Menu
A+ A A-
maximos_proti_grammi

Αναλογισθείτε σε τι περιπέτειες θα έμπαινε εκτός ευρώ μια χώρα χωρίς διατροφική αυτάρκεια
«Σήμερα είμαστε σχεδόν ελλειμματικοί σε όλα. Φτάσαμε στο σημείο τα χρήματα που παίρνουμε ως άμεσες επιδοτήσεις από την ΕΕ, ένα ποσό γύρω στα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, να τα δίδουμε στις βόρειες χώρες για να εισάγουμε ζωοκομικά προϊόντα. Εισάγουμε πάνω από το 80% του μοσχαρίσιου και πάνω από το 65% του χοιρινού κρέατος. Αναλογισθείτε τι θα συνέβαινε αν, ο μη γένοιτο, η Ελλάδα, μια χώρα χωρίς  διατροφική αυτάρκεια, βρισκόταν εκτός ευρώ, σε τι περιπέτειες θα έμπαινε».

Ενδιαφέρον επιστροφής στο χωριό
«Οι συνθήκες διαβίωσης στην πόλη είναι δύσκολες και πάρα πολλοί, κυρίως νέοι, εκδηλώνουν ενδιαφέρον επιστροφής στην περιφέρεια και ενασχόλησης με τον πρωτογενή τομέα. Πολλές φορές δεν κάνουν το επόμενο βήμα. Αναμφίβολα, υπάρχει ζήτημα πληρέστερης ενημέρωσής τους και στο ΥπΑΑΤ μελετούμε τρόπους ώστε να καλύψουμε το έλλειμμα αυτό, χωρίς να καλλιεργούμε ταυτόχρονα ψεύτικες προσδοκίες».

«Μύθος» η κατάργηση των επιδοτήσεων
«Είναι μύθος αυτό που ακούγεται για κατάργηση των επιδοτήσεων. Οι επιδοτήσεις θα συνεχίσουν να καταβάλλονται και τη νέα προγραμματική περίοδο από το ΄14 έως το ΄20. Τίθενται, όμως, κάποιες προϋποθέσεις, όπως το λεγόμενο «πρασίνισμα», δηλαδή το να πληρούνται ορισμένοι φιλοπεριβαλλοντικοί όροι».

Κρατάμε «μικρό καλάθι» για τη δωρεάν διανομή γης σε αγρότες
«Θέλουμε να συνεχίσουμε το πρόγραμμα διανομής γης σε νέους αγρότες, αλλά προτιμούμε να κρατούμε μικρό καλάθι όταν λέμε κάτι, διότι ακουστήκαν αριθμοί για εκατομμύρια στρέμματα, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Η καταβολή του αγροτικού πετρελαίου εξαρτάται από τα ταμειακά διαθέσιμα
«Χωρίς να θέλω να κάνω ενδοκυβερνητικό συνδικαλισμό, εμείς στο ΥπΑΑΤ είμαστε έτοιμοι για την καταβολή της επιστροφής του ΕΦΚ στο πετρέλαιο για τους αγρότες. Ο ακριβής χρόνος έχει, όμως, να κάνει και με τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας».

Θα είμαστε αμείλικτοι με τις ελληνοποιήσεις στο κρέας και το γάλα
«Πρόθεσή μας είναι να καταπολεμήσουμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις και στο κρέας και στο γάλα. Θα είμαστε αμείλικτοι στον τομέα αυτό διότι δεν μπορεί εισαγόμενα προϊόντα να βαφτίζονται ελληνικά και έτσι να μειώνεται το εισόδημα του Έλληνα παραγωγού. Χρειάζεται, όμως, και ως καταναλωτές να επιμένουμε στο να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα, ώστε να ενθαρρύνουμε τις προσπάθειες που γίνονται από τους παραγωγούς μας».

back to top