Menu
A+ A A-
maximosvoulideltiotipou2

Τις ζημιές που υπέστησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής των Φαρσάλων, που  είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα με βαμβάκια, ντομάτες και σιτηρά, λίγες μέρες πριν τα αλώνια, φέρνει στη βουλή ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Απευθυνόμενος στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη, ο Θεσσαλός πολιτικός, κατέθεσε ερώτηση με την οποία ζητά γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς.

Στην ερώτησή του ο κ. Χαρακόπουλος τονίζει τα εξής: «Στο νομό Λάρισας, καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν τις τελευταίες ημέρες καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Φαρσάλων και στις Δημοτικές Κοινότητες Σταυρού, Αγίου Γεωργίου, Κατωχωρίου και Ελληνικού, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χιλιάδες στρέμματα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, εκτιμάται ότι επλήγησαν άνω των 10.000 στρεμμάτων με βαμβάκι, βιομηχανική ντομάτα και σιτηρά, των οποίων η ποιότητα λίγες μέρες πριν τα αλώνια υποβαθμίστηκε.

Στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, που οι αγρότες μας αδυνατούν πολλές φορές να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους, μεγάλο ζητούμενο για τους παραγωγούς είναι όταν πλήττεται η σοδειά τους να ξεκινούν άμεσα οι εκτιμήσεις των ζημιών ώστε να διασφαλίζονται γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις. Ο ΕΛΓΑ οφείλει να αποδεικνύει έμπρακτα ότι η πολιτεία την ώρα της δοκιμασίας των αγροτών είναι δίπλα τους ως αρωγός και συμπαραστάτης».

Κατόπιν τούτων ο κ. Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό πότε θα ξεκινήσει το περιφερειακό κατάστημα του ΕΛΓΑ Λάρισας τις εκτιμήσεις προκειμένου να αποδοθούν γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις στους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής των Φαρσάλων.

back to top