Menu
A+ A A-

ΜΑΧ 2

Λάρισα, 20 Απριλίου 2023

Συνέντευξη Μάξιμου Χαρακόπουλου
στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα" του astra tv με την Βάσω Σαμακοβλή

 

Έχουμε μαζί μας τον κύριο Μάξιμο Χαρακόπουλο, τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Λάρισα. Κύριε Χαρακόπουλε, καλό σας απόγευμα και χρόνια πολλά.

Χριστός Ανέστη! Ευχαριστώ για την πρόσκληση.

Βρίσκομαι στην τελική ευθεία πια, από τις κάλπες των εκλογών μας χωρίζουν λιγότερο από 30 ημέρες. Η αλήθεια είναι όμως ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην πολιτική συζήτηση, στη δημόσια συζήτηση για προγράμματα θέσεις απόψεις προτάσεις των κομμάτων, όλα τα επισκιάζει η υπόθεση Γεωργούλη. Φαίνεται όμως ότι δεν έχουμε σταματήσει. Δυστυχώς φαίνεται σε αυτό το επίπεδο, δηλαδή να γίνουμε γνωστές των καταγγελιών ή ενδεχόμενων ποινικών αδικημάτων. Δείχνει να ξεφεύγει το πράγμα, και μας εκπλήσσει, μας έχει αφήσει άφωνους η τελευταία ανάρτηση που μας έρχεται από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα. Είναι το λιγότερο που μπορούμε και εμείς ως χαρακτηρισμό να αποδώσουμε αισχρή ή χυδαία.

Πράγματι, είναι σοκαριστικά όλα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και κυρίως οι αναρτήσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Επιτρέψτε μου να πω ότι στα ζητήματα αυτά θα πρέπει η δικαιοσύνη να κινείται τάχιστα και να υπάρχει άπλετο φως και να αποδίδονται βεβαίως οι ποινές σε όσους πρωταγωνιστούν σε τέτοιες κακοποιητικές συμπεριφορές. Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα, με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ για μία σειρά τέτοιες υποθέσεις, βιασμών, κακοποιήσεων σεξουαλικών, για θέματα ηθικής τάξης, επιχειρήθηκε πολιτική εκμετάλλευση. Και με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ βιώσαμε μία πρωτοφανή τοξικότητα, με χυδαίες επιθέσεις. Εγώ ο ίδιος, σας θυμίζω, ότι υπήρξα θύμα μιας τέτοιας απρόκλητης επίθεσης μέσα σε συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, όταν συνάδελφός μου από τη Λάρισα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταφέρθηκε εναντίον μου, λέγοντας πώς είναι δυνατόν Μάξιμε να είσαι στο κόμμα των βιαστών. Βεβαίως, αργότερα μου ζήτησε συγνώμη αλλά είναι ενδεικτικό του τοξικού κλίματος που καλλιεργήθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση όλο αυτό το διάστημα. Και βλέπουμε τώρα βεβαίως τις καταγγελίες αυτές που αφορούν τον ευρωβουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπάρχουν βεβαίως σειρά ερωτημάτων στα οποία θα πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση. Διότι την μια ημέρα ακούμε ότι ήταν ενήμερος ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 2 χρόνια. Ακούμε από άλλους ότι πρόσφατα ενημερώθηκε. Τελικώς τι ισχύει από όλα αυτά; Δεν μπορεί στα θέματα αυτά να επιχειρείται οποιαδήποτε συγκάλυψη. Όμως, με αφορμή αυτή την υπόθεση νομίζω ότι θα πρέπει να ξαναδούμε λίγο περισσότερο σοβαρά τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουμε τους υποψηφίους βουλευτές και ευρωβουλευτές. Γιατί, δυστυχώς, δεν είναι μόνον η υπόθεση Γεωργούλη που επισκιάζει, που ρίχνει βαριά σκιά στο σύνολο του πολιτικού κόσμου, στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ιδιαίτερα. Γιατί είναι νωπές ακόμη οι υποθέσεις διαφθοράς, το Qatargate που αφορά και Ελληνίδα ευρωβουλευτή την κα Καϊλή, προσφάτως αποφυλακισθείσα, ευρωβουλευτές επίσης του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος. Αλλά και στην Ελλάδα υποθέσεις που οδήγησαν στην αποπομπή βουλευτών για ζητήματα διαφθοράς. ΄Όλα αυτά θα πρέπει να μας κάνουν και ως πολίτες πιο υποψιασμένους στις επιλογές του πολιτικού προσωπικού, των υποψηφίων που επιλέγουμε διότι πολλές φορές ξέρετε στα κριτήρια από επιλέγουμε τους πολιτικούς βαραίνει περισσότερο η αναγνωρισιμότητα, η λάμψη από τα ΜΜΕ και τελικά βλέπουμε τα αποτελέσματα αυτών των επιλογών. Νομίζω ότι ο χρόνος είναι αυτός που αποδεικνύει το ποιόν κάθε υποψήφιου και καλό θα είναι λοιπόν να ξαναδούμε με αυστηρότερα κριτήρια την επιλογή των προσώπων που σταυρώνουμε την ώρα της κάλπης.

