Menu
A+ A A-

 Μαξιμος Βουλη χέρια 2

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2021

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΟΡΙΔΗ:

Ηθική υποχρέωση η ποσόστωση στις προσλήψεις πολυτέκνων και τριτέκνων!

«Η έμπρακτη ενίσχυση των πολυτέκνων και τριτέκνων δεν συνιστά μόνο ηθική υποχρέωση της Πολιτείας, αλλά επιβεβλημένη πολιτική που υπαγορεύεται από την ένταση του δημογραφικού προβλήματος. Η αύξηση -σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις του νομοσχεδίου για τους διορισμούς στο δημόσιο- στο 16% των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ για πολύτεκνους και στο 12% για τρίτεκνους, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Πρόκειται για απόφαση που αναγνωρίζει τις αυξημένες ανάγκες των πολυμελών οικογενειών αλλά και επιβραβεύει τον ηρωισμό όσων έχουν επιλέξει να πάνε κόντρα στο ρεύμα, αποκτώντας 3 ή περισσότερα παιδιά». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την απάντηση του υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη σε σχετική του ερώτηση.
Ο αρμόδιος υπουργός στην απάντησή του αναφέρει ότι «στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης, το Υπουργείο μας προωθεί μια σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων, προκειμένου να βελτιωθεί το υφιστάμενο σύστημα προσλήψεων του ν.2190/94. Για τον σκοπό αυτό, κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο “Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) – Αξιοκρατία στον δημόσιο τομέα”. Όπως επισημαίνεται στο εν λόγω νομοσχέδιο επιδιώκεται η αναδιαμόρφωση και ο εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα με απώτερο στόχο την πλήρωση θέσεων προσωπικού με τους καταλληλότερους εκ των υποψηφίων που μετέχουν στις διαγωνιστικές διαδικασίες του Α.Σ.Ε.Π. ενισχύοντας περαιτέρω το πολύτιμο κεκτημένο της διαφάνειας, αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας των πλέον καταλλήλων για κάθε θέση υποψηφίων.
Στο προτεινόμενο άρθρο 13 του κατατεθέντος νομοσχεδίου προβλέπονται συγκεκριμένα ποσοστά κάλυψης στο σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων για ειδικές κατηγορίες υποψηφίων μεταξύ άλλων για πολυτέκνους και τρίτεκνους. Πιο συγκεκριμένα: α) ποσοστό 16% στο σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών Π.Ε., Τ.Ε. και Δ.Ε. κατά κλάδο και ειδικότητα καλύπτεται από πολύτεκνους και τέκνα πολυτέκνων και β) ποσοστό 12% στο σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών Π.Ε., Τ.Ε. και Δ.Ε. κατά κλάδο και ειδικότητα καλύπτεται από γονείς με τρία τέκνα και τέκνα αυτών».

back to top