Menu
A+ A A-

maximosvoulideltiotipou
Ομιλία του Βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου
στη Διαρκή Επιτροπή Παράγωγης και Εμπορίου της Βουλής
κατά την ενημέρωση από τον Αναπληρωτή ΥπΑΑΤ κ. Παρασκευά Κουκουλόπουλο,
σχετικά με το ν. 4015/2011 και
τα πορίσματα ελέγχου στις τριτοβάθμιες Αγροτικές Οργανώσεις

 

  • Ανάστατοι οι αγρότες για την κατάργηση του ακατάσχετου των επιδοτήσεων

«Η πληροφορία ότι παύει το ακατάσχετο των αγροτικών ευρωπαϊκών επιδοτήσεων και θα μπορούν να παρακρατούνται οφειλόμενες εισφορές στον ΟΓΑ, από την ενιαία ενίσχυση, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο. Όταν δημοσιοποιήθηκε, αρχικώς, το θέμα υπήρξε μεγάλη αντίδραση από δεκάδες βουλευτές, οι οποίοι κατέθεσαν σχετικές ερωτήσεις. Υπήρξε μια άτυπη πληροφόρηση ότι αυτό δεν θα γίνει πράξη, διότι κατισχύει το ευρωπαϊκό δίκαιο του εθνικού δικαίου, αν και η ερμηνεία του εθνικού νομοθέτη ήταν διασταλτική για την κατάσχεση των επιδοτήσεων.
Τη Τρίτη υπήρξε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» με κύριο θέμα: «Συμψηφισμός Χρεών για τους Αγρότες, Πράσινο Φως από την Κομισιόν για την εφαρμογή του μέτρου από τον Οκτώβριο». Στο ρεπορτάζ υπάρχει πληροφόρηση από την απαντητική επιστολή του Επιτρόπου Τσιόλος προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αν και δεν υπάρχει στο δημοσίευμα το πλήρες κείμενο της απάντησης, ούτε το πλήρες κείμενο της αλληλογραφίας με την Επιτροπή, σημειώνεται, όμως, ότι στο έγγραφο του Ευρωπαίου Επιτρόπου αναφέρεται ότι «σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία του αστικού κώδικα και νόμου επιτρέπεται η ελληνική κυβέρνηση να οικειοποιείται ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις και, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μπορούν και οι τράπεζες να κάνουν το ίδιο». Πέραν, δηλαδή, όσων μέχρι χθες γνωρίζαμε για τον κίνδυνο κατάσχεσης της ενιαίας ενίσχυσης για οφειλές στον ΟΓΑ, υπάρχει και η ενημέρωση ότι και οι Τράπεζες θα μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο για οφειλές αγροτών.
Θα θέλαμε, κύριε Υπουργέ, να μας διαφωτίσετε περισσότερο επ’ αυτών και να μας καταθέσετε την αλληλογραφία με την Επιτροπή και το πλήρες κείμενο της απάντησης και να μας πείτε αν σκέπτεστε να αντιδράσετε ως πολιτική ηγεσία σε αυτό το ενδεχόμενο, με δεδομένο ότι για πρώτη φορά από την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ πριν από 35 χρόνια καταργείται το ακατάσχετο των αγροτικών επιδοτήσεων».

 

