Menu
A+ A A-

Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.


Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

από τις 17 Δεκεμβρίου η Ελλάδα είναι ουσιαστικά κομμένη στα δύο όχι από τα μπλόκα των αγροτών αλλά από τη φονική κατολίσθηση που έλαβε χώρα στην κοιλάδα των Τεμπών. Κατολίσθηση πεντακοσίων και πλέον τόνων βράχων η οποία προκάλεσε το θάνατο του επικεφαλής Ιταλού μηχανικού της Κοινοπραξίας του Σέρτζιο Σιάνι. Και θέλω να εκφράσω και από το Βήμα της Βουλής τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και στη χώρα.


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

το κλείσιμο της κοιλάδας των Τεμπών συνιστά ένα πρόβλημα με τεράστιο κόστος που καλείται να το πληρώσει πρώτος απ’ όλους ο νομός Λάρισας.
Τα Τέμπη δεν έκοψαν μόνο την Ελλάδα στα δύο, έκοψαν στη μέση και το νομό Λάρισας.
Δύο μεγάλοι δήμοι προς την πλευρά των παραλίων, Κάτω Ολύμπου και Ευρυμενών που περιλαμβάνουν αρκετά χωριά, δεν μπορούν πλέον να επικοινωνήσουν με το γειτονικό δήμο Γόνων και τη Λάρισα. Ο αποκλεισμός των συγκεκριμένων περιοχών δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε τομείς όπως, η μεταφορά ασθενών, η προμήθεια εφοδίων, η διακίνηση εκπαιδευτικών για τη λειτουργία σχολείων. Την ίδια ώρα επιχειρηματίες της περιοχής καταστρέφονται. Ο τζίρος τους έχει πέσει κατακόρυφα. Και το ερώτημα είναι, ποιος θα τους αποζημιώσει όλους αυτούς, κύριε Υπουργέ;


Πέρα όμως, από τη Λάρισα τα προβλήματα που απορρέουν από την κατολίσθηση είναι πάρα πολλά. Εκτός από την ταλαιπωρία που υφίστανται χιλιάδες οδηγοί οι οποίο είναι αναγκασμένοι να πραγματοποιήσουν τις μετακινήσεις τους μέσω του ανατολικού, του κεντρικού αλλά και του δυτικού άξονα, υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για εκατοντάδες επαγγελματίες και νέα δεδομένα στη ζωή των κατοίκων της περιοχής. Ενδεικτικά, αναφέρω κάποια παραδείγματα για εμάς που γνωρίζουμε την περιοχή.


Εάν κάποιος, κύριε Πρόεδρε, ζει στον Πυργετό και χρειάζεται να μετακινηθεί στη Λάρισα, μία απόσταση σαράντα χιλιομέτρων, έγινε ξαφνικά εκατόν σαράντα χιλιόμετρα. Και σκεφθείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που λόγω της εργασίας τους είναι αναγκασμένοι να κάνουν αυτό το δρομολόγιο και άλλα παρόμοια σε καθημερινή βάση.
Παρόμοιο πρόβλημα παρατηρείται, όμως, και στα δρομολόγια των λεωφορείων. Το δρομολόγιο του λεωφορείου από Θεσσαλονίκη για Αθήνα, από έξι ώρες που ήταν, φθάνει πλέον τις οκτώμισι ώρες με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια των επιβατών, καθώς η ταλαιπωρία των οδηγών που βρίσκονται τόσες πολλές ώρες πάνω στο τιμόνι είναι μεγάλη.
Έντονο πρόβλημα παρουσιάζεται, όμως, και στους ιδιοκτήτες ταξί, τους λεωφορειούχους, αλλά και στους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν με χαμηλές ταχύτητες, τριάντα με σαράντα χιλιόμετρα την ώρα, πράγμα το οποίο σημαίνει καθυστέρηση πάνω από τρεις ώρες στο δρομολόγιο. Αυτό έχει ως συνέπεια να αυξάνεται το κόστος μεταφοράς λόγω των επιπλέων καυσίμων. Φοβούμαι μάλιστα ότι η καθυστέρηση των δρομολογίων, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των προϊόντων. Είναι, λοιπόν, πιθανόν να καταστραφούν δεκάδες μικροί επιχειρηματίες, αλλά και να χάσουν τη δουλειά τους εν μέσω κρίσης πάρα πολλοί εργαζόμενοι.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

