Menu
A+ A A-

«Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ενοχλήθηκε για την κριτική που κάνουμε στα έργα και στις ημέρες της προηγούμενης κυβέρνησης της προηγούμενης διετίας. Αν όλα καλώς είχαν γίνει, κύριε Πρόεδρε, δεν θα χρειαζόταν η παρουσία εδώ της Ομάδας Δράσης του κ. Ράιχενμπαχ ούτε θα είχε οριστεί αρμόδιος Υφυπουργός από την Καγκελάριο της Γερμανίας, την κ. Μέρκελ, ο κ. Φούχτελ με έδρα τη Θεσσαλονίκη για τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα στα ζητήματα της ανάπτυξης.

Ο νέος Υπουργός Μεταφορών, ο κ. Βορίδης –αποχώρησε από την Αίθουσα- ανάλωσε το μισό τουλάχιστον χρόνο από την ομιλία του αναφερόμενος στο σχηματισμό της μεταβατικής Κυβέρνησης Παπαδήμου, δείχνοντας έτσι το διαφορετικό τρόπο με τον οποίο οι πολιτικές δυνάμεις σε αυτήν την Αίθουσα προσλαμβάνουν τη δημιουργία αυτής της Κυβέρνησης.

Για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, επαναλαμβάνω ότι αυτή η μεταβατική Κυβέρνηση είναι κυβέρνηση με συγκεκριμένη εντολή, με συγκεκριμένη αποστολή, την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, το «κούρεμα», την ανταλλαγή των ομολόγων, δηλαδή την ολοκλήρωση του PSI και τη διενέργεια εκλογών. Έχει συγκεκριμένη ατζέντα. Τούτο δεν σημαίνει, βεβαίως, ότι και σε επιμέρους ζητήματα, στα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε, δεν θα ήταν ευχής έργον αυτά να προχωρήσουν, όπως για παράδειγμα το ζήτημα των ταξί που αφορά τον τομέα του κυρίου Υπουργού Μεταφορών, το οποίο είχε μπλοκάρει λόγω της εμμονής και των ιδεοληψιών του προηγούμενου Υπουργού. Τώρα φαίνεται ότι υπάρχει ένας κοινός τόπος. Φαίνεται, δηλαδή, να υπάρχει απελευθέρωση με βάση το πληθυσμιακό κριτήριο. Θα ήταν ευχής έργον να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε και στα δημόσια έργα, για να δρομολογηθούν εξελίξεις που θα τα ξεμπλοκάρουν.

Όμως, πέρα από τα μεγάλα δημόσια έργα, κύριε Πρόεδρε, υπάρχουν και μεσαία και μικρότερα έργα στην περιφέρεια, τα οποία κυριολεκτικά έχουν «παγώσει». Αυτό το γεγονός οφείλεται εκτός των άλλων στα προβλήματα ρευστότητας που υπάρχουν στο τραπεζικό σύστημα. Όπως ξέρετε, με τον τρόπο ανάθεσης πια των δημοσίων έργων, μετά την κατάργηση του αμαρτωλού μαθηματικού τύπου, επιλέχθηκε η οδός του απόλυτου μειοδοτικού διαγωνισμού και χρειάζονται εγγυητικές επιστολές, ανάλογες με το ύψος των εκπτώσεων που δίδουν οι κατασκευαστικές εταιρείες.

Όμως, το πρόβλημα ρευστότητας που υπάρχει αυτήν την ώρα στη χώρα ουσιαστικά στερεί τη δυνατότητα αυτών των εγγυητικών επιστολών από τις κατασκευαστικές εταιρείες και τα έργα έχουν «παγώσει». Είναι λίγα τα έργα που προκηρύσσονται και οι κατασκευαστικές εταιρείες αναγκάζονται να κάνουν μεγαλύτερες προσφορές, μεγαλύτερες εκπτώσεις, για να πάρουν τα έργα! Κι έτσι μπαίνουμε σ’ αυτό το φαύλο κύκλο.

Θέλω να πιστεύω ότι σ’ αυτόν τον τομέα θα ενσκήψει πραγματικά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η νέα ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, για να δώσει κάποια λύση.

Κύριε Πρόεδρε, βλέποντας απέναντί μου τον Υφυπουργό κ. Μαγκριώτη, δεν μπορώ παρά να μπω στον πειρασμό να πω μία κουβέντα για τα διόδια, γιατί πραγματικά περίσσεψε ο λαϊκισμός αυτά τα δύο χρόνια από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, όσον αφορά το ζήτημα των διοδίων. Βροχή έπεφταν οι εξαγγελίες κάθε τόσο για μείωση των διοδίων! Βεβαίως, για μειώσεις ακούγαμε και μειώσεις δεν βλέπαμε! Ακόμα και προεκλογικό όπλο στη φαρέτρα της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έγινε η μείωση των διοδίων όχι μόνο στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, αλλά και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αν δεν κάνω λάθος, κύριε Υφυπουργέ, στην «Ελευθερία» την εφημερίδα της Λάρισας στις 14 Οκτωβρίου του 2010, καλούσατε τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Θεσσαλίας που στηρίζονταν από τη Νέα Δημοκρατία να κάνουν υπομονή για τις επόμενες τριάντα μέρες μέχρι τις εκλογές, διότι τότε, την επομένη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, θα μειώνατε τα διόδια.

Δυστυχώς, για πολλοστή φορά αποδείχθηκε ότι δεν λέγατε αλήθεια. Δυστυχώς, λέγατε ψέματα! Και δεν είχατε και τη δυνατότητα να μειώσετε τα διόδια! Αν πραγματικά θέλετε να μειώσετε τα διόδια και να φανείτε συνεπής σ’ αυτές τις εξαγγελίες που κάνετε δύο χρόνια, θα μπορούσατε να το κάνετε από την 1η Ιανουαρίου 2010, διότι από το νέο έτος στο ελληνικό δημόσιο σταδιακά περιέρχεται το 60% των ακαθάριστων εσόδων των διοδίων και τότε θα μπορούσατε ενδεχομένως να μειώσετε ένα ποσοστό από τα ακαθάριστα έσοδα του ελληνικού δημοσίου.

Ιδού, λοιπόν, η Ρόδος, αν θέλετε να φανείτε, έστω και τώρα, αληθής!»
back to top