Χρησιμοποιούμε τα cookies στην ιστοσελίδα μας, σύμφωνα με την Οδηγία 2009/136/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μάξιμος Χαρακόπουλος | Νέα Δημοκρατία - Ερωτήσεις
Menu
A+ A A-

ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Απογοητευμένοι είναι οι αμυγδαλοπαραγωγοί του Καλοχωρίου του δήμου Τεμπών και της ευρύτερης περιοχής για το μέγεθος των ζημιών που υπέστησαν οι αμυγδαλιές τους, από τον πρόσφατο παγετό στις αρχές του Απριλίου. Οι ζημιές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθερία” της Λάρισας, (23.05.17 του δημοσιογράφου κ. Γιώργου Ρούστα) κυμαίνονται από 60-80%, ποσοστό μεγαλύτερο της αρχικής εικόνας που αντίκρισαν οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ «το αρχικό σκεπτικό των εκτιμητών του ΕΛΓΑ είναι ότι η απώλεια παραγωγής στα αμύγδαλα προέρχεται από άλλες αιτίες, αλλά οι παραγωγοί εμφανίζονται σίγουροι ότι το πρόβλημα οφείλεται στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν όταν ολοκληρώθηκε η ανθοφορία και ξεκινούσε η καρπόδεση».
Όπως υποστηρίζουν αμυγδαλοπαραγωγοί της περιοχής η ζημιά που δημιούργησε ο παγετός της 2ας Απριλίου φαίνεται πιο έντονα τώρα, μειώνοντας σημαντικά την παραγωγή τους. Ουσιαστικά, αυτό που τονίζουν είναι ότι η ζημιά έχει εξελιχθεί περαιτέρω από τη στιγμή που ελέγχθηκαν οι καλλιέργειες από τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ. Ζητούν, λοιπόν, να επανεξεταστεί το αν η ζημιά οφείλεται στον παγετό, καθώς θεωρούν πως αυτός είναι ο κύριος λόγος στον οποίο οφείλεται η απώλεια της παραγωγής τους και όχι σε άλλα αίτια που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1. Προτίθεστε να προβείτε σε συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε να εξεταστεί το αίτημα των αμυγδαλοπαραγωγών του Καλοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής για την αποζημίωση των ζημιών που υπέστησαν από τον παγετό του Απριλίου και αν ναι ποιες θα είναι αυτές;

Αθήνα, 23 Μαΐου 2017

Ο ερωτών Βουλευτής:


Μάξιμος Χαρακόπουλος

Read more...

ΚΛΟΠΕΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
(ΥΠΟΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ)

ΘΕΜΑ: ΚΛΟΠΕΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Μείζον ζήτημα ασφάλειας των νοσοκομείων της χώρας αναδεικνύουν τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών ιατρικού εξοπλισμού, με τελευταίο αυτό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή του κ. Παναγιώτη Νάνου έγιναν με αντικλείδι (τηλεόραση του ΣΚΑΙ 23.05.17).
Την περίοδο οικονομικής δυσπραγίας που διανύουμε το δημόσιο σύστημα υγείας συνεχίζει να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της πλειονότητας των πολιτών, παρά τις αδυναμίες του που εμφανίζονται κατά καιρούς, ενώ αποτελεί και την μοναδική επιλογή των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών. Συνεπώς, οι λύσεις που πρέπει να δίνονται στα προβλήματα που το ταλανίζουν πρέπει να είναι άμεσες και ουσιαστικές.
Οι συνεχόμενες κλοπές ακριβού ιατρικού εξοπλισμού από δημόσια Νοσοκομεία, με σκοπό όπως αναφέρεται σε κάποια ΜΜΕ να κατευθυνθούν σε βαλκανικές χώρες ή και στην Αφρική, αποδεικνύουν το σοβαρό έλλειμμα της φύλαξής τους. Το ζήτημα της ασφάλειας έχει, δυστυχώς, υποβαθμιστεί από την παρούσα κυβέρνηση με αποτέλεσμα την έξαρση της εγκληματικής δράσης σε όλη την επικράτεια.
Όπως είναι φυσικό το αποτέλεσμα της απουσίας του κλαπέντος ιατρικού εξοπλισμού είναι η ταλαιπωρία εκατοντάδων ασθενών, αλλά και η επιβάρυνση των Ελλήνων φορολογουμένων που για μια ακόμη φορά καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα των αδυναμιών της κρατικής μηχανής και των ελλείψεων της κυβερνητικής πολιτικής.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1. Με ποιο τρόπο προτίθεστε να αναπληρώσετε τα υλικά που εκλάπησαν, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ενδεχόμενη ταλαιπωρία των πολιτών;
2. Προς αποφυγή επανάληψης παρόμοιων φαινομένων κλοπής, τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να διασφαλιστεί η επαρκής φύλαξη των μονάδων υγείας;

Αθήνα, 23 Μαΐου 2017

Ο ερωτών Βουλευτής:


Μάξιμος Χαρακόπουλος

Read more...

