχαμε και για το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο που επιτελείτε όλα αυτά τα χρόνια ως Εκκλησία της Ελλάδος».
 
Ιερώνυμος: Όλοι άνθρωποι να ζουν ειρηνικά

Από ην πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι «προσυπογράφει και επικυρώνει τα όσα είπε ο κ. Χαρακόπουλος» και συνέχισε λέγοντας ότι «σε μία δύσκολη εποχή, η οποία έχει τις δικές της ταραχές, η συνάντηση των Ορθοδόξων, για να στηριχθούν τα κοινά ιδεώδη είναι μία πολύ σπουδαία προσπάθεια», ενώ εξέφρασε, επίσης, «τον πόνο της Εκκλησίας για τους Χριστιανούς που διώκονται και σφαγιάζονται» και ευχήθηκε «όλοι άνθρωποι να ζουν ειρηνικά».
Στην ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Γ.Γ. της ΔΣΟ, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ.  Αθανάσιος Μπούρας ως απερχόμενος Αναπληρωτής Γ.Γ. της ΔΣΟ, ο κ. Σταύρος Καλαφάτης, Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, ο κ. Θανάσης Δαβάκης, βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ, ο κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ και ο δρ Κώστας Μυγδάλης, σύμβουλος της ΔΣΟ.
Ο κ. Χαρακόπουλος προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο αντίγραφο εικόνας της Αναστάσεως που βραβεύτηκε στον διεθνή διαγωνισμό αγιογραφίας της ΔΣΟ.
 
ΔΣΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ 2
ΔΣΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ 3
 
ΔΣΟ Ιερώνυμος 1
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δηλώσεις του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/_o6qvq-GPmI
Read more...