Menu
A+ A A-

Μ. Χαρακόπουλος σε μαθητές: "Σημαντικές οι ευρωεκλογές για τη ζωή μας!"

Μ.Χαρακόπουλος 1ο δ.σχ. 1

Αθήνα, 22 Μαΐου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ:

Σημαντικές οι ευρωεκλογές για τη ζωή μας!

«Οι ευρωεκλογές δεν είναι εκλογές ήσσονος σημασίας, δεύτερης κατηγορίας, όπως πολλοί νομίζουν. Αντιθέτως είναι σημαντικές για τη ζωή μας γιατί καθοριστικές αποφάσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας λαμβάνονται, πλέον, στο ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, καλωσορίζοντας 46 μαθήτριες και μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Λάρισας στο εθνικό κοινοβούλιο.
Ο Θεσσαλός πολιτικός εξήγησε ότι τα κράτη-μέλη με την συμμετοχή τους σε μια υπερεθνική ένωση, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύονται για κοινές πολιτικές. Πιο γνωστή είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική που καθορίζει και τις αγροτικές επιδοτήσεις, που συνέβαλαν καθοριστικά στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των αγροτών και κτηνοτρόφων μας. Δυστυχώς, ακόμη δεν έχουμε ολοκληρωμένες κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα με ενιαίο στρατιωτικό βραχίονα της ΕΕ, που θα υπερασπίζεται τα σύνορα της Ένωσης. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα, που είναι το ανατολικό σύνορο της Ευρώπης και αντιμετωπίζει μια διαρκή απειλή εξ ανατολών. Η απάντηση, λοιπόν, στις προκλήσεις των καιρών είναι περισσότερη Ευρώπη με εμβάθυνση, που σημαίνει ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με κοινές πολιτικές σε όλους τους τομείς και αλληλεγγύη».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος παρουσίασε στα παιδιά τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής και τα ευχήθηκε καλή πρόοδο!
Τις μαθήτριες και τους μαθητές συνόδευαν η διευθύντρια κ. Ελένη Ντούνα και οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Δημήτρης Καλογιάννης, Απόστολος Μητράκας και Φάνης Τσάνης.

Μ.Χαρακόπουλος 1ο δ.σχ. 2

Μ.Χαρακόπουλος 1ο δ.σχ. 3

 

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος: "Οι καταγγελίες Καμμένου-Κοτζιά πλήττουν τα εθνικά μας συμφέροντα!"

MAXIMOS NEW

Αθήνα, 21 Μαΐου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ:

Οι καταγγελίες Καμμένου Κοτζιά πλήττουν τα εθνικά μας συμφέροντα!

• Να παρουσιαστούν ακριβή στοιχεία αν υπάρχει ρωσική ανάμειξη!