  • Οι προτάσεις αλλαγών στο νόμο «Σκανδαλίδη» κατέληγαν στον κάλαθο αχρήστων

«Όσον αφορά τον ν.4015, τον νόμο περί συνεταιρισμών, πιστεύω ότι χρειαζόμαστε υγιείς συνεταιριστικές οργανώσεις. Ιδιαίτερα την περίοδο της κρίσεως αναδείχθηκε η αξία αυτών των οργανώσεων. Κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γνώμονας των αποφάσεών μου ήταν το τρίπτυχο: Ομάδες παραγωγών, Νέοι αγρότες, Συμβολαιακή γεωργία. Νομίζω ότι 3, 4 χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου «Σκανδαλίδη», πολλές φορές απασχολήθηκε και η Επιτροπή μας και η Ολομέλεια της Βουλής με τις δυσλειτουργίες αυτού του νόμου, που αποδείχθηκε στην πράξη ανεφάρμοστος, με σωρεία προβλημάτων. Το βασικό πρόβλημα ήταν ότι διέπονταν από την έννοια της αναγκαστικότητας της μετατροπής των Ενώσεων σε πρωτοβάθμιες αγροτικές μονάδες, σε πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς.
Θυμίζω ότι δύο φορές στη διάρκεια της θητείας μου στο ΥπΑΑΤ, με εντολή του τότε Υπουργού, του κ. Τσαυτάρη, συγκροτήθηκαν δύο ομάδες εργασίας, οι οποίες κλήθηκαν να κατέθεταν συγκεκριμένη πρόταση για τον νόμο περί συνεταιρισμών. Τα πορίσματα και των δύο αυτών ομάδων, δυστυχώς κατέληξαν στο κάλαθο των αχρήστων, διότι η διαπίστωση τους ήταν κοινή ότι δεν μπορεί ένας νόμος περί συνεταιρισμών να διέπεται από την έννοια της αναγκαστικότητας, το συνεταιρίζεσθαι στηρίζεται σε εθελοντική βάση. Αυτές τις δυσλειτουργίες κάθε τόσο καλούμαστε με τροπολογίες να αντιμετωπίσουμε, σε βαθμό κουραστικό θα έλεγα και για την Ολομέλεια και για τους συναδέλφους βουλευτές».

  • Η διαφάνεια, βασική αρχή που υπηρέτησα

«Όσον αφορά στο ζήτημα των ελέγχων στις τριτοβάθμιες αγροτικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο βασική αρχή που υπηρέτησα ήταν η αρχή της διαφάνειας. Από τις πρώτες μέρες που βρέθηκα στο Υπουργείο δέχθηκα εισήγηση από την αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικού Συνεργατισμού, η οποία εισηγείτο οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στις αγροτικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, για την οικονομική επιχορήγηση που ελάμβαναν μέσω ΕΛΓΑ από την πολιτεία, από το 1994 έως και το 2012, ύψους σχεδόν 60 εκατομμυρίων ευρώ. Χρηματοδοτήσεις για τις οποίες δεν έδωσαν ποτέ λογαριασμό.