παρακολουθούμε με σκεπτικισμό τις αναφορές περί βροχοπτώσεων και ακραίων γεωλογικών φαινομένων. Ωστόσο, τουλάχιστον εμείς οι κάτοικοι του Νομού Λάρισας, που έχουμε ζήσει τον οδικό άξονα των Τεμπών, γνωρίζουμε καλά ότι ουδέποτε βροχοπτώσεις προκάλεσαν τέτοιας έντασης προβλήματα. Εύλογο, λοιπόν, είναι το ερώτημα εάν οι κατολισθήσεις έχουν σχέση με τις εργασίες διάνοιξης των οδικών σηράγγων.
Κοινή πεποίθηση πάντως, κύριε Πρόεδρε, των κατοίκων των γειτονικών δήμων είναι ότι η ανατίναξη των βράχων για να επιτευχθεί γρηγορότερη διάνοιξη των τούνελ, επέδρασε αρνητικά.

Υπήρχε, άραγε, για την πρακτική αυτή πληρότητα γεωλογικών μελετών ή και πρόνοια για τη λειτουργία των παράδρομων;
Σας ερωτώ ευθέως, κύριε Υπουργέ, προσθέτοντας στα ερωτήματα που έθεσε και ο πρώτος μας Εισηγητής, εάν υπάρχουν ευθύνες της εταιρείας για την κατολίσθηση στην Κοιλάδα των Τεμπών, ποια η πορεία των έργων αποκατάστασης για την ασφαλή διέλευση των οδηγών, εάν κατατέθηκε και πότε από την εταιρεία παραχώρησης, μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις ανωτέρω επεμβάσεις, εάν έχετε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για νέες ασφαλτοστρώσεις και επισκευές για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων από δρόμους που δεν έχουν σχεδιαστεί για να έχουν τέτοια επιβάρυνση, δεν έχουν σχεδιαστεί με προδιαγραφές εθνικών οδών.


Υπενθυμίζω, κύριε Υπουργέ, ότι στις πρόσφατες πλημμύρες που σημειώθηκαν στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία, ενώ δώσατε κάποια δυνατότητα αποκατάστασης ζημιών στη Νομαρχία Μαγνησίας, δεν το πράξατε στη Νομαρχία Λάρισας, παρότι στον παραλιακό άξονα στον Αγιόκαμπο είχαμε ζημιές.

Υπάρχει πρόνοια για την αντιμετώπιση πιθανών ακραίων καιρικών φαινομένων που μπορεί να υπάρξουν στην περιοχή; Ποιος θα αποζημιώσει τους επαγγελματίες για την οικονομική καταστροφή που υφίστανται; Και πότε, επιτέλους, αναμένεται να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και ποιο το κόστος των παρεμβάσεων;

Είναι νομίζω εύλογα ερωτήματα, κύριε Πρόεδρε, που αναμένουν απάντηση από την Κυβέρνηση.

Σας ευχαριστώ.

 

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Κύριε Πρόεδρε,

επειδή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παπουτσής μίλησε για βραβείο χρυσού ψαλιδιού που θα αποδώσει στη Νέα Δημοκρατία για τα έργα που εγκαινίασε, να του πω ότι πράγματι η Νέα Δημοκρατία επιτέλεσε σημαντικό έργο αυτά τα 5,5 χρόνια και εγκαινίασε πράγματι έργα. Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. τι θα πρέπει να αποδώσουμε; Το βραβείο χρυσή μακέτα; Δεκαεφτά φορές, τουλάχιστον, εξήγγειλε το έργο της εκτροπής του Αχελώου, που μετά την παραπομπή του από την κυρία Μπιρμπίλη, την Υπουργό Περιβάλλοντος, στις καλένδες κινδυνεύει να μείνει μια τρύπα στο νερό.