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στον πιο ευαίσθητο τομέα των εξωτερικών σχέσεων της χώρας πολιτεύεται επί 4,5 έτη με τον πλέον ανεύθυνο τρόπο, προκαλώντας ανώφελες και επιζήμιες περιπλοκές στις σχέσεις μας ακόμη και με χώρες που ανέκαθεν διατηρούσαμε τις πλέον φιλικές σχέσεις. Τα όσα απίστευτα ακούμε είτε από τις καταγγελίες του κ. Καμμένου για πιθανές υπόγειες οικονομικές δοσοληψίες εκ μέρους του κ. Κοτζιά, είτε από τον ίδιο τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μπλέκει, χωρίς να δίνει κανένα αποδεικτικό στοιχείο, τη Ρωσία στην υπόθεση αυτή, υπονομεύουν το κύρος της χώρας. Για το λόγο αυτό, το υπουργείο Εξωτερικών είναι υποχρεωμένο να απαντήσει εμπεριστατωμένα και χωρίς περιστροφές για το τι πραγματικά συμβαίνει με όσα καταγγέλλουν οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης, βάζοντας ένα οριστικό τέλος σε αυτόν τον πόλεμο λάσπης, που πλήττει σοβαρά τα εθνικά μας συμφέροντα». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την Επίκαιρη Επερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, που συνυπογράφει με 17 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η ερώτηση, με πρώτο υπογράφοντα τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ κ. Γιώργο Κουμουτσάκο, αναφέρει ότι «ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κ. Καμμένος, μιλώντας στις 19 Απριλίου στη Βουλή, ισχυρίστηκε ότι ο κ. Κοτζιάς, την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών, μεθόδευσε διαδικασίες προκειμένου συγκεκριμένη εταιρεία να αναλάβει το έργο έκδοσης βίζας, παρουσιάζοντας παράλληλα σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία (emails) μεταξύ διπλωματών.
Σε συνέχεια αυτών των καταγγελιών, μιλώντας κατά την πρόσφατη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο κ. Κοτζιάς, δήλωσε σχετικά ότι τα μηνύματα που είχε καταθέσει ο κ. Κομμένος στη Βουλή δεν είχαν σχέση με τον server του Υπουργείου. Προσέθεσε, επιπλέον, ότι τα emails προέρχονται από αμερικανικό server και επομένως η υποκλοπή θα μπορούσε να γίνει μόνο από χάκερ της ΕΥΠ, των Ρώσων ή των Κινέζων.
Μετά τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά, στις 13 Μαΐου η ρωσική πρεσβεία τον κάλεσε να παρουσιάσει στοιχεία αρμοδίως, σημειώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν καλό να αποφεύγονται νέες κατηγορίες για "ρωσική ανάμειξη" στα εσωτερικά της Ελλάδος».
Κατόπιν τούτων, οι επερωτώντες βουλευτές της ΝΔ ζητούν να πληροφορηθούν από τον αρμόδιο υπουργό αν, με βάση τα ανωτέρω, που αφορούν στο σοβαρότατο ζήτημα καταγγελιών για ανάμειξη τρίτης χώρας στα εσωτερικά της Ελλάδας, έχει κάνει ενέργειες προκειμένου να διασταυρώσει τα λεγόμενα του προκατόχου του και ποιο είναι το ακριβές περιεχόμενο αυτής της υπόθεσης.

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος από οινοποιείο Αλατά: "Διαβατήριο για αγορές η ποιότητα και ταυτότητα των κρασιών!"

ΜΑΞΙΜΟΣ Οινοποιείο 1

Λάρισα, 20 Μαΐου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΛΑΤΑ:

Διαβατήριο για αγορές η ποιότητα και ταυτότητα των κρασιών!


«Αξιοποιώντας την πλούσια παράδοσή μας και επενδύοντας στην ποιότητα και την εξωστρέφεια, η ελληνική οινοποιία, τα εξαιρετικά κρασιά μας, μπορούν να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζουν στο παγκόσμιο στερέωμα». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από την «Οινοποιία Αλατά» στη Φαλάνη της Λάρισας, μετά από πρόσκληση του οινοπαραγωγού και αμπελουργού Τάκη Αλατά, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων «Ανοιχτές Πόρτες» για το 2019.
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «προϋπόθεση είναι όχι μόνον να μην τίθενται εμπόδια, όπως ο καταστροφικός όσο και ακατανόητος φόρος στο κρασί που είχε επιβληθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η Πολιτεία να στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στον παραγωγό. Επιβάλλεται, λοιπόν, να ενδυναμώσουμε την εξωστρέφεια, την τουριστική προοπτική των “δρόμων του κρασιού” και να παρέχουμε το σταθερό πλαίσιο που απαιτείται για να ευοδωθούν οι προσπάθειες των οινοποιών άλλα και των αμπελουργών μας. Η προστιθέμενη αξία θα είναι εξαιρετικά επωφελής για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Σε κάθε περίπτωση, το διαβατήριο για τις διεθνείς αγορές είναι η ποιότητα και ταυτότητα των κρασιών μας».
Κατά τη διάρκεια της οινογευσίας, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της αμπελοκαλλιέργειας, της οινοπαραγωγής καθώς και ζητήματα που χρήζουν της απαραίτητης συνδρομής της πολιτείας, προκειμένου να ενδυναμωθούν οι προοπτικές για την αμπελουργία και την οινοποιία.

ΜΑΞΙΜΟΣ Οινοποιείο 2

ΜΑΞΙΜΟΣ Οινοποιείο 3

ΜΑΞΙΜΟΣ Οινοποιείο 4

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Η ορθόδοξη εκκλησία δεν είναι μουσειακό είδος!"

Μάξιμος περιοδικό 1

Αθήνα, 20 Απριλίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ «ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ»:

Η ορθόδοξη εκκλησία δεν είναι μουσειακό είδος!