Σκέφτεστε ποια θα μπορούσαν να ήταν κάποια από αυτά τα κριτήρια ή πρέπει να ανοίξει διάλογος για να βρεθούν αυτά τα κριτήρια;

Όταν μιλούμε για τις ευρωεκλογές το γεγονός ότι η επιλογή των ευρωβουλευτών γίνεται με σταυρό προτίμησης αναμφίβολα είναι ένα ζήτημα, διότι θα πρέπει να υπάρχει μία πανεθνική αναγνωρισιμότητα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής. Και σε αυτή τη διαδικασία σίγουρα έχουν προβάδισμα πρόσωπα προβεβλημένα από τα ΜΜΕ, αστέρες, πρόσωπα από τον κόσμο του θεάματος, τον χώρο των media. Αλλά βλέπετε ότι αυτές οι επιλογές συχνά αποδεικνύονται ότι δεν είναι οι ορθότερες. Αλλά νομίζω ότι εκ των πραγμάτων ανοίγει μία συζήτηση για τις ευρωεκλογές, αν οι υποψήφιοι των κομμάτων θα είναι πρόσωπα τα οποία θα επιλέγονται με κάποιες εσωτερικές διαδικασίες από τα κόμματα ή αν θα πρέπει να δούμε και πάλι την επαναφορά της λίστας για την εκλογή των ευρωβουλευτών.

Τώρα σχετικά με την υπόθεση Γεωργούλη και αυτές τις αναρτήσεις, τα τελευταία 24ωρα που διαδοχικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας και προκαλεί και μεγάλες αντιδράσεις. Η συγκεκριμένη ανάρτηση που προέρχεται και από στέλεχος της Νομαρχιακής Επιτροπής του Σύριζα στη Λάρισα.

Είναι ιδιαίτερα σοκαριστική και χυδαία. Μπαίνοντας στο στούντιο είδα σε κάποια ΜΜΕ ότι υπήρχε και διαγραφή, αποπομπή του συγκεκριμένου στελέχους από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αλλά είδα ότι ήταν και μία σειρά υποψηφίων βουλευτών που προέβησαν σε αναρτήσεις, τις οποίες βεβαίως μετά ανακάλεσαν. Αλλά όλο αυτό δείχνει ένα κλίμα τοξικότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να σκάψει το λάκκο στη Νέα Δημοκρατία και σε άλλα κόμματα, με αφορμή αντίστοιχες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονταν πρόσωπα εκτός του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά βλέπετε ότι ο λάκκος που έσκαβε τελικά ήταν πολύ βαθύς για το ίδιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε αυτά τα ζητήματα δεν χωρεί πολιτική σπέκουλα. Η καταδίκη θα πρέπει να είναι ομόθυμη και θα πρέπει να είναι η αντίδραση συνολικά θεσμική. Η δικαιοσύνη να διευκολυνθεί να κάνει το έργο της, να χυθεί άπλετο φως και να υπάρχει παραδειγματικές τιμωρίες. Και πρέπει βεβαίως, όπως είπα, να είμαστε πολύ αυστηρότεροι και τα κόμματα, αλλά εν τέλει και οι πολίτες που είναι οι τελικοί κριτές όλων μας στην επιλογή των προσώπων που επιλέγουμε να μας εκπροσωπήσουν στο εθνικό ή στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Τώρα έχουμε για σε ένα άλλο ζήτημα δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που στη συνέχεια άλλαξαν σε ότι έχει να κάνει με μετεκλογικές συνεργασίες, ένα ήξεις αφίξεις. Ο πρόεδρος του κόμματος λέει όχι σε συνεργασία των ηττημένων, κορυφαία στελέχη εχθές δήλωναν ναι, ότι ενδεχομένως να υπάρχει αυτή η συνεργασία αν ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί δεύτερο κόμμα. Ανακάλεσαν, όμως σήμερα.

