Menu
A+ A A-

Πρωτο Θεμα

 Νέα φωτό Μάξιμου Χαρακόπουλου

Μπάτε σκύλοι αλέστε…

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου

Είναι συντηρητική ατζέντα η επιμονή στα ζητήματα ασφάλειας; Ή μήπως είναι υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας να παρέχει στα μέλη της το αγαθό της ασφάλειας; Η κατάσταση της δημόσιας ασφάλειας κατά την τριετία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει επιδεινωθεί σε πρωτοφανή βαθμό. Η αρνητική αυτή κατάσταση δεν προέκυψε από τύχη. Οι ιδεοληπτικές εμμονές, η ανικανότητα αλλά και οι «εκλεκτικές συγγένειες» με περιθωριακούς κύκλους, είναι τα γενεσιουργά αίτια μιας πολιτικής που δημιουργεί εν τέλει «ομπρέλα προστασίας» στην παρανομία.
Οι κάθε είδους περιθωριακές ομάδες δρουν υπό την ανοχή του κατ’ ευφημισμόν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο επικεφαλής του οποίου τις χαρακτηρίζει «συλλογικότητες». Μοιραία, ολόκληρες περιοχές, με κυριότερη και πλέον εμβληματική αυτή των Εξαρχείων, περιέρχονται υπό την ουσιαστική εξουσία των γνωστών-αγνώστων, που έχουν επιβάλει ένα «άβατο». Δεν είναι μυστικό ότι εντός του χώρου αυτού, που οριοθετείται από τους «συνοριοφύλακες» των ΜΑΤ, προετοιμάζονται κάθε είδους καταδρομικές αν όχι και τρομοκρατικές ενέργειες. Σ’ αυτές πλέον έχουν ευρεία συμμετοχή και εισαγόμενοι «μπαχαλάκηδες», από κάθε σημείο του πλανήτη, που έμαθαν ότι γίναμε «μπάτε σκύλοι αλέστε…». Ανάλογα, όμως, φαινόμενα ανομίας συναντάμε και σ’ άλλες περιοχές της Αττικής. Το Ζεφύρι, οι Αχαρνές, ο Ασπρόπυργος, διολισθαίνουν σε ζώνες ανομίας.
Ταυτοχρόνως, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με απάθεια τις επιθέσεις διαφόρων ομάδων εναντίον δημοσίων και ιδιωτικών ιδρυμάτων. Ιδιαίτερη «στοργή» απολαμβάνει ο περιώνυμος «Ρουβίκωνας», ο οποίος μας έκανε την τιμή να «παρελάσει» και εντός του Πενταγώνου.
Όσο για τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, φαίνεται ότι η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου. Ομάδες τραμπούκων απειλούν, προπηλακίζουν, ξυλοκοπούν και τρομοκρατούν καθηγητές, φοιτητές και επισκέπτες. Ο νόμος-Γαβρόγλου για το άσυλο εξαχρείωσε περαιτέρω τις ομάδες που ασκούν κάθε είδους βία εντός των πανεπιστημιακών χώρων, ενώ επιτρέπει κάθε παράνομη δράση, όπως τη διακίνηση και χρήση ναρκωτικών.
Η δε εγκληματικότητα, όπως αποδεικνύουν οι δείκτες -παρά τα fake news του κ. Τσίπρα στη Βουλή- βρίσκεται σε έξαρση μετά την εφαρμογή του νόμου Παρασκευόπουλου, που επέτρεψε σε χιλιάδες κατάδικους να βρεθούν εκτός των φυλακών. Το αίσθημα της ατιμωρησίας πυροδοτεί την αναζωπύρωση του εγκλήματος, καταρρακώνει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και υπονομεύει το ηθικό των αστυνομικών.
Η ΝΔ παρουσίασε μια δέσμη πρώτων μέτρων που θα αλλάξουν άρδην την εικόνα στον χώρο της δημόσιας ασφάλειας. Αναφέρουμε ενδεικτικά:
1. Κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για την αποφυλάκιση των καταδίκων που έχουν τελέσει εγκλήματα.
2. Κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου για το άσυλο στα Πανεπιστήμια.
3. Επαναλειτουργία των Φυλακών Υψίστης Ασφαλείας και τοποθέτηση κλωβών στα Σωφρονιστικά Καταστήματα ώστε να σταματήσει να κατευθύνεται η δράση του οργανωμένου εγκλήματος από τις φυλακές και να αποφευχθούν φαινόμενα αποφυλάκισης αμετανόητων τρομοκρατών, όπως στην περίπτωση του αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη, Κουφοντίνα.
4. Ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των Σωμάτων Ασφαλείας με την αποδέσμευσή τους από έργα που δεν συνδέονται με την κύρια αποστολή τους, όπως η επίδοση δικογράφων.
5. Καθιέρωση της εμφανούς αστυνόμευσης πεζής και εποχούμενης, ημέρα και νύχτα. Επανασύσταση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ για αστυνόμευση του Κέντρου, που καταργήθηκε με αξίωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ενδυνάμωση των ομάδων δίκυκλης αστυνόμευσης ΔΙΑΣ, όπως και απελευθέρωση των ΟΠΚΕ από τη φύλαξη σταθερών κυβερνητικών στόχων.
6. Ειδικές δράσεις στα Εξάρχεια με συνεχή παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης αλλά και «επάνοδο» του κράτους στην περιοχή.
7. Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές με αυξημένη εγκληματικότητα (Ζεφύρι, Λιόσια, Ασπρόπυργος, Ομόνοια, Άγιος Παντελεήμων κ.α.).
Η ΝΔ είναι αποφασισμένη να μην συμβιβαστεί με το σκηνικό της διάλυσης που προκαλεί η σημερινή κυβέρνηση. Το δόγμα του νόμου και της τάξης θα εφαρμοστεί μέχρι κεραίας. Κι αυτό το διατράνωσε εμφαντικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 6ου προσυνεδρίου της ΝΔ για την Ασφάλεια

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης.

Το άρθρο του Μάξιμου Χαρακόπουλου "Μπάτε σκύλοι αλέστε…"  δημοσιεύθηκε στο Πρώτο Θέμα  την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΗΚΕ ΕΔΩ

back to top