Menu
A+ A A-

nea140109Σειρά έχουν τώρα οι αλλαγές στον κρατικό μηχανισμό και τα golden boys που ζητούν αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, λέει με νόημα ο βουλευτής της Ν.Δ. στον Νομό Λαρίσης Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Τονίζει, εμμένοντας στην κριτική του για τα golden boys του κρατικού μηχανισμού, ότι είναι προκλητικό να αυξάνουν τις αποδοχές τους, ενώ ζητούν από τον κόσμο που τα φέρνει δύσκολα βόλτα να έχει λελογισμένες απαιτήσεις. Σε ό,τι αφορά την είσοδο του Αντώνη Σαμαρά υπογραμμίζει πως η πολιτική είναι πρόσθεση κι όχι διαίρεση.

 

Σας περιλαμβάνουν στους δυσαρεστημένους του ανασχηματισμού.

Τα περί δυσαρέσκειας τα ακούω τις τελευταίες μέρες να μου απευθύνονται ως μομφή για την οποία θα πρέπει να απολογηθώ! Δηλαδή, θα αναμένατε να είμαι ευτυχής που δεν συμμετέχω στην κυβέρνηση;

Η μη υπουργοποίησή σας σημαίνει διαφοροποιήσεις στο μέλλον;

Όποιος πολιτεύεται με βάση τα συναισθήματά του δεν πάει μακριά. Η πολιτική είναι μαραθώνιος και θέλει γερά νεύρα. Πρόθεσή μου είναι να είμαι χρήσιμος στον τόπο και την παράταξη.

Η καθαρή φωνή και η ανεξαρτησία της γνώμης επιβραβεύονται με υπουργικές καρέκλες;

Αλίμονο σε όσους κάνουν εκπτώσεις στα πιστεύω τους για να ράψουν υπουργικό κοστούμι. Οι επιλογές του Πρωθυπουργού προφανώς και δεν έγιναν με τέτοια κριτήρια.

Οι δημοσκοπήσεις κατέγραψαν θετικό πρόσημο στον ανασχηματισμό. Αρκεί;

Όχι βέβαια. Είναι, όμως, θετικό το γεγονός ότι η κοινωνία με μεγάλα ποσοστά επιβράβευσε τις αλλαγές στην κυβέρνηση. Σειρά έχει τώρα η αξιολόγηση όσων στελεχώνουν τον κρατικό μηχανισμό.

Η κριτική σας για τα golden boys βρίσκει απήχηση στο εσωτερικό του κόμματός σας.

Την ώρα που πολλοί συμπολίτες μας τα φέρνουν δύσκολα βόλτα και τους καλούμε λόγω της οικονομικής κρίσης να έχουν λελογισμένες απαιτήσεις είναι προκλητικό κάποιοι να αυξάνουν τις αποδοχές τους και να εισηγούνται αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.

Τι περιμένει η κοινωνία από τη νέα κυβέρνηση;

Λύσεις στα προβλήματα, γρηγορότερους ρυθμούς και αποτελεσματικότητα. Εν τέλει από αυτά θα κριθούμε και όχι από τα πρόσωπα.

Οι αγρότες;

Ο αγροτικός τομέας διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση της τελευταίας δεκαετίας. Χρειάζονται άμεσα μέτρα στήριξης του αγρότη και όραμα για το μέλλον.

Οι νέοι;

Δικαίως είναι οργισμένοι. Η μεταπολίτευση τους προσέφερε δήθεν δημόσια παιδεία, επαγγελματική ανασφάλεια και αβεβαιότητα. Είναι καιρός για λύσεις τις οποίες φοβούμαι ότι δεν μπορεί να λάβει μόνο του κανένα κόμμα. Χρειάζεται συναίνεση τουλάχιστον της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αισθάνεστε ότι πληρώσατε την κριτική σας στάση;

Δεν πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός αρέσκεται σε αυλοκόλακες. Η εντολή που μου έδωσαν οι πολίτες είναι να μεταφέρω αυθεντικά τη φωνή τους στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Αν η φωνή αυτή δεν ήταν πάντα ευχάριστη δεν φταίει ο αγγελιοφόρος.

Έμφαση στη Βουλή ή στην περιφέρειά σας από εδώ και μπρος;

Το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

Πότε βλέπετε εκλογές;

Στην Ελλάδα εκλογές μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή. Η εκλογολογία είναι τροχοπέδη σε μακροχρόνιους σχεδιασμούς για τη χώρα. Πιστεύω στην ανάγκη πλήρους συνταγματικής κατοχύρωσης της τετραετίας.

Από το «σεμνά και ταπεινά» στο...

Περισσότερη δουλειά και λιγότερα λόγια. Τούτο δεν σημαίνει ότι οι συμπεριφορές όλων μας δεν επηρεάζουν την εικόνα της κυβέρνησης και μάλιστα τώρα που δεν υπάρχει περίοδος χάριτος για κανέναν.

Η απομάκρυνση Αλογοσκούφη τι δείχνει;

Ότι ουδείς είναι αναντικατάστατος, όσο καλά και αν κάνει τη δουλειά του.

Τι περιμένετε από το νέο οικονομικό επιτελείο;

Αποτελεσματικότερους μηχανισμούς είσπραξης εσόδων, που όπως ειπώθηκε «έπιασαν πάτο», προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα στήριξης ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

Αντάρτης είναι ο...

Ο Βελουχιώτης, ο Ζέρβας, ο Ψαρός. Ο χαρακτηρισμός του αντάρτη για βουλευτές φοβούμαι ότι αποτελεί ύβρη στη μνήμη όσων πραγματικά έδωσαν περιεχόμενο στον όρο.

Για ποιον λόγο θα κάνατε αντάρτικο;

Αν εννοείται για ποιον λόγο θα διαφωνούσα με κυβερνητικές επιλογές, θα σας έλεγα ότι θα το έπραττα αν είχα λόγους συνείδησης ή αν η κυβέρνηση πολιτευόταν αντίθετα με το κυβερνητικό της πρόγραμμα.

Με ερωτήσεις σας στη Βουλή ζητάτε μονότονα αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους-αγρότες. Υπάρχει λόγος να συνεχίσετε;

Όσο υπάρχουν προβλήματα θα επιμένω στην επίλυσή τους. Ο επιμένων νικά.

Για ποιον λόγο οι αγρότες θα ξαναβγούν στους δρόμους;

Λόγω της παγκόσμιας κρίσης και της συγκυρίας. Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων δεν τους διασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα.

Ο κάμπος διψάει ή πεινάει;

Σε τρία χρόνια θα ξεδιψάσει με τον Αχελώο και για να μην πεινάσει θα λάβουμε μέτρα.

Πώς βλέπετε την είσοδο του Αντώνη Σαμαρά στην κυβέρνηση;

Η πολιτική είναι πρόσθεση και όχι διαίρεση...

 

back to top