Menu
A+ A A-

ΜΑΞΙΜΟΣ Αγ. Θωμάς 1

Λάρισα, 6 Μαΐου 2019

 

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΩΜΑ:

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι ενισχύουν την εθνική αυτογνωσία!

Στη συμβολή των πολιτιστικών συλλόγων στην διατήρηση της παράδοσης και στους δεσμούς ελληνισμού και ορθοδοξίας αναφέρθηκε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς από τον πρόεδρο του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Θωμά κ. Χρήστο Γκουρομπίνο να απευθύνει χαιρετισμό στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της συνοικίας.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που νωρίτερα συμμετείχε στη λιτανεία της εικόνας του Αποστόλου Θωμά στους δρόμους της ομώνυμης συνοικίας της Λάρισας, στον σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Η πάνδημη συμμετοχή του λαού στη λιτανεία και στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Απόστολο Θωμά αλλά και στις όμορφες πολιτιστικές εκδηλώσεις συμμαρτυρά τους στενούς δεσμούς ελληνισμού και ορθοδοξίας. Πέραν της πίστης του, ο λαός μας αναγνωρίζει τη συμβολή της εκκλησίας στους αγώνες του έθνους και στην κοινωνική συνοχή. Η εκκλησία αναδείχθηκε κιβωτός εθνικής σωτηρίας στα χρόνια της δουλείας.
Θέλω, όμως, να τονίσω και κάτι στο οποίο δεν δίδουμε πολλές φορές τη δέουσα σημασία. Αναφέρομαι στους πολιτιστικούς συλλόγους, όπως ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Θωμά, και στο αθόρυβο έργο που επιτελούν. Πραγματικά επιτελούν εθνική αποστολή! Με τα δημοτικά μας τραγούδια και τους παραδοσιακούς χορούς που μαθαίνουν στη νέα γενιά ενισχύουν την εθνική μας αυτογνωσία. Υπενθυμίζουν ποιοι είμαστε, τις ρίζες μας, τις παραδόσεις και την ιστορία μας. Μεταλαμπαδεύουν στους νέους μας τα ήθη και έθιμα μας.
Κύριε Πρόεδρε, σας αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια για το έργο που επιτελείτε! Χρόνια Πολλά και του χρόνου».

ΜΑΞΙΜΟΣ Αγ. Θωμάς 2

ΜΑΞΙΜΟΣΑγ. Θωμάς 3

ΜΑΞΙΜΟΣ Αγ. Θωμάς 4

ΜΑΞΙΜΟΣ Αγ. Θωμάς5

ΜΑΞΙΜΟΣ Αγ. Θωμάς6

back to top