Πρώτον, το γεγονός ότι από την αξιωματική αντιπολίτευση μιλούν για σενάρια αυτά, για κυβέρνηση ηττημένων είναι και μία ομολογία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως όλες άλλωστε οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, θα είναι δεύτερο κόμμα. Ωστόσο, νομίζω καλώς γίνεται αυτή η συζήτηση και θα πρέπει να προβληματιστούν και οι πολίτες που μας ακούν, διότι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου θα είναι καθοριστική για το ποιος θα κυβερνήσει. Μπορεί να μην προκύψει κυβέρνηση στις 21 Μαΐου και να χρειαστούμε, όπως όλα δείχνουν δεύτερη εκλογική αναμέτρηση κατά πάσα πιθανότητα στις 2 Ιουλίου. Όμως από τα αποτελέσματα των πρώτων εκλογών θα προδικαστεί πώς θα κυβερνηθεί η χώρα. Υπάρχει θεωρητικώς η πιθανότητα αν το δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, το τρίτο το ΚΙΝΑΛ, με βάση την κατάταξη που δίνουν οι δημοσκοπήσεις, και το πέμπτο ή έκτο κόμμα αν ο κ. Βαρουφάκης μπει στη Βουλή, συγκεντρώσουν αθροιστικά 46% και 8% τα κόμματα που θα ψηφιστούν και δεν περάσουν το Κατώφλι του 3% για να μπουν στη Βουλή, υπ’ αυτές τις συνθήκες θα μπορούσε να προκύψει μία πιθανότητα, ισχνή βεβαίως αλλά πιθανότητα, τα κόμματα αυτά να μπορέσουν να έχουν μία ευκαιριακή πλειοψηφία 151 εδρών. Άρα, λοιπόν, οι πολίτες θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό, ιδιαίτερα όσοι συμμερίζονται ότι με τη Νέα Δημοκρατία η χώρα πορεύτηκε εν μέσω αλλεπάλληλων κλυδωνισμών με σταθερότητα. Βεβαίως μπορεί να υπήρχαν αστοχίες η λάθη. Όσοι λοιπόν από τους πολίτες συμμερίζονται τον μείζονα στόχο που επετεύχθη αυτά τα χρόνια και ο οποίος δεν πρέπει να τεθεί εν αμφιβόλων που είναι η πολιτική σταθερότητα για να υπάρχει πρόοδος και ανάπτυξη στη χώρα, θα πρέπει να προσέλθουν στην κάλπη και να μην πουν ότι έτσι κι αλλιώς δεν θα υπάρξει κυβέρνηση πάμε στις δεύτερες εκλογές ή είμαστε ενοχλημένοι από κάτι, ας στείλουμε και ένα μήνυμα στον Μητσοτάκη. Λοιπόν, η εκλογή αυτή είναι πολύ κρίσιμη και είναι σημαντικό από την πρώτη εκλογή να υπάρξει ένα ξεκάθαρο, σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας που θα προδικάσει και την αυτοδυναμία στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση της 2ας Ιουλίου.