«Η ορθοδοξία, η εκκλησία στην καθ’ ημάς Ανατολή δεν είναι μουσειακό είδος, όπως, δυστυχώς, τείνει να γίνει στην καθολική και προτεσταντική Δύση, αλλά ζώσα παράδοση!». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε σύντομη τοποθέτησή του κατά την παρουσίαση του νέου εξαμηνιαίου περιοδικού της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου «Αχιλλίου Πόλις», που πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό ναό της Λάρισας.
Ο Θεσσαλός πολιτικός λαμβάνοντας τον λόγο από τον συντονιστή της εκδήλωσης δημοσιογράφο κ. Γιώργο Τράντα είπε τα εξής:
«Αξίζει ο δημόσιος έπαινος στον νέο μας δεσπότη, τον εμπνευστή αυτής της έκδοσης του περιοδικού της Μητροπόλεως “Αχιλλίου Πόλις”. Από την πρώτη στιγμή που η Ιερά Σύνοδος της εκκλησίας της Ελλάδος του εμπιστεύθηκε τη διαποίμανση της επαρχίας μας, της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, δεν σταματά να μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις πρωτοβουλίες και τον λόγο του. Συγχαρητήρια, όμως, Σεβασμιώτατε αξίζουν και στους συντελεστές της έκδοσης, όσους βρίσκονται στο πάνελ, αλλά και όσους υπογράφουν κείμενα στο πρώτο αυτό τεύχος, και ανήκουν στους ανθρώπους των γραμμάτων και του πολιτισμού, τους διανοούμενους, για τους οποίους καυχάται η πόλη μας.
Και η έκδοση αυτή επιβεβαιώνει ότι η ορθοδοξία, η εκκλησία στην καθ’ ημάς Ανατολή δεν είναι μουσειακό είδος, όπως δυστυχώς τείνει να γίνει στην καθολική και προτεσταντική Δύση, αλλά ζώσα παράδοση!
Χαίρομαι γιατί το περιοδικό της μητρόπολης, όπως ειπώθηκε από τον π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, είναι περιοδικό ταυτότητας, που δεν περιορίζεται στο χθες, αλλά βρίσκεται σε δημιουργικό διάλογο με το σήμερα και το αύριο. Είναι περιοδικό γνώσης αλλά κυρίως δημιουργικού προβληματισμού.
Κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία στις μέρες μας. Γιατί με την επέλαση των social media, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Πετρουλάκης, βομβαρδιζόμαστε από όγκο πληροφορίας, συχνά άχρηστης, που καθιστά δυσχερή τη διασταύρωσή της είδησης. Είναι ιδιαίτερα επίκαιρη, άλλωστε, η συζήτηση για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τα γνωστά fake news.
Πιστεύω ότι στις ενότητες που ανακοινώσατε π. Θεμιστοκλή, θα πρέπει να προστεθεί μια ακόμη από το επόμενο τεύχος, ο αντίλογος αναγνωστών που θα ήθελαν να καταθέσουν παρατηρήσεις, σκέψεις ή διαφωνίες με κείμενα των συντακτών. Ο γνωστός ιστοριοδίφης της πόλης, ο γιατρός Νίκος Παπαθεοδώρου φέρνει στο φως άγνωστες πτυχές για την ιστορία της βασιλικής του Αγίου Αχιλλίου από τους βυζαντινούς χρόνους. Μακάρι η μελέτη του να αποτελέσει αφορμή για έρευνα κι από άλλους και να έρθουν στο φως κι αλλά στοιχεία που δεν γνωρίζουμε.
Με αυτές τις σκόρπιες σκέψεις εύχομαι το περιοδικό “Αχιλλίου Πόλις” να το αγκαλιάσει η λαρισαϊκή κοινωνία. Να είναι Καλοτάξιδο!».
Για τον πρώτο τόμο του περιοδικού μίλησαν εκτός του μητρόπολη κ. Ιερώνυμου, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Άγγελος Πετρουλάκης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας κ. Ντίνος Κόκκινος και ο γιατρός και ιστοριοδίφης κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου».

Μάξιμος περιοδικό 4

Μάξιμος περιοδικό 2

Μάξιμος περιοδικό 3

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος: "Χρέος μας ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας!"

Μάξιμος πόντιοι Τοπαλίδης 1

Λάρισα, 19 Μαΐου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ:

Χρέος μας ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας!

