Menu
A+ A A-

MΑΞΙΜΟΣ ΒΟΥΛΗ

Λάρισα, 27 Φεβρουαρίου 2019

 

ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ:

Κλειστές 3 αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου
λόγω φόβου κατάρρευσης οροφής!

Τα προβλήματα στη λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας που προκαλεί το «λουκέτο» σε 3 από τις 9 δικαστικές αίθουσες, υπό το φόβο κατάρρευσης της ψευδοροφής (πταισματοδικείου, ειρηνοδικείου και διοικητικού πρωτοδικείου-εφετείου), αναδεικνύει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου.
Ο Θεσσαλός πολιτικός σημειώνει ότι «την προβληματική κατάσταση των υποδομών του Δικαστικού Μεγάρου της Λάρισας την έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μεταφέροντας και την αγωνία του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, μετά από συμβάντα που θα μπορούσαν να είχαν προκαλέσει ακόμη και τραυματισμούς.
Ωστόσο, πρόσφατα (Νοέμβριο του 2018), με αφορμή την τελευταία απάντηση που έλαβα από τον υπουργό Δικαιοσύνης για την αποκατάσταση της μαρκίζας στην πρόσοψη του κτιρίου, η οποία είχε καταρρεύσει, υπογράμμισα ότι ήταν κατεπείγουσα ανάγκη η εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης για την ανακαίνιση όλου του κτιρίου με σκοπό την ασφάλεια των εργαζομένων και επισκεπτών, αλλά και την απρόσκοπτη λειτουργία της δικαιοσύνης.
Δυστυχώς, οι φόβοι μας επιβεβαιωθήκαν πολύ σύντομα, καθώς αυτή τη φορά είναι η ψευδοροφή σε 3 από τις 9 αίθουσες του Μεγάρου που παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα και χρήζει άμεσων παρεμβάσεων. Οι αίθουσες του πταισματοδικείου, του ειρηνοδικείου και του διοικητικού πρωτοδικείου-εφετείου δεν λειτουργούν υπό τον φόβο κατάρρευσης της ψευδοροφής και το γεγονός αυτό έχει εύλογα προκαλέσει τις αντιδράσεις των λειτουργών της δικαιοσύνης.
Ως εκ τούτου, η εν λόγω κατάσταση του κτιρίου συνεχίζει να δημιουργεί σοβαρά προσκόμματα στην ομαλή λειτουργία των οργάνων της δικαιοσύνης και τούτο τη στιγμή που ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, από τους μεγαλύτερους στη χώρα, καταβάλει ετησίως στο ΤΑΧΔΙΚ από εισφορές των μελών του, περισσότερα από 80.000 ευρώ!».
Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:
1. Αν θα προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, με σκοπό την αποκατάσταση της οροφής στις αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου της Λάρισας.
2. Αν θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ανακαίνιση ολόκληρου του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας.

back to top