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΙΠΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΣΤON “ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΑΙΓΑΙΟΥ”


ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΙΠΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΣΤON “ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΑΙΓΑΙΟΥ”

Αναμφίβολα, η ολοκλήρωση της κατασκευής των σηράγγων των Τεμπών προσφέρει, πλέον, τη δυνατότητα ασφαλούς και ταχείας κίνησης στον κεντρικό οδικό άξονα της χώρας. Ωστόσο, η πολιτεία οφείλει να αφουγκραστεί και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες των χωριών γύρω από την κοιλάδα, και να δώσει τις ενδεδειγμένες λύσεις.
Συγκεκριμένα, είναι έντονες οι διαμαρτυρίες όσων διαμένουν και εργάζονται στην εν λόγω περιοχή, σχετικά με την αδυναμία πρόσβασης στην κοιλάδα των Τεμπών και στα γύρω χωριά, λόγω έλλειψης συγκοινωνιακού κόμβου σε σημείο όπου μπορεί με την κατάλληλη σήμανση να παρέχει εύκολη πρόσβαση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκονται ιστορικοί οικισμοί, όπως τα Αμπελάκια και η Κρανιά Ολύμπου, η ονομαστή για τα κρασιά της περιοχή της Ραψάνης, το προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής και Ιερές Μονές που έχουν δώσει ώθηση στον θρησκευτικό τουρισμό. Επιπλέον, η κοιλάδα αποτελούσε μέχρι σήμερα το συνδετικό κρίκο με τις τοπικές κοινότητες στα παράλια του νομού. Συνολικότερα είναι μια περιοχή, που πέρα από το απαράμιλλο φυσικό κάλλος, αποτελεί πόλο τουριστικής έλξης, συνδέοντας όλες τις περιοχές γύρω της.
Σύμφωνα με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής η οικονομική δραστηριότητα, που είναι ευθέως ανάλογη της τουριστικής έλξης, μέχρι στιγμής δέχεται ισχυρό πλήγμα με την κατασκευή του νέου δρόμου. Η έλλειψη σωστής και επαρκούς σήμανσης που μπορεί να κατευθύνει σωστά τους οδηγούς που θέλουν να εισέλθουν στην κοιλάδα, κυρίως στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη, άλλα και στο ρεύμα από Αθήνα, στηλιτεύεται έντονα από τις επιχειρήσεις και τους κατοίκους της περιοχής. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου αναφέρονται περιστατικά αποπροσανατολισμού και ταλαιπωρίας ακόμα και για τους ντόπιους, πόσο μάλλον για κάποιον που θέλει να επισκεφθεί την κοιλάδα. Για να πάει για παράδειγμα κάποιος στα Αμπελάκια ή στη Ραψάνη ή στο Στόμιο ερχόμενος από Θεσσαλονίκη, πρέπει να μπει στην παλιά εθνική οδό από την έξοδο του Πλαταμώνα. Για κάποιον ταξιδιώτη που δεν ξέρει την περιοχή και χωρίς σαφή σήμανση, σύμφωνα με επαγγελματίες των περιοχών αυτών, καταλήγει να φτάνει στον κόμβο του Ευαγγελισμού αφού έχει ήδη περάσει τη Ραψάνη, τα Αμπελάκια ή το Στόμιο.
Η πεποίθηση των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής είναι ότι η σήμανση που θα κατευθύνει τους ταξιδιώτες από τον Αυτοκινητόδρομο προς τις περιοχές τους πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά και άμεσα, ενώ συζητιέται έντονα η απουσία ενός κόμβου στην περιοχή Ομολίου – Πυργετού που θα συνδέει όλες τις γύρω τοπικές κοινότητες και θα δίνει εύκολη πρόσβαση τόσο στα παράλια του νομού όσο και στην κοιλάδα.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1. Προτίθεστε να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση στην κοιλάδα των Τεμπών και η επικοινωνία μεταξύ των γύρω περιοχών, όπως ζητούν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής;
2. Διαθέτετε κάποιο συγκεκριμένο σχεδιασμό και χρονοδιάγραμμα ενεργειών;

Αθήνα, 19 Μαΐου 2017

Ο ερωτών βουλευτής:


Μάξιμος Χαρακόπουλος

Read more...

ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ KAI ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Οι δενδροκαλλιεργητές, στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάς, είχαν εξ αρχής αντιληφθεί πως οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον παγετό στις αρχές του Απριλίου ήταν πολύ μεγαλύτερες από αυτές που είχαν εκδηλωθεί και καταγραφεί τις πρώτες ημέρες.
Και πράγματι είχαν δίκιο, καθώς αυτή τη στιγμή τόσο τα μήλα όσο και τα κεράσια εμφανίζουν σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα να σημειώνεται σημαντική μείωση και υποβάθμιση της παραγωγής.
Οι πληγέντες αγρότες υποστηρίζουν ότι το γεγονός αυτό είχε ένα διπλό αρνητικό αντίκτυπο. Κι αυτό γιατί αφενός, την περίοδο που έπρεπε να δηλώσουν τη ζημιά, βάσει των προθεσμιών που είχαν δοθεί από τον ΕΛΓΑ, δεν φαινόταν το μέγεθος της, αφετέρου, το τελευταίο δεκαπενθήμερο, που παρατηρήθηκε σημαντική καρπόπτωση και υποβάθμιση της ποιότητας του καρπού στην παραγωγή τους, οι δηλώσεις ζημιάς δεν ήταν πλέον εμπρόθεσμες, βάσει του κανονισμού του ΕΛΓΑ.
Συνεπώς, οι παραγωγοί διαμαρτύρονται ευλόγως, διότι ενώ η παραγωγή τους έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό, η καταστροφή της επειδή δεν εκδηλώθηκε στο τελικό της μέγεθος στο οριζόμενο χρονικό διάστημα που δικαιούνται αποζημίωση, μένουν κυριολεκτικά ξεκρέμαστοι, αν και πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους προς τον ΕΛΓΑ.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Προτίθεσθε να προβείτε σε άμεσες ενέργειες, ώστε να εξεταστεί το δίκαιο αίτημα των παραγωγών της περιοχής της Αγιάς να αποζημιωθεί η παραγωγή τους που επλήγη από τον παγετό του Απριλίου διότι το μέγεθος των ζημιών εκδηλώθηκε αργότερα από τις ημερομηνίες καταγραφής από τον ΕΛΓΑ;


Αθήνα, 10 Μαΐου 2017

Ο ερωτών Βουλευτής:

Μάξιμος Χαρακόπουλος

Read more...

Κατάθεση αντίγραφου Σύμβασης Ελληνικού Δημοσίου με εταιρεία FRAPORT GREECE

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
(ΥΠΟΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ)

Θέμα: «Κατάθεση αντίγραφου Σύμβασης Ελληνικού Δημοσίου με εταιρεία FRAPORT GREECE για παροχή υπηρεσιών πυρασφάλειας στα αεροδρόμια που διαχειρίζεται»

Με ερώτηση που είχαμε απευθύνει προς τον υπουργό Εσωτερικών από τις 28.03.2017 ζητούσαμε, μεταξύ άλλων, να πληροφορηθούμε πότε επιτέλους θα δημοσιοποιηθεί η Σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία FRAPORT GREECE που διαχειρίζεται πλέον τα περιφερειακά αεροδρόμια για 40 έτη, και η οποία καθορίζει τους όρους παροχής υπηρεσιών στον τομέα της πυρασφάλειας. Δυστυχώς, στην απάντηση που λάβαμε από τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, δεν γίνεται καμία αναφορά στην εν λόγω Σύμβαση, παρά το γεγονός ότι τα αεροδρόμια ήδη παραδόθηκαν στην εταιρεία FRAPORT GREECE, και οι πυροσβέστες έχουν ήδη μετακινηθεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των αεροδρομίων, όπου -σύμφωνα με καταγγελίες των εκπροσώπων τους αλλά και αποκαλυπτικά δημοσιεύματα- διαβιούν σε απαράδεκτες συνθήκες, ενώ αγνοούν και τους ακριβείς όρους και το πλαίσιο της εργασίας τους.
Ανάλογο αίτημα, όπως πληροφορούμαστε, διατύπωσε, με σχετική επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ), ζητώντας να της κοινοποιηθεί αντίγραφο της συμβάσεως. Και σ’ αυτό το αίτημα ο αρμόδιος υπουργός απαξίωσε να απαντήσει.
Με δεδομένα τα ανωτέρω είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων.

Κατόπιν τούτων καλούνται οι αρμόδιοι υπουργοί,

που υπέγραψαν τη σχετική Σύμβαση εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου με την FRAPORT GREECE για την παροχή υπηρεσιών πυρασφάλειας στα περιφερειακά αεροδρόμια, να μας κάνουν γνωστό το περιεχόμενο της συγκεκριμένης Σύμβασης, καταθέτοντας στη Βουλή τα σχετικά έγγραφα.

Αθήνα, 28 Απριλίου 2017

Ο αιτών βουλευτής:

Μάξιμος Χαρακόπουλος

 

Read more...

Κατάρρευση του υπόσκαφου ναού του Αγ. Βασιλείου στη Σινασό της Καππαδοκίας

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Θέμα: «Κατάρρευση του υπόσκαφου ναού του Αγ. Βασιλείου στη Σινασό της Καππαδοκίας»