«Συμπληρώνεται φέτος ένας αιώνας από τη Γενοκτονία των Ποντίων και όλων των Χριστιανών της Ανατολής, ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που ακόμη δεν έχει βρει τη δικαίωσή του. Υποχρέωση όλων μας είναι όχι μόνον να διατηρήσουμε αλώβητη την ιστορική μνήμη αλλά να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας, πρωτίστως, από τους απογόνους των δραστών». Τα παραπάνω δήλωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των αλησμόνητων πατρίδων στη συνοικία Αβέρωφ της Λάρισας, στο πλαίσιο της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Ο Μικρασιατικής καταγωγής πολιτικός υπογράμμισε ότι «παρά τις “φιλότιμες” προσπάθειες της Τουρκίας, αλλά και άλλων παραγόντων ακόμη και στην Ελλάδα, να αμφισβητήσουν και να παραχαράξουν την ιστορική αλήθεια, αυτή δεν αλλάζει. Η εξόντωση των Ελλήνων του Πόντου, όπως και των Ελλήνων της Ιωνίας, των Αρμενίων και των Ασσυρίων υπήρξε ένα φρικαλέο οργανωμένο σχέδιο, που είχε σκοπό τη δημιουργία ενός μονοθρησκευτικού και μονοεθνικού κράτους. Οι σφαγές και η εξολόθρευση των Χριστιανών της Ανατολής, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, συνιστούν, βάσει και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, Γενοκτονία. Στις δικές μας τις πλάτες εναπόκειται, ως εκ τούτου, να αναδείξουμε παγκοσμίως το ιστορικό αυτό γεγονός, τη μαύρη κηλίδα στην ιστορία της Τουρκίας, και μάλιστα με τρόπο ενιαίο για όλους τους Χριστιανούς της Ανατολής. Μέχρι του σημείου που και η ίδια η Άγκυρα, που όπως φαίνεται από την σημερινή επιθετική συμπεριφορά της δεν έχει διδαχθεί τίποτε από το παρελθόν, να αναγνωρίσει την ιστορική αλήθεια.
Ταυτοχρόνως, όμως, οφείλουμε να διδάξουμε στις νέες γενιές την ιστορία και τις παραδόσεις μας. Με πρώτο βήμα, την εκ νέου διδασκαλία της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στα σχολεία, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβισμένη στις ιδεοληπτικές της αγκυλώσεις, φρόντισε να απαλείψει. Γιατί, μόνον ισχυροποιώντας τις ρίζες μας θα μπορέσουμε ως έθνος να ανταπεξέλθουμε στις σοβαρές προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος».

Μάξιμος πόντιοι 2

Μάξιμος πόντιοι 3

Μάξιμος πόντιοι 5

Μάξιμος πόντιοι 4

Στη φωτ. 1 ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Χρήστο Τοπαλίδη.

 

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: “Το κράτος δικαίου δεν εκβιάζεται από τρομοκράτες!”

Μ.Χαρακόπουλος ΕΛΑΣ ΛΑΡ 1

Λάρισα, 18 Απριλίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Το κράτος δικαίου δεν εκβιάζεται από τρομοκράτες!

«Επειδή τα τελευταία εικοσιτετράωρα βλέπει το φως της δημοσιότητας παρασκήνιο σχετικά με τις άδειες του αμετανόητου αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη Κουφοντίνα, θέλω να υπογραμμίσω ότι δημιουργείται η εντύπωση ότι η συντεταγμένη πολιτεία εκβιάζεται από τρομοκράτες. Το κράτος δικαίου δεν μπορεί να καθίσταται όμηρος εκβιαστών». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος χαιρετίζοντας τις εργασίες της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Στον χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει από τον πρόεδρο της Ένωσης κ. Χρήστο Καλούσιο, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «οι εργασίες της Συνέλευσης λαμβάνουν χώρα σε μια εποχή που έχουμε έξαρση των φαινομένων βίας και ανομίας. Το αστυνομικό δελτίο κυριαρχεί στις ειδήσεις των 8 και πλέον η αύξηση της εγκληματικότητας από την πρωτεύουσα μέχρι το τελευταίο χωριό καταγράφεται και στα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ.
Δυστυχώς, η πραγματικότητα αυτή δεν είναι φυσική νομοτέλεια, αλλά αποτέλεσμα των ιδεοληψιών και παρωχημένων στερεοτύπων για να μην πω “εκλεκτικών συγγενειών” ορισμένων συνιστωσών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με το περιθώριο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η διάλυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, που είχε γίνει φόβος και τρόμος για τους μπαχαλάκηδες, κατ’ απαίτηση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Όπως επίσης και η κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας για τρομοκράτες και βαρυποινίτες. Στο ίδιο πνεύμα και οι νομοθετικές τους πρωτοβουλίες με τον “νόμο Γαβρόγλου” για το άσυλο ανομίας στα πανεπιστήμια και τον “νόμο Παρασκευόπουλου” με τον οποίο βγήκε από τη φυλακή κάθε είδους εγκληματίας».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την αναφορά του κ. Καλούσιου στις ελλείψεις σε ατομικό εξοπλισμό και οχήματα, υπενθύμισε τις «πρόσφατες δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα για όλους τους αστυνομικούς εντός εξαμήνου, για 1.000 νέα περιπολικά εντός ενός χρόνου και για προσλήψεις νέων αστυνομικών. Ταυτόχρονα έχουμε δεσμευτεί ότι θα καταργήσουμε τους νόμους Γαβρόγλου και Παρασκευόπουλου, θα επανασυστήσουμε την ομάδα ταχείας επέμβασης των δικυκλιστών της ΔΕΛΤΑ και θα ενισχύσουμε την ΔΙΑΣ».
Ο Θεσσαλός πολιτικός κατέληξε λέγοντας ότι «για τη ΝΔ η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στου πολίτες είναι προϋπόθεση δημοκρατίας. Η ασφάλεια είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και ως τέτοιο θα πρέπει να προστατεύεται».

