Menu
A+ A A-

eleytheros typos kyriakis full

ΒΟΥΛΗ καλή αν 2

Συνέντευξη
αν. τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Πολίτη,
βουλευτή Λαρίσης, Μάξιμου Χαρακόπουλου στον “ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ της Κυριακής” και την Κατερίνα Κατσαβού.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Ν.Δ.

ΟΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΑΝ ΤΟ ΕΞΑΡΧΙΣΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, τόσο για τις επιθέσεις στη Δικαοσύνη όσο και για την οικονομική πολιτική, εξαπολύει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Λάρισας, τονίζει ότι «τα παιχνίδια που υποκρύπτουν επιδιώξεις χειραγώγησης των αποφάσεων της Δικαιοσύνης είναι πολύ επικίνδυνα και θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως».

Προκαλεί εντύπωση το τελευταίο διάστημα η κλιμακούμενη επίθεση της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη. Τα όσα εκστομίζονται από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που μίλησε για θεσμικά εμπόδια, δεν έχουν προηγούμενο. Πού αποδίδετε αυτήν την τακτική;

Τα όσα παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα είναι πράγματι πρωτοφανή. Οι ανοίκειες επιθέσεις, με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, εναντίον της δικαιοσύνης, καθώς και η ευθεία αμφισβήτηση των αποφάσεών της, είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναζήσει. Η κυβέρνηση αυτή φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται την ουσία της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, της αστικής δημοκρατίας, που είναι η διάκριση των εξουσιών. Δείχνει να επιθυμεί μια δικαιοσύνη υποταγμένη στις εντολές της εκτελεστικής εξουσίας, θεραπαινίδα των επιθυμιών των κυβερνώντων. Αλλά αυτό δεν συνάδει με το πολίτευμά μας, με τον πολιτισμό μας, με την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα. Παραπέμπει αντίθετα, στο πρότυπο του κ. Πολάκη -εκ των πρωταγωνιστών των υβριστικών επιθέσεων κατά των δικαστών- τη “σοβιετία”. Λοιπόν, αυτά τα παιχνίδια, που υποκρύπτουν επιδιώξεις χειραγώγησης των αποφάσεων της δικαιοσύνης, και υποδαύλισης μιας τεχνητής όξυνσης για συσπείρωση της διαλυμένης βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολύ επικίνδυνα, και θα πρέπει να τα σταματήσουν αμέσως.

Η κυβέρνηση, ωστόσο, όπως φάνηκε και με την υπόθεση της «Ηριάννας» συνεχίζει το ίδιο βιολί, και κατηγορήθηκε μάλιστα από το κόμμα σας ότι ουσιαστικά έδωσε χώρο στους μπαχαλάκηδες να κτυπήσουν στην Ερμού.

Οι δηλώσεις του υπουργού δικαιοσύνης, του κ. Κοντονή, ήταν εξωφρενικές. Προανήγγειλε νέα σύνθεση του δικαστηρίου που θα βγάλει την απόφαση που επιθυμεί ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μα που ζούμε στην Β. Κορέα; Και ασφαλώς οι γνωστοί άγνωστοι, οι οποίοι δρουν ανενόχλητοι, άδραξαν την ευκαιρία για να κτυπήσουν την καρδιά της εμπορικής ζωής της πρωτεύουσας. Αφού έχουν κατοχυρώσει το Εξαρχιστάν, όπου και με την βούλα του κ. Τόσκα έχει ανακηρυχθεί σε άβατο, προχωρούν σε επέκτασή του μέχρι και μπροστά στη Βουλή. Η κυβέρνηση έχει διπλή ευθύνη για τα αίσχη των βανδαλισμών στον δρόμο που καθημερινώς κινούνται χιλιάδες Έλληνες και τουρίστες. Και για την ιδεολογική κάλυψη των καταστροφών αλλά και για το δόγμα της ανοχής σε κάθε είδους ασυδοσία και βία που ασκούνται από περιθωριακές ομάδες Ελλήνων και αλλοδαπών, που βρήκαν στη χώρα μας ένα απέραντο «άσυλο» ανομίας.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι η οικονομία όπου να ‘ναι απογειώνεται, μετά την αξιολόγηση, και σήμερα αύριο βγαίνουμε στις αγορές, με επιτόκιο δανεισμού κάτω από αυτό της κυβέρνησης Σαμαρά.