Εσείς γιατί απευθυνόμενος στους πολίτες γιατί λέτε μπροστά από τις κάλπες να επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία;

Εμείς έχουμε ένα σαφές κυβερνητικό έργο στα τέσσερα αυτά χρόνια που κυβερνήσαμε τη χώρα και καλούμε τους πολίτες να συγκρίνουν το έργο αυτό με την περίοδο διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, το 2015-2019, μία περίοδο που λίγο έλειψε η χώρα να οδηγηθεί εκτός Ε.Ε. Να θυμηθούν τα capital controls, την υπερφορολόγηση, τους φόρους που έπεφταν σαν βροχή, ό,τι κυκλοφορούσε και ανέπνεε φορολογούνταν σε αυτή τη χώρα υπέρμετρα. Να θυμηθούν λοιπόν τις συνθήκες φτώχειας που καταδίκασαν τον ελληνικό λαό και να θυμηθούν και ποια είναι η κατάσταση που σήμερα βρίσκεται η χώρα. Η Ελλάδα μετά από τέσσερα χρόνια, παρά την πανδημία, παρά την ενεργειακή κρίση λόγω του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, παρά την ελληνοτουρκική ένταση που μας αναγκάζει σε εξοπλιστικά προγράμματα, που είναι ένα ιδιαίτερο βάρος για τα δημόσια οικονομικά, μπόρεσε να ανακάμψει, να μειώσει την ανεργία πάνω από 6 μονάδες, από 17% είναι κάτω από 11% σήμερα η ανεργία στη χώρα. 300.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα. Οι ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας είναι με διπλάσιο και τριπλάσιο ποσοστό σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο. Να θυμηθούν ότι αυτή η κυβέρνηση είναι που μετά από 12 χρόνια έδωσε αύξηση στις συντάξεις και μέρισμα σε όσους δεν έλαβαν αυξήσεις λόγω της προσωπικής διαφοράς που καθιερώθηκε με το νόμο Κατρούγκαλου. Να θυμηθούν ότι αυτή η κυβέρνηση έδωσε αύξηση στον κατώτατο μισθό και μάλιστα μεγαλύτερη από αυτή την οποία είχε δεσμευτεί, Είχαμε δεσμευτεί δηλαδή για διπλάσια του ρυθμού ανάπτυξης της χώρας, και τελικά ήταν τριπλάσια η αύξηση που δώσαμε, έφτασε το 20%. Από 650 ευρώ που βρήκαμε το 2019 πήγαμε στα 780 ευρώ. Είναι μία κυβέρνηση που μείωσε φόρους, τις ασφαλιστικές εισφορές, στήριξε με έκτακτα επιδόματα τα ελληνικά νοικοκυριά, τους πιο ευάλωτους, τη μεσαία τάξη, όλ’ αυτά τα χρόνια. Κατήργησε την εισφορά αλληλεγγύης. Μειώσαμε περισσότερο από ότι είχαμε δεσμευτεί τον ΕΝΦΙΑ, αυτά που θα καταργούσαν με έναν νόμο και ένα άρθρο υποτίθεται οι ευαίσθητοι εν μέσω πολλών εισαγωγικών κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της προηγούμενης περιόδου. Νομίζω οι πολίτες έχουν μέτρο σύγκρισης το τι έγινε σήμερα και το τι έγινε χθες. Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός το Σάββατο θα επισκεφτεί το Σάββατο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας τη διάλυση της βουλής και επίσημα την προκήρυξη των εκλογών, το επόμενο διάστημα θα παρουσιαστεί και το πρόγραμμά μας για την επόμενη τετραετία για το οποίο ήδη έχουμε προϊδεάσει τους πολίτες. Και ο πρωθυπουργός εχθές από την Κέρκυρα εξήγησε ότι θα είναι μία τετραετία με περισσότερες και καλύτερες δουλειές, σε μία προσπάθεια σύγκλισης των μισθών με τους ευρωπαϊκούς μισθούς. Είπε ότι μέσα στην τετραετία μπορούμε