Menu
A+ A A-

μαχιμος 1

Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2021

ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:

Εθνική πρόκληση το δημογραφικό!

Η Λάρισα πόλη παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας

«Η πτωτική πορεία των γεννήσεων στη χώρα μας δημιουργεί μείζον δημογραφικό πρόβλημα, το οποίο αν δεν αντιμετωπιστεί θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη εθνική πρόκληση τα προσεχή χρόνια». Τα παραπάνω τονίζει ο Βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τα εγκαίνια της υπερσύγχρονης Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που εργάστηκε ως αντιπρόεδρος στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για το Δημογραφικό τη διετία 2017-18, αφού ευχαριστεί για την ευγενική πρόσκληση στην οποία, δυστυχώς, λόγω προγραμματισμένων από καιρό υποχρεώσεων, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί, επισημαίνει ότι «μια από τις όψεις του δημογραφικού στον σύγχρονο δυτικό κόσμο είναι η δυσκολία συμπόρευσης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή. Η εγκυμοσύνη στα πρώτα επαγγελματικά βήματα των γυναικών μπορεί να είναι τροχοπέδη στην καριέρα τους, ενίοτε, δυστυχώς και συγκεκαλυμμένη αιτία απόλυσης, παρά την πρόοδο που έχει γίνει σε νομοθετικό επίπεδο. Άλλοτε πάλι από επιλογή, η γυναίκα μπορεί να επιθυμεί να γίνει μητέρα αφού καταξιωθεί επαγγελματικά.
Υπό αυτό το πρίσμα η βοήθεια της σύγχρονης επιστήμης είναι πολύτιμη, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις εκείνες που οι γυναίκες επιλέγουν την τεκνοποίηση σε μεγαλύτερη ηλικία».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγει με ευχές για καλή επιτυχία στη νέα προσπάθεια, η οποία όπως υπογραμμίζει «αναμφίβολα συμβάλει στην ανάδειξη της Λάρισας ως πόλης παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας».

back to top