Μ.Χαρακόπουλος ΕΛΑΣ ΛΑΡ 2

Μ.Χαρακόπουλος ΕΛΑΣ ΛΑΡ 3

Μ.Χαρακόπουλος ΕΛΑΣ ΛΑΡ 4

Μ.Χαρακόπουλος ΕΛΑΣ ΛΑΡ 5

Μ.Χαρακόπουλος ΕΛΑΣ ΛΑΡ 6

Φωτ. 1-4. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στο βήμα της Γ.Σ.

Φωτ. 5. Ο τομεάρχης της ΝΔ με τον πρόεδρο της ΠΟΑΞΙΑ κ. Ιωάννη Κατσιαμάκα και τον Γραμματέα κ. Κων/νο Πλατιά.

Φωτ. 6. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με το προεδρείο της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας και εκπροσώπους τους στο ανώτατο συνδικαλιστικό τους όργανο.

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος σε μαθητές της Λάρισας: "Η συμμετοχή στην ΕΕ ενισχύει την ασφάλεια της χώρας!"

Μάξιμος 1 σχολειο

Αθήνα, 17 Απριλίου 2019

 

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 39ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ:

Η συμμετοχή στην ΕΕ ενισχύει την ασφάλεια της χώρας

«Στην αξία της συμμετοχής στις εκλογές και στη σπουδαιότητα των ευρωεκλογών αναφέρθηκε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος καλωσορίζοντας στη Βουλή 40 μαθήτριες και μαθητές του 39ου δημοτικού σχολείου Λάρισας.
Ο Θεσσαλός πολιτικός εξήλθε της Ολομέλειας όπου διεξαγόταν συνεδρίαση για το νομοσχέδιο των 120 δόσεων, επί του οποίου και τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής, προκειμένου να υποδεχθεί στην εθνική αντιπροσωπεία τα παιδιά που συνόδευαν ο διευθυντής του σχολείου κ. Χρήστος Κίτσιος, η υποδιευθύντρια κ. Βάια Γούρα και οι εκπαιδευτικοί, οι κυρίες Τζένη Αντύπα, Αγγελική Βασιλάκου και Μαρία Κασάμπαλη και ο κ. Βασίλης Ηλίας.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησε στα παιδιά ότι «με την ένταξή μας στη Ευρωπαϊκή Ένωση όλο και περισσότερο σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τη ζωή μας λαμβάνονται στις Βρυξέλλες. Οι αγρότες μας, που εδώ και δεκαετίες λαμβάνουν κοινοτικές επιδοτήσεις, το γνωρίζουν. Έχει, λοιπόν, ιδιαίτερη αξία η συμμετοχή στις ευρωεκλογές. Επειδή διατυπώνονται εύκολα αφορισμοί για τη συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ θα ήθελα να πω ότι ακόμη και όταν ασκείται κριτική για το έλλειμμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα κατά την πρόσφατη οικονομική κρίση, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο επώδυνα εάν η χώρα μας ήταν εκτός του ισχυρού club της Ευρώπης. Επιπλέον, θα έλεγα ότι στη δύσκολη γειτονιά που ζούμε, με την αστάθεια που χαρακτηρίζει τη νοτιοανατολική Ευρώπη και την εγγύς Ανατολή, η συμμετοχή μας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς ενισχύει την ασφάλειά μας».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μίλησε στα παιδιά για το νομοθετικό έργο και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, που επιτελούν οι βουλευτές και τους ευχήθηκε «καλή πρόοδο» στα μαθήματά τους, ενώ τα προέτρεψε «να γίνουν ενεργοί και σκεπτόμενοι πολίτες!».