Μάλιστα, θυμάμαι ότι υπήρξε συνοδευτικό έγγραφο της αρμόδιας διεύθυνσης αγροτικού συνεργατισμού που υποδείκνυε σε προκάτοχό μου ότι δεν είναι σύννομη η χρηματοδότηση αγροτικής οργάνωσης, διότι δεν είχε υποβάλει απολογιστικά στοιχεία ή δεν υπήρχε η νόμιμη διοίκηση στην οργάνωση. Παρόλα αυτά υπήρχε χειρόγραφη σημείωση του προκατόχου μου πάνω στο έγγραφο αυτό που έλεγε «προχωρήστε στην χρηματοδότηση, θα το δει το νομικό συμβούλιο του Υπουργού το ζήτημα αυτό».
Με εντολή μου αρχικά διαβιβάστηκε παραγγελία στην αρμόδια διεύθυνση οικονομικού ελέγχου του ΥπΑΑΤ για οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο σε αυτές τις οργανώσεις για την προηγούμενη πενταετία, 2007-2011. Προφανώς, η εντολή αυτή ήταν σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Στις 2 Οκτωβρίου επισκέφθηκα το Μέγαρο Μαξίμου και ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την εξέλιξη και εξερχόμενος έκανα και μια δήλωση, ότι με οδηγία του Πρωθυπουργού ο έλεγχος επεκτείνεται από το 1994 έως σήμερα, με συνδρομή και του ΣΔΟΕ, προκειμένου να μην υπάρχει καμία σκιά ότι γίνεται επιλεκτικός έλεγχος σε προηγούμενες περιόδους. Ο έλεγχος ξεκίνησε από το 1994, που άρχισε να υφίσταται η κρατική χρηματοδότηση στις αγροτικές οργανώσεις.
Μάλιστα ανακοινώθηκε ότι τα χρήματα αυτά, που δίνονταν στις αγροτικές οργανώσεις θα δίνονται πια ως επίδομα σε πολύτεκνες οικογένειες αγροτών και κτηνοτρόφων σε ορεινές, μειονεκτικές, νησιωτικές και ακριτικές περιοχές.
Στις 18 Δεκεμβρίου του 2012, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, επισκέφθηκε το ΥπΑΑΤ στο πλαίσιο των επισκέψεων που έκανε σε παραγωγικά Υπουργεία. Στη δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός τότε είπε μεταξύ άλλων και το εξής: «θέλω να τονίσω επίσης ότι βούλησή μας είναι να μπει τέλος στις επιχορηγήσεις, σε ένα κρατικοδίαιτο αγροτοσυνδικαλισμό ώστε τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τον ΕΛΓΑ να μπορούν να επιστρέψουν ως επίδομα σε πολύτεκνες οικογένειες αγροτών και κτηνοτρόφων, εκεί πραγματικά πιστεύω ότι θα πιάσουν τόπο».
Συνυπογράφω απόλυτα τη δήλωση του Πρωθυπουργού. Ήμουν εξ αυτών που πίστευα ότι θα πρέπει να κοπεί αυτός ο «ομφάλιος λώρος» του κρατικοδίαιτου αγροτοσυνδικαλισμού με την πολιτεία.