Ανήμερα το Πάσχα, στις 16 Απριλίου 2017, κατέρρευσε στην περιοχή της Σινασού της Καππαδοκίας (σημερινή τουρκική ονομασία Mustafapasa) το μεγαλύτερο μέρος από την ιδιαίτερης ομορφιάς υπόσκαφη εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, που είναι χαρακτηριστικό δείγμα της καππαδοκικής αρχιτεκτονικής των υπόσκαφων ναών. Η θλιβερή είδηση έγινε γνωστή από ανάρτηση του Τούρκου Αρχιτέκτονα Ibrahim Yȕsel σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, τα οποία συνοδεύονται από φωτογραφίες, η εκκλησία και ο βράχος από καιρό είχαν στατικό πρόβλημα. Τις τελευταίες ημέρες, υπήρξαν δυνατές βροχοπτώσεις στην περιοχή, που είχαν ως αποτέλεσμα να μεγάλωσαν οι ρωγμές και τελικά να υπάρξει καθίζηση των βράχων με συνέπεια να καταρρεύσει το μεγαλύτερο μέρος του ναού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εκκλησία βρίσκεται σε έναν χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακό οικισμό από την UNESCO, αυτό της Σινασού, της ξακουστής ελληνορθόδοξης κοινότητας των αρχών του προηγούμενου αιώνα, της καλουμένης και “Διαμάντι της Ανατολής”. Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το Δίκτυο Μικρασιάτης (mikrasiatis.gr), στο ταξίδι που είχε διοργανώσει το 2015, οι αγιογραφίες του, που είχαν γίνει δια χειρός του ζωγράφου και μουσικού της Σινασού Κωστή Μελετιάδη, ήταν δυστυχώς βεβηλωμένες.
Παρά τις επιμέρους αντιδράσεις που υπάρχουν στην Τουρκία απέναντι στο ιστορικό παρελθόν της Μικράς Ασίας, που είναι συνυφασμένο με την Ορθοδοξία, και παρά την πολιτική της “γενοκτονίας της μνήμης” που κατά καιρούς υιοθετείται, χάριν και στην ακάματη προσπάθεια του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, πολλά θρησκευτικά μνημεία έχουν αναδειχθεί και διασωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ σε αρκετές εκκλησίες, όπως και στην συγκεκριμένη, έχει τελεστεί Θεία Λειτουργία.
Έχοντας επίγνωση των αντικειμενικών δυσκολιών, οφείλουμε στο πλαίσιο του δυνατού και με την αρωγή διεθνών οργανισμών, όπως η UNESCO, να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να διασωθεί η ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά της Μικράς Ασίας, που αποτελεί και πόλο έλξης προσκυνητών από την Ελλάδα αλλά και τουριστών από όλο τον κόσμο.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1. Προτίθεσθε να απευθυνθείτε προς την τουρκική πλευρά ζητώντας τη διερεύνηση των αιτιών της κατάρρευσης και την εκπόνηση μελέτης για την αποτροπή της ολοσχερούς καταστροφής, τη συντήρηση και την ενδεικνυόμενη αποκατάσταση του ιστορικού υπόσκαφου ναού του Αγίου Βασιλείου στη Σινασό της Καππαδοκίας, προκειμένου να καταστεί και πάλι επισκέψιμος;
2. Εξετάζετε το ενδεχόμενο να θέσετε στην UNESCO το ζήτημα της κατάρρευσης του ναού και της ανάγκης αποκατάστασής και προστασίας του, αλλά και εν γενεί της προστασίας των μνημείων ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας στην Καππαδοκία, τα οποία αποτελούν ανεκτίμητο πλούτο για τη σύγχρονη Τουρκία και τον παγκόσμιο πολιτισμό;


Αθήνα, 28 Απριλίου 2017

Ο ερωτών βουλευτής:

Μάξιμος Χαρακόπουλος

Read more...

