Menu
A+ A A-

Μ. Χαρακοπουλος 1

Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2021

Ομιλία
Μάξιμου Χαρακόπουλου
Στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής
κατά την επί των άρθρων συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης: «Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός του ρυθμιστικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου, ρυθμίσεις για την άσκηση ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και την απλούστευση πλαισίου δραστηριοτήτων στην εκπαίδευση, βελτιώσεις στην επιμελητηριακή νομοθεσία και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων».

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Συμφωνούμε όλοι στη διαχρονική αξία του θεσμού των λαϊκών αγορών που μετρά πάνω από 9 δεκαετίες προσφοράς. Ένας θεσμός κατεξοχήν λαϊκός που απευθύνεται σε όλα τα νοικοκυριά, δίνοντας τη δυνατότητα πρόσβασης σε φρέσκα, κατά κανόνα ποιοτικά προϊόντα, σε τιμές πιο προσιτές από το στεγασμένο εμπόριο.

Υπό αυτήν την έννοια ο θεσμός των λαϊκών αγορών επιτελεί κοινωνικό έργο, μειώνοντας ή εξαφανίζοντας ουσιαστικά τους μεσάζοντες στην εφοδιαστική αλυσίδα αν μιλούμε για παραγωγούς που οι ίδιοι διαθέτουν τα προϊόντα τους απευθείας από το χωράφι στον πάγκο της λαϊκής.

Η αξία των λαϊκών αγορών, ως χώρων διάθεσης προϊόντων σε προσιτές τιμές, αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο σε περιόδους κρίσεων ή διαταραχών στις αγορές για διάφορους λόγους, όπως η διεθνής εκτίναξη του ενεργειακού κόστους που επιφέρει αλυσιδωτές αυξήσεις σε αγαθά και υπηρεσίες.

Αν συμφωνούμε στην αξία του θεσμού των λαϊκών αγορών, πιστεύω ότι κατανοούμε και την ανάγκη διαρκούς εκσυγχρονισμού που επιτάσσουν οι καιροί προς όφελος πρωτίστων των καταναλωτών, με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες διαφάνειας, αλλά και με αναγνώριση του έργου που επιτελούν όσοι είτε διαθέτουν την παραγωγή τους, είτε διακινούν ως επαγγελματίες προϊόντα στις λαϊκές.

Επιτρέψτε μου, λοιπόν, στο πνεύμα της εποικοδομητικής συζήτησης που εγκαινίασε ο εισηγητής της πλειοψηφίας, ο συνάδελφος Στράτος Σιμόπουλος, τον οποίο συγχαίρω για την τοποθέτησή του, να καταθέσω συγκεκριμένες παρατηρήσεις μετά από συνεργασία που είχα με τον Γραμματέα της Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας, τον κ. Βασίλη Λυγούδη και τον πρόεδρο των Παραγωγών Λαϊκών Αγορών νομού Λάρισας, τον κ. Δημήτρη Πούρικα.

Ως προς τη διάρκεια ισχύος των αδειών δραστηριοποίησης στο υπαίθριο Εμπόριο, στο άρθρο 5 θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η διάρκεια ισχύος των αδειών των παραγωγών είναι για 5 χρόνια όπως και για τους επαγγελματίες και όχι για 1 έως 5 χρόνια, για να μη δημιουργείται η εντύπωση ότι έχουμε δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Θα πρέπει, επίσης, να διευκρινιστεί στο άρθρο 13 για τη χορήγηση αδειών ότι οι υφιστάμενες θέσεις δεν τίθενται σε προκήρυξη. Στις λαϊκές υπάρχουν και παραγωγοί σε ηλικίες κοντά στη συνταξιοδότηση, οι οποίοι έχουν σαν μοναδική διέξοδο την πώληση των προϊόντων τους στη λαϊκή. Μη δημιουργήσουμε συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού, με παραγωγούς άνω των 40 ετών που θα μειονεκτούν έναντι της μοριοδότησης νεότερων, κινδυνεύοντας να χάσουν τις θέσεις που χρόνια έχουν. Στην προκήρυξη να μπαίνουν οι κενές, οι χηρεύουσες θέσεις. Μάλιστα, οι παραγωγοί ζητούν η προκήρυξη των νέων θέσεων να γίνεται ανά τρείς μήνες. Και επιπλέον να υπάρχει ελεύθερη προσέλευση των παραγωγών εάν υπάρχει προσωρινή θέση έως ότου αυτή προκηρυχθεί.