  • Τα πορίσματα στα συρτάρια του ΥπΑΑΤ αντί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Στην υπόθεση αυτή, όπως είπε και ο υπουργός, με αίτημά μου ενεπλάκη και ο Οικονομικός Εισαγγελέας, ζητήθηκε η συνδρομή των ελεγκτών του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, της υπηρεσίας που προΐσταται ο κ. Ρακιτζής, το πόρισμα της οποίας, όσο ήμουν τουλάχιστον στο ΥπΑΑΤ δεν πρόλαβα να το λάβω.
Κύριε υπουργέ, εάν έχετε λάβει το πόρισμα, καλό είναι να το έχουμε και αυτό. Ακούγονται διάφορα και δεν ξέρω εάν οι φήμες αληθεύουν, δεν ξέρω εάν πρέπει να το διασταυρώσουμε, άκουσα ότι μέσα σε αυτό το πόρισμα υπάρχει αναφορά ότι ο ΕΛΓΑ ενώ είχε ζητήσει περίπου 700.000 ευρώ από την ΓΕΣΑΣΕ, γιατί δεν είχε υποβάλει απολογισμό, δεν υπήρχε καμία συνέχεια. Έτσι, καλό είναι να το έχουμε και αυτό.
Κύριε Υπουργέ, πριν φύγω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όταν ξέσπασε η δίνη της υποθέσεως του γάλακτος που με ανάγκασε σε παραίτηση, είχα λάβει το τελευταίο πόρισμα, από αυτά που μνημονεύσατε και εσείς, για τους ελέγχους που είχα παραγγείλει. Επομένως, είχαμε ένα σύνολο πορισμάτων με τη σχετική αλληλογραφία πολλών μηνών, πάνω από 1,5 χρόνο κράτησε αυτή η διαδικασία, με χρονοτριβές, όταν λοιπόν συμπληρώθηκαν όλα τα πορίσματα, ως είχα υποχρέωση, τα διαβίβασα στον τότε Υπουργό τον κ. Τσαυτάρη, με ένα σχέδιο ερωτήματος προς υποβολή στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Διότι, η μεν δικαιοσύνη, ο Οικονομικός Εισαγγελέας κάνει απερίσπαστα τη δουλειά του, και να ενημερώσω την Επιτροπή ότι κάποια στιγμή ζήτησα πληροφόρηση και μου είπε ότι έχει παραγγείλει συμπληρωματική έρευνα ο Οικονομικός Εισαγγελέας. Δεν ξέρω εσείς αν έχετε εικόνα σχετικά με το αν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα, τι θα πράξει η δικαιοσύνη επ’ αυτού για να μας ενημερώσετε. Διαβίβασα ένα συγκεκριμένο σχέδιο ερωτήματος στον τότε Υπουργό, τον κ. Τσαυτάρη. Επειδή, πολλές φορές η διοίκηση δεν έχει συνέχεια στη χώρα, την ημέρα που διαβίβασα το ερώτημα έβγαλα και ανακοίνωση, γνωστοποιώντας ότι διαβίβασα το ερώτημα στον Υπουργό, με το οποίο «Ζητείται από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να κληθεί να αποφανθεί:
Πρώτον, ποια πρέπει να είναι η περαιτέρω τηρητέα πορεία και με βάση ποιες διατάξεις για την αναζήτηση των τυχών κατά παράβαση των διατάξεων διαχειρισθέντων ποσών των ενισχύσεων.
Δεύτερον, σε περίπτωση καταλογισμού, εάν ο καταλογισμός ή η δικαστική επιδίωξη επιστροφής των ενισχύσεων με αγωγή γίνει από το ΥΠΑΑΤ ή τον ΕΛΓΑ.
Τρίτον, τα ποσά των αναζητούμενων ενισχύσεων θα καταλογιστούν συνολικά σε βάρος των οργανώσεων και των μελών του τελευταίου Δ.Σ. ή των μελών όλων των Διοικητικών Συμβουλίων αυτών κατά την περίοδο 1994-2011 σε καθένα για τα ποσά που αντιστοιχούν στο χρόνο θητείας τους.
Τέταρτον, εάν απαιτείται μετά την κίνηση της διαδικασίας έρευνας των υποθέσεων από τον Οικονομικό Εισαγγελέα η αποστολή των πορισμάτων στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Πέμπτον, εάν είναι συμβατή με το καταστατικό της ΠΑΣΕΓΕΣ η ίδρυση ανωνύμων εταιρειών ή και η συμμετοχή της σε ανώνυμες εταιρείες.
Έκτον, αν κατά τους όρους της παραχώρησης ακινήτου από το ΥΠΑΑΤ στην ΠΑΣΕΓΕΣ δικαιολογείται η από μέρους της ΠΑΣΕΓΕΣ είσπραξη χρημάτων από αναγκαστική απαλλοτρίωση τμήματος του παραχωρηθέντος ακινήτου και αν κατά τους όρους της αυτής παραχώρησης, είναι συμβατή η εκμίσθωση κτιρίων επί του μη απαλλοτριωθέντος τμήματος του ιδίου ακινήτου».