Κύριε Πρόεδρε, δυστυχώς, δεν γίναμε σοφότεροι σήμερα όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα απόδοσης του δρόμου των Τεμπών στην κυκλοφορία. Φαίνεται ότι υπάρχει υπαναχώρηση από την πλευρά του Υπουργού, υπάρχουν δεύτερες σκέψεις;
Πρόσφατα είχατε μιλήσει, κύριε Υπουργέ, για απόδοση του δρόμου στην κυκλοφορία έως το Πάσχα. Σήμερα μιλήσατε για αλπινιστές που θα έρθουν από το εξωτερικό. Δεν είμαστε όμως αισιόδοξοι, μετά από όλα αυτά, για γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών. Και τούτο διότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει καμία εργασία αποκατάστασης. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι μόλις στις 19 Ιανουαρίου κατατέθηκε από τον παραχωρησιούχο η μελέτη επεμβάσεων.
Σύμφωνα με το πόρισμα του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., κύριε Πρόεδρε, που υπογράφει ο καθηγητής κ. Δημόπουλος, αναφέρεται ότι η πλήρης και ασφαλής κυκλοφορία αυτού του τμήματος στην πορεία του χρόνου είναι σχεδόν αδύνατον να επιτευχθεί. Θα πρέπει μάλιστα να ξεσκαρωθεί ένα τεράστιο τμήμα του βουνού, χωρίς να μπορούμε να επιτύχουμε και με αυτόν τον τρόπο την πλήρη ασφάλεια της κυκλοφορίας. Θα το καταθέσω στα Πρακτικά.

Θέλω να ελπίζω, κύριε Υπουργέ, ότι δεν θα παραχωρήσετε το δρόμο στην κυκλοφορία εάν δεν είστε 100% βέβαιοι ότι όσοι κινούνται στην Εθνική Οδό είναι ασφαλείς. Αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των διερχομένων και όχι η μάχη των εντυπώσεων.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

η ζημιά σε οργανισμούς και επιχειρήσεις είναι πια δυσβάστακτη. Τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ όπου δεν έχουν καταργηθεί, έχουν δραστικά περικοπεί.
Το ίδιο και οι κούρσες των ταξί, ενώ το κόστος μεταφοράς των φορτηγών έχει ανέβει κατακόρυφα. Υπάρχουν καταστηματάρχες στα Τέμπη, στα Αμπελάκια, στην ευρύτερη περιοχή, κύριε Πρόεδρε, που έχουν βάλει λουκέτο στις επιχειρήσεις τους και δεν εξυπηρετούν ούτε καν τις υποχρεώσεις τους. Το κόστος μεταφοράς σε κάποιες περιπτώσεις τριπλασιάστηκε. Ποιος, λοιπόν, θα αποζημιώσει αυτούς τους ανθρώπους;

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

οφείλω να επισημάνω ότι η επαναλειτουργία των διοδίων και το αλαλούμ με τις τιμές, όταν οι οδηγοί διέρχονται από την ΠΑΘΕ μέσω παρακαμπτηρίων, είναι χαράτσι και πρόκληση προς τους πολίτες που υπόκεινται πολλαπλάσιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος. Ζητούμε, κύριε Υπουργέ, την παρέμβασή σας για το θέμα αυτό, ως ελάχιστη συμβολική κίνηση, καθόσον η τοπική κοινωνία έχει ήδη δείξει μεγάλη ανοχή.
Καλούμε την Κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι θα ενεργήσει με παράλληλες εντολές προς όλους τους παράγοντες του έργου, στην κατεύθυνση λήψης συγκεκριμένων μέτρων που θα εγγυώνται την ασφαλή διέλευση των πολιτών, αλλά θα μεριμνούν παράλληλα και για σαφή χρονοδιαγράμματα χωρίς διασπάθιση πόρων από τις παρεμβάσεις. Επιπρόσθετα ζητούμε να ληφθεί μέριμνα για τους πληγέντες, οι οποίοι δεν ευθύνονται για τη συσσωρευμένη κωλυσιεργία που έως τώρα έχουμε διαπιστώσει. Είναι, νομίζω, το ελάχιστο χρέος μιας ευνομούμενης πολιτείας που θέλει να λέγεται κράτος δικαίου.

Ευχαριστώ.

back to top