Μάξιμος 2 σχολείο

Μάξιμος 3 σχολείο

Μάξιμος 4 σχολείο

Μάξιμος 5 σχολείο

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος: "Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ & ΣΙΑ φθάνει στο τέλος της!"

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡ 1

Λάρισα, 16 Απριλίου 2019

ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ:

Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ & ΣΙΑ φθάνει στο τέλος της!

«Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λάρισα, έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για τη μεγάλη πολιτική ανατροπή που έρχεται. Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ & ΣΙΑ φθάνει σύντομα στο τέλος της. Η πρώτη πράξη της συντριπτικής ήττας τους θα καταγραφεί στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, και θα δώσει αποστομωτική απάντηση σε όσους επιχειρούν με fake news και μαύρη προπαγάνδα να θολώσουν την εικόνα». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Λάρισα.

Μήνυμα νίκης!
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «το μήνυμα νίκης που εξέπεμψε ο Πρόεδρος της ΝΔ από την πρωτεύουσα του κάμπου, είναι πρωτίστως μήνυμα αισιοδοξίας για όλες τις παραγωγικές δυνάμεις που υπέστησαν στα χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ & ΣΙΑ την αφόρητη φοροαφαίμαξη.
Πρωτίστως, αυτό αφορά τον αγροτικό κόσμο, που πλήρωσε ακριβά το “λάθος” του 2015, κι οποίος τώρα περιμένει και δικαίως από μια κυβέρνηση της ΝΔ να αποκαταστήσει τις αδικίες και να σκύψει στα προβλήματά του, όπως είναι οι αθρόες ελληνοποιήσεις των εισαγόμενων προϊόντων, και κυρίως του γάλακτος.
Αφορά, όμως, και όλους τους νέους, που οι πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ & ΣΙΑ τους οδήγησαν είτε στην “ευέλικτη” εργασία των 400 ευρώ είτε στην ξενιτιά. Δεν μπορεί να είναι αυτή η μοίρα των νέων μας, κι αυτό θα αλλάξει με τη ΝΔ στην κυβέρνηση, με την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Αφορά, επίσης, κι όλους τους πολίτες που βιώνουν την έξαρση μιας πρωτοφανούς ανομίας και εγκληματικότητας, που έχει την υπογραφή αυτής της κυβέρνησης της “πρώτη φορά αριστερά”. Η ασφάλεια, όμως, δεν είναι προαιρετική, ούτε ταξική, αλλά αναφαίρετο και καθολικό δικαίωμα, κι αυτό θα το κάνει πράξη μια κυβέρνηση της ΝΔ, όπως δεσμεύτηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στις 26 Μαΐου, επομένως, όλοι έχουμε πολλούς λόγους να ρίξουμε στη κάλπη το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, φέρνοντας νωρίτερα την ημέρα που θα βάλουμε τέλος σε αυτήν την καταστροφική για τον τόπο κυβέρνηση».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡ 2

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡ 3

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡ 5

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡ 6

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡ 7

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡ 8

Read more...

Μ.Χαρακόπουλος: "Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην ήττα παίζει το χαρτί «Τσακαλώτε, δώστα όλα!»

Μ.Χαρακόπουλος 1 120δ

Αθήνα, 14 Απριλίου 2019

Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην ήττα παίζει το χαρτί «Τσακαλώτε, δώστα όλα!»

• Ο κ. Τσακαλώτος τώρα έγινε μακαρονάς;

«Εμείς πιστεύουμε ότι η αστυνομία έχει την επιχειρησιακή δυνατότητα, τον επαγγελματισμό, τα έμπειρα στελέχη για να φέρει σε πέρας την αποστολή της, αρκεί να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, απαντώντας στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις.