  • Να μη δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η υπόθεση «κουκουλώνεται»

«Στη συνέχεια, στις 30 Απριλίου 2014, όταν πλέον έφυγα από το Υπουργείο και δεν υπήρχε καμία ενημέρωση αν υποβλήθηκε ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, μαζί με 25 συναδέλφους βουλευτές καταθέσαμε ερώτηση. Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης απαξίωσε να απαντήσει. Απήντησε ο Υπουργός Επικρατείας ο κ. Σταμάτης, γιατί το ερώτημα απευθυνόταν και στον πρωθυπουργό που είναι γνώστης της υποθέσεως. Στις 15 Μαΐου, ο κ. Σταμάτης μας λέει ότι «αναφορικά με την παραπάνω ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων των 25 Βουλευτών σας ενημερώνουμε ότι ο αρμόδιος για να απαντήσει είναι ο συνερωτώμενος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον οποίο κοινοποιείται το παρόν με την παράκληση να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες και να μας ενημερώσει σχετικά». Προφανώς δεν έλαβε υπόψη του την παράκληση του Υπουργού Επικρατείας ο αρμόδιος Υπουργός.
Στις 21 Ιουλίου 2014, αναγκάστηκα να επανέλθω, καταθέτοντας αυτή τη φορά μόνος μου ερώτηση, εάν εστάλησαν τα πορίσματα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και αν ισχύει η δέσμευση του Πρωθυπουργού για διακοπή της χρηματοδότησής τους και απόδοση των χρημάτων σε πολύτεκνους αγρότες. Από τις 21 Ιουλίου 2014 μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση, κύριε Υπουργέ. Χαίρομαι που έστω με πολύμηνη καθυστέρηση είστε στην Επιτροπή μας να μας δώσετε απαντήσεις και σχετικά στοιχεία επ’ αυτών.
Το πρώτο ερώτημα είναι αν έχετε ενημέρωση από τον Οικονομικό Εισαγγελέα πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή η υπόθεση. Έχει πάει στο αρχείο; Έχει ασκηθεί δίωξη;
Δεύτερον, δόθηκαν συμπεράσματα των πορισμάτων. Τα συμπεράσματα αυτά αποτελούν εκ των πραγμάτων τμήμα της έρευνας ή της δικογραφίας που θα σχηματιστεί αν ασκηθεί δίωξη. Είναι φρόνιμο να δοθούν στη δημοσιότητα αυτά;
Μας είπατε νωρίτερα ότι ρωτήσατε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και σας απήντησε ότι δεν είναι αρμόδιο για να σας δώσει απάντηση. Θα ήθελα, κύριε Υπουργέ, να μας καταθέσετε αντίγραφο του ερωτήματος με αριθμό πρωτοκόλλου που υποβάλατε και αντίγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου της απάντησης που λάβατε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Τρίτον, ο Πρωθυπουργός στις 18 Δεκεμβρίου 2012 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για κατάργηση της χρηματοδότησης στις Αγροτικές Οργανώσεις, ανεξαρτήτως των πορισμάτων και απόδοση των χρημάτων αυτών σε πολύτεκνες οικογένειες αγροτών και κτηνοτρόφων. Επ’ αυτών είχα συνεργασία και με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, προκειμένου να δούμε πώς θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Ερωτώ, θα αναλάβει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων νομοθετική πρωτοβουλία για να υλοποιηθεί η δέσμευση του Πρωθυπουργού; Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται δύο χρόνια από την πρωθυπουργική δέσμευση. Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες να ενημερώσω τα μέλη της Επιτροπής μας ότι όσο ήμουν στη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεν είχα τη δυνατότητα νομοθετικής πρωτοβουλίας.
Κλείνοντας, κύριε Πρόεδρε, θέλω να πω το εξής. Κύριε Υπουργέ, κύριε Κουκουλόπουλε, αυτή η υπόθεση θα πρέπει να φτάσει σε τέλος, να υπάρξει ένα «δια ταύτα» είτε έτσι είτε αλλιώς. Γι' αυτό λέμε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να αποφανθεί πέραν από το τι κάνει η δικαιοσύνη, αν θα διεκδικήσει, πώς θα διεκδικήσει, αν υπάρχουν άλλα ζητήματα, όσον αφορά τους υπαλλήλους, τους εμπλεκομένους σε αυτή την υπόθεση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όλα αυτά τα χρόνια που χειρίστηκαν το θέμα. Για όλα αυτά θα πρέπει να αποφανθεί το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Δεν θα αποφασίσετε ούτε εσείς, ούτε εγώ όταν ήμουν εκεί, αν αυτά μπουν στο αρχείο ή θα πρέπει να έχουν άλλη αντιμετώπιση.
Πιστεύω, κ. Κουκουλόπουλε, ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι κουκουλώνονται αυτά τα θέματα. Θα πρέπει να χυθεί άπλετο φως».

 

back to top