να πετύχουμε μία αύξηση των μισθών κατά 25%, κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Και βεβαίως θα αντιμετωπίσουμε παθογένειες του ελληνικού κράτους. Δυστυχώς, το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών απέδειξε ότι είναι πολλά ακόμη αυτά τα οποία πρέπει να θεραπευτούν. Αυτά τα χρόνια έγιναν σημαντικότατα βήματα για τον εκσυγχρονισμό του κράτους. Ξεχνούμε εύκολα αλλά νομίζω ότι είναι καλό να το θυμηθούμε ότι με ένα sms μπορούσαμε όλοι να πληροφορηθούμε πότε και πού μπορούσαμε να πάμε και να κάνουμε το εμβόλιο για την πανδημία. Το 112 λειτουργεί και αποτρέπονται μία σειρά απώλειες ανθρώπινων ζώων, η περιουσιών σε περιόδους θεομηνιών και εκτάκτων καιρικών φαινομένων. Εχουν γίνει αναμφίβολα σημαντικά βήματα εκσυγχρονισμού του Κράτους αυτά τα χρόνια. Κάθε καλόπιστος, καλοπροαίρετος παρατηρητής νομίζω ότι το αναγνωρίζει. Είναι μία τετραετία που, όπως είπα, θα έχουμε την ευκαιρία να αποκαταστήσουμε μισθούς-συντάξεις, να θεραπεύσουμε χρόνιες παθογένειες, να ενισχύσουμε έτι περαιτέρω το εθνικό σύστημα υγείας και το δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας. Αυτή την τετραετία είχαμε ένα πρωτόγνωρο πρόγραμμα στήριξης του δημοσίου χαρακτήρα της παιδείας. Πέραν των 25.000 προσλήψεων εκπαιδευτικών, να το θυμίζουμε και αυτό, μετά από 10 χρόνια αδιοριστίας. Καθιερώθηκε η αγγλική γλώσσα ήδη από το νηπιαγωγείο, επίσης πολύ σημαντικό γιατί ζούμε πια σε ένα ‘‘παγκόσμιο χωριό’’, τα παιδιά χρειάζονται ευκαιρίες και εφόδια για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο αυτό ανταγωνισμό. Είχαμε τα πρότυπα, πειραματικά σχολεία απέναντι σε μία λογική ήσσονος προσπάθειας που θεωρούσε ‘‘ρετσινιά την αριστεία’’. Εδώ επιβραβεύεται προχωρά παντού η αξιολόγηση, η αξιοκρατία. Ο διαγωνισμός για το δημόσιο τομέα μέσω ΑΣΕΠ ήταν γραπτός διαγωνισμός. Δεν αρκούν απλά τα προσόντα, θα πρέπει να αποδειχθεί και στην πράξη ότι έχει τα προσόντα να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, γιατί ο δημόσιος υπάλληλος, ο δημόσιος λειτουργός είναι αυτός εξυπηρετεί τον πολίτη. Νομίζω ότι έγιναν πολύ σημαντικά αυτά τα τέσσερα χρόνια. Έχουμε μπροστά μας έργο να συνεχίσουμε και για να συνεχιστεί αυτό χρειάζεται σταθερότητα. Εμείς αυτό είναι το δίλημμα που θέτουμε στους πολίτες, αν η χώρα πορευτεί με σταθερότητα ή αν ξανακατρακυλήσει σε μιζέρια. Η άλλη πλευρά το μόνο που προσφέρει είναι αβεβαιότητα, σύγχυση και εντέλει περιπέτεια. Με ποιον μπροστά θα πορευτούν; Οι γνωστοί πρωταγωνιστές της προηγούμενης περιόδου Τσίπρας, Βαρουφάκης πού οδήγησαν τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την περιπέτεια; Και για αυτό θα πρέπει στην πρώτη εκλογή να απενεργοποιήσουμε την νάρκη της απλής αναλογικής έτσι ώστε στις 2 Ιουλίου να μπορέσει να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση που είναι το ζητούμενο για τη σταθερότητα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και τους κλυδωνισμούς και τις κρίσεις που υπάρχουν στην ευρύτερη γειτονιά μας.

