Menu
A+ A A-

net_105.817-11-2009

Συνέντευξη στην εκπομπή «Νέτα σκέτα» με τον Στρατή Τριλίκη. Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Τι θα κάνετε; Αποφασίσατε;»

Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: « Καλό θα είναι η εκλογική αυτή αναμέτρηση, η οποία γίνεται για πρώτη φορά με τη συμμετοχή της βάσης της παράταξης, των μελών της ΝΔ και όσων επιθυμούν ακόμη και την ημέρα της ψηφοφορίας να έλθουν, να γίνει με όρους μέλλοντος και όχι με αναφορές στο χθες. Και για αυτό είχα πει ότι καλό θα είναι να υπάρξει μια υποψηφιότητα από τη δική μας γενιά, τη γενιά των 40αρηδων που μπορεί να μιλήσει καλύτερα τη γλώσσα των νέων, οι οποίοι μαζικά μας γύρισαν την πλάτη στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, της 4ης Οκτωβρίου.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ήταν εκείνη η κουβέντα τότε για το αν ο κος Σπηλιωτόπουλος θα μπορούσε να είναι υποψήφιος…»

Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: « Αυτό τελικώς δεν κατέστη εφικτό, να εκδηλωθεί μια τέτοια υποψηφιότητα, οι συνθήκες δεν το επέτρεψαν. Από εκεί και πέρα επεσήμανα τον κίνδυνο να δημιουργηθεί ψυχικό χάσμα στη βάση της ΝΔ, των οπαδών, των φίλων μας από την συμπεριφορά –λίγων στελεχών ευτυχώς- που εμφανίζονται ως βασιλικότεροι του βασιλέως, καταφερόμενοι εναντίων των υποψηφίων προέδρων, την υποψηφιότητα των οποίων δεν προκρίνουν οι ίδιοι. Με αυτό τον τρόπο –επισημαίνω- φθείρουμε μόνοι μας την όποια νέα ηγεσία προκύψει στις 29 Νοεμβρίου -και αυτό δεν είναι καλό-.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πάντως και τα πρόσωπα τα οποία διεκδικούν το χρίσμα του επικεφαλής της παράταξης εκφράζουν διαφορετικούς κόσμους και όχι μόνο μέσα στο κόμμα, αλλά και προς την κοινωνία…»

Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: « Η ΝΔ είναι μια μεγάλη πολυσυλλεκτική παράταξη. Ουσιαστικά η κεντροδεξιά στην Ελλάδα εκφράζεται ιστορικά από τη ΝΔ, τα τελευταία 35 χρόνια, το μαρτυρά και η ίδια λέξη, -κεντροδεξιά-, έχει δηλαδή δύο πνεύμονες. Θα πρέπει η όποια ηγεσία προκύψει, να ικανοποιεί το συναμφότερον. Για αυτό υποστηρίζω καθαρά, θα ψηφίσω στις 29 Νοεμβρίου την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά, γιατί πιστεύω ότι μπορεί να εκφράσει το όλο κόμμα, μετά και την συμπόρευση του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Πιστεύω ότι αυτή η επιλογή της αμφίπλευρης διεύρυνσης σε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα εξουσίας, όπως είναι η ΝΔ, είναι επιλογή νίκης.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ο κος Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ότι είναι φίλος με τον κο Σαμαρά, αλλά υποστηρίζει την υποψηφιότητα της κας Μπακογιάννη. Εσείς -όλοι γνωρίζαμε- ότι είστε πολιτικός φίλος με τον κο Σπηλιωτόπουλο…Τι σας έκανε να αποφασίσετε να αλλάξετε μετερίζι;»

Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: « Με τον κο Σπηλιωτόπουλο όπως και με άλλα στελέχη μοιραζόμαστε κοινούς προβληματισμούς και κοινές αγωνίες για την πορεία της παράταξης. Διακατεχόμαστε όλοι από την ίδια αγωνία να μην εγκαταλειφθεί αυτή η παρακαταθήκη του μεσαίου χώρου που οικοδομήθηκε στην αρχή της θητείας Καραμανλή. Πιστεύω ότι ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία σκέψης με τον κο Σπηλιωτόπουλο, αλλά υπάρχει διαφορετικό δια ταύτα. Πιστεύω ότι αυτή η στρατηγική μπορεί να υπηρετηθεί καλύτερα με την υποψηφιότητα για την αρχηγία του Αντώνη Σαμαρά. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ισότιμα τον κόσμο της ΝΔ, όσο αναπνέουν καλά και οι δύο πνεύμονες, η παράταξη αυτή μπορεί γρήγορα να βρεθεί και πάλι σε τροχιά εξουσίας.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Τι μέλλει γενέσθαι; Αν επικρατήσει ο Αντώνης Σαμαράς είναι εφικτή η συμπόρευσή του στις 30 Νοέμβρη με την κα Μπακογιάννη;»

Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: « Πιστεύω ότι ναι, μπορούν και είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να έχει γρήγορα η ΝΔ νικηφόρα προοπτική, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενότητα και η σύνθεση των απόψεων. Δεν πρέπει να υπάρξουν λογικές αποκλεισμών, αντιθέτως θα πρέπει να αξιοποιηθούν πρόσωπα που έχουν ικανότητες και ένα από αυτά τα πρόσωπα που θα πρέπει να αξιοποιηθούν την επόμενη μέρα είναι ο κος Σπηλιωτόπουλος. »

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Και η κα Μπακογιάννη;»

Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: « Αναμφίβολα. Δύναμη της παράταξης είναι ο κόσμος της. Και προϋπόθεση ενότητας είναι αυτή, η ομοψυχία στη βάση, η οποία είναι δεδομένη.»

back to top