Δημόσια και ιδιωτικά κτίρια που τελούν υπό κατάληψη

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
(ΥΠΟΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ)
ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Θέμα: Δημόσια και ιδιωτικά κτίρια που τελούν υπό κατάληψη και οι απαιτούμενες ενέργειες της Πολιτείας για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Η «μόδα» των καταλήψεων δημόσιων, και προσφάτως και ιδιωτικών, κτιρίων και χώρων έχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Πρόκειται για την εκδήλωση του ιδίου φαινομένου της ανομίας και ασυδοσίας μικρών αλλά οργανωμένων ομάδων που, υπό το πρόσχημα πολιτικών ή κοινωνικών στοχεύσεων και, δυστυχώς, με την ανοχή της Πολιτείας, καταστρατηγούν κάθε έννοια δικαίου στη χώρα. Με καταδρομικές επιχειρήσεις, ασκώντας ανεξέλεγκτα βία ή απειλή βίας εισέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική περιουσία και κάνουν χρήση της κατά το δοκούν. Τα τελευταία μάλιστα χρόνια, με άλλοθι την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, τα υπό κατάληψη κτίρια γίνονται αυθαίρετα κατοικίες δεκάδων και εκατοντάδων ανθρώπων, μεταξύ αυτών και παιδιών, χωρίς να υφίστανται οι στοιχειώδες κανόνες υγιεινής. Ταυτόχρονα και οι ίδιοι οι μετανάστες καθίστανται υποχείρια στις επιδιώξεις περιθωριακών ομάδων. Απέναντι σε αυτήν την αδιανόητη, για πολιτισμένο και ευνομούμενο κράτος, εικόνα, που καταρρακώνει ακόμη περισσότερο το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών, η κυβέρνηση εμφανίζεται απρόθυμη να δώσει ριζική λύση.
Ακόμη και η επιχείρηση της εκκένωσης δύο δημόσιων κτιρίων (επί της οδού Αλκιβιάδου και στον Δήμο Ζωγράφου) αντιμετώπισε την σχεδόν καθολική δυσαρέσκεια εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή εκφράστηκε με τις δημόσιες δηλώσεις βουλευτών του. Προφανώς, οι ιδεοληπτικές εμμονές των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος τους οδηγούν σε παράδοξες αντιλήψεις για τη δημόσια περιουσία και τη χρήση της, οι οποίες όμως επηρεάζουν άμεσα και την εκ μέρους των αρμόδιων υπουργείων ασκούμενη πολιτική που αφορά τη δράση των καταληψιών. Αυτό άλλωστε αναφέρει και σε επίσημη ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣΥ, όπου υπογραμμίζεται ότι κάποια «συμφέροντα κρατούν δεμένα τα χέρια της Αστυνομίας».
Όπως διαπιστώνει κάθε πολίτης αυτής της χώρας, και δυστυχώς δεν αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, η κατάσταση με την ανομία τείνει να καταστεί ανεξέλεγκτη. Απαιτούνται άμεσα μέτρα ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα, το δίκαιο και το αίσθημα της ασφάλειας σε όλους, παντού και πάντοτε.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1. Γνωρίζετε επακριβώς πόσα και ποιά δημόσια κτίρια και δημόσιοι χώροι τελούν υπό κατάληψη;
2. Γνωρίζετε πόσα και ποιά ιδιωτικά κτίρια, ιδιωτικοί χώροι και οικόπεδα τελούν υπό κατάληψη;
3. Έχει ενεργήσει και πότε το ελληνικό δημόσιο ώστε νομίμως να κατοχυρώσει την ιδιοκτησία του και να απελευθερώσει τα υπό κατάληψη κτίρια και χώρους; Έχουν εκδοθεί ανάλογες δικαστικές αποφάσεις ή εισαγγελικές παραγγελίες; Αν ναι έχουν εκτελεστεί και πότε; Αν όχι πότε σκοπεύει η πολιτεία να ασκήσει τα δικαιώματά της;
4. Υπάρχουν, πόσες και ποιες δικαστικές αποφάσεις και εισαγγελικές παραγγελίες για την απελευθέρωση από καταληψίες ιδιωτικών χώρων, οικοπέδων και κτιρίων; Σκοπεύει η πολιτεία να ενεργήσει ώστε να αποδώσει τις ιδιοκτησίες στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους;

Να κατατεθούν τα έγγραφα που αποδεικνύουν τις όποιες σχετικές ενέργειες έχουν πραγματοποιηθεί.

Αθήνα, 24 Απριλίου 2017

Ο ερωτών βουλευτής:

Μάξιμος Χαρακόπουλος

Read more...

Η Αυτοδιοίκηση στο στόχαστρο της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Τον Υπουργό Εσωτερικών


Θέμα: Η Αυτοδιοίκηση στο στόχαστρο της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
Το τελευταίο διάστημα η Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο στόχαστρο της Κυβέρνησης.

1. Μειώθηκε η χρηματοδότηση, καθώς στον προϋπολογισμό του 2017 προβλέπεται η χαμηλότερη χρηματοδότηση για τους Δήμους των τελευταίων ετών, ενώ δεν έχει καν ξεκινήσει η συζήτηση για την απόδοση της νέας γενιάς παρακρατηθέντων.
2. Δια της μη χρηματοδότησεώς τους, οι Δήμοι οδηγούνται σε κλείσιμο δομών για την καταπολέμηση της φτώχειας, ενώ δεν έχει δημιουργηθεί «γέφυρα» χρηματοδότησής τους με το ΕΣΠΑ.
3. Με την νομοθεσία περί κινητικότητας των υπαλλήλων, αποψιλώνονται οι μικροί ορεινοί και νησιωτικοί Δήμοι από το προσωπικό τους, ενώ διακινδυνεύεται και η ορθολογική στελέχωση των λοιπών, οι δε μετακινήσεις αυτές γίνονται χωρίς να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των Δημάρχων.
4. Έχει νομοθετηθεί αντισυνταγματικά η εκ του νόμου ανανέωση των συμβάσεων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα των Δήμων, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι πραγματικές ανάγκες και οικονομικές δυνατότητες του κάθε Δήμου, αλλά και χωρίς να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η πληρωμή τους, με αποτέλεσμα να έχουν οδηγηθεί σε ομηρία οι εργαζόμενοι, και σε οικονομική πίεση οι Δήμοι που υποχρεώνονται να ανανεώσουν συμβάσεις, χωρίς να έχουν οικονομική δυνατότητα.
5. Δεν έχει τροποποιηθεί το άρθρο 20 του Ν. 4387/2016, με αποτέλεσμα σήμερα να μην υφίσταται η δυνατότητα σε δεκάδες αιρετούς να προσφέρουν αμισθί τις υπηρεσίες τους σε θέσεις ευθύνης (αντιδήμαρχοι, μέλη σε Δ.Σ. Νομικών Προσώπων).
6. Καθυστερεί αδικαιολόγητα το ζήτημα της παραχώρησης της χρήσης των παραλιών στους Δήμους.
7. Έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα στη δημοπράτηση έργων και στη λειτουργία των Δήμων, με την εφαρμογή του Ν.4412/2016, που αφορά τη σύναψη δημόσιων συμβάσεων.

8. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, με απόλυτη ευθύνη και υπαιτιότητά της, η Κυβέρνηση αφενός αφήνει και διαρρέουν σχέδια για αλλαγές που θα οδηγήσουν στην πλήρη αδυναμία διακυβέρνησης των Δήμων, ενώ ταυτόχρονα προκλητικά περιφρονεί τον διάλογο με τους Δημάρχους και το όργανο που τους εκπροσωπεί, την ΚΕΔΕ.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

1. Θα ξεκινήσει άμεσα τον διάλογο με την ΚΕΔΕ προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά πριν την κατάθεση οποιουδήποτε νομοσχεδίου, η ανακατονομή πόρων και αρμοδιοτήτων στους Δήμους, αλλά και οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο διακυβέρνησής τους; Στον διάλογο αυτό η Κυβέρνηση θα προσέλθει αποκαλύπτοντας τις προθέσεις της, σταματώντας να κρύβεται πίσω από προτάσεις επιτροπών;
2. Τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση για την απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων της Αυτοδιοίκησης;
3. Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση με την απλοποίηση του ελεγκτικού πλαισίου στην αυτοδιοίκηση;
4. Τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση για την χρηματοδότηση των δομών για την καταπολέμηση της φτώχειας;
5. Πώς και πότε προτίθεται η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ζήτημα της παραχώρησης χρήσης και αξιοποιήσεως των παραλιών;
6. Προτίθεται η Κυβέρνηση να δώσει την δυνατότητα στους αιρετούς να προσφέρουν αμισθί τις υπηρεσίες τους σε θέσεις ευθύνης;
7. Προτίθεται η Κυβέρνηση να αναθεωρήσει το θεσμικό πλαίσιο δημοπράτησης έργων από τους Δήμους;
8. Προτίθεται η Κυβέρνηση να τροποποιήσει τις διατάξεις για την κινητικότητα των υπαλλήλων των ΟΤΑ ώστε να μην κινδυνεύουν οι μικροί νησιωτικοί και ορεινοί δήμοι να μένουν χωρίς προσωπικό;

ΑΘΗΝΑ, 05.04.2017

Οι Επερωτώντες Βουλευτές

1. Βορίδης Μαυρουδής (Μάκης)
2. Χαρακόπουλος Μάξιμος
3. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος
4. Τσιάρας Κωνσταντίνος

5. Ασημακοπούλου Άννα-Μισέλ

6. Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης
7. Βούλτεψη Σοφία
8. Γεωργαντάς Γεώργιος
9. Καραγκούνης Κωνσταντίνος
10. Καρασμάνης Γεώργιος
11. Κυριαζίδης Δημήτριος
12. Παναγιωτόπουλος Νικόλαος
13. Τζαβάρας Κωνσταντίνος
14. Φωτήλας Ιάσων

Read more...

Αρωγή στους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Θέμα: Αρωγή στους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και δράσεις για την επιστροφή των Χριστιανών προσφύγων στις εστίες τους.

Οι Χριστιανοί στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής αποτελούν μια διαρκή και αδιάλειπτη πραγματικότητα για δύο χιλιάδες χρόνια. Δυστυχώς, ο αιματηρός πόλεμος σε Ιράκ και Συρία, ο οποίος έχει προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική καταστροφή, απειλεί τον χριστιανικό πληθυσμό με ολοκληρωτική εξαφάνιση. Τα μεγέθη της μείωσης λόγω των θανάτων και της μαζικής φυγής είναι τέτοια που προσομοιάζουν με συνέχιση της γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής, που έλαβε χώρα στις αρχές του 20ού αιώνα στα εδάφη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και της Τουρκίας. Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και αφορούν στο Χαλέπι. Στη μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη της Συρίας και εμπορική της πρωτεύουσα, το 2010 ζούσαν περίπου 250 χιλιάδες χριστιανοί όλων των δογμάτων (Ορθόδοξοι, Αρμένιοι, Μαρωνίτες, Καθολικοί, Συροϊακωβίτες, Μελχίτες και Χαλδαίοι) που είχαν έντονη πολιτισμική και οικονομική παρουσία, δίνοντας, μαζί με τον μουσουλμανικό πληθυσμό, ένα υψηλό δείγμα πολυπολιτισμικής και πολυθρησκευτικής ειρηνικής συμβίωσης. Σήμερα, υπολογίζεται ότι την πόλη την έχουν εγκαταλείψει περί τις 210 χιλιάδες Χριστιανών, πολλοί εκ των οποίων είναι πρόσφυγες στις γειτονικές χώρες και στην Δ. Ευρώπη, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης, ενώ οι ναοί και τα ίδρυμά τους έχουν καταστραφεί από την μανία του θρησκευτικού φανατισμού.
Παρά το γεγονός ότι συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις σε διάφορα μέτωπα, και το Ισλαμικό Κράτος είναι ακόμη ισχυρό, ήδη αχνοφέγγει η ελπίδα του τέλους του πολέμου. Σ’ αυτήν τη συγκυρία, όπου πολλές δυνάμεις προσπαθούν να αναμειχθούν στην μεταπολεμική διευθέτηση σε Ιράκ και Συρία, η Ελλάδα, λόγω σχετικής γειτνίασης και πολιτισμικών δεσμών, δεν μπορεί να είναι αμέτοχη. Ιδιαιτέρως για τους Χριστιανούς της περιοχής, με τους οποίους ο ελληνισμός διατηρεί μακραίωνες και στενές σχέσεις και απολαμβάνει υψηλής αποδοχής, οφείλει να αναπτύξει μια δραστηριότητα, που θα στοχεύει στην ενίσχυση του χριστιανικού στοιχείου στις εστίες του, στην προστασία του από τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων του, και στην επιστροφή σταδιακά όσων εξαναγκάστηκαν να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς. Οι Χριστιανοί πρέπει να βοηθηθούν να επιστρέψουν στις πατρογονικές τους εστίες και να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση της Μέσης Ανατολής, συνεχίζοντας την μακρά παρουσία τους σε αυτά τα εδάφη.
Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1. Υπάρχει σχέδιο για την ενεργότερη παρουσία του ελληνικού κράτους στην ενίσχυση της προστασίας των Χριστιανών της Συρίας και του Ιράκ και της επιστροφής των Χριστιανών προσφύγων απ’ αυτές τις χώρες στις πατρογονικές τους εστίες;
2. Ποιες πρωτοβουλίες έχετε αναλάβει για να αναδείξετε τα προβλήματα των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής, που προκύπτουν από τις πολεμικές συγκρούσεις; Υφίστανται δίαυλοι συνεργασίας με τις τοπικές Εκκλησίες και ιδιαιτέρως με το Πατριαρχείο Αντιοχείας;
3. Γνωρίζετε πόσοι είναι οι Χριστιανοί πρόσφυγες, κάθε δόγματος, από τη Συρία και το Ιράκ στην Ελλάδα; Έχετε εκπονήσει σχέδιο για την επιστροφή τους στις χώρες τους σε περίπτωση επίτευξης της ειρήνης, εφόσον το επιθυμούν και οι ίδιοι;