Ευθύνες για το άβατο
Ο κ. Χαρακόπουλος στηλίτευσε τα λεγόμενα της υπουργού επισημαίνοντας ότι «αντί να απολογηθεί εμφανίστηκε ως κήνσορας», για την «έξαρση των φαινομένων βίας και ανομίας. Χθες είχαμε πάλι καταδρομική επίθεση στο Α.Τ. Καισαριανής, είχαμε την πυρπόληση του αυτοκινήτου μιας δημοσιογράφου που καλύπτει το αστυνομικό ρεπορτάζ. Κι ακούσαμε και κάτι επίσης πραγματικά οξύμωρο. Απαντώντας η κα Γεροβασίλη, στις καταγγελίες αστυνομικών ότι δεν έχουν την άδεια από την πολιτική και την φυσική ηγεσία να μπαίνουν στα Εξάρχεια και να αντιμετωπίζουν το κάθε παραβατικό και εγκληματικό στοιχείο που βρίσκει καταφύγιο εκεί στο άβατο των Εξαρχείων, είπε ότι τα λένε αυτά κάποιοι στην ΕΛΑΣ που θέλουν να κρύψουν τη δική τους ανικανότητα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο ποιος έχει την ευθύνη για την επιλογή των στελεχών της ΕΛΑΣ, ικανών ή ανικάνων;».

Fake News…
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε στην ομιλία του ότι «η επιθανάτια αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν κρύβεται –λίγο πριν το τέλος έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο παροξυσμού, ώστε ξεπερνά ακόμη και κάθε προηγούμενο δικό του ρεκόρ σε fake news. Δεν διστάζει το επιτελείο του Μαξίμου να προβεί στην πιο κραυγαλέα διαστρέβλωση των λεγομένων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε διασπορά ψευδών ειδήσεων, προκειμένου να παίξει το χαρτί της πιο φαιδρής κινδυνολογίας» και πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός, που κι εχθές στον Alpha υπερασπίστηκε το δικαίωμά του στην χλιδή των ελίτ, δεν διστάζει να παρομοιάσει το έργο του με αυτό του Χριστού, ναι το τόλμησε κι αυτό! Μόνο που οι πολλαπλασιασθέντες άρτοι που μοιράζει με τη μορφή συντάξεων και επιδομάτων, και ω του θαύματος, πέφτουν σαν βροχή παραμονή των εκλογών, δεν είναι παρά αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης με την οποία γονάτισε την μεσαία τάξη εδώ και 4 χρόνια.
Τώρα, λοιπόν, που πλησιάζει καλπάζοντας η αναπόφευκτη ήττα, ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει το χαρτί του ‘‘Τσακαλώτε, δώστα όλα’’, για να μειωθεί η διαφορά με την ΝΔ και να παραμείνει στην εξουσία για λίγους ακόμη μήνες. Και ταυτόχρονα να λησμονήσουν οι πολίτες την πικρή αλήθεια που βιώνουν με ΣΥΡΙΖΑ και ΣΙΑ στην εξουσία»

Χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις…
Ο Θεσσαλός πολιτικός υποστήριξε ότι «βάφτισαν 13η σύνταξη το βοήθημα των 800 εκ. ευρώ, κι ας είναι το ένα τρίτο του ποσού που αναλογεί στην κανονική 13η σύνταξη που φθάνει τα 2,4 δις ευρώ. Πρόκειται για προσβολή της νοημοσύνης των συνταξιούχων, καθώς το ΕΚΑΣ που έκοψαν ξεπερνούσε το ποσό που σήμερα επιστρέφουν έξω από την κάλπη. Έκοψαν 930 εκατομμύρια ευρώ για να δώσουν λίγο πριν τις εκλογές 830 εκατομμύρια και ζητούν και χειροκρότημα.
Αλλά κομπάζετε γι’ αυτό, όταν εκτός του ΕΚΑΣ που καταργήσατε επιβάλατε 17 μειώσεις σε συντάξεις και εισφορές, ενώ έχετε αφήσει στο έλεος του Θεού 250.000 συνταξιούχους που αναμένουν να τους καταβληθούν οι εκκρεμείς συντάξεις τους. Αναρωτηθήκατε πραγματικά πώς τα βγάζουν πέρα αυτοί οι άνθρωποι;
Και κάτι ακόμη, ενώ δίνετε μισή σύνταξη ως εκλογικό επίδομα, με την μείωση του αφορολόγητου, για την οποία κάποτε δήλωνε ότι θα παραιτούνταν ο κ. Τσακαλώτος, αχ αυτή η ελαστική ηθική της αριστεράς, ουσιαστικά οι συνταξιούχοι χάνουν μια ολόκληρη σύνταξη. Αφού ο πρωθυπουργός λέει ότι δεν θα εφαρμόσει την μείωση που μόνοι σας ψηφίσατε, ελάτε να υπερψηφίσουμε όλοι μαζί την τροπολογία της ΝΔ για την μη μείωση του αφορολογήτου. Ιδού η Ρόδος…

