Menu
A+ A A-

ΜΑΞΙΜΟΣ 4

Λευκωσία 17 Μαρτίου 2023

Καλωσόρισμα βουλευτή, κ. Πανίκου Λεωνίδου,

Μέλους της Διεθνούς Γραμματείας της Συνέλευσης και Επικεφαλής Αντιπροσωπείας Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας στη ΔΣΟ.

Κύριε Πρόεδρε,

Να μου επιτρέψετε πρώτα από όλα να σας ευχαριστήσω θερμά που αποδεχτήκατε το αίτημά μας, να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση, με τους εκπροσώπους 14 κοινοβουλίων από 3 ηπείρους, που φιλοξενεί στην Κύπρο η Βουλή των Αντιπροσώπων, για να συμμετάσχουν στις εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.
Οι ευχαριστίες μας είναι μεγαλύτερες, γνωρίζοντας το βεβαρημένο σας πρόγραμμα, πολλώ δε μάλλον που είστε στην αρχή της θητείας σας.
Με αυτήν την ευκαιρία, όμως, θα ήθελα και ως επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, και εκ μέρους των εκλεκτών συναδέλφων Ευθύμιο Δίπλαρο, Ηλία Μυριάνθους, Μαρίνο Μουσιούττα, να σας συγχαρώ εκ βάθους καρδίας για την εκλογή σας στο ύπατο αξίωμα και να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που σας ανέθεσε ο κυπριακός λαός.
Εξοχότατε κύριε πρόεδρε,
Μαζί μας έχουμε εκλεκτούς συναδέλφους ή και εκπροσώπους κοινοβουλίων από 14 χώρες, Ελλάδα, Αίγυπτο, Αρμενία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Γεωργία, Ιορδανία, Λίβανο, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Σουδάν, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετέχουν στις εργασίες της ΔΣΟ συνάδελφοι από Ρωσία και Λευκορωσία.

Μαζί μας είναι επίσης οι Σύμβουλοι κος Κώστας Μυγδάλης και Αλεξάντερ Φομένκο από τη Ρωσία.
Για τα θέματα της Συνεδρίασης της Διευρυμένης Διεθνούς Γραμματείας αλλά και τους σκοπούς και έργο της ΔΣΟ θα αναφερθεί ο εκλεκτός συνάδελφος Γενικός Γραμματέας Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος αποτελεί την ψυχή του θεσμού.
Από πλευράς μου θέλω να πω μόνον ότι για την υλοποίηση των δράσεων αυτών των ημερών, συνέβαλε τα μέγιστα η Κυπριακή Βουλή και η πρόεδρός της κα Δημητρίου. Και πραγματικά χαιρόμαστε που οι εργασίες της ΔΣΟ έδωσαν και τη δυνατότητα της προώθησης των σχέσεων Κύπρου - Λιβάνου όπως διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση που είχατε με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής του Λιβάνου κ. Σααμπ.
Κύριε Πρόεδρε,
Ως Κυπριακή Αντιπροσωπεία έχουμε πάντοτε έντονη παρουσία στις πρωτοβουλίες αυτού του σημαντικού θεσμού που περιλαμβάνει 25 κοινοβούλια. Ως Κύπρος επί 30 χρόνια συμβάλλουμε στην ανάπτυξη αυτής της γόνιμης θρησκευτικής διπλωματίας, στην προώθηση κοινών στόχων και αρχών, και βεβαίως αναδεικνύουμε το πρόβλημα της Κύπρου, από την εισβολή και κατοχή της Τουρκίας.
Στο πλαίσιο, μάλιστα, των συναντήσεών μας, θα μας δοθεί η δυνατότητα να ενημερώσουμε τους ξένους συναδέλφους τόσο για το Κυπριακό, και την υπονομευτική πολιτική της Τουρκίας, όσο και για τη βεβήλωση των χριστιανικών μνημείων στα κατεχόμενα.
Μάλιστα το Σάββατο οργανώνουμε στην Μητρόπολη Λεμεσού και ανοικτή παρουσίαση του αφιερωματικού τόμου της ΔΣΟ με τίτλο «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο».
Θα ήταν μεγάλη μας χαρά, εφόσον ο χρόνος σας το επέτρεπε να μας κάνατε την τιμή να παραβρεθείτε.

 

back to top