Αθήνα, 12 Απριλίου 2017

Ο ερωτών βουλευτής:

Μάξιμος Χαρακόπουλος

Read more...

Συνεχείς παλινωδίες του ΥΠΑΑΤ για το Μέτρο Βιολογικές Καλλιέργειες και εμπαιγμός χιλιάδων δικαιούχων

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς
Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Κ. Ευάγγελο Αποστόλου


Θέμα: «Συνεχείς παλινωδίες του ΥΠΑΑΤ για το Μέτρο «Βιολογικές Καλλιέργειες και εμπαιγμός χιλιάδων δικαιούχων»

Κύριε Υπουργέ,
Μεγάλη αναστάτωση στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της χώρας προκάλεσε η προχθεσινή (5-4-2017) απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορικά με τη διαχείριση του Μέτρου «Βιολογικές Καλλιέργειες» στο νέο ΠΑΑ 2014-2020, που ως αποτέλεσμα είχε τον αποκλεισμό από αυτό, όλων των κτηνοτρόφων (ζωική παραγωγή) καθώς και χιλιάδων δικαιούχων αγροτών (φυτική παραγωγή).

Με τις 3 παρατάσεις για την υποβολή των αιτήσεων στο Μέτρο (21-2-2017, 28-2-2017 και 3-3-2017), και με το αίολο - όπως αποδείχθηκε - «τέχνασμα» της μεγάλης αύξησης στη στρεμματική ενίσχυση της κτηνοτροφίας, που εξαγγέλθηκε με την 3η παράταση, η Κυβέρνηση ανοίγοντας άκριτα «τις πόρτες» για την πρόκληση χιλιάδων δικαιούχων, «κατόρθωσε» τελικά να αποκλείσει και τους πρώτους αιτηθέντες. Καθώς ο αιτηθείς προϋπολογισμός ξεπέρασε τελικά – σύμφωνα και με δικές σας δηλώσεις στο πρόσφατο αγροτικό συνέδριο της Ναυτεμπορικής - το 1,5 δις ευρώ και ο αριθμός των αιτηθέντων παραγωγών τους 64.016 ενώ τα προϋπολογισθέντα χρήματα για το Μέτρο ήταν 443 εκατ. ευρώ.

Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, σας είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως με όλα τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου ότι με τους αψυχολόγητους χειρισμούς σας θα αναγκαστείτε τελικά να θέσετε σε εφαρμογή αυστηρότατα κριτήρια επιλογής δικαιούχων (κόφτη), όπως τελικά έγινε, «ρίχνοντας» τελικώς «στο κενό» το αναγκαίο αυτό Μέτρο ενδυνάμωσης και αναπτυξιακής προοπτικής της πρωτογενούς παραγωγής.