Οι άνθρωποι που έχουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους είναι δυστυχώς, επικίνδυνοι ερασιτέχνες, που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τις καρέκλες. Απόδειξη και η ακυρωμένη τελευταία στιγμή έξοδος στις αγορές την περασμένη Δευτέρα. Το κακό που έχουν προκαλέσει στην ελληνική οικονομία αυτά τα δυόμιση χρόνια είναι ανυπολόγιστο. Ανέτρεψαν μια κυβέρνηση την ώρα που φαινόταν φως στο τούνελ για να πάρουν την εξουσία και μας έριξαν σε ένα βαθύ πηγάδι. Τώρα βαπτίζουν τις απάτες τους αυταπάτες, και συνεχίζουν στο ίδιο βιολί. Τώρα θέλουν να δημιουργήσουν απλώς εντυπώσεις. Ψάχνουν πάση θυσία για ένα επιχείρημα και όχι για το όφελος της οικονομίας. Δυστυχώς, με τέτοιες πολιτικές, ότι κόλπα και αν χρησιμοποιήσουν, ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας δεν έρχεται. Εξ ου και η γενική κατήφεια των Ελλήνων. Ελπίζω ότι θα τελειώσει αυτός ο εφιάλτης σύντομα για να προχωρήσουμε σε μια νέα αρχή.

‘Οι αγρότες, που παρασύρθηκαν από τα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα κλαίνε με μαύρο δάκρυ’

Ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε πρόσφατα στην Θεσσαλία και είχε συναντήσεις με παραγωγούς απευθείας, και όχι με συνδικαλιστικούς φορείς...

Ήταν πράγματι μια διαφορετική περιοδεία, όπου ο πρόεδρος είχε την ευκαιρία να ακούσει από πρώτο χέρι τα προβλήματα των ανθρώπων της υπαίθρου. Κι αυτά δυστυχώς έχουν αυξηθεί, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει στοχοποιήσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα και ιδιαιτέρως στην πρωτογενή παραγωγή με εξαντλητική φορολογία και αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Αλλά έδωσε και την χαριστική βολή στην αγελαδοτροφία επιμηκύνοντας τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των τιμών παραγωγού από τη γαλακτοβιομηχανία με την απειλή φτηνότερων εισαγωγών, ενώ οι τιμές στο ράφι παρέμειναν υψηλές.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τις αγωνίες των αγροτών και δεσμεύτηκε ότι ως πρωθυπουργός θα επιδιώξει εξ αρχής να αλλάξει το κλίμα και να διορθώσει αδικίες που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος. Είναι αλήθεια, βέβαια, ότι οι αγρότες μας, που παρασύρθηκαν στις προηγούμενες εκλογές από τα λόγια τα μεγάλα του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα κλαίνε με μαύρο δάκρυ. Ελπίζω σύντομα να έχουν την ευκαιρία να διορθώσουν στην πράξη εκείνη την λανθασμένη επιλογή τους.

Ως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης βρεθήκατε τότε στο μάτι του κυκλώνα για το γάλα, φτάνοντάς σε παραίτηση. Αισθάνεστε κάποια δικαίωση, καθώς οι τιμές για τον καταναλωτή δεν έπεσαν, ενώ αντίθετα, όπως λέτε, η τιμή που ο παραγωγός πουλά το γάλα μειώθηκε;

Στην πολιτική συχνά βρίσκεται κανείς σε σταυροδρόμι και πρέπει να κάνει επιλογές. Ενίοτε δυσάρεστες και με κόστος. Προσωπικά ακολουθώ αυτό που η συνείδησή μου μου υπαγορεύει. Είχα πει τότε σε συνέντευξη μου στον ΕΤ ότι η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, που επέβαλε την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής στο γάλα, δεν είναι οι πλάκες του Μωυσέως. Με την παραίτησή μου η αύξηση περιορίστηκε σε δυο μέρες, από τις 5 πήγε στις 7. Και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον πρωθυπουργό και τον νυν υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, έταζαν στους κτηνοτρόφους ότι όταν έλθουν στην εξουσία θα τις επαναφέρουν στις 5. Μόλις, λοιπόν, πήραν την κυβέρνηση, ανερυθρίαστα κατήργησαν κάθε όριο στη διάρκεια του γάλακτος! Τέτοια αριστερή πολιτική. Τώρα, τα ίδια έχουμε με τον νέο ευρωπαϊκό κανονισμό για τα αλκοολούχα ποτά γεωγραφικής ένδειξης, που απειλεί να πλήξει καίρια το τσίπουρο και το ούζο. Και η κυβέρνηση ουσιαστικά ποιεί την νήσσαν. Κρούω καμπανάκι κινδύνου, πριν ζήσουμε τα χειρότερα με την εμφιάλωση τσίπουρου στην Ιταλία, όπως γίνεται με το χύμα λάδι...

 Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Δείτε τη συνέντευξη όπως δημοσιεύθηκε εδώ:

 http://www.innews.gr/iphone/cache/2017/07/24/paper/37811752_37811753.pdf

back to top