Menu
A+ A A-

Μαξιμος ΔΣΟ new

Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2020

 

Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:

“Θρησκείες και Ακραίες Ιδεολογίες

Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος θα είναι εκ των εισηγητών της Διαδικτυακής Ημερίδας “Θρησκείες και Ακραίες Ιδεολογίες” που διοργανώνει η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 στις 17:00-19:00.
Η ημερίδα πραγματοποιείται στη σκιά των πρόσφατων τρομοκρατικών ενεργειών στην Ευρώπη, που φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο τη θεωρία Χάντιγκτον περί σύγκρουσης πολιτισμών και θρησκειών. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στην εισήγησή του αναμένεται να εστιάσει στην εργαλειοποίηση της Θρησκείας και συγκεκριμένα του Ισλάμ για την επίτευξη πολιτικών σκοπών.
Στην Διαδικτυακή Ημερίδα, την οποία θα συντονίσει ο Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, Άρχων Ιερομνήμων της Α.τ.Χ.Μ.Ε. Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, εκτός του κ. Χαρακόπουλου θα συμμετέχουν ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργος Καλαντζής, ο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Graz της Αυστρίας κ. Γρηγόριος Λαρεντζάκης και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αγγελική Ζιάκα.
Η συζήτηση θα μεταδοθεί από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (Facebook: Orthodox Academy of Crete /YouTube: ORTHODOX ACADEMY OF CRETE).

back to top