Menu
A+ A A-

nea160407Δεν χρειάζονται «Ιφιγένειες», αλλά «ψιλό κόσκινο» για όλα τα μέλη της Δημόσιας Διοίκησης, υπογραμμίζει ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Πιστεύει ότι ο Πρωθυπουργός δεν αρέσκεται σε «ανθρωποθυσίες».
Θεωρεί ότι οι αποκαλύψεις των ομολόγων δημιούργησαν πρόβλημα στην κυβέρνηση, αφού την έβαλαν να απολογείται για θέματα διαφάνειας, ενώ ως βουλευτής αγροτικού νομού βλέπει να θολώνει η εικόνα της Ν.Δ. και στις τάξεις των αγροτών.

Για τις σκανδαλώδεις διαδρομές των ομολόγων ευθύνονται «άπληστοι χρηματιστές και ανίδεες διοικήσεις»;
Πάντοτε θα υπάρχουν άνθρωποι με αδύναμες ηθικές αντιστάσεις. Το ζήτημα δεν είναι μόνο αν θα κόψεις το δάχτυλο που βουτά στο μέλι, αλλά αν θα θωρακίσεις θεσμικά τα Ταμεία, έτσι ώστε τα αποθεματικά τους να μην εξαρτώνται από το φιλότιμο ή την εντιμότητα των διοικήσεών τους.
Λένε πως δύο θέματα έπληξαν την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση: τα ομόλογα και οι καθυστερήσεις των αγροτικών επιδοτήσεων.
Τα ομόλογα νόθευσαν την εικόνα την κυβέρνησης και έβαλαν μια παράταξη που δίνει τη μάχη της διαφάνειας, στη διαδικασία της απολογίας. Με τις καθυστερήσεις στις επιδοτήσεις δοκιμάστηκε η υπομονή των αγροτών. Ελπίζω σύντομα να αναστραφεί αυτή η εικόνα.
Η «απάθεια» του Πρωθυπουργού στο θέμα των ομολόγων έχει εμπνευστή; Ο Πρωθυπουργός δεν αρέσκεται σε «ανθρωποθυσίες». Από τις κινήσεις εντυπωσιασμού προτιμά τα ουσιαστικά μέτρα θεσμικής θωράκισης των Ταμείων.
Μεϊμαράκης και Ντόρα «έδειξαν» Ρουσόπουλο. Υπήρξε επικοινωνιακό έλλειμμα;
Δεν είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύεται η ανάγκη καλύτερης επικοινωνιακής αντιμετώπισης αντίστοιχων κρίσεων.
Η βάση της Ν.Δ. θα ικανοποιηθεί με το «κεφάλι» του Τσιτουρίδη;
Δεν χρειαζόμαστε «Ιφιγένειες», αλλά «ψιλό κόσκινο», από το οποίο θα περνούν όλα τα στελέχη της Διοίκησης.
Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για «κεντρικό σχεδιασμό»...
Με το βεβαρημένο παρελθόν του στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικό στους χαρακτηρισμούς του.
Αλλιώς κινδυνεύει να εισπράττει την απάντηση: «Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια».
Τελικά, πού πήγαν τα λεφτά; Την απάντηση θα τη δώσει η Δικαιοσύνη, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Επιτροπή του κ. Ζορμπά.
Πώς αισθάνεστε που είστε εκτός κυβέρνησης;
Η συμμετοχή στην κυβέρνηση είναι πρόκληση για κάθε πολιτικό.
Τι λέει σήμερα ο πατέρας σας για το αγροτικό;
Οι αγρότες δεν θέλουν «παχιά λόγια», αλλά λύσεις στα προβλήματά τους.
Η κυβέρνηση τηρεί τις υποσχέσεις της στους αγρότες; Οι αγρότες έχουν φιλότιμο και δείχνουν κατανόηση στις δυσκολίες της εποχής τής νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
Αντέχουν την αλήθεια, ακόμη κι αν είναι πικρή.
Η ψήφος των αγροτών θα είναι κρίσιμος παράγοντας στις επόμενες εκλογές;
Κάνουν λάθος όσοι υποτιμούν την κρίση των αγροτών. Οι αγρότες έχουν προσμονή στην κυβέρνηση και αναμένουν από εμάς να τρέξουμε με γρηγορότερους ρυθμούς.
Αλίμονο αν τους διαψεύσουμε!
Θα προτείνατε στον Πρωθυπουργό ανασχηματισμό ή πρόωρες εκλογές;
Ουσιαστικότερο είναι να υλοποιήσουμε το σύνολο του κυβερνητικού μας προγράμματος. Σημασία έχουν οι πολιτικές και δευτερευόντως τα πρόσωπα. Με τις πρόωρες εκλογές διαφωνώ από θέση αρχής.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. βράζει εναντίον του βιβλίου Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού. Εσείς;
Στην Ελλάδα ζούμε μια ιδιότυπη ιδεολογική τρομοκρατία. Με περισσή ευκολία χαρακτηρίστηκαν ακραίοι όσοι διαφώνησαν με αυτό το βιβλίο. Τον παππού μου τον σφάξανε στη Σμύρνη. Δεν υπήρξε θύμα... συνωστισμού!
Να διορθωθεί ή να αποσυρθεί; Να διορθωθεί με βάση τις υποδείξεις της Ακαδημίας Αθηνών.
Τι σας άφησε η πρώτη τετραετία σας στη Βουλή; Περισσότερα άσπρα μαλλιά, εμπειρίες, αλλά και «άσπονδους φίλους». Ο πολιτικός που είναι αρεστός σε όλους δεν είναι πολιτικός, αλλά πολιτικάντης.
Τι γεύση έχει η πολιτική «πίσω από την κουρτίνα»;
Γλυκόπικρη. Όσο όμορφη είναι η αίσθηση συμβολής στην επίλυση προβλημάτων των πολιτών, άλλο τόσο αποκαρδιωτική είναι η μάχη με τη νοοτροπία του βολέματος στο Δημόσιο.
Οι πολίτες έχουν τους πολιτικούς που τους αξίζουν; Λέγεται ότι η Βουλή είναι καθρέφτης της κοινωνίας.
Πολλές φορές, όμως, άλλοι παράγοντες «θολώνουν» αυτό τον καθρέφτη, επιβάλλοντας πρόσωπα και επηρεάζοντας τη σύνθεση της Βουλής.
Μεταξύ αντιπολιτευτικού και κυβερνητικού λόγου υπάρχει...
Μεγάλη απόσταση. Έξω από τον χορό, πολλά τραγούδια. Υπήρξατε στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού. Ποιο είναι το δυνατό σημείο του; Δεν ενδίδει στον λαϊκισμό, ακόμη και όταν είναι προφανές το πολιτικό κόστος.
Τι σας κάνει να κοιμάστε ήσυχος το βράδυ;
Η ζεστή αγκαλιά των παιδιών μου και η βεβαιότητα ότι δεν αδίκησα συνειδητά κανέναν.

back to top