Και τέλος σχετικά με την Λάρισα, για σας προσωπικά ποιο θα είναι το πρόταγμα αμέσως μετά τις κάλπες;

Κοιτάξτε πολιτεύομαι χρόνια και οι πολίτες με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους, σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις αναδεικνύοντάς με πρώτον σε σταυρούς προτίμησης. Η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το πρόσωπό μου είναι και ένα χρέος να είμαι πάντα μάχιμος δίπλα τους, στηρίζοντας κάθε δίκιο, κάθε εύλογο αίτημα των πολιτών. Η Θεσσαλία, η Λάρισα βρίσκεται στο κέντρο, στην καρδιά της Ελλάδας είναι η καρδιά του πρωτογενούς, του αγροτικού τομέα. Το στοίχημά μας εδώ, καθώς και σε όλη τη χώρα, είναι περισσότερες και καλύτερες δουλειές για όλους. Όμως εδώ επιτρέψτε μου δίνουμε ακόμα μεγαλύτερη σημασία στον πρωτογενή τομέα. Για να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας η μεγαλύτερη αιμορραγία είναι το κόστος παραγωγής και από αυτό το μεγαλύτερο μερίδιο του κόστους είναι το ενεργειακό κόστος. Και για να αντιμετωπιστεί χρειαζόμαστε να λύσουμε το υδατικό πρόβλημα στην περιοχή μας. Χαίρομαι γιατί σε αυτή την τετραετία, μετά τη συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου την 1η Φεβρουαρίου του 2021, δρομολογήθηκε το έργο στη Σκοπιά Φαρσάλων, το μεγάλο φράγμα στον Ενιπέα, το οποίο θα αρδεύσει τον μεγάλο κάμπο των Φαρσάλων, την περιοχή του Αλμυρού αλλά και περιοχή της Φθιώτιδας, θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την περιοχή των Φαρσάλων, θα λύσει το ζήτημα ύδρευσης της πόλεως και δεκάδων οικισμών αλλά και άρδευσης του κάμπου. Και προς αυτή την κατεύθυνση πιστεύω ότι πρέπει να επενδύσουμε ακόμη περισσότερο για να παραμείνει ο πρωτογενής τομέας πυλώνας της ελληνικής οικονομίας. Ο κάμπος όπως είπα ήταν ο σιτοβολώνας της Ελλάδος. Χρειαζόμαστε όμως και παραγωγές πιο δυναμικές οι οποίες για να καλλιεργηθούν χρειάζονται νερό. Το νερό λοιπόν είναι κρίσιμος παράγων. Χρειαζόμαστε μία σειρά από τέτοια έργα, ταμιευτήρες, φράγματα μικρότερα και βεβαίως το μείζον έργο του Αχελώου στο οποίο πρέπει να ξεπεραστούν τα θεσμικά εμπόδια που υπάρχουν. Το τελευταίο διάστημα και προς αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει βήματα. Και πρέπει να ολοκληρωθούν στη νέα τετραετία προκειμένου να φτάσει το νερό στο κάμπο, να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ερήμωσης που βιώνει, η απειλή της ερήμωσης που βιώνουμε εδώ στη Θεσσαλία.

Μάλιστα, σας ευχαριστώ πάρα πολύ κύριε Χαρακόπουλε. Καλή δύναμη.

Και εγώ σας ευχαριστώ. Να είστε καλά. Θέλω να ελπίζω ότι στον ένα μήνα που έχουμε μπροστά μας θα υπάρχει μία αντιπαράθεση με επιχειρήματα και όχι με κραυγές Γιατί δυστυχώς εισερχόμαστε από ότι φαίνεται επισήμως από την Κυριακή στην προεκλογική περίοδο, με ιδιαίτερα αυξημένη τοξικότητα, με ευθύνη βεβαίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εμείς θα επιμείνουμε στη σύγκριση και όχι στη σύγκρουση, στην οποία επενδύει η αξιωματική αντιπολίτευση. Και πιστεύω ότι οι πολίτες στο τέλος της ημέρας θα έχουν την δυνατότητα να κρίνουν, να συγκρίνουν και να κάνουν ορθότερες επιλογές, γιατί δυστυχώς το πάθημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 15-19 μας έγινε μάθημα. Δεν είναι η αγιοποιημένη εντός εισαγωγικών, ‘‘καθαγιασμένη’’ αριστερά που για δεκαετίες δεν είχε κυβερνήσει και εμφανιζόταν ως ο Ρομπέν των δασών, υπερασπιστής των αδύναμων. Τους είδαμε, τους βιώσαμε και τους πληρώσαμε πολύ ακριβά με ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο 100 δισεκατομμυρίων ευρώ

Σας ευχαριστώ κύριε Χαρακόπουλε, καλή συνέχεια!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/QA1jP4HWMDs

back to top