Menu
A+ A A-

Μ. Χαρακόπουλος βιβλιοθηκη

Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2021

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ:

Αναγκαία κουλτούρα αλληλοσεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας

«Ο φόβος που προκαλεί η απειλή της βίας, έχει ως συνέπεια τη σιωπή των θυμάτων και την συγκάλυψη πολλών περιστατικών εκφοβισμού. Για να αλλάξουμε αυτή την άρρωστη κατάσταση και να μην επιτρέψουμε να πάρει περαιτέρω διαστάσεις απαιτείται ευρεία ενημέρωση αλλά και παρεμβάσεις από ειδικευμένο προσωπικό, ιδιαίτερα στα σχολεία. Επιπλέον, είναι φανερό ότι χρειαζόμαστε μια νέα κουλτούρα αξιών που προτάσσει τον αλληλοσεβασμό μεταξύ των ανθρώπων, την κατανόηση και την αποδοχή της διαφορετικότητας». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στο μήνυμά του προς το “Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων” (Σ.Ο.Ε.Δ), με αφορμή την ημερίδα με θέματα τον σχολικό εκφοβισμό (bullying) και την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί στην ημερίδα, επισημαίνει ότι «ο εκφοβισμός, δυστυχώς, αποτελεί φαινόμενο που τείνει να λάβει ανησυχητικές διαστάσεις στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, τόσο σε εργασιακούς χώρους, όσο κυρίως στα σχολεία. Πλέον, τα περιστατικά που τραβούν την προσοχή της κοινής γνώμης πληθαίνουν -και δυστυχώς κάποια από αυτά έχουν τραγική κατάληξη– ενώ ταυτόχρονα, τα συμβάντα που δεν περιέχονται σε γνώση των γονέων, των εκπαιδευτικών και των αρχών πληθαίνουν με ανησυχητικούς ρυθμούς».

Κίνδυνος εθισμού και fakenews
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σχετικά με την ασφάλεια του διαδικτύου σημειώνει ότι «πλέον για τους περισσότερους είναι αδιανόητη η απουσία σύνδεσης στο Internet και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, η υπερβολική ή η κακή χρήση του διαδικτύου έχει αρνητικές συνέπειες για τον χρήστη, ειδικά όταν μιλούμε για παιδιά. Ο κίνδυνος να οδηγηθεί κάποιος στον εθισμό ή να πέσει θύμα ψευδών ειδήσεων ή απάτης είναι υπαρκτός και δεν είναι λίγα τα περιστατικά γύρω μας που το επιβεβαιώνουν. Και σε αυτή την περίπτωση η σωστή ενημέρωση από ειδικούς αλλά και η παρέμβαση των αρχών, με τη θέσπιση αυστηρών κανόνων λειτουργίας, μπορεί να περιορίσει τις αρνητικές συνέπειες. Παράλληλα, βέβαια, ο ρόλος της οικογένειας είναι καθοριστικός για την ενίσχυση της κριτικής σκέψης των παιδιών».
Ο κυβερνητικός βουλευτής καταλήγει στο μήνυμά του, δηλώνοντας βέβαιος «ότι οι εισηγήσεις των ομιλητών θα φωτίσουν αρτιότερα τις πτυχές των ανωτέρω ζητημάτων» ευχόμενος καλή επιτυχία στην ενημερωτική ημερίδα.

back to top