Menu
A+ A A-

MAXIMOS NEW

Αθήνα, 29 Ιουλίου 2020

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:

“Νταντάδες της Γειτονιάς” για τις εργαζόμενες μητέρες

• Υιοθέτηση πρότασης της Διακομματικής για το Δημογραφικό

«Χαίρομαι ιδιαίτερα, για την υλοποίηση του προγράμματος “Νταντάδες της Γειτονιάς”, την επιδότηση, δηλαδή, της επίβλεψης νηπίων, ώστε οι μητέρες να μπορούν να εργάζονται, καθώς αποτελούσε μια από τις προτάσεις που εισηγήθηκα ως αντιπρόεδρος στην Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για το Δημογραφικό, που κατέληξε σε μια ολοκληρωμένη Έκθεση το 2018». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος από τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογραμμίζει ότι «είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκπληρώνοντας τις προεκλογικές υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας, προχωρά με σταθερά βήματα στην ενίσχυση της οικογένειας, στο πλαίσιο μιας νέας πολιτικής για το δημογραφικό πρόβλημα. Μετά το επίδομα γέννησης ύψους 2.000 ευρώ για κάθε παιδί, προχωρά η εφαρμογή του προγράμματος “Νταντάδες της Γειτονιάς”, με κονδύλια του ΕΣΠΑ. Το πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να διευκολύνει τις νέες μητέρες να παραμείνουν στην αγορά εργασίας, έτσι ώστε η μητρότητα να μη συνιστά αντικίνητρο στην καριέρα μιας γυναίκας, ή στον οικογενειακό προγραμματισμό ενός ζευγαριού που επιθυμεί να αποκτήσει παιδί και διστάζει λόγω οικονομικών δυσκολιών. Ευελπιστώ ότι σύντομα θα υλοποιηθούν και άλλες από εκείνες τις προτάσεις που είχαμε καταθέσει, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα του δημογραφικού προβλήματος στην χώρα μας, που αν δεν λυθεί τα επόμενα χρόνια τίθεται εν αμφιβόλω το ίδιο το μέλλον του ελληνισμού».
Σημειώνεται ότι το συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο πρόγραμμα “Νταντάδες της Γειτονιάς”, που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, αφορά κυρίως τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από έξι μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, για τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους, είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι παιδαγωγού-φύλακα. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί, σε πιλοτικό αρχικά επίπεδο, στις αρχές του 2021 σε Στερεά Ελλάδα και Νότιο Αιγαίο, με στόχο την καθολική εφαρμογή του στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027.

back to top