Και ομολογήσατε το «ναυάγιο» σας με προχθεσινή σας ανακοίνωση (5-4-2017) «εξοστρακίζοντας» τελικά από το Μέτρο όλους τους δικαιούχους ζωικής παραγωγής ανεξαιρέτως και όλους τους δικαιούχους φυτικής παραγωγής, εκτός αυτών που βρίσκονται σε περιοχές Natura. Συρρικνώνοντας έτσι έναν διαθέσιμο προϋπολογισμό 443 εκατ. ευρώ στα μόλις 200 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, οι αντιφάσεις στις οποίες συνεχίζει να πέφτει το Υπουργείο σας συνεχίζονται, επιτείνοντας την αγωνία και την αγανάκτηση του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου. Γιατί ενώ αρχικά με σχετική ανακοίνωση δεσμευθήκατε για νέα προκήρυξη 400 εκατ. ευρώ για τους αδικηθέντες κτηνοτρόφους αποκλειστικά, αμέσως μετά, με νέα ανακοίνωση τη διευρύνατε για όλους τους δικαιούχους, με νέα κριτήρια!

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Στις 22/2/2017, που έληξε η αρχική πρόσκληση, πόσοι ήταν οι δικαιούχοι ανά κατηγορία και πόσος ο αιτηθείς προϋπολογισμός συνολικά και ανά κατηγορία δικαιούχων;

2. Γιατί δώσατε 3 παρατάσεις στο Μέτρο;

3. Γιατί εξαγγείλατε στην 3η παράταση, την αύξηση της τιμής της κτηνοτροφίας στα 45 ευρώ το στρέμμα βοσκοτόπου ανά έτος, αφού τελικά αποκλείσατε όλους τους κτηνοτρόφους;

4. Πότε θα γίνει η επόμενη προκήρυξη; Με ποιον προϋπολογισμό και ποιους θα αφορά; Μόνο τους κτηνοτρόφους ή όλους τους δικαιούχους με άλλα κριτήρια;

5. Ποια θα είναι αυτά τα νέα κριτήρια, που αναφέρατε στην ανακοίνωσή σας και ποιους θα αφορούν; Γιατί – εφόσον θεωρείτε ότι είναι τα ενδεδειγμένα – δεν τα υιοθετήσατε στην παρούσα προκήρυξη;

6. Τι θα γίνει με τους δικαιούχους που αποκλείστηκαν; Θα χάσουν τελικά τα χρήματα του 2017 και το πρώτο έτος εφαρμογής του Προγράμματος ή θα το αποτρέψετε; Και πώς;

7. Από πού θα εξασφαλίσετε τα πλεονάζοντα 157 εκατ. ευρώ (400 εκ ευρώ - 243 εκατ. ευρώ, που υπολείπονται = 157 εκατ. ευρώ) από το αρχικό Μέτρο;

Αθήνα 11-4-2017


Οι ερωτώντες βουλευτές

Αραμπατζή Φωτεινή Βουλευτής Σερρών ΝΔ
Γεωργιάδης Άδωνις Βουλευτής Β’ Αθηνών ΝΔ
Αυγενάκης Λευτέρης Βουλευτής Ηρακλείου ΝΔ
Τσιάρας Κωνσταντίνος Βουλευτής Καρδίτσας ΝΔ
Στύλιος Γεώργιος Βουλευτής Άρτας ΝΔ
Αντωνιάδης Ιωάννης Βουλευτής Φλώρινας ΝΔ
Γεωργαντάς Γεώργιος Βουλευτής Κιλκίς ΝΔ
Μπούρας Αθανάσιος Βουλευτής Αττικής ΝΔ
Αθανασίου Χαράλαμπος Βουλευτής Λέσβου ΝΔ
Καράογλου Θεόδωρος Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης ΝΔ
Γιόγιακας Βασίλειος Βουλευτής Θεσπρωτίας ΝΔ
Οικονόμου Βασίλης Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ
Καραμανλή Άννα Βουλευτής Β’ Αθηνών ΝΔ
Ανδριανός Ιωάννης Βουλευτής Αργολίδας ΝΔ
Αναστασιάδης Σάββας Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης ΝΔ
Φωτήλας Ιάσων Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ
Κεδίκογλου Συμεών Βουλευτής Εύβοιας ΝΔ
Κυριαζίδης Δημήτριος Βουλευτής Δράμας ΝΔ
Κέλλας Χρήστος Βουλευτής Λάρισας ΝΔ
Βαγιωνάς Γιώργος Βουλευτής Χαλκιδικής ΝΔ
Καλαφάτης Σταύρος Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΝΔ
Δημοσχάκης Αναστάσιος Βουλευτής Έβρου ΝΔ
Βλάχος Γιώργος Βουλευτής Αττικής ΝΔ
Βούλτεψη Σοφία Βουλευτής Β’ Αθηνών ΝΔ
Μπουκώρος Χρήστος Βουλευτής Μαγνησίας ΝΔ
Κουκοδήμος Κώστας Βουλευτής Πιερίας ΝΔ
Παναγιωτόπουλος Νίκος Βουλευτής Καβάλας ΝΔ
Δαβάκης Αθανάσιος Βουλευτής Λακωνίας ΝΔ
Δήμας Χρίστος Βουλευτής Κορινθίας ΝΔ
Σκρέκας Κωνσταντίνος Βουλευτής Τρικάλων ΝΔ
Αντωνίου Μαρία Βουλευτής Καστοριάς ΝΔ
Χαρακόπουλος Μάξιμος Βουλευτής Λάρισας ΝΔ

Read more...