Ιδιαίτερα δεσμευτική είναι η διάταξη στο άρθρο 17 που καθιστά αναγκαία προϋπόθεση για την εκ νέου χορήγηση θέσης σε λαϊκές αγορές την πώληση τουλάχιστον του 50% της δηλωθείσας ποσότητας στο Ο.Σ.Δ.Ε. Κατανοώ το πνεύμα του νομοθέτη για την αποφυγή παραγωγών-μαϊμού, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία. Η παραγόμενη ποσότητα δεν είναι σταθερή, ούτε υπολογίζεται εύκολα. Οπότε αν υπάρχει εκ των προτέρων δέσμευση για τις ποσότητες που προκύπτουν από τη δήλωση καλλιέργειας στο ΟΣΔΕ, τότε κινδυνεύουν να βρεθούν έκπτωτοι από τη θέση.

Μιλούμε για τη φυτική παραγωγή, η οποία δέχεται ισχυρές επιδράσεις από το περιβάλλον και τα κλιματικά φαινόμενα. Οι παραγωγοί αντιπροτείνουν να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση των ποσοτήτων που μπορούν ή θέλουν να πουλήσουν στη λαϊκή και μετά να επιβάλλεται υποχρεωτικά το 50% επί των ποσοτήτων που δήλωσαν.

Αναφορικά με το τέλος θέσης, το γνωστό ως ημερήσιο δικαίωμα, του άρθρου 23, κι επειδή κ. υπουργέ η είσπραξη ηλεκτρονικά είναι δυσχερής για τους παραγωγούς μεγαλύτερης ηλικίας που δεν έχουν εξοικείωση με την τεχνολογία, θα μπορούσε να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε εισπράττουσα αρχή, σε κάθε δήμο, να καθορίζει τον τρόπο είσπραξης του δικαιώματος. Στον δήμο Λαρισαίων, για παράδειγμα, η πληρωμή του δικαιώματος γίνεται την ημέρα προσέλευσης στη λαϊκή αγορά σε επόπτη της λαϊκής αγοράς. Έτσι, η πληρωμή είναι πιο άμεση και δεν αδικούνται και οι παραγωγοί προπληρώνοντας για ημέρες που ενδεχομένως δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν στη λαϊκή.

Με το άρθρο 56, υποχρεούνται όσοι δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές να ενημερώνουν την ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για την τιμή εκκίνησης και τη διαθέσιμη ποσότητα ανά προϊόν με στόχο τη διαφάνεια και την προστασία του καταναλωτή.

Η μεταρρύθμιση αυτή είναι εύλογο να ξεκινήσει από την Αθήνα και τη συμπρωτεύουσα. Η αποστολή όλων αυτών των στοιχείων με sms, πρακτικά δεν είναι εφικτή στις λαϊκές αγορές στην επαρχία και ειδικά στα κεφαλοχώρια από παραγωγούς σε ηλικίες κοντά στη σύνταξη που δεν έχουν την εξοικείωση στα ηλεκτρονικά μέσα και κινδυνεύουν να κληθούν να καταβάλουν μεγάλα πρόστιμα σε σχέση με τον τζίρο που επιτυγχάνουν. Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται σε μεγάλες και οργανωμένες επιχειρήσεις, όπως τα σουπερμάρκετ. Στην περίπτωση των λαϊκών αγορών στην επαρχία, ούτε το εισόδημα, άλλα ούτε και οι τζίροι δικαιολογούν την επιβολή τέτοιας πρακτικής.

Τέλος, τα πρόστιμα θα πρέπει να έχουν σωφρονιστικό και όχι τιμωρητικό χαρακτήρα. Η ποινή της ανάκλησης της θέσης είναι εξοντωτικό μέτρο που πρέπει να επανεξεταστεί στο πλαίσιο της ισονομίας με το στεγασμένο εμπόριο.

Κύριε πρόεδρε,

Αναμφίβολα οφείλουμε να εκσυγχρονίσουμε τη λειτουργία των λαϊκών αγορών στο πλαίσιο της διαφάνειας και της ασφάλειας σε ότι αφορά τα τρόφιμα και τον καταναλωτή.

Αυτή είναι και η πρόσθεση του νομοθέτη και όλων όσοι συμμετέχουμε στη συζήτηση και επεξεργασία του νομοσχεδίου. Θέλω να πιστεύω ότι οι παρατηρήσεις που κατέθεσα θα ληφθούν σοβαρά υπόψη στο πλαίσιο της καλής νομοθέτησης.

Σας ευχαριστώ.

Μπορεί να παρακολουθήσετε την ομιλία του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/mks8jd_qa_s

back to top