Μακαρονάς…
Για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση παρατήρησε με καυστικό τρόπο ότι «πιο εκκωφαντική, όμως, είναι η συμπεριφορά σας για τον ΦΠΑ στην εστίαση και στα τρόφιμα. Ο κ. Τσακαλώτος τώρα έγινε ‘‘μακαρονάς’’, όπως μας είπε εχθές στην ομιλία του, δικαιολογώντας την μείωση του συντελεστή; Δεν μας είπε, ωστόσο, πριν 4 χρόνια, όταν αύξησε τον ΦΠΑ, τι προτιμήσεις είχε. Παραπάει, όμως, να καμαρώνει για την μείωση αυτός που επέβαλε την αύξηση. Μια αύξηση που θα ήταν αχρείαστη αν δεν είχε κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, δεν είχαν μεσολαβήσει τα δημοψηφίσματα, τα γκόου μπακ μαντάμ Μέρκελ και τα νταούλια που θα χόρευαν τις αγορές».

Πολύτεκνοι...
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Χαρακόπουλος, στη ρύθμιση για τους πολύτεκνους, λέγοντας ότι «επειδή είναι νωπό ακόμη το μελάνι στο πόρισμα της Βουλής για το δημογραφικό, θέλω να καυτηριάσω τη ρύθμιση για τους πολυτέκνους. Στο σχέδιο νόμου προβλέπονται μειωμένοι συντελεστές μόνον μέχρι τα τρία τέκνα. Από εκεί και πέρα παραμένει ο ίδιος συντελεστής για τα 4, 5 ή περισσότερα παιδιά, όσο και για τα 3. Κι όμως στη Διακομματική Επιτροπή είχαμε συμφωνήσει για παρεμβάσεις που θα ενίσχυαν τους πολυτέκνους».
Ο βουλευτής της ΝΔ κατέληξε λέγοντας ότι «όλα αυτά τα κόλπα της “πρώτης φορά αριστερά” δεν θα έχουν καμία τύχη στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Την παραπάνω Κυριακή θα σημάνει το καμπανάκι του τέλους της διακυβέρνησής ΣΥΡΙΖΑ. Κυριακή κοντή γιορτή!».

Μ.Χαρακόπουλος 2 120δ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:https://youtu.be/q8pZ1T19Ayo

 

Read more...

Μ. Χαρακόπουλος: "Η κυβέρνηση θεατής στα έκτροπα!"

Μάξιμος ΝΔ

Αθήνα, 14 Απριλίου 2019

 

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΤ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: 

Η κυβέρνηση θεατής στα έκτροπα!

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον του Α.Τ. Καισαριανής και την πυρπόληση του αυτοκινήτου δημοσιογράφου του αστυνομικού ρεπορτάζ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πλέον φανερό ότι το περιθώριο έχει εξαπολύσει κανονικό πόλεμο εναντίον της οργανωμένης πολιτείας. Στον πόλεμο αυτό, όμως, η κυβέρνηση επιλέγει να μένει θεατής.
Εχθές βράδυ, μεταξύ άλλων επεισοδίων ανά την επικράτεια, είχαμε νέα δολοφονική επίθεση με βροχή από μολότοφ εναντίον του Α.Τ. Καισαριανής, στην οποία από θαύμα και μόνο γλίτωσε ο φρουρός, καθώς και την πυρπόληση του αυτοκινήτου της δημοσιογράφου κ. Μίνας Καραμήτρου, στην οικία της.
Τα έκτροπα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες από υποστηρικτές του αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη Κουφοντίνα, δεν είναι παρά η φυσιολογική κατάληξη της πολιτικής “στοργής” που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε ανθρώπους που ανοιχτά και διαρκώς απειλούν τη δημόσια ασφάλεια και, τελικά, τη δημοκρατία.
Ως εκ τούτου, την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στο εξής θα την έχουν όχι μόνο το υπουργικό δίδυμο του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά ο ίδιος ο κ. Τσίπρας».

Read more...